Tarihimiz Kültürümüz

Nizip’in adini degistirelim

Muharremkaplan Üye
Size sacma gelebilir ama bence Nizip'in adi degismeli!Yesil Nizip adini kullanarak, giderekdaha da fazla kuruttugumuzbir yereyesil diyerek, yalanci duruma dusmeyelim. Ya oldugumuz gibi gorunup ya dagorundugumuz gibi olacaksak,Nizip'e yesil mesil demeyelim. (Nizip'i yesillendiremeyecegimize gore, degil mi?)Hele hayatinda Nizip'e hic kuru cop dikmemis kimi Nizip'lilerin bizden oncekilerin diktigi agaclara bakarak ovunmeye hic haklari yok. Kaymakamligin, Ilce Millli Egitimin ya da Nizip Belediyesi'nin uzerinde bu konuda baski kurabilecek bilincte bir halk olmadigimiza gore, bu konuda agzimizai acmayalim. Kendi memleketleri icin hic bir sey yapmayanlar ancak, binlerce yil once simdi dusman kabul ettikleri insanlarin tarihi miraslariyla, yani Zeugma ile, ovunur. Ya agac dikme kampanyasi yapalim ya da bir daha Yesil Nizip demeyelim. Soruyorum icinizde hic fidan dikmis var mi? Kactane diktiniz? Insan ciplak tepeleri gordukce sormadan edemiyor, burda hic mi canli yasamiyor diye. Kimsenin cevap verebilecegini de umamiyorummaalesef.
Muharremkaplan Üye
Arkadaslar bu forum agac dikme kampanyasina umutsuz bir cagri icin acilmistir.
felsefefe Üye
Çok Komik Sende gül Çünkü söylediğin şeyler tarihi gerçeklere uymuyor. Elbette ki yerli kültürden aldıklarımız var. Ancak bu bizim onlar olduğumuz anlamına gelmez. Sadece hasbeli aşla Türklükten vazgeçeceksen ben sana Lahmacun gönedereyim Arap ol
felsefefe Üye
Bu Mezopatamya lılık bazı kendini Türk olmak istemeyenlerin bulduğu bir terim Herkese saygımız var Türk olmak istemeyebilirler ama bunu Nizibe getirmeler hoş bir şey değil . Bizim Mezopotamya olma gibi bir ihtiyacımız yok 5000 yıllık dev tarihimiz ve atalarımız ve bugünkü gücümüz bize yeter.
Muharremkaplan Üye
Zeugmaliyim diyen arkadaslar icin yazmistim mezopotamyalilktan soz etmedim. Lutfen metni once iyice okuyunuz. Ayrica sorun sadece Hasbeli Aş olayi degil. Anadoluda yasayan insanlar katledilmedigine gore Muslumanlasmisolmalilar, degil mi?
sakalli0727 Üye
ya konu agac dikme olayı degilmiydi muammmer abii KENDİ KONUNU DAGITMISSIN VALLA AGACIN KURDU BEDENİNDEN
Muharremkaplan Üye
Haklisin nasil oldu ben de anlamadim. Konu oydu. Ama galiba 2. maili bir baska foruma gonderecegime buraya gonderince boyle oldu. Cikarmak isterdim ama oldu bir kere konu baska yerlere kaydi cunku. Bu arada yazdigin atasozu de cuk diye oturmus ne diyeyim. Nasrettin Hocalarimiza yazik oluyor. Hem konuya uygun hem de lafi oturtmusun bana
sakalli0727 Üye
COK CENTİLMENSİN ABİİ:=))AMA KALBİN KIRILMASIN
Huzi Üye
Çokta kibaaaaaaaar...! Bu abimi sevdim valla....
