Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizipte Hayvan Barınağı Var mı?

Sorun
Gökhan Dokuyucu Üye
Nizipte geceleri tren yolunun orda devamlı bir silah sesi gelmekte acaba diyorum köpekleri mi öldürüyorlar??? Adıyamanda bir vatandaş bu olaya duyarlı davranmış gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Şimdi size soruyorum Nizipte Bir Hayvan barınağı VAr mı? Yoksa Niye yapılmadı bu zamana kadar? Köpeklerin yaşam hakkını niçin elinden alıyorlar? Dinimize göre uygun mu köpek öldürmek? okuduğum haber sizle paylaşayım; Adıyaman'da İsmet Yılmaz köpeklerin öldürülüp çöplükte leşlerinin yakıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adıyaman'da çöp alanı son günlerde ölü köpeklerin leşleriyle doldu. Çevreye kötü kokular yayan leşlerin görüntüsü hayvan severleri üzerken, ölü köpek leşlerinin toprağa gömülmek yerine yakıldığı iddiası evinde onlarca köpek besleyen aileyi harekete geçirdi. Çöp alanını gezen Yılmaz ailesi, karşılaştıkları manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı. Kaldırdıkları her çöp yığınının altında birer köpek leşine rastlayan İsmet Yılmaz isimli köpek sever kadın, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. https://yurthaber.mynet.com/detay/adiyaman-haberleri/kopeklerin-oldurulup-yakildigi-iddiasi/7888
Gökhan Dokuyucu Üye
Acaba Var da Biz mi bilmiyoruz? yorumsuz bir konu olması ne kadar hayvansever bir toplum olduğumuzu gösteriyor.
fsoyarik Üye
Malesef bu iş belediyemize ve hayır sever bir sponsora düşüyor gerçektende hocam nizip klsik bir kaç aktiviteden öte sosyal çalışması olmayan bir ilçe Bende toki için öneri sundum cevap veren yok malesef olsun biz herkesi seviyor ve saygılıyız zira susmakta bir hak ve cevap şekli Selamlar
müslüm akpek Üye
Ben Nizip'te güvercin sevgisinden başka hayvan sevgisi görmedim, okullarda bu konuda eğitim vermek lazım, ayrıca belediyemiz de bir hayvan barınağı yaparak bu konuya destek vermelidir.
sadettinyildirim Üye
zabıtalar sahsen onlar olduruyor beledıye hayvan barınagı yapmasada hayvan mezarlıgı yapma konusunda hızmette sınır tanımıyor. gunduzun gözu cumhuriyet mahallesınde sılahla vuruyorlar ben sahsen sayın beledıye baskanımızı yakınen tanırım asla sorsanız canı olan cana kıymaz der. o hayvanlarında bu dunya uzerınde hakkı oldugunu yasama hakkı oldugunu soyler bız ınsanlar yasadıgımız yerde canlıları yok edıyoruz ben sunu dıyorum en olumcul en korkunc yaratık ınsandır gıttıgı yere olumu tasıyan ıslamıyette soyle der cennet ıstersen öldur yalanı sevap ıstersen ıncıtme her canı burdan bızde bos bos konusuyoruz ınsallah sayın beledıye baskanımız bır hayvan barınagı yaparda bu na da bır cozum bulur. hadi hayırlısı.
müslüm akpek Üye
Hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamazsak biz bu konuları burada daha çok konuşuruz. Geçen sene anadolu turunda gezerken, eski Osmanlı yapılarında bir şey dikkatimi çekmişti, adamlar duvarlara kuş barınağı şeklinde girintiler bırakmış, bu kuş barınaklarına eski osmanlı evlerinde de rastlamak mümkün, biz hala neyi çözmeye çalışıyoruz.
müslüm akpek Üye
Hayvan barınağı olmayan yerlerde insanlar hayvanlara sahip çıkar, Nizip'li nin sokak hayvanlarına sahip çıkmaları lazım.
Timuçin BAKIRCI Üye
Nizibin ihtiyacı olmayan ne varki=) Belediye uyuyor......Konumuz hayvan barınagı ama özür diliyerek bi probleme dikkat çekmek isterim.. nizibimizin yollarında 1dk sarsılmadan gidilmiyorki...degil barınak bu adamlar asıl ihtiyaçları karsılayamıyorlar.......taş flan düsürmek isteyenleri nizibe davet ediyorum...:D
Avukat Üye
Saygıdeğer Hemşerilerim; Öncelikle hayvanların yaşam hakkı konusunu bu siteye taşıyan ve bu amaçla yorumlarını ekleyen siz değerlere arkadaşlara teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz yıllarda artık hayvanların başta yaşam olmak üzere korunma, bakım, tedavi ve diğer haklarının kabul gördüğünü, bu yönde gerek Ülkemizde ve gerekse yurt dışında çeşitli bakım ve koruma tedbirlerinin uygulandığı tartışmasızdır. Buna karşılık üzülerek görmekteyiz ki; İlçemiz ve memleketimiz Nizip'te bu konuda yasal yükümlülük altında bulunan başta Belediye ve diğer yanda Kaymakamlık olmak üzere aynı zamanda hemşerilerimizde de (bir kaç istisna dışında) en ufak bir sorumluluk kırıntısı, en azından bu yönde en küçük bir girişim görülmemektedir. Açıktır ki; insan olmanın gereği olarak en azından kavurucu yaz günlerinde zavallı hayvanlar için sokağa bir tas su bırakmak erdeminden dahi hayli uzakta bulunmaktayız. Açıkçası ben kendim hayvanların belediye zabıtası tarafından öldürüldüğüne dair herhangi bir duyum almadım ve bu yönde herhangi bir sahibi de değilim ancak bazı arkadaşların duyumlarında gerçeklik payı var ise, sokaktaki hayvanları hem de kamu görevlilerine öldürtmek vahşet ve elbette ki; 5199 sayılı yasa m.13 göndermesi ile m.28/j ve devamı hükümlerine göre suçtur ve öldürülen yada kötü muamele edilen her bir hayvan için ayrı ayrı cezai sorumluluk gerektirir. Bu işelerin kamu görevlilerince yapılması halinde ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun görevi kötüye kullanma hükümlerince de işlem yapılır. Nizip'te ikamet eden ve hayvan hakları konusunda duyarlı siz değerli arkadaşlarım; eğer vurularak, zehirlenerek ve/veya diğer yollardan öldürülmüş köpek, kedi veya diğer herhangi bir hayvan görürseniz lütfen cep telefonu, kamera veya fotoğraf makinesi ile görüntüleyiniz ve avukat.ahmet@yahoo adresine mail olarak gönderiniz. Diğer yandan görüşlerinizde belirttiğiniz üzere belediye tarafından hayvan barınağı kurulması elzemdir ancak hayvan barınağını sokaktaki hayvanı alıp oraya hapsetmek olarak algılamak ve uygulamanın bu yönde gelişmesi hatalı olacaktır. Hayvan barınaklarının işlevi hasta, korunmaya muhtaç derecede küçük yani yavru veya sakatlanmış olanları alıp, gerekli tedavi ve yeterli bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam alanları olan sokaklara yani aramıza bırakmaktır. Bunun tek istisnası ise gerek insanlar ve gerekse diğer hayvanlar için tehlike arz eden bazı türler ile sürekli sakatlık nedeniyle sokakta yaşama imkanı kalmamış hayvanlardır. Diğer yandan okullardan başlayarak ilçemizde hayvan sevgisi ve sorumluluğu her seviyede anlatılabilir. Belediyeden bu yönde çalışma beklemek ise bu konuda duyarlı olan hayvanseverlerin katkıları ile mümkündür.Elbette ki belediyenin ve belediye başkanlarının bir çok konuda hayli fazla faaliyet alanları ve görevleri vardır. Katılımcı yerel yönetim anlayışı çerçevesinde bu yönde faaliyetler geliştirilmesi için Belediye Başkanımız ve diğer görevliler ile görüşülebilir ve yoğun faaliyet ve programları içerisinde onların dikkatleri bu konuya çekilebilir. Bu yönde bir girişim birlikteliğini arzular ve içerisinde olacağımı bildiririm. Son olarak belirtmek isterim ki; birçok kişi hayvanlara iyi muameleden bahsettiğimizde, insanların bile iyi muamele görmediğini, yoksulluğun diz boyu olduğundan söz açmaktadırlar ancak yukarıda değindiğimiz üzere sıcak yaz mevsiminde sokağa bir kap su bırakmak yada hayvanları öldürenlere veya kötü muamele edenlere karşı çıkmak ile insanların içerisinde bulundukları zor durum arasında herhangi bir bağ olmasa gerekir ve yoktur da.. Hiçbir zor durum herhangi bir insana hayvanların da ALLAH tarafından yaratıldığı gerçeğini unutturamaz ve yüreği sağlam insanlar bunu zaten hiç bir zaman unutmuş değildir..! Saygı ve minnetlerimle....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim