Onlarca yıldır İstasyon mahallesi ve civarındaki halkı rahatsız eden bu koku ne zaman son bulacak?
Geçen sene kaymakamlık dahil olmak üzere Belediye ve çoğu sivil toplum kuruluşuna Dilekçe ile başvuruda bulundum.
Araştırma yapıyoruz dediler...
Sonuç ne?
Ben bir vatandaş olarak yazılı olarak dilekçe verdim neden benim dilekçeme karşılık verilmedi?
Hadi verilmesini geçtim neden 1 yıldır hala bu KOKU'ya neden çözüm bulunmadı?
Ve yine yaz geldi....
Ve yine o zehirli KOKU SAHİPSİZ NİZİP'e yayılmaya başladı...
BU akşam Kaymakam Beyi de aradım ancak hangi fabrika olduğunu bilemiyoruz dedi...
BU şehrin idari amirleri bile bu konuda eli kolu bağlı NİZİPLinin bu zehirli KOKUyu solumasına izin veriyorsa benim gibi sade vatandaşlar ölsün artık!!!!
Seçimlerde bu mahallelerden oy isteyen Belediye Başkanı VE Milletvekillerimiz Acaba bu kokudan bir haberi yok mu?
Nizip sahipsiz diyen sayın Başkanım ve Vekilm Hakikaten sizin zamanınızda da Bizim Mahallemiz Sahipsiz...
Bize Ve Nizip'e sahip çıkın!!!
Bu fabrikaların denetimi sizde!!!
Bari insanların sağlığını düşünmüyorsunuz OYUNUZU düşünün...
Ben açık söylüyorum Belediye Başkanımızı ve vekillierimizi çok severim ancak BEN NİZİP'İ daha çok seviyorum...
Her NİZİP SEVDALISI bu şehrin bu kokuyu HAKKETMEDİĞİNİ yüksek sesle söylemeli...
Orta da BİR CESET VAR...
ULUM ULUM KOYUYOR...
KİM BU NİZİP'İN GERÇEK SAHİBİ İSE GELSİN BU CESEDİ KİM ÖLDÜRDÜYSE BULSUN...
Ve KALDIRSIN.
VE YEŞİL NİZİP'İ ESKİ KOKUSUNA KAVUŞTURSUN...
Buradan NİÇED ve diğer sivil toplum örgütlerine de sesleniyorum;
NİZİP'E SAHİP ÇIKIN!!!
Sorunlarımız Önerilerimiz
NİZİP Cesed Gibi Kokuyor!!!!!
SorunGeçen yıl yine bu konu ile ilgili konu açmıştım buyrun onu da okuyun;
https://nizip.com/forum/konu/35592?page=1
Ben geçen seferde söyledim şimdide söylüyorum,kimse bu işi çözemez Nizipte..Çünkü çeşmenin başında oturanlar da bu işin içinde.
Bu koku meselesini çözemeyen yöneticileri kınıyorum, gerekirse konuyu uluslararası platformlara taşıyalım
Menese katılıyorum selamlar
nizip artık temiz yeşil kokmuyor sanayiden gelen pis koku hakim aldı artık cekilmez oldu yetkililerden acil sonuc bekliyoruz valimiz den başkanımız dan sahip cikin nizibimi se
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Biz böyle düşündükçe tabii ki düzelmez.Bu fabrika kimin olursa olsun hiç fark etmez insanlar bu kokudan şikayetçi mi ? o zaman o insanları alıp toplu şeklilde yetkilileri ziyaret edeceksiniz ve ses getirecek şekilde sesinizi yükselteceksiniz, nasılmı ? Bergama halkını hatırlayın ne yapmışlardı ? Onun için Gökhan kardeş nasıl buraya konu başlığı açtın bu işin diğer kısımlarını da sen ayarlaman ön ayak olman lazım , belki . Ama umutsuzluğa kapılmayın bu iş çözülür, ama biraz ses yükseltin lütfen. Gaziantep ÇED e yazdınız mı ? Olmadı Çevre Bakanlığına yazdınız mı ? Yerel yetkililer duyarsız kalmışlarsa demek ki yapılacak iş belli konuyu ulusala çıkarıp meseleyi o şekilde çözmek lazım, diye düşünüyorum ben . SağlıcaklaM.ENES;261137 wrote:Ben geçen seferde söyledim şimdide söylüyorum,kimse bu işi çözemez Nizipte..Çünkü çeşmenin başında oturanlar da bu işin içinde.
Ben iddaa ediyorum,kimse çözemez.
O zaman senin bildiğin bir şey var buraya yazmaktan çekiniyorsun demekki ?M.ENES;261265 wrote:Ben iddaa ediyorum,kimse çözemez.
Hayır, sen bu konunun tamamını okursan benim ne yazdığımı da gayet net görürsün...Tekrar söylüyorum...
NİZİPTE SANAYİCİ VEYA YAĞ İŞİNDEN PARA KAZANAN ÇOK FAZLA İNSAN VAR...BUNLARIN ÇOĞUDA SANAYİİ BÖLGESİNDE, NİZİPTE DE MALUM SABUN OLAYI OLDUĞUNDAN TAHMİNİMCE BU KOKU KEMİK ERİTME VEYA TÜRKİYENİN DEĞİŞİK YERLERİNDEN TOPLANAN ATIK HAYVANSAL YAĞ ERİTME İŞİNDEN KAYNAKLANIYOR...iŞTE BU İŞİ YAPANLARLA NİZİPTEKİ SİYASİLERİN HEPSİ ALIŞVERİŞ YAPAN AHBAP İNSANLAR, KOKUYU KİMİN ÇIKARDIĞINI NİZİPTEKİ EN YETKİLİ KİŞİLERDE BİLİYOR OLSA GEREK. İŞTE O YÜZDEN BU KOKU İŞİ NİZİPTE ÇÖZÜLMEZ ÇÖZÜLEMEZ...ANLAŞILMAYAN BİR ŞEY VARMI MAKİN ABEY.