Muharremkaplan Üye
Tesekkur Ederim Huzeyfe kardesim. Nezaket medeni yani sehirli insanlara mahsus bir davranistir. Medeni medineli demektir, medine de sehir demektir. Bu boyledir cunku ancak kompleks bir ortamda farki kulturden insanlar oldugu icin soylemek istediklerinizi yanlis anlamaya mahal vermeyecek bir şekilde anlatmak zorundasinizdir. Bu nedenle imparatorluk baskenti Istanbul kozmopolit bir baskent olmayi yuzyillarca surdurdugu icin Istanbul beyefendisi diye bir kavram vardir. Ayni davranisi koyde ya da koyumsu sehirlerde gormek mumkun degildir, cunku ya kucuk yerler oldugu icin herkes birbirinin ne demek istedigini kolayca anlar ya da henuz gercek anlamda sehirlesme yasanmamistir. Nizip'e gelince ustuste aldigi yogun goclerle eski sehir kulturunu kaybetmis yerine yeni bir sehirli davranisi da oturtamamistir. Sancilarini cekmektedir. Gelecek kusak Nizipliler bizden daha kibar olacaklardir. Umudunuzu yitirmeyin romantik arkadasim:)
pala Üye
Nizip'in bence şu anki en büyük sorunu son yıllarda ani ve aşırı göç alması oldu Yeşilliğin yok olmasıda bu olaya bağlanabilir, çünkü yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç oldu.Birde dediğiniz gibi kırsaldan gelen vatandaşlarımız şehir hayatına uyum sağlayamayınca düzenede bozuldu iş iyice çığırından çıkmış bir vaziyet aldı yani çarpık kentleşme!!!. Ama yinede ümitvarız İnşaallah en kısa zamanda bir hal çaresi bulunacaktır.
uA_KeMaL Üye
Kesinlikle Böyle bir şey olmaz olanaksız olarak düşünüyorum .
Muharremkaplan Üye
Inanamiyorum. Nizipin adini degistirelim derken,artik yesil demeyelim cunku yesilligini tuketiyoruz ama hic bir sey yapmiyoruz demek icin demistim. Nizipin ciplak tepelerine dikkat cekmek ve bir kampanya baslatmak icin demisitim ama bakiyorum ki bazilarimiz bunu gercekten Nizipin ismini degistirmek olarak anlamis. Biraz mizah anlayisi lutfen!
Mustafa Aslan Üye
arkadas, sen geceleri yesillik mi görüyorsun nizibin neresi yesil
Mustafa Aslan Üye
o zaman özür dilerim gardas
Muharremkaplan Üye
:) Allah da seni guldursun Mustafa. Ama bu arada neden senin mesaj sayın sıfır gorunuyor.Oysa burda bile iki mesajın var. Acaba adminimiz uyuyor mu? Bu arada yaklasık olarak 20 gündür bir takım sorunlarla ugrastıgım ve internete ulasamadigim icin siteye giremedim. Yoktur belki ama merak eden varsa bilgilendireyim istedim.
fsoyarik Üye
SEVGİLİ MUHARREM KARDEŞ.ARAP DEMİŞ BEN NE SÖYLÜYORUM TAMBURAM NE ÇALIYOR. AĞAÇLANDIRMA KONUSUNDA YERDEN GÖGE ,GÖKTENDE TEKRAR NİZİB’E KADAR HAKLISIN BU İŞ İÇİN KAYMAKAMLIK MAKAMI İLE HİZMET AÇISINDAN BELEDİYEMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR. SELAMLAR.
Muharremkaplan Üye
Tesekkur ederim. Ah su internetim kesik olmasaydi da ben Su Nizipteki uyur gezer dostlarıma neler yazardım neler ama simdi bir sey yazacam devamini getiremeyecegim. O nedenle yaz miyorum. Hakli olmam birseyi degistirmiyor maalesef. Cunku bu kadar uzaktayken sadece lafla peynir gemisi yurutmeye calisiyorum. Belki birleri daha vardir benim gibi Niziplilerin de dede mirası yiyen degil (baba bile degil maalesef), cocuklarına miras birakmak icin calisabileceklerine inanan. Belki diye umut etmekten baska da birsey gelmiyor elimden. Neyse... geyik muhabbetine hepimiz variz, birbirimizle ugrasmaya da ama is kimseye zarari olmayan ama faydasi olan bir is yapmaya gelince herkes duymamis gormemis gibi yapiyor. Ama deve kusu bile basini bir yere kadar kuma sokar. Sonunda deve kusu gibi agaclarimizi yiye yiye bitirecegiz. Demekki kimsenin duaya ihtiyacı yokmus Nizipte. En azından boyle bir isle gelecek duaya. SAglik olsun ama ben vazgecmedim. Umut etmeye devam ediyorum.
admin Yönetici
Muharrem bey inanın sizi merakla bekliyoruz.
kbekir Üye
nizibin adı niye değişsin yeşil sadece yeşil olduğu için bir ünvandır.bir zaanlar yeşillik çokmuş yeşil demişler şimdi yeşillik alan sadece nizibte değil bütün dünyada azalıyor o zaman yeşil kelimesini sözlüktende kaldırak..
hsa Üye
selam arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak fazla bir şey söylemeyeceğim. kanaatimce amacınız bir fidan dikme ağaçlandırma kampanyasının başlatılmasını sağlama ancak bunu izah ediş tarzınız çok yanlış Nizip , yeşil Nizip ismini değiştirelim sloğanıyla dikkat toplaya bilirsiniz ancak amacınıza ulaşamazsınız bunu gelin yeşil nizibimizi yeşillendirelim deseydiniz asıl amacınıza ulaşabilirdiniz Diğer taraftan düşmanlarınızın mirası ile övünmek cümleside pek yakışık almamış gibi geldi tarih insanlık için ortak bir mirastır. örnek çin seddi bu eser hem türk tarihi için hem de çin tarihi için önemlidir. Zeugma Nizip için çeşitli açılardan bulunmaz bir fırsattır .. selamlar.
kdmb Üye
ya gerçekten de yeşil Nizip deniyor ben nereesi yeşil bu nizibin diyorum. . . yani tamam bir kas tane yeşillik var onlar da yok oluyor zaten. . ama gerçekten elimize çok buyuk bir imkan geçmiş. zeugma gibi bir tarihimiz var onu kullanarak gerçekten çok büyük reklamlar yapabiliriz.. . ama önce nizibe çalışmalar yapılması gerekir tabi.
MURATÇELİK Üye
Muharrem hocam yazının sözlerinin altına muharrem kaplan yazmasan bile o yazının muharrem kaplana ait olduğunu anlarım herhalde konuya dikkat çekmek için insanı heleki fanatik Niziplilere yazını okutturabiliyorsun. haydi ağaç dikelim,ağaç dikmenin faziletleri, vs.ben dahil birçok kişi yazını okumaz belki (bukonu hakkında )ama insanlarımızın manevi sorunları,kısmen maddi sorunları,piskolojik sorunları okadar çokki işsizlik devsorun kahvehaneler fulldolucamiler boş namaz kılansayısı çokaz kitapokuyan çokazında altında. Niziphalkı topyekün ekonomiksavaşın ortasında manen doymadığı müddetçe ağaçmağaç sadece odundan ibaret kalmaya mahkumdur. .
Mustafa Bilici Üye
ağaç dikme mi hani nerde??? durun durun!!! üstümü giyinip hemen geliyorum..... saygılarımla Nizip@yahoogroups.com
mehmetkaplan Üye
Yeşilini kaybeden Nizip için açılmış güzel bir forum ancak bu kadar katledilebilir. Önyargının verdiği büyük bir kinle okumadan yazılmış bir yanıt(felsefe) çok acı bir durum. Nizip için ne yaptığı bırakığı bırakıp kendimiz için ne yaptık. Haftasonları anltında oturmak için ağaç bulamadığımız bir şehir oldu. Hızlı büyüyen ve göç alan bir kentin planlı ve düzenli bir ağaç dikme politası olmamasından dolayı artık YEŞİLsiz bir Nizip kaldı. Yönetimler yanında bizlerede çok iş düştüğüne inanıyoru. Bilinçli her Nizipli her yıl 10 ağaç dikse idi boş bir araziye şimdi koca koca koruluklarımız olurdu. SAygılarımla.....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim