Genç Muhabbet

İyilik mi? kötülük mü?

Ramazan Tarhan Üye
sokak hayvanları...özellikle kedi ve köpekler. hatta çakal ve tilkileri de bu gruba dahil edebiliriz. yiyecek sıkıntısı onları gece şehir çöplüklerinde buluşturuyor. kendilerine göre bir dünyaları mevcut.hastalık ve diğer sebeplerden bu hayvanların bir şekil de topluma zarar verdikleri düşünülüyor ve değişik çözümlere başvuruluyor.bunlardan birisi de kısırlaştırmak..peki sizce bu ne derece doğru..?
şükrü çiftçi Üye
Hayvanların kısırlaştırılması taraftarı değilim.Madem topluma zarar veriliyor bu kısırlaştırılarak değil farklı çalışmalar doğrultusunda haledelebilir diye düşünüyorum
xxhidayet Üye
Ben kısırlaştırmanın en iyi çözüm olabileceğini düşünenlerdenim...
M.KÜÇÜK Üye
Diyarbakırda halk sokak köpeklerinin sabahları işe giderken kendilerine saldırıp ısırmasından vs. diğer sebeplerden rahatsız olup belediyeyi aramışlar...Belediye yetkilileri de gelip sokak köpeklerini toplayıp götürünce halk rahat bir nefes almış derken bir hafta sonra aynı köpekler yine etrafta görülmeye başlamış....Bir Diyarbakırlı telefona sarılıp belediyeyi aramış ve çıkan zabıtaya kardeşim; niçin bu köpekleri saldınız,şimdi yine sabahları çocuklar okula giderken millet işe giderken huzursuz, aynı şeyler yine başlayacak diye bir güzel fırçalamış...Belediyedeki zabıta kem küm etmeye başlamış. Efendim; biz bu köpekleri itlaf edecektik ama belediyeyi hayvan hakları savunucuları bastı basın mensupları geldi bizde onları kısırlaştırdık aşıladık kulaklarına küpe taktık tekrar sokağa salmak zorunda kaldık deyince bizim Diyarbakırlı; kardeşim biz sana sokak köpekleri biz s............dedik ki sen onları kısırlaştırıp sokağa saldın onlar bizi ısırıyorlar ısırıyorlar...:) :) :)... Şimdi burdan çıkarılacak ders ne olmalı.
xxhidayet Üye
M.ENES;264766 wrote:Diyarbakırda halk sokak köpeklerinin sabahları işe giderken kendilerine saldırıp ısırmasından vs. diğer sebeplerden rahatsız olup belediyeyi aramışlar...Belediye yetkilileri de gelip sokak köpeklerini toplayıp götürünce halk rahat bir nefes almış derken bir hafta sonra aynı köpekler yine etrafta görülmeye başlamış....Bir Diyarbakırlı telefona sarılıp belediyeyi aramış ve çıkan zabıtaya kardeşim; niçin bu köpekleri saldınız,şimdi yine sabahları çocuklar okula giderken millet işe giderken huzursuz, aynı şeyler yine başlayacak diye bir güzel fırçalamış...Belediyedeki zabıta kem küm etmeye başlamış. Efendim; biz bu köpekleri itlaf edecektik ama belediyeyi hayvan hakları savunucuları bastı basın mensupları geldi bizde onları kısırlaştırdık aşıladık kulaklarına küpe taktık tekrar sokağa salmak zorunda kaldık deyince bizim Diyarbakırlı; kardeşim biz sana sokak köpekleri biz s............dedik ki sen onları kısırlaştırıp sokağa saldın onlar bizi ısırıyorlar ısırıyorlar...:) :) :)... Şimdi burdan çıkarılacak ders ne olmalı.
Ben bişey dicem de aile var..olmaz!..;):p
M.KÜÇÜK Üye
Bende bu hayvanları kısırlaştırıp, kulağına küpe takıp sokağa salma mantığını hala anlayamadım henüz.
felsefefe Üye
Tabi sadece Nizip e özgü bir durum olsa çözümü kolay. Ancak Diyarbakır örneğinde olduğu gibi Bütün Türkiye hatta bütün dünyada uygulama bu. Sokak Hayvanları diye dediğimiz aslında sadece Köpekleri ilgilendiren durum bu. Daha iyi çözüm ne olabilir ????? Kimse daha iyi bir çözüm bulamamış. Madem bir sorun var diyorsunuz. Öyleyse daha iyi bir çözümü de bulmanız gerekiyor. Çünkü bütün dünyada yapılan bu.
mehmet karakaş Üye
Son yılların klasik lafı oldu bu 'çözüm bulun kardeşim eleştirmeyin' Y abu çözümleri biz bulacaksan bu baştakiler ne yapmaya geldiler :))))
xxhidayet Üye
Mıami de bile bu uygulama böyle. Ha şu var oradaki barınaklar daha kaliteli. Bizdeki gibi kaderine terk edilmemiş. Hayvan sevme kültürü gelişmiş. Soruyorum kaçımız burda ev hayvanı besliyoruz?!. Bana sorarsanız benim bir kedim vardı. Çok da seviyordum kendisini ama mahelleli kedimi zehirleyerek öldürdü. Bu olay beni çok üzdü ve hala kedimi çok özlüyorum. Kısaca, "Küpe uygulamasın"da bir sakınca görmüyorum.
M.KÜÇÜK Üye
Bizde muhabbet kuşu ve japon balığı var,evde tüylü hayvan beslenmemeli diyorum.
müslüm akpek Üye
mehmet karakaş;264854 wrote:Son yılların klasik lafı oldu bu 'çözüm bulun kardeşim eleştirmeyin' Y abu çözümleri biz bulacaksan bu baştakiler ne yapmaya geldiler :))))
Mehmet ben de önceleri eleştirmeyin çözüm bulun diyordum ama kardeşim aynen senin dediğin gibi bu seferde çözüm bulmadınız aynen devam mantığı hakim oldu, çözüm bulun diye başa geldiniz çözümü bilsek zaten halledeceğiz.
M.KÜÇÜK Üye
Hıı, tabi tabi.
felsefefe Üye
müslüm akpek;264862 wrote:Mehmet ben de önceleri eleştirmeyin çözüm bulun diyordum ama kardeşim aynen senin dediğin gibi bu seferde çözüm bulmadınız aynen devam mantığı hakim oldu, çözüm bulun diye başa geldiniz çözümü bilsek zaten halledeceğiz.
Abi dünyanın genel çözümü bu. İstanbul belediyesi bir ara bulduğu köpeği eşekler adasına götürdü. Bu seferde orada sorunlar çıktı. Şimdi burada ki usul şu. hastalığı kuduz falan olmayan köpekler aşılanıp tekrar bırakılıyor. Bu da köpeğe yapılabilecek en güzel durum. Köpekleri öldürmek demek yazık, Hapsetmek demek yine yazık Öyleyse kala kala aşıla tekrar doğaya sal en güzel çözümdür. Bak sizi penpe panter ablama veririm
admin Yönetici
Doğaya salınmasına bişey demiyoruz kardeşim :) Fakat şu var ki saat 01:00 olunca bizim mahallenin itleri uykudan kalkıp, başlıyorlar havlamaya... Dert tutsun sizi, sabah ağarana kadar susmazmı it, susmuyor kardeşim. İnanın uykuyu yitirdik.
müslüm akpek Üye
Çifte yok mu evde
arman_ Üye
Hayvanları kısırlaştırmak doğru deyil bence çünkü doğa'nın dengesiyle oynanıyor allah'ım yaratıysa vede çoğalmalrını istiyorsa buna kimse engel olmamalı ki oynasalarda cenabu allah izin vermez bu kısır döngü devam eder. Saygılar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim