Daha önce İslahiye kampında yemekleri beğenmedikleri için olay çıkaran Suriyeli mülteciler bu kez de Nizip ve Karkamış'ta ortalığı birbirine kattı. İddialara göre Karkamış kampında yaşanan olayda istekleri yerine gelmeyen Suriyeli mülteciler ilk önce ...Bu konudaki tüm haberlere bakın »Resmi açGaziantephaberler.comKaynak...
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip'teki çadır kentte kalan Suriyeliler için, 'Her ne kadar çadır kent, Suriyelilere kendi evlerinde hissini vermese de, onları vatanlarındaymış gibi hissettirmeye çalışıyoruz' dedi.
Devami...
Geçtiğimiz cumartesi Nizip Mülteci Kampı'nda kalan Suriyeli sığınmacıların çıkardığı ve askerlerle güvenlik görevlilerinin yaralandığı, kamp alanının büyük oranda tahrip edildiği isyan basından ve kamuoyundan gizlendi. Kamp alanına basının girmesi ve ...Bu konudaki tüm haberlere bakın »Resmi açGünlük Evrensel GazetesiKaynak...
Geçtiğimiz cumartesi Nizip Mülteci Kampı'nda kalan Suriyeli sığınmacıların ...Nizip Kampı'ndaki isyandan bir gün sonra Kilis Mülteci Kampı'nda da isyan çıktı ...www.evrensel.net/news.php?id=48531Kaynak...
08/02/2013 günü akşam batman dan gelirken mezarlık caddesini eylem için kapatmışlar süriyeliler 155 aradım polis geldi kalkın dedi kalkmadılar polis jop kullandı geri ye çekilen süriye vatandaşları taş yağmuruna tuttular bizim arabada taştan nasibini aldı kaportasında çok sayıda ezilemeler oldu olay biraz yatıştı polisler aralarında konuşurken kulağımla duydum NRT ye haber vermişler nrt biz gelemeyiz süriye vatandaşı bunlar, bu nasıl yayıncılık anlayışıdır. ne çıkarı var ki gelmiyorlar bu süriye vatandaşı hem TÜRKİYE'nin ekmeğini yiyor hemde polisimize askerimize taş atıyorlar. Bide eylem yaparken cep telşefonuna çekim yapıyorlar o çekimleri de el cezire tv sine verip TÜRKLERE böyle muamele yapıyoruz bizi resmen küçük düşürücü hareketler yapıyorlar bu taviz nedir. Bunlar bizim başımıza neler getirecek neler bizde bakıp dururuz. Bunları nizipten atmak lazım.
08.02.2013 günü akşam mezarlığın ordan gelirken yolu kesmişlerdi polislere taş attılar çok sayıda arabada hasar oluştu nrt yi çağırmışlar gelemeyiz demişler ve de o arabalardaki hasarlarıda kaymakamlık ödeyecekmiş kimin parasını kime veriyor bu kaymakamlık neden gizleniyor bunun hesabını vermeleri lazım
Kendi vatandaşlarınızıda aynısını yapıyormusunuz acaba el iyileri
Işinize gelmiyorsa yaşam koşulları defolun gidin zorlamı sizi buaraya getirdiler vatan hayinleri yeter artık yaptıklarınız.
Din kardeşiyiz ya ondandır, ben olsam hepsini sınır dışı ederdim.
Aynen öyle yeter artık.
Acil önlem alınıp bunları kamp dışına çıkarmak lazım taşkınlık yapanı da hemen sınır dışı edip gözdağı vermek belki taşkınlıklarını azaltır.
Bence bu iyi niyete bir son verelim artık.
iyiniyet ve tavizler gözden geçirilmeli. Bölge halkının hassasiyetleri dikkate alınmalı. Provokatörlerin yapacaklarına da halkın hazırlıklı olması sağlanmalı.
Sığınmacılar da nedense kendilerini sanki biz çağırmışız gibi en iyi şekilde ağırlanmak istiyorlar buda yetmiyormuş gibi **********lik ediyorlar, bence acil olarak sınırları kapatıp artık kimseyi almamak lazım, birazda birleşmiş milletler ve diğer ülkeler alsın bu densizleri.
Müslüm abi olaya insani olarak bakmak lazım. Mülteciler gerçekten çok zor durumdalar.Vatanını, milletini akrabalarını bırakıp gelmişler.Kimse keyfinden kaçmaz.Vatan şirindir.Efendimiz Medineye hicret sırasında Sevr Dağından ayrılırken mekkeye bakarak hüzünlenmiş ve "çıkarılmaya zorlanmamış olsaydım senden başka yurt ve yuva edinmezdim" diyor. Ve sonra ekliyor "vatan sevgisi imandandır"Zor mesele Allah yardımcıları olsun.
Evet kardeşim çok haklısın ama benim kabullenemediğim vatanı terketmeleri, biz olsak orada ölürüz ama terketmeyiz, misafir olarak gittiğimiz yerdede edebimizle otururuz.
Nizip Mülteci Kampı'nda yaşanan ve sadece Evrensel'in duyurduğu isyanın ardından gerilim Nizip ilçe merkezine de sıçradı. İlçe merkezinin kilometrelerce dışında olan kampta 2 Şubatta yaşanan isyanda 11 asker ve 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
Bu konudaki tüm haberlere bakın »Günlük Evrensel GazetesiKaynak...
- Nizip'te gerginlik büyüyor
- Resim kaynağıNizip Mülteci Kampı’nda yaşanan ve sadece Evrensel’in duyurduğu isyanın ardından gerilim Nizip ilçe merkezine de sıçradı.
İlçe merkezinin kilometrelerce dışında olan kampta 2 Şubatta yaşanan isyanda 11 asker ve 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
Kamuoyundan gizlenen ve başka hiçbir yayın organının haber yapmadığı olaylar Nizip ilçe merkezinde de yaşanmaya başladı. Mülteci Kampı dışında Nizip ilçe merkezinde Suriyeli mültecilerin barındığı spor salonu, öğrenci yurdu ve fıstık hali gibi bölgelerde de son bir hafta içinde gergin olaylar ve taşlı sopalı olaylar yaşandı. Yer yer yaralananların da olduğu söyleniyor. Nizip’te halkın mültecilere karşı tepkilerinin ve rahatsızlığının artmasına neden olan bu gelişmelerin, ilçede Suriyelilerle ilçe halkı arasında daha tehlikeli gerginliklerin yaşanmasına neden olmasından kaygı duyuluyor.
60 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Kampta ulaştığımız kaynaklar, olayların iyice büyümesi ve ilçe merkezine de sıçraması üzerine, birkaç gün önce jandarma ekiplerinin kamp alanına girerek sınır dışı edilmek üzere 30 kişiyi aldıklarını söylediler. Sınır dışı edilmek istenen 30 kişinin aileleri de ayrı kalmak istemeyince sayının eş ve çocuklarla birlikte 60’a çıktığı bilgisi verildi. (Gaziantep\EVRENSEL)
Mültecilerin içerisinde ortalığı karıştırmak için kalanlar da var.
Bunlar zaman zaman ayıklanıp muhaliflere doğru yollanıyor.
Geçen hafta yapıldığı gibi !
Orada olmadığımız için olaylarada vakıf değiliz,dolayısıyla buradan yorum yapmakta istemiyorum,hem ilçe için hemde onlar için zor durum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
müslüm akpek;273126 wrote:Buyrun işte olacağı buydu, Suriye'lileri bağrına basan, Sayın Tayyip ve milletvekilleri neredesiniz şimdi nasıl çıkacağız bu işin içinden.
Ezbere ve zulümden yana tavır almak.
Ben öğrenciyken
Çavuşeskü ye karşı Romanyada darbe yapılmıştı.
Bizim solcular Çavusekiden yana tavır almışlardı.
Esad kötü adam
esad kötü adam
esad kötü adam
Nizip'te gerginlik büyüyor. Nizip Mülteci Kampı'nda yaşanan ve sadece Evrensel' in duyurduğu isyanın ardından gerilim Nizip ilçe merkezine de sıçradı.
www.evrensel.net/news.php?id=49057Kaynak...
Çok çirkin bir karalama kampanyası. Öyle bir haber yapılmış ki mültecilerin kaldığı her yerde olay var ve ilçe halkı ile mülteciler arasında her gün kavga var gibi hava oluşturulmak isteniyor.Yoksa var da biz başka şehirde mi yaşıyoruz?Amcamoğlu dün Halfeti'deydi, bir taziye yerinde ona sormuşlar "yahu sizin orda suriyeliler bir polis öldürmüş" ....Birecikteki bir tanıdık 2 asker öölmüş doğru mu diye soruyor.Bu tür soruları çok farklı yerlerden farklı şekilde duyunca insanın aklına planlı bir kampanya olma ihtimali gelmiyor değil.İş neredeyse bu "Suriyelilere merhamet bile etmeyin"e kadar gidecek.Yazık.