Sakallı'nın tatlı eleştirisine gelince;
İlçede vekilimiz ve Başkanlarımız dahil çalmadık kapı bırakmadık. İl'de Müdürler ve Genel sekreterimiz dahil, hatta vali'lik bünyesinde girişimlerimiz oldu. Sayın Genel sekreterimiz, Vali beyinde mutabakatı ile 500 milyar kamulaştırma bedeli tahsis etti. kamulaştırma için arsa sahipleri çağrıldı. P.tesi toplantı vardı Ancak ne olduysa ogünün hafta sonunda oldu ve kamulaştırma toplantısı iptal edildi.
Girişim yaptık arkadşlar fakat yeterlimi değil tabiki. Baktık ki olmayacak, sayın Ertuğrul GÜNAY bakanımıza detaylı bir bilgilendirme yazısı ile başvurduk. Bunun üzerine müzeye götürülme işlemi durduruldu ve Bakan bey gelip yerinde göreceğim dedi.
Sevgili Adminim, tabi ki bu konuda şahsi girişimlerinizi ve NİÇET olarak yapmış olduğumuz resmi girişimlerimizi biliyorum... Benim bahsini ettiğim 'ihmalkarlık sorunumuz' ulusal basıının ilgisini çekme konusunda yeterince ısrarcı olamayışımızla ilgilidir... Ki bu girişimleri 'bıkmadan-usanmadan' tekrar tekrar yapmamız gerektiğine inanıyorum...
sevgili admin abim ve kemal cengiz dayibey .ben resmi islemleri yaptiginiza inaniyorum..ama iste demekki basarisiz olunmus...baska yollar ucuk fikirler bulunmali...hatta bunun icin ortak msn toplantisi düzenleyebiliriz...fikir fikiri dogurur...herkesin msnleri vardir zaten...gerekirse saatlerce konunun üzerinde dururuz sonuca baglayana kadar
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'umarım' Sadettin beyin dilekçeli tavrını karşılıksız bırakmaz; bekliyelim bakalım, cevaben ne diyecekler?!... Cevaben: Kamulaştırma için geliyor mu diyecekler yoksa bahaneyi şahaneye dönüştürüp antebe mi götürecekler?
bence...bu olaya cok sanatla ilgileniyorlar gibi ...iste nizip insaninin sanata gösterdigi deger olarak algilayacaklar(yani islerine geldigi gibi) bence cok heyecanla yazilmis bir dilekce sadettin beyin dilekcesi ...
Sevgili Mehmet ve Kemal ağabey;
Maalesef ulusal basın abuk sabuk içerikleri olmadıkça böyle haberlere prim vermiyor onun için burada sansasyonel birşeyler yapılmalı örneğin Romalı kostümü giymiş birileri abartılı bir Antep ağzıyla çalışmaları protesto(kerç ederse) ederlerse ancak böyle eğlenceli bir haber ulusal basında yer alır,başka örneklerde üretilebilir.aslında bu tip olayların yerel belediyelerin basın ve halkla ilişkiler birimi tarafından düzenlenip basın bülteniyle dağıtılmaları gerekir diyedüşünüyorum.
Sayın turızm bakanımız ertugrul gunay 12 ekım 2010 salı gunu saat 3 de ıslahıyeye gelecek gelmısken de nizip egetırebılsek cunmu gelecem dıye sözü vardı.
Sayın Kemal cengiz dilinize sağlık Nizibin adını silmek istiyorlar yazınızı okudum yerden göge kadar haklısınız Nizibin öyle çok sorunu varki anlat anlat bitmez bence bunun tek nedeni arkadaşım nizipdeki insan yapılanmasından başka bir şey degil vurdum duymaz kör ayvaz misali şunu anlamakda güçlük çekiyorum gerek baraj olsun rumkale olsun halfetinin karşısındaki meydan bunlar hep bile bildigim kadarı ile nizibe ayit oldugunu biliyorum nizibe ayit onlarca yemegimiz var hiç birinin ismi yok sağ olsunlar ara sırada olsa nizibin yetiştirmiş oldugu dünya çapında bir yemek ustası Musa Dağdeviren çıkarmış oldugu Çiya yayınlarında söz ediyor YEMEK VE KÜLTÜR dergisinde bunları görüyoruz dünya bu insan sahip çıkıyor ama antepte tık yok biz nizipliler kendi kendimize sahip çıkmasak bu böyle olur Kilisi örnek alsak iyi olur bence görüşmek üzere
hasan tekçe;235863 wrote:bence herşey bir tarafa bırakılıp il olmak için çaba harcanmalıdır.nizip antepten her zaman üvey evlat muamelesi görmüştür.artık bu kamburu sırtımızdan atmamız gerek.bundan sonra ne yapılmalı o düşünülmeli.ben her nizip antep konusu açtığında söyledim ve bu söylemimi yine tekrarlıyorum''il olmamız şart''bir daha ezilmememiz için,hor görülüp dışlanmamamız için,yok sayılamamız için....
Asıl sorunun çözümü bence bu... Nizip herşeyden önce il olmalı...