Basından Nizip Haber
Nizip'in YunusEmre Mahallesi Deribaşı Sokağı'nda oturan A.Y., iddiaya göre bir yılönce Kilis'teyaşayan 17 yaşındaki M.M.'ye kaçarak, resmi nikahsız evlendirildi. Çiftin 1.5ay önce Orhan adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Ancak, geçen hafta çiftkavga etti ve işsiz olan kocası M.M., iddiaya göre eşi A.Y.'yi dövüp, evdenkovdu. Bunun üzerine A.Y. de Nizip'te hurdacılık yapan babası Orhan Y.'nin evinedöndü. A.Y. bebeği rahatsızlanınca Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nüfuskaydı olmayan ve solunum rahatsızlığı yaşayan Orhan Bebek, 'Bebek Yılmaz'olarak kayıtlara geçirilip, tedavi edilirken, hastane yönetimi de CumhuriyetSavcılığına suç duyurusunda bulundu. Orhan Bebek,muayenesinin ardından annesi A.Y. ile kaldıkları eve gönderildi. Dün geceyeniden fenalaşan Orhan Bebek, getirildiği Nizip DevletHastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada yapılan suç duyurusu üzerinepolis, A.Y.'nin ifadesini hastanede aldı. A.Y., polisteki ifadesinde eşiyleailesinin istememesine rağmen kaçarak evlendiğini, geçim sıkıntısı çektikleriiçin ise Kilis'tebulunan eşi M. M.'nin kendisini dövüp evden kovunca, babasının evine dönmekzorunda kaldığını söyledi.
12 YAŞINDA KAYSERİ'YE GELİN GİTTİ
Oğlunun başından ayrılmayan A.Y., polislere 12 yaşındayken görücü usulü ileevlendirildiğini Kayseri'ye gelin gittiğini anlattı. A.Y. nisan2010'da ailesi tarafından Kayseri'de yaşayan 21 yaşındaki Emre Ç. ileevlendirildiğini, bir hafta sonra olayın duyulması üzerine baba evine döndüğünüsöyledi. Nizip polisininaraştırmasında A.Y.'nin bu evliliğiyle ilgili Kayseri polisininişlem yaptığı, sağlık kontrolünde çocuk gelinin kemik yaşının 15-16 olduğuyolunda doktor raporu verildiği ve eşinden ayrıldığı için soruşturma dosyasınınkapanmış olabileceği belirtildi.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü son evlilik ileilgili soruşturma evrakını, suçun işlendiği Kilis'egönderdi.
AĞLATAN TAVSİYELER
Nizip DevletHastanesi Çocuk Servisi'nde tedavisi süren çocuğuna refakat eden A.Y., kızlaraküçük yaşta kesinlikle evlenmemeleri çağrısında bulanarak şunlarısöyledi: "Ailem kaçmama kızdı. Çünkü, daha önce istemişlerdi ve ailemvermemişti. Biz ise o nedenle ailemizin rızasını almadan kaçarak evlendik. Eşimçalışmadığı için geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle kavga etmeye başladık.Eşim beni her gün dövüyordu. Evden kovuyordu. Ben de dayanamadım aileme döndüm.Genç kızlar akılları varsa küçük yaşta kesinlikle evlenmesinler. Ben evlendimpişman oldum, onlar olmasınlar. Gerçekten çok güç durumdayım. Devletbüyüklerinden yardım bekliyorum."
NİZİP'DE BİR AYDA 3 ÇOCUK GELİN
Çocuk gelin A.Y.'nin aynı kaderi yaşayan bir başka çocuk gelin 13 yaşındakiB.Y. ile aynı sokakta yaşaması ve soyadlarının aynı oluşu dikkat çekti. 18yaşındaki Yunus Y. ile evlendirilip, 3 aylık Sedef adını verdikleri bebekleriolduğu 9 Ocak'ta ortaya çıkan B.Y.'nin A.Y. ile akrabalıklarının olmadığıöğrenildi.Nizip'tegeçen pazar günü de polis durdurduğu düğün konvoyunun gelini H.K.'nın 13yaşında olduğunu belirleyince yuvaya teslim etmişti. Son olayla birlikte Nizip'te biray içinde ortaya çıkan çocuk gelin sayısı 3'e yükseldi.