Ya yok abim..
Bir zamanlar Haliç'i kokutan zihniyetin bir benzeri bürokratik kafa şimdi Nizip'te anladığım kadarıyla.
Çözüm üretmek yerine..:" laf laf laf.."
İç icraata gelince; bu onun eniştesi..
bu birinin bacanağı..
bu öbrünün eltisi..
şimdi çık çıkabilirsen işin içinden. :(
Bende onu söylüyorum zaten...
Nizip'e de bir Tayyip lazım.
Ağzın bal yesin ...:)
hee, bu senin dedeğini , hepimiz biliyik , kuzen de yazmıştı daha önce o da dedesinin Trakya da ki tesisinde çalışmış, bu koku işini biliyor bunları daha önce yazmıştı burada, ne olduğunu bilmek işi çözmüyor malum, konuyu ulusala çıkarmak lazım.Ben de bu senin dediklerini tahmin ediyorum ama ben düşündüm ki sen başka şey biliyorsun belki de ondan çözülmez diyorsun gibi anlıyorum senin yazından , mesela bu kokuyu çıkaran fabrika veya fabrikalardan birisi belki de Nizip teki üst düzey yöneticilerden birisinin fabrikası olduğu için mi dir? Yoksa AKPartili birisinin midir veya birilerinin midir ? Senin yazından hemen hemen buna benzer bir anlam çıkıyor gibi anlıyorum ben , çünkü çok şiddetli bir anlamda çözülmez diyorsun.m.enes;261342 wrote:hayır, sen bu konunun tamamını okursan benim ne yazdığımı da gayet net görürsün...tekrar söylüyorum... Nizipte sanayici veya yağ işinden para kazanan çok fazla insan var...bunların çoğuda sanayii bölgesinde, nizipte de malum sabun olayı olduğundan tahminimce bu koku kemik eritme veya türkiyenin değişik yerlerinden toplanan atık hayvansal yağ eritme işinden kaynaklanıyor...işte bu işi yapanlarla nizipteki siyasilerin hepsi alışveriş yapan ahbap insanlar, kokuyu kimin çıkardığını nizipteki en yetkili kişilerde biliyor olsa gerek. Işte o yüzden bu koku işi nizipte çözülmez çözülemez...anlaşılmayan bir şey varmı makin abey.
Evet kuzen kim ne biliyorsa döksün eteğindeki taşları:D
Aslında Nizip'tekiler bunu çok iyi biliyor olabilirler ama üzerine gidemiyorlar gibi geliyor bana.Burada sanal ortamda yazmak ve söylenmek biraz kolay bir iş , ancak gerçkte gidip bununla uğraşınca biraz işler karışabilir, hatta bizlere dahi burada bunları yazmayın diye Nizip ten telefon gelebilir ?müslüm akpek;261355 wrote:Evet kuzen kim ne biliyorsa döksün eteğindeki taşları:D
Akçakent ve Nizip çayının içine eden kağıt fabrikası gibi.
Valla korkumuz yok.. Kaybedecek bir şeyişimizde yok. Eğer bu iş çözümlenmeyecekse zaten burdan yazmamızın da bir anlamı yok.. Sanaldan reala bir geçiş olmalı..olmalı.. Yoksa da yok.makin;261361 wrote:Aslında Nizip'tekiler bunu çok iyi biliyor olabilirler ama üzerine gidemiyorlar gibi geliyor bana.Burada sanal ortamda yazmak ve söylenmek biraz kolay bir iş , ancak gerçkte gidip bununla uğraşınca biraz işler karışabilir, hatta bizlere dahi burada bunları yazmayın diye Nizip ten telefon gelebilir ?
Evlat ver gazı
Nizip teki bu kötü koku sabun hammeddesi olarak kullanılan hayvan derilerinden kazılarak alınan yaglardır bu yagları Nizip ne girişini yasakla bak koku kalıyormu? Bu yaglar Uşak deri organizeden etlemeci tabir edilen insanların deri kazıntılarının kaynatılarak yag halini aldıgı bu ürünü sabunculara satıyorlar ve olcukça ucuz bir yagdır. sabuncular maliyeti düşürdügünden bu yagı tercih etmektedirler.. yukarıda da dedigim gibi bu yagları Nizip e girişini yasaklayacaksın bakın o zaman koku kalıyormu.. selamlar
.......................
Nizip sanki ölü ilçe gibi hiçbir allah ın kulu kalmamış arada gelip gidiyorum çarşı sin sin ediyor esnaf desen kuş avlıyor ne bir fabrika alanı nede başka iş sahası o yüzden millet nizipten kaçıyor kaldıkça insanın psikolojisi bozulur. Nizip'ten göç oldukça nizip daha da kötü duruma düşer kokuda olur başka şeylerde olur iş sahası açılması lazım yatırımda olması lazım nizip ölü şehir gibi şu an orda yaşayanlar %90 emeklidir yada yan geliri vardır.Yoksa geçinemesin kokudan çok yatırım lazım
İş, aş para olursa koku duyulmaz diyorsun.
Aynen öle diyorum abi gerçek budur belki yanılıyor olabilirim.M.ENES;265414 wrote:İş, aş para olursa koku duyulmaz diyorsun.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.