Üniversite Öğrencilerine “İster Bin, İster İn” Uygulaması
Nizip Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören Üniversite Öğrencileri, Okul’un şehir dışında olması münasebetiyle gidiş geliş yapmak zorunda kalıyor.
Bu nedenle Nizip Kapalı Spor Salonu önünden taşıma yöntemiyle gidiş dönüş yapmak zorunda kalan Üniversite Öğrencileri, son günlerde sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirttiler. Mikrofonlarımıza konuşan Okul Öğrencileri, ihale usulüyle yapılan Toplu Taşımacılık yöntemi nedeniyle firmanın yeteri kadar servis tahsis etmediği gibi, taşımacılık yaparken hiçbir kurala uymadığını söyleyerek, zor günler yaşadıklarını ifade ettiler.
Öğrenci servislerinin çoğu zaman zamanında hareket etmediği görüşünde birleşen Okul Öğrencileri, bunun da nedeninin servisin tıka basa öğrenci doluncaya kadar beklediğini söyleyerek, “Bu da Okula zamanında gitmemize engel oluyor” diyerek dert yandılar. Sorunun en kısa zamanda çözümlenmesi hususunda yetkililere seslenen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri; “Zaman zaman servis yüzünden derse giremediğimiz günler oluyor. Bu yüzdende Nizibde okumak istemiyoruz.
Servisle gittiğimiz günlerde ise ayakta gitmek zorunda kalıyoruz. Buna mecbur olarak, aynı servisi kullanmak zorundayız, çünkü servis ihalesini alan firma yeteri kadar servis tahsisi etmediği gibi başka servis araçlarına da izin vermiyor ve biz bu durumda çok sıkıntı çekiyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Üniversite Öğrencilerine “İster Bin, İster İn” Uygulaması
SorunSayın adminim duyarlı davranıp anasayfaya taşıdığınız için tşk ederim.
Eğer bu sorun gerçekten varsa görevlilerin gereğeni yapmasını istiyoruz.
Kışa girmiş bulunuyoruz artık yağmurlar başlayacak. Kapalının önünde bekleyen öğrenciler için bir durak yapılması gerek çünkü sabahları oraya 1000 civarı öğrenci geliyorbu gelen öğrenciler eğer durak yapılmazsa hergün rezil olacaklardır...
Öğrenci arkadaşlar ilçemizin misafirleridir. Kısa eğitim süreçlerinde onları rahat ettirmek bizlerin görevidir. Umarım ihaleyi alan arkadaşlarda daha duyarlı davranıp, servis sayılarını arttırırlar.
ne zaman bitecek bu rezil uygulama ve insan yerine kocak bu öğrenciler... bana göre yetkililerin hiç umrunda bile değil... çünkü hergün yeni bölüm ve yeni fakülte açılması gündeme geliyor... açılıyorda... ama öğrenciler için neden uygun ortam oluşturulamıyor ve geleceğe hazırlık yapılmıyor.... neden acaba?????
GERCEKTENDE UTANILACAK BIR DURUM.KOSKOCA FIRMA YETERI KADAR SERVIS AYARLAYAMIYORSA NASIL BU IHALEYI KAZaNIYOR?YETKILILER NEDEN BU SORUNA COZUM BULMUYORLAR?BU ISI DENETLEYECEK BIR YETKILI YOK MU?IHALE BITTI DIYE DENETIM KALKMAMALIDIR.SONRA DA DIYORUZKI NIZIP YETERINCE TANINMIYOR VEYA TANITILMIYOR ALSANA TANITIM ICIN BIR YOL 1000 TANE OQRENCI VARSA ONLAR QIDIP KENDI MEMLEKETLERINDE BIZDEN BAHSEDECEKLER TABIKI DE KOTU TARAFINDAN VE NASIL REZILLIK CEKTIKLERINDEN.ONDAN SONRA KIM NIZIPE GELIPTE EGITIM GORMEK ISTER.NE IS YAPARSAN YAP ONCE O ISINE SAYGI GOSTER VE HAKKINI VER HAKKINI.
Yukarıda yazılanlara bakıyorumda sanki Nizip ve Nizipliler bu öğrencilere zulmediyorlar. Bu lafları çıkaranlara da Gökhan Bey alet oluyor. Bir dolmuşun bile dolmasına tahammül edemiyorlar yazılanlardan bunları anlıyorum.
Ayrıca öğrenciler hep Niziplilerden dertleniyorlar; ya biz Nizipliler olarak öğrencilerden dertli değilmiyiz?
Nerde hangi apartmanda bir öğrenci evi varsa çevresinde ki evler aileler hep şikayetçi. Gürültüsünden , ahlakından çevreye verdikleri zarardan biz bunları kime şikayet edeceğiz?
Nizip in gençlerinin ahlakında büyük değişiklikler olmadı mı bunların sayesinde? Ancak yok dolmuş yok dolmuş durağı.
Alınan ihale taşıma ihalesi değil ki dolmuş hattı ihalesi.
Öğrenciler Nizip den yakınırken Nizp e verdikleri zararlardan da bahsetsinler. Tek Rabbena hep bana mantığı olmasın. Bizim gençlerimiz başka şehirlere gittiklerinde Niziplilerin davranışından farklı davranışlarlamı karşılaşıyorlar hepimiz çeşitli illerde öğrencilik yaptık oraları da biliyoruz.
Sayın bozuşak kardeşim;
Ben birşeye alet olmuyorum.
Nizip'in sesi olan NRT meydada çıkan bir haberi siz değerli site üyeleri için paylaştım.
haberin adresi https://www.nrtmedya.com/guncel/universite-ogrencilerine-ister-bin-ister-in-uygulamasi-7031h.html bu.
Nizipliler öğrencilere zulmediyor diye de birşey demedim ki ben Öz mü öz bir Nizipliyim!!
Ve Bir nizipli olarak buraya gelen genç beyinlere öğretmenlik görevimi icra ediyorum.
Sadece bazı konularda hatalar yapıldığını söyledim.
Sırf tartışma olsun bu kişiye laf sokayım diye konuya cevap verdiyseniz gerçekten üzülürüm.
Üniversite öğrencileri ülkeye şekil veren insanlardır.
Bunu yaşı kemale ermiş abilerim çok iyi bilirler.
Kültürümüzü değiştiren öğrencilerimiz mi yoksa TVlerde verilen ahlak değerlerini alt üst eden programlar mı? Önce bunu düşünelim.
Hepimizin erkek yada kız kardeşi kuzeni yada yiğeni. arkadaşı yada dostu illaki bir yerlere okumaya gidiyordur. şimdi sizin bakış açınızla bu insanlar gittiği yerin gençlerini baştan mı çıkarıyorlar ?
Okulumuza türkiyenin her yerinden öğrenci gelmekte ve bu da kültürel bir mozaik oluşmasına sebep oluyor. Bu aslında ilçemiz için büyük bir artıdır. Bir edirneli gelip bize kültürünü anlatıyor bir hakkarili gelip gelenek ve göreneklerini anlatıyor. Eğer biz bunu iyi kullanırsak ne kadar olumlu sonuçlar alırız.
Öğrencilerimizin arasında kötü davranışlar yapanlar vardır ama bunu diğer okumaya gelen kişilere mal edip kul hakkına kimsenin girmesine gerek yok.
Okul Nizip'in içindeyken Nizipteki serseri(Bunu söylerken utanıyorum) tayfasının okula neler çektirdiğinden haberiniz var mı?
Demek istediğim eğer bir toplum bozuluyorsa o toplumda bir zemin oluşturulmuştur.
Bunun en açık örneği TVlerdeki AHLAKSIZLIKLARdır....
Üniversite Nizip için büyük bir Fırsattır.
Bu sitede bunu anlayabilecek çok kişi olduğuna kalbi gönülden inanıyorum.
Bozuşak kardeş eğer seni bilmeyerek kırdıysam bu yazdıklarımla şimdiden hakkını helal et...
selamlar.
boz uşak kardeşimiz haklı sorun öğrenci olmak yani türkiyenin neresıne gıdersenız gıdın ögrencılık zor sade nizip degil tabıkıne dolmus dolmadan adam nasıl gıtsın olmadı taksı ıhalesı yapılsın. keyfı gıtmek ısteyen bıner gıder. heryerde böyle ne yani yuksek okul kurulduda sankı nızıp ilerimi gidecek nizip bir arpa boyu ılerlemez kımse heveslenmesın nızıp cagdas modern bır yer olacak dıye sade oluruz boyle kalırız.
Deveye ''boynun da eğri mi, ne'' demişler...
Bozuşak kardeş olaylara lütfen böyle yaklaşmayın İşte bizim Nizip insanının kaybettigi nokta burada eger gökhan kardeşimiz bunu bir tesbit olarak dile getirdiyse bence teşekkür etmek lazım.
her ne kadar belediyemizi dogrudan ilgilendirmiyorsa da bu konuya el atmalarını canı gönülden istiyoruz zirea yagmurda araç beklemek ve araç içine tıka basa dolamyı bzi yıllar önce yaptıgımız ögrencilikten biliyoruz
HELE BİRDE OKULA DERSE YETİŞİP YETİŞMEME KORKUSU VARYA İNSANA ZULÜM OLATAK YETERDE ARTAR ZİRA BU SIKINTININ İÇİNDE SINAV KAÇIRMAKTA VAR
Yetkili ve ihaleyi alan insanların konuya daha ilgili kalmaları dilegi ile
Selamlar
Bizler memleketimizin kalkinmasini istiyorsak biraz kendimiz qelistirilmeliyiz.Dunyanin heryerinde oqrenciler aynidir yasamlari falan.Bu oqrencilerin nizipin ekonomisine ne kadar faydasi olduqunu unutmamaliyiz.Biraz oqrencilere karsi esnek olmaliyiz yani bu devirde kimin kiz arkadasi yok?Inqiltere bile disaridan qelen oqrencilere vize almalarinda kolaylik saqliyor cunku bu oqrencilerin yillik ekonomiye ne kadar fayda saqladiklarini biliyorlar.Buda bir qercektir bizim memlekette dolmus veya servisler biraz daqinik sekilde idare ediliyor.
Kusura bakma Gokhan eskiden olsa bu dedigine katilirdim ama su anda herkes kendi reklami icin calisiyor... Evet Universite (sozde)Nizip Icin Cok coook Buyuk Firsat ama Bu Firsat'dan hep ayni sahislar Faydalaniyor... Ayrica okulun muduru ve 2 tane dernegi var. Bu konu hakkinda onlar ne yapiyor?Gökhan Dokuyucu;236154 wrote:Sayın bozuşak kardeşim; Üniversite Nizip için büyük bir Fırsattır. Bu sitede bunu anlayabilecek çok kişi olduğuna kalbi gönülden inanıyorum..
Okulun sadece SIKINTISI dolmusmu? Yokmu baska problemleri?
Mesela yurt,Yemekhane, Kantin, Ogrenci isleri, Fotokopi, Ogretim gorevlilerinin kalitesi? Guvenlik sorunu vs vs... Gokhan okulda cafeterya sorunu yokmu? Ogrenciler Dagin basinda, mecbur kaldiklari icin baska secenekleri olmadigindan dolayi kantinden alis veris yaptiklarini herkes biliyor hadi bu SIKINTIYIDA Dile getirinde bizde helal olsun diyip arkanizdan yuruyelim...Ama Yooook emmi oglu insanlar cikar pesinde Koltuk derdinde... Sende yazdiklarimi Uzerine alinma hoca...
''Benim nerem Dogru'' demis mi ne... : ))Kemal Cengiz;236159 wrote:Deveye ''boynun da eğri mi, ne'' demişler...
Gözümüz aydın yine Nizip Kötü bir haberle ulasallık oldu.
https://www.mevsimsizkar.net/izle/kanal-d-ana-haber-bulteni-13-ekim.html/4#
19:42 saatteki habere bakın.
Konuyu nizip çalıştayına taşımak lazım selamlar
aslında herşeyden önce o üniversiteyi o dağ başına yapan zihniyeti sorgulamak lazım bence.
Öncelikle
Kimse kimseyi suçlamasın.
Hedef sorunu çözmek olsun.
Taşıma sorunu sadece ilçemize has bir sorun değil.
Hemen hemen her universite de olan sorunlardır.
Karalamak, saldırmak ve sataşmak yerine çözüm önerileri sunmak konuyu ilgili makamlara iletmek lazım.
Hele öğrencileri karalayan yorumları anlamak imkansız.
Bütün öğrencilerin okula yürüyerek gittiği bir ortamda sorun büyük demektir.
Gurbet elde öğrencilik yapan birisi olarak öğrenci kardeşlerimin sıkıntılarını gayet iyi anlıyorum.
Dolmuş!!! dolmadan beklemeler..
Binmeden hareket etmeler inmeden hareket etmeler..
Bir bacaklık yer bile kalsa istif üzerine istifler..
Dolmuş şöforlerine gıkımız bile cıkmazdı.
Ne de olsa gurbettesin döverler mi döverler.
Ayrıca belediyenin hattı, halk dolmuşları gibi taşıma işini ihale ile almış firmalarda okula gidiş gelişlerde aynı sorunları ben de yaşadım.
16 kişilik dolmuşlara 25 kişi, 40 kişilk belediye otobüslerine 80-90 kişi bindiğimiz olurdu.
Kısacası sorun ortak.
Tek başına ilçeye mal etmek ülkede sadece Nizip'te yaşanıyor havası vermek yanlıştır.
Başta da dediğim gibi gerek firma yöneticileri, gerek ilçenin idareceileri bu sorunu çözmelidirler.
coşkun kardeşim olatı çok güzel özetlemiş sayın belediye başkanımızdan bu konuda uzlaşrırmacı ve olayları çözücü tutumunu ve yardımlarını bekliyoruz zira bu iş artık sosyal bir iş içtimai bir görev oldu selamlar
Kanal D habere baktığımda nizipli öğrenci kardeşlerimi gördüm...Heralde şov yapıyorlar dedim kendi kendime ama yanılmışım.. Üniversite servis sıkıntılarını nizip dışına da yaymışlar...İyi güzel de haberde kendini ön plana çıkaranlar bizat iyi tanıyorum nizipliler...Neden diğer illerden ilçelerden gelen öğrenci kardeşlerimiz konuşmuyor da nizipli denmez de nizipli kardeşlerimiz habere çıkıp konuşuyorlar....memleketlerini övecekleri yerde malesef kötülüyorlar.........Diğer yabancı öğrenciler konuşmazken bizim memleketlimiz olan kardeşlerimiz konuşuyor...Şov yapmak istemişlerdir heralde...Bu sorun bu kadar büyütülmemeliydi...Kaymakamlık ve belediyeye dilekçeler yazılmalıydı.olayın bu safaya gelinmesi önlenmeliydi.
ilçemiz için çok büyük bir ayıp gerçekten... öğrencilerin servislerden başka seçeneği olmadığını bilerek bunu çıkar amaçlı kullanan kişileri kınıyorum.... yetkililer neden buna bir çare olamıyor acaba onlarında bu işten bir çıkarlarımı var sorusu geliyor insanın aklına bunlara mahal bırakmasınlar ve bu durumu bir çözüme ulaştırmalılar....
bir öğrenciler haklı herkes haksız yani;
Öğrenciler ne olsa pahalı derler siz bunu 1tl ye çekin pahalı derler
Bu adamlar bu işe belki varları yoklarını yatırmışlar bunların ailesi yokmu bunlar ekmek yemeyeceklermi
Bu adamlar ihale bedeli olarak belki yüksek bi bedel ödemişlerdir iki yıldır bir sorun var ortaya atıyorlar
Ulaşım sorunu her yerde var bu sadece öğrenci için geçerli değil herkes için var yani bu kadar abartılması çokda sağlıklı değil
Yürüyerek gideceklermiş sıkıyosa gitsinler kış geldi gidebilirlerse gitsinler yani yol açık ve aynı
Yok üniversite nizip için çok büyük bir fırsat yok bilmem ne Nizip her yönüyle gelişiyor deniliyor bir öğrenci yönü eksik kalsın
Öğrencilerin yarattığı sorunları hiç göz önünde tutanlar yok tabi...
ya haberde biri ağzındaki baklayı çıkardı,ben hatayda aynı mesafeyi 50 kuruşa gidiyodum dedi.yani elli kuruş olsun istiyolar bence,ama tabiki olmamalı,esnaf yaptığı işten para kazanmalı aksi halde kendi kendini geliştiremez,eğer yaptığı işten para kazanamıyosa müşteriye saygısı kalmaz,ondan sonrada öğrenci kardeşlerimiz şoförler bize kötü davranıyo,bizi azarlıyo demeye başlarlar.eğer bu üniversite nizip için bir fırsat ise,ve bu adamlarda burda okuyacak ise,memleket esnafı bundan en güzel şekilde faydalanmalı.üstelik ilçemizde geçim o kadarda zor ve pahalı değil.bana göre türkiyenin en ucuz memleketlerinden biri nizip.gıda fiyatları açısından söylüyorum...
başınız sağolsun zeki bey.bu geçen günkü olay sırasındamı oldu kaza.
Ben anlamiyorum koskoca nizip 50 ile 100 arasinda sayisi olan oqrencileri idare edemiyor mu?Allahtanki Eskisehir qibi falan birden fazla universite yok.Bir isi eline yuzune bulastirir derler ya iste aynen budur..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.