Resim kaynağıNizip’e yaptırılacak olan yeni Adliye Sarayı için çalışmalar dün başladı. Yunus Emre Mahallesi Buğday Pazarının olduğu yere yapılacak olan Adliye Sarayının proje çalışmaları konusunda Adalet Bakanlığı Yapı Teknik Daire Başkanlığı’ndan bir ekip gelerek Adliye Sarayının yapılacağı yerde incelemelerde bulunuldu. Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ’ında eşlik ettiği incelemelerde Yeni Adliye Sarayının yapımı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, proje çalışmaları bugün itibariyle başladığını bu kapsamda zeminde zemin etüdü yapıldığını söyledi. Bu yıl içinde inşaat ihalesine girileceğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Adliye Sarayının 2010 yılı sonunda yapımının tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. Devamı İçin Tıklayınız...
Adliye sarayları aslında bir bölgenin her türlü durumunu gösteren yerlerdir, yani muhteşem bir adliye binası yaparsınız, ama bilinki buna ihtiyaç vardırda yapılıyor, bununla çok da övünmemek lazım diye düşünüyorum.
yeni bir adliye sarayı nizip için gerekli... yapılması için düşünülen yer ise aslında nizip'in gaziantep'i örnek aldığının bir göstergesidir...dileğim hepimize hayırlı olsun ve işi yapanların layıkıyla yapmalarıdır....
Benim yapılacak yer konusunda birkaç sorum olacak yetkili arkadaşlar okur da cevaplar mı bilmem ama bence önemli sorular.1-seçilen yerin altyapısı ne kadar uygun?2-şehir merkezinden karşıya geçişi sağlama için bir alt veya üst geçit düşünülüyor mu?çünkü öyle bir düzenleme düşünülmüyorsa şimdiden yaşanılacak kazaları düşünmek bile istemiyorum.3-nizipte adliyenin yapılacağı daha uygun bir yer bulunamaz mıydı?çünkü galericiler sitesinin arkasında belki yapılacak bina görünmeyecek bile.bir de naçizane düşüncemi belirteyim:bana göre istasyonun oradaki çamlık bölümü gerçekten güzel olurdu veya halk eğitim merkezinin yanındaki boş alanlar uygun olurdu diye düşünüyorum.tabiki işin için de arsaların değerlendirilmesi düşüncesi varsa onu da bilemem o ayrı ve uzuuuuuun bir konu.
adliye sarayının şehir dışında olması trafik açısından da iyi oluru kanatindeyim yakında etrafı dolar merak etmeyin 30 yıl evelşimdiki adliyeni arkasıda zeytinlikti.biz gidip top oynardık at yarıştırırlardı.nizip be hayırlı olur inş.
Yer seçimini büyüklerimiz iyi yapmışlar.İlçemizin geleceği açısından şehrin yönlendirilmesi açısından harika olmuş.Nizip'te Adliye Sarayı yapacak başka yer varmı acaba? İlçemizin Birecik tarafına gelişmesi de isabetliydi,yüksekokulun yeri de isabetliydi .Burası da en az o seçimler kadar isabetli bir seçim olmuş.Düşünsenize 10-20 yıl sonra içinden çevre yolu geçen bir ilçe.Kulağa ne de hoş geliyor değil mi
Yeni Adliye Sarayının Yerinin tespiti tartışmasız İmar Müdürlüğüne ait bir çalışma olmalıdır bu tür çalışmalar yapılırken Mutlaka Nizip'in en az 100 yıl sonraki şehirleşme durumu göz önünde bulundurularak en uygun yer seçilmiş olmalıdır. Bu Arada Bence Nizip Belediye Binasınında Yeri Değiştirilip Uygun Bir yere Güzel Bir Belediye sarayı ve Nikah Salonu Yapılmalı diye düşünüyorum.
bence cok guzel bir yer secilmis en azindan O taraftaki evler ve cevresi ileriye dogru yeni yapilasmalr olacakdir. Yillardir Dutlu tarafina ev yaptiran Nizipimiz bu sefer o tarafa kayacagini gözlemekteyim..saygilar
Nrt;212309 wrote:
Nizip’e yaptırılacak olan yeni Adliye Sarayı için çalışmalar dün başladı. Yunus Emre Mahallesi Buğday Pazarının olduğu yere yapılacak olan Adliye Sarayının proje çalışmaları konusunda Adalet Bakanlığı Yapı Teknik Daire Başkanlığı’ndan bir ekip gelerek Adliye Sarayının yapılacağı yerde incelemelerde bulunuldu. Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ’ında eşlik ettiği incelemelerde Yeni Adliye Sarayının yapımı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, proje çalışmaları bugün itibariyle başladığını bu kapsamda zeminde zemin etüdü yapıldığını söyledi. Bu yıl içinde inşaat ihalesine girileceğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Adliye Sarayının 2010 yılı sonunda yapımının tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. Devamı İçin Tıklayınız...
1-- sevgili arkadaşlar,zemin etütlerinin yapıldığı proje çalışmasının hala başlanmadığı ve ihalaesi yapılmayan bu projenin nasıl oluyorda 2010 yılında bitirileceğini anlayamıyorum, bu proje prefabrikmidir yoksa kaddafinin çadırımıdırki hemen 2 ay gibi bir sürede hizmete sunulacak.2-- yer olarakta daşbaş daha uygun olurdu dersem inanın sizin gibi bende kendime gülerim:):):):):)3-- düğmeye basıldı ya küçük eleştiri yapan arkadaşlar en az benim kadar biliyorlardır ki bu ülkede iktida kim olursa olsun seçimler yaklaştıkça yolları asfaltlanır,kaldırım taşları yenilerler ve yeni projeleri uygulamaya geçirirlerki başbakan seçim propagandalarında gelip ya temel atsınlar yada açılış yapıp oyları cukkaya atsınlar
Kesinlikle karşıyım oraya yapılmasına adliye sarayı için yanlış seçim yolun beri tarafında olması en iyisi olacaktır..
ayrıca oraladaki arsalar kimin açıklansın
bence yer seçimi çok yanlış.eski antep yolundaki,şimdi halı saha yapılan yer daha uygun olurdu diye düşünüyorum.hem o bölge gelişir hemde şehrin batıya doğru genişlemesi sağlanmış olurdu.