Muallim Ahmet Rıfkı?!
Yıl 1915...
Çanakkale’de kızılca kıyametin koptuğu günler...
Aylardan Mayıs...
Vefa Lisesi Fransızca Muallimi Ahmet Rıfkı her günkü gibi mektepten içeri girer.
Selâm verir Ahmet Rıfkı ama çocuklar selâma bile karşılık vermezler!..
Ahmet Rıfkı iyice şaşırmıştır.
Arka sıralarda oturanlardan biri ayağa kalkarak; “Hocam, mahallemizde eli ayağı tutan ağabeylerimiz Çanakkale’ye gönüllü gittiler, ama siz hâlâ buradasınız! Biz de gitmek istiyoruz, fakat yaşımız tutmuyor, söyler misiniz bize, vatanımız elden giderse sizin verdiğiniz eğitim ne işe yarar?”
Yaşlı gözlerle sınıftan çıkar ve mektebin idaresine dilekçesini verir.
Arkadaşlarıyla, talebeleriyle vedalaşır, evine gelir.
Ahmet Rıfkı’nın hayattaki tek varlığı yaşlı annesi Ayşe Hanımdır ve Şehzadebaşı semtindeki evlerinde beraber oturmaktadırlar.
Durumu annesine anlatır, ondan hakkını helâl etmesini ister.
Ardından mahallenin bakkalı, gün görmüş bir zat olan Selâhattin Adil Efendiye uğrar ve şöyle der:
“Selâhaddin Amca, Allahın izniyle vatanın bağrına saplanmış olan düşman hançerini çıkartmaya gidiyorum. Senden isteğim, anamı iaşesiz bırakma! Kısmetse dönüşte borcumu öderim!”
Çeşitli cephelerde savaşa katılır.
19 Aralık 1915 günü şehit olur...
Annesi haberi alır, çok üzülmesine rağmen imanı bütün bir hanım olduğundan hâdiseyi tevekkülle karşılar.
Aklına, veresiye yiyecek aldığı bakkal gelir.
“Yedi aydır senden veresiye alırız, borcumuzu verelim de oğlum borçlu yatmasın!” der.
Selâhaddin Efendi şöyle cevap verir:
“Ayşe Hanım, sen okuma yazma bilmezsin, okuma bilen bir yakınını getir de hesabı o çıkarsın!”
Bunun üzerine Ayşe Hanım, komşusunun kızı Gülşah’la birlikte dükkâna gider.
Selâhaddin Adil Efendi, “Ahmet Rıfkı” bölümünü açarak veresiye defterini Gülşah’ın önüne koyar!
Gülşah, onlara veresiye defterindeki kırmızı harflerle yazılmış satırları gösterir.
Şöyle yazıyordur defterde:
“Bu hesap Ahmet Rıfkı’nın kanıyla ödenmiştir, vesselam!”
Tarihimiz Kültürümüz
Ağlatan ibretlik bir çanakkale destanı
Ben de Vefa Lisesi mezunuyum, bu ve buna benzer o kadar çok kahramanlık hikayeleri var ki, Vefa Lisesi mezunu olmaktan her zaman gurur duymuşumdur.
Fatih bey! ellerinize sağlık. Ahmer Rıfkının, bu değerli anısı bana, Yemen Cephesi ve Kurtuluş Savaşına katılmış dedem rahmetliyi hatırlattı.Hepsi nur içinde yatsın.
Aminn yemende 2 tane annemin dayısı şehit düşmüş 3 kardeş gitmişler 1 deönmüş allah nur içinde yatırsın hepsini
Selamlar
Ne Yemenmiş be kardeşim nüfusun yarısını ölüme göndermişiz.
Kıymetli ammi Mekke ve medinenin savunması Yemende yapıldı ayrıca Alemi islam için çok önemli bir savunma hatıydı
Diger taraftan Çanakkale Bosna hersek
Yemeni halledemeyince yarma hareketi gibi Gaziantep Maraş urfa Taraflarına Fransızlar asker çıkarıp işkal ettiler
Amacları belli niyetleride benim asıl kanıma dokunan İnsan hakları mahkemesi ve fransız parlementosu niye Ermenilerin hesabını sormaya kalkıyorda Fransızın Gaziantepte ne işi vardı diye hesap soran Mali mahkumiyet cezsı kesilmiyor Fransıza işte batının insanlık anlayışı bu
Devlete kurşun sıkan PKK lının hakkı var vatanını savunanın yok
Ne adelet ne insan haklarıymış bu
Selamlar
Yemenle ,Mekke Medine arasındaki ilişkiyi anlamadım.
Kıymetli kardeş savaş taktigi olarak yemenden başlarlarsa ıstıla etmeye yavaş yavaş arap devlet ve şehirlerini halledecekler en sonda İslamın merkezi olan Mekke medineyi
Şu andaki durum bu degilmi ammi
Suriyede İsrail ajanları neler yapıyor neler Mısırda Libyada Tunusta hatırlarsanın 3-4 yıldır bunu anlatıyorum hep
amma Allah İsrailin hilelerini başlarına geçiriyor işte bunun için birlik beraberlik parisiz cematsız cemiyetsin yani grup amaç olmadan araç yaparak hizmet bunun için lazım
Kıymetli ammi biz görürmüyüz bilmem amma çok zor ve çok kötü günlere gidiyoruz inşallah bu ülkede iç savaş çıkaramazlar bu ülke alemi islama ve insanlıga sahip çıkar
Selamlar
Sonuçta ölen öldüğüyle kaldı.
Olurmu ammi insan öldügü ile kalmaz ölüm asıl hayatın başlangıcı insanlar uykuda ölünce uyanır gerçek hayatıı ebedi hayatı görür
VATANIMIN HA EKMEGİNİ YEMİŞ
HA UGRUNA BİR KURŞUN
Romalı asilzadeler şöyle derlerdi imparator veya başka bir soyluya BENİ ONURLANDIR çok büyük bir payeydi roma kültüründe
Bizde Allahtan vatan millşet insanlık sevgisi olarak ŞEHİTLİK onuru istiyoruz
Zaten inancımız bu degilmi ben yemiyeyim kardeşim yesin ben giymiyeyim kardeşim giysin bis osmanlı torunları siz dedenizden babanızdan bu ahlakı alan güzel kültür insanı degilmiyiz ammican
Selamlar
Bunları bize söyleye söyleye öldürdüler, analar doğurdu savaşlarda öldük, yemen-mısır-fas-cezair-rusya-kafkasya-balkanlarda-çanakkalede hep öldük, ölülerimizle savaşlar kazanıldı, hala aynı kafa devam ediyor, bize PKK mücadelesinde ölenleri şehitsiniz diyorlar şehit olmak için toprak uğruna yada din uğruna ölmelisin, biz öldük ama baştakiler yine toprağımızı veriyorlar,artık bunlara kimse inanmıyor, diyecektim ama vaz geçtim çünkü daha yeni %50 inandıklarını söylediler, inşallah ben yanılırım.
Kıymetli ammi iki türlü şehit var
ilmi şehit
hükmü şehit
savaşta ölenler hükmü şehit
Bilinmez çaresiz hastalıktan ölen rızkını kazanırken suda bogulan çocugunu dogururken ölen kadın daha çokta yazmayayım ancak
Burada bir emir var sağlam islam inancı Namaz olacak ki şehit olabilsin demiş alimler
Ha bunlar ne derseniz bunu rabül alemin koymuş sınırları o çizer insanlar degil akıl var mantık var devletine hizmet edenmi şehit olur devlete kuşun sıkanmı
Ammi insan bu dünyaya imtihan kulluk için yaratılıp gönderilmiş hayvanlar gibi başı boş ve sorumsuz degil bu işin şakası ve geri dönüşü yok bu gök kubeyi direksiz tutan hiç nefesimizi kalp atışımızı kesmeyen elbet bizden iman ihlas kulluk bekleyecek
Neyse konuyu dagıtmayayım Selamlar
Ben bu konulardan fazla anlamam ama bildiğim tek şey var, vatan millet sakarya diye diye yüzyıllardır çocuklarımızı kullandılar ölenlere de şehit dediler, kendileride zenginlik içinde yaşadılar.
sevgili arkadaşım tabiki b u dediginiz durum olacak iyi ile kötünün mücadelesi insanın içindede var dışındada bazı insanlar vurdumduymaz veya Dünya çıkarını öne koyup insanlıktan bi haber yaşacaksa ben şahsiyetsize bakıp şahsiyetimimi terk edecegim dogru insan dogru bildigi yolda dogrular ile yaşar zira dogrunun yar ve yardınmcısı Allahtır Yari Allah olan kimimi ne yapacak
selamlar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.