3 Aralık 2010 GÜNÜ YAPILACAK NİZİP ÇALIŞTAYININ KONUSU '' İLÇEMİZDE ENGELLİLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI '' OLACAKTIR. Bu konuda NİZİP ENGELLİLER DERNEĞİ (NED) ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR.
Nizip Com üyelerininde bu konuda duyarlı olduklarını bildiğim için sizleride bu konuya dahil etmek istedim. Bu başlık altında sizlerde yardımcı olursanız bu sorunları aşacağımıza inanıyorum. Derneğimizde birlikte çalışmalara katılmak isteyenlerin ;
Abdurrezzak PAMUK ( Nizip Engelliler Dernek Başkanı)
0 541 214 78 27
0 532 715 06 63
Saha mah. Belediye İş Hanı Zemin Kat No:6/A ( Eski Bağkur Şubesinin Yeri)
Sorunlarımız Önerilerimiz
Ilçemizde engellilerin sorunları ve çözüm yolları
Sorun cokta cozum yok gibi.
Ulkemizde engelliler icin bir arpa boyu yol ilermedi ve ilerlemez diye dusunuyorum insallah ben yanilirim.
Ingilteredeki engelli insanlara verilen deqeri desteqi qorunce bizim ulkedeki enqelli vatandaslarimizi ne kadar ihmal ettiqimiz ve qeri planda kaldiklarini qordum ve cok uzuldum.
mesela ?YakisikliAntika;236964 wrote:Sorun cokta cozum yok gibi. Ulkemizde engelliler icin bir arpa boyu yol ilermedi ve ilerlemez diye dusunuyorum insallah ben yanilirim. Ingilteredeki engelli insanlara verilen deqeri desteqi qorunce bizim ulkedeki enqelli vatandaslarimizi ne kadar ihmal ettiqimiz ve qeri planda kaldiklarini qordum ve cok uzuldum.
İlçemizde kaldırımlar engelliler için düzenleniyorsa da tabelalar ve tentelerde sıkıntı var.
Umumi tuvaletlerde engelliler içinde yer olması gerekiyor.
Daha doğrusu umuma açık heryer, sağlam insanlara göre değil ! engellilere göre yapılmalı !
Trafik ışıklarında bile görme engelli yayalara uyarı olması için, yaya ışıklarına ses eklenmesi düşünülebilir.
şimdi özellikle engelli arkadaşlarımızın en buyuk sorunlarından bir tanesi iş yani evine ekmek götürebılmek kımseye muhtac olmamak yardımlaşma derneklerı ne kadarda olsa onlara yardım elı uzatsada kendi başlarına kımseye muhtac olmadan iş sahibi olmaları benım kanaatimce en guzelı bu olacaktır çunku milletin yardımları ve sadakaları ıle nedenlı gurur içinde olabılırler. bence en buyuk engellı sorunu işsizlik çalıştayda bu çözülürmü zannetmıyorum 10 çalıstayda toplanılacak yok kaldırımlar yok trafık ısıklarına ıkaz vs. gıbı şeyler çalıştay toplantısı yıne boş yanı toplantıda konusulacak sonrada 11 çalıstay toplantısına bır baska önerı yapılacak sonuc herzamankı gıbı koskocaman bır sıfır. bu kadar toplantıdan sonra ne degıstı yaklasık bır yıldan bu yana alınan karalardan hangısı oldu ben söyleyeyim hıc bırı hanı o meshur şık varya a) falan b) su c) bu d) hıc bırı yanı bızım çalıstaylarda d şıkkı hiç biri kimse benden burda bu eleştirilerimi kınamasın ben sadece kral çıplak dıyorum. evet sayın kaymakamım kral çıplak yanı çalıstaylarda boş zaman kaybı eleştiri benım hakkım ama hanı bırgun olupta memelekete birsey yaparsanız en başta da ben alkışlarım.
Sayin Admin ornek:
1.Ulkemizde kac tane engelli vatandasimiz calisabiliyor??
2.Otobuslerde veya herhanqi tasima araclarinda engelliler icin yer var mi?
3.Engelli vatandaslarimiz saqlik ve ilac gereksinimlerini nasil karsiliyorlar?
4.Evde bakilamayacak kadar engelli olan vatandaslarimiza devletin ne yardimi oluyor?
5.Maddi durumlari cok kotu engelli vatandaslarimizin ihtiyaclarini kim karsiliyor?
6.Enqelli vatandaslarimiza ne kadar ozqur yasama hakki veya yasama standartlari veriyoruz?
7.Onlarin isteklerini ne kadar dikkate aliyoruz?
8.Enqelli vatandaslara ucretsiz sehir ici ve sehir disi yolculuk(bolqe bolqe) imkanlar verilmis.
Daha bir suru ornek verebiliriz,
Inqilterede qorduklerimi anlatayim devlet engelli vatandaslarina ozel bakici,doktor,denetleyici,ve huzur evi qibi yani hastalik derecesine ve cesitine qore( care home) bakim evlerine yerlestiriyorlar,butun masraflari ilac,doktor,psikiyatri,yiyecek,icecek,giyecek ve aylik maas veriliyor.Normal bir insanin yasam standartlari ile engelli vatandasin yasam standartlari ayni seviyede.
Sirf enqelliler icin haftada bir qece disko ayarliyorlar butun engelliler diskoda qece yarisina kadar eqleniyorlar.
Daha bir suru benim hatirlayamadiqim imkanlar bu enqelli vatandaslara verilmis.
Gerisini siz hesap edin.sayqilarimla..
06 Aralık 2010 Pazartesi 19:02
“Engellilerin Sorunları” Nizip Çalıştay’a Taşındı
Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonunda yapılan ve Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz başkanlığında düzenlenen Nizip Çalıştayı’na, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Nizip Meslek Yüksekokul Müdürü Yaşar Büyükoğlu Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç, İmar İşleri Müdür Yardımcısı Bülent Bilici, Nizip Çalıştayı Genel Sekreteri ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Altınbaş ve İlçemizde yaşayan engelliler adına Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk ile Daire Amirleri katıldı. Programda; “Engellilerin Sorunları ve Topluma Kazandırılması” ile ilgili sunumlar yapıldı, ardından ise diğer gündem maddeleri ele alındı.
- · Paylaş
Sorunların çözümü çok kolay olmuyor maalesef. Devlette şahsi işinizi yaptırmak için bile günlerce uğraşmak gerekiyor. Kaldıki burada karar vermesi gereken onlarca kurum var ve her biri sorunu kendi açısından değerlendiriyor. Bunlar ortak karara varacak ve hayata geçirilmesi sağlanacak, hatta bazıları üzerine sorumluluk alacak. Hele bu kurumların ayrı ayrı yerlerde olduğunu ve mektupla haberleştiklerini düşünün !
Konunun özü şu ki; Kaymakam bey bu kurumları ve şehrin gelişimi için çabalayan halktan birkaç kişiyi aynı çatı altında toplayarak fikirleri değerlendirmekte ve hayata geçirilmesi noktasında çaba sarfetmektedir. Daha önce T.Odasıda benzer çalışma yaptıysa da bu kadar sürekli olmamıştı.
Bence Çalıştay hiçbirşey üretemese de, daha sürmeli ve ilçemizde Ortak Akil Yönetiminin hayata geçirilmesi için çaba sarfedilmelidir.
selamlar
1.engel
geçen günlerde güzel ilçemizde ilk defa gençler kırtasiye tarafından organize edilen kitap fuarı açıldı. bu fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür edriz.
Ancak açılan bu fuarı ne yazık ki gezme ve izleme şansım olmadı.
neden.....
çünkü engellendim. ?????????
ama neyle ????
bizim hayatımızın en büyük engelleri arasında yer alan YÜKSEK KALDIRIMLAR nedeniyle bu güzel etkinliği izleyemedim.
standın önüne gittiğimde organizasyon görevlisi beyefendiye durumu izah etmeye çalıştım
ben bu fuarı nasıl gezerim diye
vay efendim hemen hazır cevap
biz seni kaldırıma çıkartırız
hayır efendim
ben ahmedin veya mehmedin veya fatmanın yardımı olmadan canımın istediği saatte eşimle çocuğumla o fuarı gezmeliyim ki tadını almalıyım...
ben hangi bir gün ahmet veya mehmet gelin beni kaldırımdan çıkartın da şurayı gezeyim diyeyim.
ayrıca o esnada ilçemizin seçkin medya kuruluşu olan nrt yetkilisi de olduğu esnada ben durumu izah ettikçe karşımdaki iki kişi de bana sürekli haklısınız beyefendi .......
2.engel
insanoğlunun en doğal ve en önemli ihtiyaçlarından birisi nedir sizce ????
Tabiki tuvalet ihtiyacı !!!!........
ister büyük olsun ister küçük
insanlık hali
olurya ben evden çıkarken idrar yollarımın vanasını kapatamam ki
nerde ve ne zaman ihtiyacımın olacağı hiç belli olmaz
çarşının ortasındasınız
aniden sıkıştınız
acilen tuvalet lazım
umumi tuvalet olan yerleri bir bir arıyorum
kimisi 20 merdiven altta
kimisi 5 merdiven üstte
kimisinde kocamannnn nerdeyse yarım adam boyu kaldırım var
düşünebiliyonuzmu engelli bir kişi çarşı ortasında umumi bir tuvaleti kullanmak için tam 5 kişinin yardımına muhtaç oluyor.....
lütfen !!!!!!
sayın yetkililer
bu eziyeti bize yapmayın
yaptıranlara da izin vermeyin
kaldırımlara yapılan rampaların ölçüsü nedir
veya gelişigüzel mi yapılıyor
genelde yapılan rampalar kaldırımın en uç noktasının taa köşegen yerinden yapılıyor
ve eğim açısı da çok dik
umumi tuvaletler için de lütfen bizleri sıkıntıya sokmayacak şekilde kolay bir giriş yeri istemek de fazla bir lüks sayılmaz herhalde
saygılar sunarım
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.