Antep Sofrası sponsorluğundaNizip.com tarafından organize edilen ve Nizip İlçe Milli Egitim Müdürlügü himayesinde gerçekleştirilen Ögretmenlerimize yönelik 2.Nizip Kültür Makale Yarışması Sonuçlanmıştır. Nizip İlçe Milli Egitim Müdürlügünün oluşturmuş olduğu yarışma değerlendirme komisyonunun almış olduğu karara göre:.
1.Cem KAYAR( Nizip Polat Akın İ.Ö.O. Sınıf Ögt.)/Nizip Anadolu İnsanının Kendisidir
2.İbrahim ŞİMŞEK(Nizip Cumhuriyet Lisesi Coğrafya Ögt.)/Mezel
3.Tamer ERİM(Nizip İstiklal İ.Ö.O.Görsel Sanatlar Ögt.)/Zeugma Bereketin Köprüsü.
"Son Pehlivan" adlı çalışması ile Nizip Yahya Altınbaş Lisesi Müdür Yardımcısı Sn.İsa AVCI�ya Mansiyon ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır..
Komisyon üyeleri
Mehmet Ulaş
Ufuk Yılmaz
Yaşar Topçu
İlknur Başarkanoğlu
Hasan Alpdoğan
Abdullah Şanlı
Daha önce açıklanan ödül dağıtımına göre
1.gelen çalışmaya 1 adet tam Cumhuriyet altını,
2.gelen çalışmaya 1 adet yarım Cumhuriyet altını ve
3.gelen çalışmaya 1 adet çeyrek Cumhutiyet altını takdim edilecektir.
Ödüller 24 Kasım 2006 Cuma günü sabah saat 9:00 da başlayacak olan ve Ögretmenler günü anısına düzenlenecektörende makale sahiplerine verilecektir.Tören Nizip Belediyesibüyük salonunda yapılacaktır.
Ödül almaya hak kazanan ögretmenlerimizi tebrik ederken yarışmaya güzel çalışmaları ile katılan vebizleri aydınlatan tüm ögretmenlerimizede teşekkür ediyorum..
Eserlerin digital ortamdaki kopyalarıİlçe Milli Eğitim tarafından Nizip.com�a teslim edildi. Kütüphaneye ekledik ve tüm Nizip�lilerin istifadesine sunuyoruz.
Bu kültür yarışmasına sponsor olup destek veren Sayın Oktay Cankesen beye,
Yarışmanın fikrini veren ve tüm alt yapısını hazırlayan Ramazan Tarhan beye,
Yarışmanın yapılmasında , duyurulmasında ve komisyonun hazırlanmasında hiçbir yardımı esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne,
Nizip Kültürü yarışmasının faydalı olabilmesi için çabalayan Sn.Metin Kılıçparlar�a,
değerli komisyon üyelerine,
duyulmasında yardımcı olan yerel basına,
asıl amaçları Nizip Kültürüne katkı sağlamak olupta katılan tüm öğretmenlerimize
huzurunuzda Nizip.com üyeleri adına teşekkür ediyorum. Eserlerin hepsi birbirinden değerli ve farklı konularda uzun araştırmalar yapılmış. Bu tür yarışmalara ilgiyi gördükçe ilçemizin tanıtımı için daha fazla çaba harcamamız gerektiğini düşünüyorum.
.
İşte Eserler 2.Nizip Kültür Makale Yarışması:
Nizip Anadolu İnsanının Kendisidir CEM KAYAR POLAT AKIN İ.Ö.O SINIF ÖĞRETMENİ.
Mezel İbrahim Şimşek NİZİP-CUMHURİYET LİSESİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ.
Zeugma Bereketin Köprüsü Tamer ERiM Görsel Sanatlar Öğretmeni.
Son Pehlivan İsa AVCI Yahya Altınbaş Lisesi Müdür Yardımcısı.
GÖÇÜN NİZİPİN SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPISINA ETKİLERİ S.Ahmet UZUN Hüseyin Yalçın Çapan Lisesi.
NİZİPİN RENGİ RAMAZAN YAYLAK Hasan Molla İlk.öğr.Okl. Müd.Yet.Öğr.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE NİZİP EKONOMİSİ Müslüm YALÇIN Ali Alkan İ. Ö. Okulu Müdür Yrd.
YENİ VE YAKIN ÇAĞLARDA NİZİP Mehmet Göral.
NİZİP EKONOMİSİ NİZİP�;TE ZEYTİNCİLİK EMİNE ÖZDERE POLAT AKIN İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE ÖĞRETMENİ.
NİZİP�TE HAYAT Uğur ESENDEMİR İkizce İ.Ö.O. Türkçe Öğretmeni.
Bu, kültürel içerikli bir yarışma da olsa tabi ki birincisi, ikincisi, üçüncüsü olacaktır ve oldu da. AMA benim gönül tesbitime göre, katılımcı ’SAYGIDEĞER’ tüm öğretmenlerimiz birincidir....
Herbirinin ayrı ayrı ele aldıkları konular; ciddiyet içeren inceleme, araştırma ve gözlemlerle yüklü birer Nizip belgeseli gibi... Ben hepsini beğendim ve kültürel düzeyde ’zaman zaman ’ yararlanabileceğim kaynaklar arşıvime aldım..
EMEĞİ GEÇENLERE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜRLER....
NOT: Lütfen, bu tür etkinliklerimiz bir defaya mahsus olmasın!.. Her sene için, değişik konularda devam etsin... Diyorum, sayın ADMİN’im; ne dersiniz?.
Bu tür etkinlikler konusunda tüm zemini Ramazan Tarhan bey hazırlıyor. Sponsor buluyor, fikirler üretiyor, organize ediyor ve hatta Nizip.com’dan duyuruyor. Yeni bir yarışmanın heyecanı içerisinde olduğunu da biliyorum. Bu tür etkinlikler için sizlerinde projelerinizi bekleriz. Maksadımız Nizip ve çevresinin bilinmeyen değerlerinin gün ışığına çıkmasıdır. .
Mesela spordadalında bir voleybol turnuvamız var..
Böylesine kültürel bir olayın ciddi katılımlarla süslenmesi beni gerçekten çok memnun etti. Katılanlara ve hazırlayanlara teşşkkür ediyorum. Ödül alanları tebrik diğer katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Nazarımda bütün eserler yazılan sahife adedince ödüle layıktır. Fakat imkan nisbetinde dereceye giren arkadaşlar ödül almışlardır. Almayanların emeğine ve yüreğine sağlık diyorum.
İlk önce yarışmaya katılarak engin fikirlerinden Nizip’in geleceği için güzellikler sunan tüm katılımcı arkadaşları tebrik ediyorum. BU yarışmayı düzenleyerek bir açılım kazandıran organizatör arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Nizip.com tarafından organize edilen ve Nizip İlçe Milli Egitim Müdürlügü himayesinde gerçekleştirilen Ögretmenlerimize yönelik 2.Nizip Kültür Makale Yarışması sonuçları heyecanlı bir bekleyişten sonra nihayet açıklandı.Bu kültürel etkinlige emegi geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. sayın milliegitim müdürü Mahmut Kurtve şube müdürümüzSn.Metin Kılıçparlar�a, katkı ve teşviklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum..
Yarışmanın fikir babası Sayın Ramazan TARHAN’a, bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Oktay CANKESEN’e ,Sayın Mehmet Akif Bey’e, öğretmenlerimizi yarışmaya motive eden Nizip.com üyelerine Nizip Milli Eğitim camiası adına teşekkür ederim..
Yarışmaya katılan iki eserin disketinin açılmaması nedeniyle sizlerden özür dilerim; İkizce İ.Ö.O. Türkçe Öğretmenimiz Uğur ESENDEMİR’in " Nizip’te Hayat" ve Polat Akın İ.Ö.O. Türkçe Öğretmeni Emine ÖZDERE hocamızın yazmış oldukları "Nizip’te Zeytincilik" isimlimakaleleri yarın itibariyle siteye eklenecektir..
.
Yarışmayı tertip eden sponsorlarımıza,Milli eğitimimize ve katılımcı öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum..
Yoğun çalışma temposu içinde üretebildiğimiz anlıklarla yazabilmek çok güzel bir olay.1.2.3.ncü arkadaşları tebrik ediyorum..
Dar bir zamanda hazırlayabildiğim makaleye "mansiyon" verilmesinden dolayı memnun oldum.Kendi adıma "kompozisyon","imla" ve "yazım " hususlarına bağlı kalmağa çalıştım.Bunun oldukça tolore edildiğini,fazla önemsenmediğini gördüm.Elbette takdir komisyonundur.Saygı duyuyorum ,böylesi hayırlı bir işi gerçekleştirdikleri için..
Bir latife:.
Yahu bir aydan beri önüme gelen öğretmene;" ödül alırsam ,yemek ısmarlayacağım" diyorum.E şimdi de "mansiyon" aldım.İki arada bir derede kaldım hakkaten.Şimdi ; mansiyonu baz alıp yemek ısmarlamam mı gerek,mansiyonu -nasıl olsa altın yok diye-baz almayıp yemek sözümün üstüne mi yatsam???..
İnanın altından kalkamadım.Bir fikir veren olsa bari....
musaeken Yahu bir aydan beri önüme gelen öğretmene;" ödül alırsam ,yemek ısmarlayacağım" diyorum.E şimdi de "mansiyon" aldım.İki arada bir derede kaldım hakkaten.Şimdi ; mansiyonu baz alıp yemek ısmarlamam mı gerek,mansiyonu -nasıl olsa altın yok diye-baz almayıp yemek sözümün üstüne mi yatsam???..
İşi fıkhen ele alırsak "ödül alırsam" demişsin...eee ödülü aldın...demekki sözünde durman gerekiyor.."altın alırsam" deseydin yırtardın :)))).
hocam korkmayın o işnde bir kolayı var yemekleri istanbulda Antepsofrasında ısmarlayacam dersiniz nasıl olsa kimse kalkıp istanbul a gelemez tatlıyla yetinirler Resmi açResmi aç
yarışmada dereceye giren girmeyen tüm hocalarımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
Ayrıca cem kayar hocamızı ögrencilik yıllarından tanırım bu vesile ile buradan selamlarımı iletiyorum
Cem Kayar Hocamızın "Nizip Anadolu İnsanının Kendisidir" makalesini okudum..
Bir an çocukjluğum ve tüm yaşantım anlatılmış gibi hissettim. Çok güzel olmuş. Diğer eserleri de fırsat buldukça okuyacağım. İsa hocamın yazısını okuyamadım ama gördüğüm kadarı ile çok güzel bir makale..
Ve bu eserleri Belediyemizin sitesinden de Kültürümüz Başlığı ile yayınlamak istiyorum. .
Tekrardan hepsine teşekkür ediyorum. .
Ben bugün Musa Eken’i tören çıkışı yakaladım. Baktım bankanın yanında hemen yanaştım. Hayırlı olsun diyerek yemek sözünü hatırlattım. Elinde kart ne yapayım diye kara kara düşünüyordu. Eh dedim mansiyonu aldın. Yemeğimizi yeriz artık. "Altını başkası aldı daveti bize kaldı" diyerek bir de espri patlattı. .
Sırayı böylece ilk ben kapmış oldum darısı diğer arkadaşlara olsun. .