ANDY-AR araştırma şirketi 'En Başarılı Belediye veBaşkanları' kapsamında 2011 yılının ikinci altı ayına yönelik araştırmasonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. "Genel olarak düşündüğünüzde, mevcut BelediyeBaşkanınızın çalışma performansından memnunusunuz" konulu düzenlenen anket, tümhızıyla devam ediyor. Ülke genelinde başlatılan ve İl ve İlçelerde düzenlenen;"En Başarılı Belediye Başkanları" kapsamında yapılan anket, Gaziantep ve ilçelerinide heyecanlandırdı. ANDY-AR Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmasonuçlarında şu ana kadar belirlenen sonuçlar şöyle oluştu.Şehitkamil BelediyeBaşkanı M. Rıdvan Fadıloğlu 49.3 "Evet" alırken, Başkan Fadıloğlu'nu, 46.1"Evet" ile Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan takip etti. 3. sırada 45.7ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 4. sırada 45.4 ile İslahiyeİlçe Belediye Başkanı Malike Demirağ ve 5. sırada ise 42.8 ile Oğuzeli İlçeBelediye Başkanı Bekir Öztekin yer aldı.
"Her Evden Bir Battaniye" Kampanyası
SODES kapsamında Nizip Emniyet Müdürlüğü ve Milli EğitimMüdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Okuyorum Öğreniyorum, Polisimi Seviyorum"adlı proje kapsamında öğrencilere seminer verildi.
Nizip Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Şamil Tekel vePolis Memuru İlhan Kumhak'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; "Emniyetnedir, Polis memurunun tanımı, Olay karşısında yapılması gerekenler ve********** ve ********** madde" konularında geniş bilgiler verildi.
Komiser Şamil Tekel ve öğrenciler arasında karşılıklı sorualışverişi yapılan"Okuyorum Öğreniyorum, Polisimi Seviyorum" adlı seminer,Nizip Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmazyaptığı yazılı açıklamada; Son bir haftadır yağan yağmur, çiftçilerimizinyüzünü güldürmüştür" dedi.
Şu ana kadar yağan yağış miktarınıngeçen yıla göre oldukça iyi olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Sıddık Durmaz, ilçemizdemetrekareye düşen yağış miktarının 200 kilogramın üzerinde olduğunu, baharyağışlarının da iyi olması ile birlikte bu yıl çiftçilerimiz açısındanbereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.
Toprak tahlili müracaatlarının 3 şubat 2012 tarihine kadaruzatıldığı bildiren Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz konuşmasını şöylesürdürdü. "2011 yılı destekleme müracaatlarını yaptırmayançiftçilerimiz 3 Şubat 2012 tarihine kadar Nizip İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim etmelerigerekiyor. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için bu süre içerisinde işlemlerinitamamlamış olmaları kendilerinin yararına olacaktır. 2012 Yılı tüm çiftçilere hayırlı bereketli bir yılolsun" dedi

Nizip'te Saha Mahallesi Duyar Sokak'ta kiralık bir evde yaşayan Aslan Ailesi, 3 yaşındaki kızları Lütfiye Aslan'ın yapılan sağlık kontrolünde, doğuştan kalbinde delik ve kalp damarlarında daralma belirlenince perişan oldu.
Eşi işsiz olduğu için babasının sosyal güvencesinden yararlanarak kızını tedavi ettirmeye çalışan Nazmiye Aslan, daha önceleri Gaziantep'te tedavi ettirdiği çocuğuna para yetiştirmekte zorlandığını söyleyerek, tedavisinin yarım kaldığını belirtti. Para harcayacak durumlarının olmadığını belirten 2 çocuk annesi; "Kızımın kurtulmasını istiyorum. Daha önce 7 aylık bir bebeğimi kaybettim, bunu da kaybetmek istemiyorum" dedi.
Eşinin işsiz olduğunu, ameliyat masraflarını karşılayacak imkanlarının olmadığını dile getiren 31 yaşındaki Nazmiye Aslan, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz başta olmak üzere, hayırseverlerden yardım beklediğini ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, Nizip Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 4 aylık çalışma neticesinde, 5 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi.
M.C., M.G., A.E., M.B. ve M..A' nın gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin ev ve işyerinde arama yapıldı.
Yapılan aramada toplam 3 kilo ***** maddesi, 3 adet uçaksavar mermisi ve 6 adet M16 fişeği ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nizip Radyo Televizyon Genel Yayın Yönetmeni Metin İliksoy,Yeşil Nizip Gazetesi sahibi Bülent Çetinel ve Bizim Nizip Gazetesi sahibi AliKılıç ile birlikte Nizip Ticaret Odası'na yönelik nezaket ziyaretinde bulundu.
Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdutarafından karşılanan gazeteciler, ziyaret kapsamında karşılıklı basınilişkilerini anlattılar.
Basın mensuplarının zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıyakaldığına işaret eden NRT Genel Yayın Yönetmeni Metin İlksoy, her şeye rağmenbu kutsal mesleği sevdiklerini çalışmaların ise yoğun tempo içindesürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Nizip Şubesi'nde başkanlıkseçimin yaklaşmasıyla birlikte adayolduğunu açıklayan Abdullah Aslan, Dernek üyelerine seslendi.
57 yaşındaki Abdullah Aslan, 1977 Yılı'nda Kayseri Havaİndirme Tugayı'nda Paraşütçü Komando olarak vatani görevini tamamladıktan sonra1978 yılında Nizip'te ÜLFET A.Ş' de işçi olarak göreve başladığını söyledi.1988 Yılı'nda Tek Gıda-İş Sendikası Nizip Şube Başkanlığı, Bakanlar Kurulukararıyla ÜLFET Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli görevlerde bulunduğunu vurgulayanAslan, halen ticaretle uğraştığını, İşçi Emeklileri Derneği anlayışı gereğiemeklilerin refahı için aday olduğunu belirtti.
Her konuda emeklilerin yanında ve emeklilere her alandayardımcı olmak için aday olduğunu ifade eden Abdullah Aslan şunları söyledi.Emeklilere yakışan bir dernekçilik, sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıranyeni bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Nizip'te emeklilere yakışır bir"Emekliler Lokali" açarak, birleştiren, kaynaştıran, iyi ve kötü günde iç içeolan İşçi Emeklileri Derneği için yola çıktım, şimdiden hayırlı olsuntemennilerimi sunuyorum. Cep Telefonum 0 532 558 95 99, beni günün 24 saatiulaşabilirsiniz" diyerek emekli üyelerden destek istedi.

KAYMAKAM KARADENİZ KARNE DAĞITTI
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar ile birlikte İslim Sayın İlköğretim Okulu'nda karne dağıttı.2011-2012 Eğitim Öğretim 1. Dönem karnelerini alan 5-A sınıfı öğrencilerinde heyecanvardı.Öğrencilerle bir süre sohbet eden Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz,onlara soru sordu, tahtaya kalkan öğrencilerde soruları cevaplandırdı.Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Karadeniz, daha sonra karneleriyle birlikte Taktirve Teşekkür Belgesi verdi.
Burada bir konuşma yapan Kaymakam Karadeniz, 15 günlük tatilsürecini iyi değerlendirmelerini, hem dinlenerek hem bol bol kitap okuyarakgeçirmelerini önerdi.Karne Töreni'ne Kaymakam Karadeniz ve Milli Eğitim Müdürü Kılıçparlar'ınyanı sıra İslim Sayın İlköğretim Okulu Müdür vekili Mustafa Özaslan ve 5-ASınıfı Öğretmeni Selda Akdağ katıldı.
Hatice Seyit Çeker İlk Öğretim Okulu 1-A, 2-C ve 5-ASınıflarında yapılan "Karne Töreni" görülmeye değerdi.Karne alan öğrencilerine nasihat veren sınıf öğretmenleri,2. Dönem daha iyi çalışmaları gerektiğini söyleyerek, karnesi zayıf olanöğrencilere destek oldu.Okul Müdürü Halil Kendirci ise 15 günlük tatil sürecinde bolbol kitap okumalarını isteyerek, tatillerini iyi değerlendirmelerini istedi.Karneleri ile birlikte takdir belgesi alan 1-A sınıfındanZeynep Sude İliksoy, 2-C sınıfından Sibel Sıla Özdemir ve 5-A sınıfından ise Mertİliksoy örnek öğrenci seçildi.
KILIÇPARLAR, AİLELERİ UYARDI
Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, 2011-2012Eğitim ve Öğretim Yılının 20 Ocak Cuma günü dağıtılan karnelerle son bulduğunu bildirdi.
Velilere uyarıda bulunan Kılıçparlar, "Kırık not alanöğrencilere kesinlikle şiddet uygulamayın" dedi. Nizip'te yaklaşık 35 Binöğrenci ve 1800 personelin 2 hafta sürecek tatile girdiğini söyleyen MilliEğitim Müdürü Metin Kılıçparlar konuşmalarını şöyle sürdürdü.
"Bu süre içinde öğrenciler kendilerini okuldan uzak tutacakbir şekilde hareket etmemeli. Dersleri ile alakalı olan kitaplar ve hikayekitapları okumalılar. Kırık not da dünyanın sonu değil. Biraz daha fazlaçalışarak bu kötü notları düzelterek bir üst sınıfa geçebilirler. Karneler,çocuklara verildiği kadar anne ve babalara da veriliyor. Anne ve babalar daçocuğun neden kırık not aldığını oturup düşünmeli. Kesinlikle çocuklara kötüsöz söylemesin ve şiddet uygulamasınlar. Sevgi ve şefkat ile yaklaşsınlar, sevgiher şeyi çözer" uyarısında bulundu.

Edinilen bilgiye söz konusu ikamette park halinde duranmotosikleti çalan Abdullah Cengiz, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesine gitmek üzereyola çıktı. Bu sırada devriye gezen Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,motosiklet sürücüsünden şüphelenerek durdurmak istedi. Ancak Polisin "Dur"ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasından uzun süreli bir kovalamacayaşandı. Polisten kaçamayacağını anlayan hırsız, motosikleti bırakarak Nizip GalericilerSitesi yakınlarındaki tarlaya doğru kaçtı. Motosiklet hırsızının peşinibırakmayan polis memurları kaçan şahısı yaya olarak yakalamaya çalıştı. Birmüddet sonra yakalanarak gözaltına alınan şahıs, Emniyet Müdürlüğü HırsızlıkBüro Amirliği'ne teslim edildi.
22 yaşındaki Abdullah Cengiz'in Gaziantep'te çeşitli KamuKurum ve Kuruşlarından hırsızlık suçundan dolayı arandığı ortaya çıktı.Adliyeye çıkarılan Abdullah Cengiz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak NizipKapalı Cezaevi'ne gönderildi

Nizip'te hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceyedüşmesiyle birlikte süs havuzları dondu, yollar buz tuttu.
Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceyedüşmesi nedeniyle, kent merkezinde bulunan Hükümet Konağı önündeki süs havuzudondu.
Dev havuzun buzla kaplandığını görenler şaşkınlıklarınıgizleyemedi ve önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Süs havuzunun üzeri ince buz tabakası ile kaplanırken,havuzun üzeri beyaza büründü. Havuzun orta kısmında kalan süslemeler ise buztabakası üzerinde yürüdü.
Kentin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı ve MustafaKökmen Bulvarı Caddesi buzla kaplanırken, Nizip belediyesi yollarda tuzlamaçalışması yaptı.
.

Son günlerde ülkeyi ayağa kaldıran ve "Çocuk Gelin"sorununun giderilmesi bu konuda gerekli altyapının hazırlanmasına yönelik,Nizip İlçe Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda "Küçük Yaşta Çocukların Evlendirilmesi"konulu bir toplantı yapıldı.Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz başkanlığındayapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, EmniyetMüdürü Mustafa Kantar, Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar ve Şube MüdürüAbdullah Dağlı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat katıldı.Toplantıdabir konuşma yapan Kaymakam Karadeniz, çocuk yaştakilerin okumasının devamınınsağlanacağına işaret ederek, bu konuda Nizip Toplum Merkezi ve Halk Eğitim Merkezitarafından; "Aileleri Bilinçlendirme" amacıyla çeşitli seminerler verileceğini belirtti.

Allah sabır versin, zor günler geçiriyorlar
Bu kararı veren savcının hakimin hiç mi vicdanı yok ya anlamadım, adam suçlu olabilir, zaten allah cezasını vermiş, hiç mi insiyatif kullanma hakkı yok bu hakimin savcının anlamıyorum.
Şahsın durumu çok kötü olabilir, Allah c.c yar ve yardımcıları olsun...Ama adalet işlemek zorunda,geride ölen 5 kişi ve bunların ailelerinı de göz önünde bulundurmak lazım...Kanaatim o ki hakimlerde mutlaka kişinin durumunu göz önünde bulunduracaklardır.
Başarılarının devamını dileriz
Nizip Kaymakamlığı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Kaymakam Yaşar Karadeniz, çocuk yaştaki evliliklerin önlenmesi için Nizip Toplum Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından, aileleri bilinçlendirmek amacıyla çeşitli seminerler ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »Resmi aç
Son Dakika
Kaynak...
'Çocuk Gelin' sorununun giderilmesi bu konuda gerekli altyapının hazırlanmasına yönelik Gaziantep'in Nizip ilçesinde toplantı düzenlendi.
Devami...
Saadet Partisi Nizip ilçe başkanlığı olağan genel kurulunda yapılan seçimde, Ahmet Kurban yeniden başkanlığa seçildi.Yapılan genel kurula Saadet Partisi Genel Kurulu Başkanı ve Milli gazete genel yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi il başkanı Hayri kamalı, Saadet Partisi eski il başkanı Salman özçalışkan,il müfettişi mahmet karalar katıldı.
Okyanus Düğün Salonunda gerçekleşen kongrede delegelerin büyük bir kısmının Oyunu alarak yeniden başkan seçilen Ahmet Kurban, seçim sonrasında yaptığı konuşmada, partililere teşekkür etti.
Delegelerin desteği ile yeniden başkanlık görevine getirildiğini ifade eden Başkan Kurban, şöyle konuştu:
"Bugün sizlerin bana verdiği destek ile tekrar başkan seçildim. Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum.Onun, çizmiş olduğu çizgiden asla sapmadık. Onun Türkiye'ye getirmiş olduğu adil düzen ile ilk defa hortumcuların önüne geçildi. Erbakan hocamızın iktidar olduğu zamanda çiftçilerin, emeklilerin ve esnafımızın kısacası halkımızın içinde bulunduğu durumu anlatmaya gerek yok.
Halkımız özlemle beklediği refah ortamına kavuştu. Bu ülke ancak Erbakan hocamızın çizdiği yoldan gittiği zaman gerçek bir demokrasi ve refah ortamına kavuşacaktır. Yolumuza, yorulmadan ve sapmadan devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hayırlı olsun Rahmetli Erbakan'ın miliyetci hamleleri beni her zaman çok etkilemiştir.
allah yardımcısı olsun zaten adam yatalak olmuş bakıma muhtaç inşallah tez günde ailesine ve çocuklarına kavuşur.
Aminnnnnnn
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, uzun zamandır beklenen kar yağışının birkaçgündür etkili bir şekilde devam etmesinin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünüsöyledi.
Kurak geçen ekim, kasım ve aralıkaylarından dolayı çiftçilerin endişeli olduğunu belirten Başkan Durmaz,"Nizip'te 10 yıldır beklediğimiz kar, nihayet yağdı. Birkaç gündür etkili olankar yağışı ilçe genelinde etkili oldu. Çiftçimiz kurak geçen kış aylarındandolayı kar yağışını bekliyordu. İnşallah bundan sonra da bu yağışlar devameder." dedi.
Kar yağışının buğday açısından çok faydalı olduğunu ifade eden Sıddık Durmaz, şöylekonuştu: "Bu aylarda kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir.Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Çünkü kar olmasıbuğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder. Kar ürünün üzerini örterek yorgangörevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Buğday gelişimini kar altında dahaçabuk sağlar. Bunun yanı sıra kar yağışı hububat hasat döneminde veriminartmasına da katkı sağlar. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum"dedi.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılanaçıklamada "Elektrikli Bisiklet"lerinkarayolunda kullanımının tespiti halinde sürücülerin "A1" Sınıfı Sürücü Belgesisahibi olup olmadıklarının kontrol edileceği, olmayanlar hakkında KarayollarıKanunu'nun 36. maddesi hükümlerinin uygulanacağı belirtildi. Yapılan yazılıaçıklamada; "Sürücü araç sahibi değilse araç sahibine cezai işlemuygulanacaktır. 15 yaşını doldurmamış çocukların bu araçları kullandığınıntespiti halinde Kabahatler Kanunu'nun 11. maddesi Türk Ceza Kanunun Yürürlük veUygulama Şekli Hakkında Kanunun 7. maddesi hükümleri uygulanacaktır. Sürücülerinkask kullanmadığının tespiti halinde Karayolları Trafik Kanunun 78. maddesinegöre cezai işlem yapılacak.15 yaşını doldurduğu anlaşılan kişilerin KarayollarıTrafik Kanunu'nda belirtilen genel kuralları ihlal ettiği anlaşılması halinde,ihlal edilen kural gereğince cezai işlem uygulanacak. Bu nedenle Nizip'teElektrikli Bisikletler üzerinde can ve mal güvenliliğini sağlamaya yönelikolarak uygulama yapılacağı, Sürücü Belgesi olmayan sürücülerin trafiğeçıkmamaları, çıktıkları takdirle gerekli cezanın kaçınılmaz olacağı belirtildi.

Nizip Halk Eğitim Merkezi ve Nizip Engelliler Derneği'nin ortaklaşayürüttüğü SODES kapsamındaki proje gereği; "Takı Tasarım, Ebru, Cam Seramik veAhşap Boyama" alanlarında kurs açıldı. Konuyla ilgili birer açıklama yapan Nizip Halk EğitimMerkezi Müdürü Suna Sertpolat ve Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezak Pamuk,engelli kursiyerlerin çeşitli el sanatları gördüklerini belirttiler."Engelsiz ElSanatları" kurslarında işin eğitim kısmını üstlendiklerini ifade eden SunaSertpolat; "Cam Boyama ve Takı Tasarım kursuyla ilgili eğitim veriyoruz,projede kursla ilgili kullanılan malzemeleri Nizip Engelliler Derneği SODESprogramından karşılandı. Bu kurslardaeğitimini tamamlayan kursiyerlerimiz sertifika alacaklar ve bu sertifikaylaaile ekonomisine başvuru yapabilecekler" diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.