Şehitlerimiz

Çanakkalede Nizip Şehitleri (sizce ne kadar)

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Mehmet kardeşime fotoğraflar için teşekkür ederim. Konu gözümden kaçmış. Benzer konuları birleştirip güzel bir arşiv oluşturduk İnş.
yıldıran Üye
Egerki kişi müslümanım diyorsa ve hali vakti yerinde ise haca gitmesi farz! her kimki ben türküm diyorsa ömründe bir defa Çanakkaleyi görmeli dir! insanın bu kutsal yere adım attıgı andan itibaren tüyleri ürperiyor bastıgın her yerde en az bir insan ölmüş yaşlara bakıyorsun 15-23 arası ve kayıtlı 250.000 ölü resmi olmayan rakamlar ise 750.000 kişinin öldüğü yer havada çarpışan mermiler enterasan görmek lazım.
Şehidin agabeyinin dediği gibi "KAŞINDAN ÇOK BIYĞIN YOK İKEN - DÖVÜŞTÜN YELELİ ASLANLAR GİBİ- BEDRİN ASLANLARI ANCAK - BUKADAR ŞANLI İDİ
Allah onların şefaitini nasip eylesin
alfonsoo Üye
valla ben çanakkalede askerliğimi yaptım denizci olarak.bir gün gezi amaclı gittik.nizipli görmedim ama antepli çok gördüm ismi yazılan.zaten ordakiler anıt mezar.esas gömülü olan şehitlerin yeri belli değil.ama öyle bir yerki insanın tüyleri diken diken oluyo.çanakkalede adımını attıgın yerde bir şehit yatarmış rivayete göre öyle diyorlardı.velhasıl türkiyede gezilecek bi yer varsa orasıda çanakkale
bulent_alkurt Üye
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.
Oğul Mehmet Üye
Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim, emeğinize sağlık iyi bir bilgi geçmişimizi bilmemiz açısından. (Tarihini Bilmeyenlerin Sınırlarını Başkaları Çizer) Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diler saygılar sunarım.
turgayata Üye
Şehitlerimize dua etmemize vesile olan kardeşimi cani gönülden kutluyorum. Yüce Rabbim rahmet eylesin tüm Şehitlerimize ve birdaha o acı günleri göstermesin.
Öok duygulandım ve gözlerim buğulandı resimleri görünce.
Keşke şiirlerin altına şairlerin isimleri yazılsaydı hiç fena olmazdı. Çok muhterem kardeşim, benim de bir şiirimi asmış ama şair ismini yazmamış. Tabi insan mutlu oluyor şiirinin asılmasına ama ismini göremeyince de üzülüyor nede olsa. Bir kere daha cani gönülden kutluyor kardeşimi ve diyorum ki "Çanakkale Geçilmez"
Çanakkale Geçilmez
Şeytanlar birleşerek dört bir koldan sardılar

Türk'ü tanımadılar, kolay lokma sandılar.
Göz koymuşlar alçaklar meğerse yurdumuza
Kürt 'ü Çerkez 'i Laz 'ı koştuk omuz omuza.
Girdiler boğazlara, kendilerinden emin
Düşünmedi ******lar, bu millet etmiş yemin.
Boğazlar ki Vatanın vazgeçmez tapusudur
Asla Geçilemeyen güvenlik kapısıdır.
Etten duvar Mehmetçik tek vücut ve tek yürek
Düşmana karşı durdu; " Allah Allahdiyerek..
Öyle çetin savaş ki, kol, gövde, bacak yerler
Gökten mermi yağıyor, kanla dolmuş siperler.
Adeta mahşer yeri candan serden geçilmiş
" Ya İstiklal Ya Ölümdiye kasem içilmiş.
Aslan Seyit onbaşı; bir orduya bedeldi
Attığı o dev mermi koca gemiyi deldi.
Düşman gemisi battı boğazda yavaş yavaş
Şükürler olsun Rab`bim kazanılmıştı savaş
Allah`ın bir lütfu bu şaştı tüm Dünya alem
Nasıl anlatabilsin yazamaz susar kalem
Üçyüz bin şehit verdik, düşün bir dile kolay,
Var mı eşi benzeri var mı böyle bir olay.
Türk Milleti minnettar tarih yazdı yiğitler
Bu ne büyük destandır ölmez aziz şehitler.
Ey kudurmuş ******lar " Türk'e kefen biçilmez
Aklınızda bulunsun " ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"

Turgay ATA
admin
Yönetici
Allah rahmet eylesin. Bu vesile ile rahmetle anmış olalım
secretgarden Üye
Çanakkalede Nizip Şehitleri (sizce ne kadar)

250.000 ŞEHİT KANIYLA YAZILMIŞ BİR DESTAN...
RUHLARINIZ ŞAD OLSUN ...RAHAT UYUYUN BU VATAN İÇİN BİZLER İÇİN CANINI GENÇLİĞİNİ VERMİŞ AZİZ TÜRK EVLATLARI...
vedatakkas Üye
mahmut KÜÇÜK;8240 wrote:ALLAH yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler ve Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar.Ayet meali (Bakara süresi)ALLAH (c.c) onları bizlere şefeatçi etsin.Çanakkaledeki şehitlerimizi siteye taşıyarak emeği geçenlere çok tesekkür ediyorum.
Bursa'dan Mahmut KÜÇÜK..
ingiliz şerefsizinin planları doğrultusunda,yurdumuza göz dikenlere,emperyalistlere karşı verdiğimiz kurtuluş mücadelisinde şehit olan,gazi olan ve şu an hayatta olmayan dedelerimizi rahmetle anıyorum.Allah rahmet eylesin.
bize göre onlar düşman,onlara göre biz düşman...bize göre Allah bizim,onlara göre onların ve Allah onlarla...dua ederken onlar da aynı Allah'a,bizde aynı Allah'a...onlarında kitabı var,bizimde...onlarda inanmış,bizde...onlarında peyganberi var,bizimde...onlarda insan,bizde...ve onlarda inanıyor ki,Allah yolunda öldüler,bizim dedelerimiz de...ama onlar kendi toprakların da değildiler.her halde tek fark buydu ve kandırılmışlardı,kanmışlardı,hem ingiliz e,hemde krallarına.
admin
Yönetici
Ruhları şad olsun. Bu anlamlı günlerde onları rahmetle anıyor ve şefaatlerine layık olmayı umuyoruz.
uA_KeMaL Üye
Ruhları ŞAd olsun
zeugma5 Üye
hocam bu listelenenler sadece kayıtlı olanlar galiba burada barak köylerinin ve bir çok köylerin ismini göremiyoruz. oysaki ben sadece dutlu(torumahmut) köyünde isimleriyle tanınan 4-5 kadar çanakkale şehitleri olduğunu biliyorum . bunlardan birtanesi dedemin kardeşi hüseyin oğlu fettah'tır. ama kayıtllarda göremiyoruz buda birçok kayıdın kayıp olduğunu gösteriyor. Allah şehadetlerini kabul etsin.
admin
Yönetici
Amin.
Aslında daha detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor.
Mümkünse bulabildiklerinizi buraya aktarınız.
sütcühössün Üye
Emekleriniz için ellerinize sağlık çok teşkkür ederm..
Çanakkale'de şehit düşen dedelerimi Allah rahmet eylesin...
cindo Üye
1286607221 ŞEYHYUSUF HASAN ER 1298 KIZILİN 2651915 ARIBURNU MUHAREBESİ NİZİP RUMKALE

Yaptığınız çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Dedemle ilgili daha fazla bilgiye nasıl ulaşabilirim.
fsoyarik Üye
Musadenizle bir anımı anlatayım.

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinden saglık memuru arkadaşımla şehitlerimizi ziyarete gittim.Bir yere geldik şehitlerimiz mezar taşlarını okuya okuya Antepli ve Nizipli varmı diyede bakınırken birde ne göreyim bir mezar taşının üzerinde Mustafakemalpaşa yazılı hemen altında Nizip yazılı aglamaya başladım ilahi yarabbi dedim topragın üstünde canlı bir kemalpaşalı ve bir Nizipli yanyana topragın altında bir kemalpaşalı ve bir Nizipli yanyana bu hal beni çok duygulandırdı arkadaşımda öyle rabbim birlik beraberligimizi kıyamete kadar daim eylesin ve adem a.s bu tarafa bütün şehitlerimiz nur içinde yatsın
Selamlar
admin
Yönetici
cindo;226755 wrote:1286607221 ŞEYHYUSUF HASAN ER 1298 KIZILİN 2651915 ARIBURNU MUHAREBESİ NİZİP RUMKALE

Yaptığınız çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Dedemle ilgili daha fazla bilgiye nasıl ulaşabilirim.
Ya biz bu mubarekler kimdir ? kimlerin akrabasıdır ulaşamadık ki ?
Hele fotoğrafı, aslı astarı nedir ? herkes tanıdığını atsa da bizimde haberimiz olsa.
admin
Yönetici
fsoyarik;226757 wrote:Musadenizle bir anımı anlatayım.

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinden saglık memuru arkadaşımla şehitlerimizi ziyarete gittim.Bir yere geldik şehitlerimiz mezar taşlarını okuya okuya Antepli ve Nizipli varmı diyede bakınırken birde ne göreyim bir mezar taşının üzerinde Mustafakemalpaşa yazılı hemen altında Nizip yazılı aglamaya başladım ilahi yarabbi dedim topragın üstünde canlı bir kemalpaşalı ve bir Nizipli yanyana topragın altında bir kemalpaşalı ve bir Nizipli yanyana bu hal beni çok duygulandırdı arkadaşımda öyle rabbim birlik beraberligimizi kıyamete kadar daim eylesin ve adem a.s bu tarafa bütün şehitlerimiz nur içinde yatsın
Selamlar
Amin ...
yalangoz Üye
bütün nizipli hemşerilerimi saygıyla selam larım derbilli olan herkesede selamlar dilerim

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim