Nizip Hakkında Yayınlar

HARMAN ,kültür ve sanat dergisini okudunuzmu?

ahmetaksoy Üye
HÜSEYIN YALÇIN ÇAPAN LISE SININ ...HARMAN DERGISINI...OKUDUNUZ MU? HYÇL.basarili ögretmen-yazar.S.Ahmet UZUN un,okul ögrenci ve idaresi ile ortak hazirladigi dergiyi okumanizi tavsiye ederim,tam,bir SAHESER. burada tüm emegi geçen herkesi tebrik ediyorum.
ahmetaksoy Üye
hüseyin yalç?n çapan,lisesi ö?rencileri HARMAN dergisine büyük ilgi gösteriyor
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Ahmet bey ?imdi bu nas?l bir konu? hyçl ö?rencileri harman dergisine büyük ilgi gösteriyor:)) haber de?eri varm? bunun? bence yok. ö?retmenlerinin dergisi! herhalde alacaklar. ya sen benim bildi?im kültürlü birisin böyle yapma yaaa. açt???m?z konular buraya gelen insanlara bi?eyler kazand?rmal?.. kusura bakmay?n ahmet bey. hakk?n?z helal edin ama. bu forumda tecrübeli biri olarak bunlar? dikkate almal?s?n?z.. Allah'a emanet ol...
ahmetaksoy Üye
dostum siz dergiyi gördünüz mü?yoksa size bir adet gönderim.olmaz m?? okuyunca çok be?eneceksiniz.sevgiler
ahmetaksoy Üye
???????????????
seyit ahmet uzun Üye
Aksoy karde?ime ilgisinden dolay? tesekkür ederim. akhaneton karde? ise bir okulun çıkard??? dergiyi haber olmaya de?er görmeyecek kadar kültrürel çal??malara ilgisiz san?yorum. bu aç?dan üzüldüm. Nizip"te görev yapan birisi olarak, Nizip"imize katk? sa?layan her türlü çal??may? tebrik ediyorum.
Ramazan Tarhan Üye
Dostum S.Ahmet, Yoksa öküz öldü ortakl?k bitti mi :)))) Eskiden çıkartt???n dergilerden 10-15 kadarın? bana gönderirdin.Bu dergiyi ilk defa duyuyorum.Do?rusu incelemek isterdim..Bakal?m ayn? acemilik devam ediyormu yoksa profesyonelle?me açamas?na geçmi?misiniz :))) .
ahmetaksoy Üye
yo ,ramazan bey, gerçekten HARMAN harika olmu?.....
akhenaton Arşiv üyesi
seyita karde?im sen ne diyorsan öyledir. Allah' a emanet olun...
akhenaton Arşiv üyesi
bu arada seyita karde?im akhaneton de?il akhenaton:))
ahmeter Üye
Eminim bu ismin ne manaya geldigini sen kendin de bilmiyorsundur
akhenaton Arşiv üyesi
Akhenaton . M?s?r firavunlar? ço?unlukla zorba, baskici, savasçi ve acimasiz kisilerdir. Bu firavunlarin ortak özellikleri M?s?r'in çok tanr?li dinini benimsemeleri ve bu din sayesinde kendilerini tanr?lastirmalaridir. Ancak M?s?r tarihinde bir tek firavun vardir ki, digerlerinden çok farklidir. Bu firavun tek bir yaraticiya inanilmasi gerektigini savunmus ve bu yüzden özellikle çok tanr?li dinin kaymagini yiyen Amon Rahipleri ve bunlara destek veren bazi askerler tarafindan büyük baskiya maruz kalmis, sonunda da öldürülmüstür. Bu firavun MÖ 14. yüzyilda basa geçmis olan IV. Amenofis'tir. IV. Amenofis MÖ. 1375'te tahta çiktiginda yüzyillarin getirdigi bir tutuculuk ve gelenekçilik ile karsilasti. Bu döneme dek toplum yapisi ve halkin kraliyet sarayi ile olan iliskileri degismeden gelmisti. Toplum dis olaylara ve dinsel yeniliklere kesin olarak kapilarini kapali tutuyordu. Tutuculuk, yukar?da da açikladigimiz gibi, M?s?r'in dogal cografi kosullarindan kaynaklanmaktaydi. . Firavunlarin halka benimsettirdigi resmi din, eski ve geleneksel olan her seye katiksiz bir bagliligi zorunlu kiliyordu. Oysa IV. Amenofis, resmi dini benimsemiyordu. Tarihçi Ernst Gombrich söyle yaziyor: . Eski gelenegin kutsadigi bir çok aliskanligi kaldirip, halkinin, bunca garip bir biçimde betimlenmis sayisiz tanr?sina saygi göstermek istemedi. Onun için tek bir yüce tanr? vardi, o da Aton'du. Aton'a tapti ve onu günes biçiminde imgelestirtti. Öteki tanr?larin rahiplerinin etkisinden korunmak için, sarayini bugünkü El-Amarna'ya tasidi.. Babasinin ölümünden sonra genç yastaki IV. Amenofis, büyük bir baskiya maruz kaldi. Bu baskinin sebebi, geleneksel çok tanr?li M?s?r dinini degistirerek tek tanr? inancina dayali bir din getirmis olmasi, ve her alanda köklü degisikliklere girismesiydi. Ancak Teb önde gelenleri bu dini teblig etmesine müsade etmediler. IV. Amenofis ve ahalisi Teb sehrinden uzaklasarak Tell El-Amarna'ya yerlestiler. Burada "Akh-et-aton" adinda yeni ve modern bir sehir insa ettiler. IV. Amenofis de "Amon'un Hosnutlugu" anlamina gelen adini Akh-en-aton yani "Aton'a Boyun Egen" olarak degistirdi. Amon, çok tanr?li M?s?r dininde en büyük toteme verilen isimdi. Aton ise, Amenofis'e göre "göklerin ve yerin yaraticisi" idi, ki bu sifatla Allah'i kast etmis olmasi kuvvetle muhtemeldir. . Bu gelismelerden hosnut olmayan Amon Rahipleri, ülkenin içinde bulundugu bir ekonomik krizden de faydalanarak Akhenaton'un gücünü elinden almak istediler. Düzenlenen bir komplo ile Akhenaton zehirlenerek öldürüldü. Ondan sonra gelen firavunlar da hep rahiplerin etkisi altinda kaldilar. . Akhenaton'dan sonra basa asker kökenli firavunlar geçti. Bunlar eski geleneksel çok tanr?li dini yeniden yayginlastirdilar ve eskiye dönüs için önemli bir çaba harcadilar. Yaklasik bir yüzyil sonra da M?s?r tarihinin en uzun süre hükümdarlik yapacak firavunu II. Ramses basa geçti. Ramses, bir çok tarihçiye göre Israilogullari'na eziyet eden ve Hz. Musa ile mücadele eden firavundu.. i?te akhenaton m?s?rda tek tanr? inanc?n? savunan tek firavundur.... .
ibrahim utkan Üye
SAYIN AKSOY B?RER TANE GÖNDERDE OKUYALIM........B?RDE OLUR OLMAZ KONULARDA TARTI?MA.... Edited by - ibram27 on 04 Nis 2006 17:10:42
ibrahim şimşek Üye
Harman dergisini okudum ve inceledim güzel olmu? eme?i geçenleri kutlar?m.daha güzellerinin çıkmas? dile?imle BA?ARILAR. AMA Ahmet AKSOY üstad?m?z TARAFLI davranm??t?r.ÜSTADIMIZ birde Cumhuriyet L?SES?N?N çıkartt??? YELDE??RMEN? dergisini okusun ve okullarda yap?lan bütün etkinlikleri tarafs?z desteklesin.Çünkü bütün yap?lan etkinlikler sonuçta nizibindir. ibrahim ??M?EK CUMHUR?YET L?SES?.
ahmetaksoy Üye
muhterem hocam, yukar?daki açıklaman?n size ait olup olmad???n? bilmiyorum.ama?e?er size aitse çok özülürüm? dostum,biliyorsun benim yan?mda senin yerin ap ayr?d?r.birilerin direktifi ikle yaz? yazm??san ,i?te ben o zaman özülürüm.ne zaman söyledin de yard?mc? olmad?k?ne yapt?nda desteklemedik?nas?l böyle bir yan?lg?ya dü?tün?bence dan??man?n ve yol gösterenin sana yaln?? bilgi vermi?? o ysa ben sizi y?l?n ö?retmeni biliyordum? not.ad? geçen dergini henüz görmü? de?ilim,görsem tabi ki,onuda gündeme ta??rd?m..........
ibrahim şimşek Üye
Meraba Üstad isteyen DERG?Y? görüyor.Ama ben seni son zamanlarda bir çok etkinliklere ça??rd?m gelmedin o zaman senin aray?p sorman laz?m.Üstad destekleyenler dergide yer al?yor.Birde ben size bin defa sponsor bulun dedim ama bulmad?n?z ,yapar?m dediniz yapmad?n?z,derginin hazırland???n? biliyordunuz fakat yard?mc? olmad?n?z. BU MU YARDIMSEVER GAZETEC?L?K AHMET ÜSTADIM.... -------------- HER AN KE?FETMEK ?Ç?N FOTO?RAF ÇEKMEK UMUDUYLA....... . Edited by - i-simsek002 on 03 Nis 2006 17:05:20
Metin Kılıçparlar Üye
Resim kaynağı
?lçemiz Hüseyin Yalç?n Çapan Lisesi taraf?ndan "Harman" okul dergisinin ikinci say?s? çıkar?lm??t?r...
dede çapan Üye
slm bemn hyçlde okudum ama mezun olamadım
dede çapan Üye
slm ben dede çapan 9,E sınıfındaki arkadaslarımı ve o günleri cok arıyorum arkadaşlarıma ulaşmak isdiyorum tlfn numaram 5317276015 tanıyanların msj yada aramaları rica edilir

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim