Bizi üzen taraf şu dün 1980 öncesi ve sonrası devletin köhne yapısının radikal tedbirlerle çözülmesini arzu ediyorduk bu gün bu fırsatlar karşımıza çıktı bu devletteki demokratik degişim ve düzenlemeyi kim hangi parti adında yaprsa yapsın bunun bir önemi yok zira ben dün rahmetli özal ve ekibini destekledim oy verdim bu gün tayyip erdogan ve ekibini destekler oy veririm bunu MHP yapsa MHP ye CHP yapsa CHP ye oy veririm BEN ÜLKEMİN milliyetçisi dinimin dinayetimin sevdalısıyım
Herkes her şeyi sevmek ve kabul etmek zorunda degil.Bu ülkeye iktidar ne kadar lazımsa Muhalefette o kadar lazım amma İstanbul feth edilirken Fatih sultan mehmet Hanın karşısına dikilen Çandarlı Halil paşa gibi dikilmemek lazım
Yine gülhane hattu humayununu okutan ve bizi yıkmak için elinden ne gelirse yapan Cüce reşit Paşa gibi olmamak lazım diye düşünüyorum
İşin acı tarfı ne biliyormusunuz Şu an hükümetin ANAYASADA YAPMAK İSTEDİGİ DEGİŞİKLİGİN % 90 TÜM DEVLET DAİRE KURUM VE KURULUŞLARI İLE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE YAPILIYOR
Hükümet bunu Avrupa birligi normlarınada uygun olarak Anayasada degişiklik ve düzenleme yapıyor .
Bir tarihi belge anlatmadan gecemiyecegim hakikatı görmek ve bilmek açısı için
Hz Aliye muhalif grup gelir sana beyat etmiyecegiz TAKİ HZ.OSMANIN KATİLLERİNİ BULUP CEZALANDIRANA KADAR derler bunu yaparsan deni devlet başkanı olarak görürüz derler.Bunun üzerine hz.ALİ şöyle der.
-Sizi Allahtan korkmaya davet ederim siz beni seçmezseniz yada beyat etmesseniz bu hakkı benden nasıl isteyebilirsinizki seçilmeyen bir insan sizin dediginizi yaparsa ancak KATİLLERDEN OLUR EŞKİYALARDAN OLUR bana beyat etmeden beni başkan seçmeden devlet başkanının yapması gereken işi benden nasıl istersiniz allah size insaf versin der
Selamlar
Anket
12 Eylül Referandumunda Oyunuz Ne Olacak?
"HAYIR" cı Hemşehrilerime soruyorum:
1- 14 Ağustos 1994 Kamışlı-Dağlıca Kırsalında pusuya düşürülen 14 kişilik timden sağ kurtulduğum ve aldığım yaralardan ötürü şahsıma tevdi edilen, 'Gazilik Beraatı' (Maaş, tazminat, madalya) Gen.Kur. Bşk. Şehid Ve Gazi Şb.Müdürlüğü'nde kim ve kimler tarafından 'iç' edildi?!..
Önüme Askeri mahkemeden başka seçenek bırakmayıp ve daha ilk mahkemede, 'evrak eksikliği' dayanak gösterilerek; 'Takipsizlik' kararı neticesinde ve olayın Ask.Kanunları kapsadığından, hakkımı Sivil mahkemede arayamadığım için..
Bu ve buna benzer, 'Kanunsuzluğun önüne kim geçeçcek?!..
Eğer yeni anayasa kabul görürüse en azından hakkımı arama uğruna yeni bir kapı açılacak.. Bu kapı açılmasın diye, "TSK da olan, TSK da kalır." mantığı daha ne zaman kadar böyle kalacak?!..
2- Kendi dişimle tırnağımla kazandığım sınavlarla, görev yaptığım 8 yıl sonunda, TSK'dan kuru bir namazım gerekçe gösterilerek atıldım... Yine önüme konan AYİM (Askeri Yüksek İdari Mahkemesi) 'de 4,5 yıllık hak arama mücadelem 'Disiplinsizliğin (!) devamından şüphe olmadığından' gerekçesiyle RED EDİLDİ!..
Şimdi benim Nizipli güzel hemşehrilerim..
Bir Hemşehrinize, bu kadar kanunsuz ve hogomonyalarla dolu işler başına getirilmiş, o da hakkını aramak için yıllarını vermiş.. Maddi manevi perişan olmuş. Ama ne hikmetse, hep aynı düzen devam etmiş.
'TSK'dan başka üstün kurum yok. Biz haksızlık yapmayız.Haksızlığı kişiler yapar, sonra Devlete çamur atar'
mantığı ne kadar doğru?!..
Bu anayasanın kabulü benim haklarımı sivil mahkemelerde aramam içim muhteşem bir fırsat olacak!..
Siz İstemez misiniz, bu hemşehriniz; Hakkını sonuna kadar arasın, gasp edilen haklarını alsın,Tekrar hayatını bir düzene soksun..
Fakirliğe duçar olmuş hemşehriniz, gelsin yanınıza dimdik...
Bir patlıcan kebabınızı yesin, sizin bir acı kahvenizi içsin, 4 yıldır göremediği akrabalarının ellerini öpsün...
Yüzü gülsün?!..
Ha istemez misiniz?!!!
İstemezmiyiz hidayet kardeşim,rahmetli necip fazılın çok güzel bir sözü var BİR ŞEYİN DOGRUSUNU SÖYLEMEK ONUN YANLIŞLIGINI YERMEK DEGİL bu sözden yola çıkarak şunu söylemek isteriz Askeriyemiz bizim göz bebegimiz candamarımız bu çürük elmaların güç alıp haksızlık yaptıgı işleri düzeltmek askere düşman olmak mantıgından sanırım kurtulmak lazım
sevgili hidayet kardeşim devlet gaziye iş verecek imtihansız Anayasanın bu maddesi olmadıgı için dogrudan yapamıyorlar biz bunları anlatmaya çalıştık adımız dönek oldu
Bizde askerde yedek subay iken namaz kıldıgımız için sakınçalı Ast sınıfına alındık PKK olayları başlayınca Erganiden çok geniş çaplı mühümmat getirilecek 15-20 araç ve konvoylu bir ast subay vardı bana;
- astegmenim çok zoruma gidiyor dedi ne zorunuza gidyor dedim.
-sizse yapılan haksızlık dedi. Dedim devletim bana haksızlık mı yapmış
-Evet dedi ben cumadan başka namaz kılmam amma bu şer.......sana sakıncalı bakıyorlar namaz kılıyor şeriatçıdır diye ben biliyorum amma mühümmat getirilecegi dışarı sızar ve saldırı olur diye koca KOLORDUDA malesef senden daha sadık yedek subay bulamadılar işe buna çok canım sıkıldı dedi.Bende içim yana yana
DEvletime zeval gelmesin biz önemli degiliz dedim
Malesef benim anlamadıgım haksızlıgın düzelmesi adına kim bir kanun çıkarırsa bu şer odakları o kesme o partiye düşmalar yoksa kimsenin bu devletede ordumuzada söz söyleme hakkı nolamaz benim son sözüm şu ASKER SİYESET yapmaktan uzak kalıp kendi siyasetini yapsın
Bakınız bizim askeri sistemimiz ve devlet yapımız geleneklerimiz geregi SAVUNMA amaçlıdır bu sebeplede hiç bir şey üretecek teşebbüsümüz olmuyor Paşalar balyozla ugraşacagına mevcut hükümetlere bu siyaseti yani savunma amaçlı devlet yapısını bıraktırıp hem savunma hem saldırı amaçlı HER TÜRLÜ SİLAH VE SAVUNMA SANAYİSİNE YÖNELTSİNLER HÜKÜMETLERİ
BUNUN İÇİN BİRİFİN VERİP BUNUN İÇİN KONUŞSUNLAR israil 3 uydyu gönderdi malesef
Selamlar
Havar.. Havar.. Havar... Fatih abim.. Neler gördüm neler çektim. İşte senin de değin gibi; 'Bu anayasa, partiler üstü bir çalışma.' Bunun getirileri gün gibi orada. Neden hala görmü y o r veya görmek istemiyor l a r....fsoyarik;233269 wrote:İstemezmiyiz hidayet kardeşim,rahmetli necip fazılın çok güzel bir sözü var BİR ŞEYİN DOGRUSUNU SÖYLEMEK ONUN YANLIŞLIGINI YERMEK DEGİL bu sözden yola çıkarak şunu söylemek isteriz Askeriyemiz bizim göz bebegimiz candamarımız bu çürük elmaların güç alıp haksızlık yaptıgı işleri düzeltmek askere düşman olmak mantıgından sanırım kurtulmak lazım sevgili hidayet kardeşim devlet gaziye iş verecek imtihansız Anayasanın bu maddesi olmadıgı için dogrudan yapamıyorlar biz bunları anlatmaya çalıştık adımız dönek oldu Bizde askerde yedek subay iken namaz kıldıgımız için sakınçalı Ast sınıfına alındık PKK olayları başlayınca Erganiden çok geniş çaplı mühümmat getirilecek 15-20 araç ve konvoylu bir ast subay vardı bana; - astegmenim çok zoruma gidiyor dedi ne zorunuza gidyor dedim. -sizse yapılan haksızlık dedi. Dedim devletim bana haksızlık mı yapmış -Evet dedi ben cumadan başka namaz kılmam amma bu şer.......sana sakıncalı bakıyorlar namaz kılıyor şeriatçıdır diye ben biliyorum amma mühümmat getirilecegi dışarı sızar ve saldırı olur diye koca KOLORDUDA malesef senden daha sadık yedek subay bulamadılar işe buna çok canım sıkıldı dedi.Bende içim yana yana DEvletime zeval gelmesin biz önemli degiliz dedim Malesef benim anlamadıgım haksızlıgın düzelmesi adına kim bir kanun çıkarırsa bu şer odakları o kesme o partiye düşmalar yoksa kimsenin bu devletede ordumuzada söz söyleme hakkı nolamaz benim son sözüm şu ASKER SİYESET yapmaktan uzak kalıp kendi siyasetini yapsın Bakınız bizim askeri sistemimiz ve devlet yapımız geleneklerimiz geregi SAVUNMA amaçlıdır bu sebeplede hiç bir şey üretecek teşebbüsümüz olmuyor Paşalar balyozla ugraşacagına mevcut hükümetlere bu siyaseti yani savunma amaçlı devlet yapısını bıraktırıp hem savunma hem saldırı amaçlı HER TÜRLÜ SİLAH VE SAVUNMA SANAYİSİNE YÖNELTSİNLER HÜKÜMETLERİ BUNUN İÇİN BİRİFİN VERİP BUNUN İÇİN KONUŞSUNLAR israil 3 uydyu gönderdi malesef Selamlar
Sevgili hidayet kardeşim çektigin acıyı anlıyor bütün kalbimle onurlu yürege sahip bir hemşerim oldugu için sevinip allahıma şükür ediyorum.
İnşallah mevcut siyasilerde akıllarını başına alır ve anayasanın degişecek olan
MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” cümlesi ve maddeye bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.”
maddesi geregi bu magdur insanlara sözleşmeli olrak verebilecegi en yüksek maaşla işe alırlarda kardeşlerimiz magdur olmazlar
İnanı bütün kamu kurum ve kuruluşlarda sanral operatörü kadrosu yok bu hizmetler başka görevlilerce yapılmakta siyasilerimiz böyle kadro ihdas edip sözleşme ile gazilerimize dul yetim ve magdurumuz yakınına iş verseler sanırım çok daha güzel olur
Selamlar
ülkemizde muhalefet yapanların muhalefet tanımı şu olmuş: ''iktidarı al aşağı etmek''
oysa muhalefet demek yapılan yanlışlara engel, yapılan pozitif icraatlara ise destek olmak demektir. ne yazıkki muhalefet önyargılarını yıkmadıkça, ya oynarım ya bozarım fikrini beyninden atmadıkça ve malum gözlüklerini bir kenara bırakmadıkça ülkemizde muhalefet halka hizmet değil hezimet sunmaya devam eder ama hamd olsun ki son sözü yine halk söyler..
referandum milletimize hayırlı olur inşallah.
Bir batılı kadar vatanperver ve dini inaçlara saygılı olamadık malesef kuraanı kerim ve hadisler ışıgında ifade eder ve diger din sahiplerini islama davet ederken bir ifade ile özetlersek sizinle bizim aramızdaki bir olan söze gelin der
Allah bizim aydınlarımıza siyasetcilerimize ve hukukçularımıza akıl fikir ve şuur versi
Selamlar
HAYIR,HAYIR yüzbin defa HAYIR. İnanmıyorum rte'ye ve akepeye.
Blog / HAYIR DİYORUZ
ekleyen WOLFKURT
12 Eylül'de yapılması planlanan Referandumda Evet çıkması bu ülkede zamanla birşeylerin değişmesine sebep olacak. İşte bazıları..
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Tarih kitaplarından Göktürklerle, Hunlarda Çıkar.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurtların Ölümündeki Kür şad da yalan olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Orta Asya’dan Gelişimiz ile ilgili tüm anlatılanlar efsane olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü her yerden kaldırılır.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türk Milleti yerine, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak yaşarız.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklara Türk yerine Türkiyeli oldukları öğretilir.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkiyeli olduğumuz için bizim dışımızda kalan tüm Türk Dünyası ile akrabalık bağımız kalmaz.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkistan DAVAMIZ kalmaz.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Turan DAVAMIZ kalmaz.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; yeni akrabamız Barzani olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Başbuğ Türkeş, ırkçı-kafir olarak teşhir edilir.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Ülkücü Mücadele yalan olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurt dedikleri gibi köpek olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Arap Hayranlığı alır başını gider.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklarınıza koyduğunuz isimler yüzünden zor durumda kalabilirsiniz.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Zamanla ülkenin İsmi (Türkiye) tartışma konusu olur.
* Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Gerçek Bölücüler işte o gün bizler oluruz
Etiketler: wolfkurt www.netlog.com'dan alınmıştır.
bu yazdıklarınız, oylanan referandum maddelerinin hangisine dayanarak olur ?Polen2734;233298 wrote:Blog / HAYIR DİYORUZ ekleyen WOLFKURT 12 Eylül'de yapılması planlanan Referandumda Evet çıkması bu ülkede zamanla birşeylerin değişmesine sebep olacak. İşte bazıları.. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Tarih kitaplarından Göktürklerle, Hunlarda Çıkar. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurtların Ölümündeki Kür şad da yalan olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Orta Asya’dan Gelişimiz ile ilgili tüm anlatılanlar efsane olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü her yerden kaldırılır. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türk Milleti yerine, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak yaşarız. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklara Türk yerine Türkiyeli oldukları öğretilir. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkiyeli olduğumuz için bizim dışımızda kalan tüm Türk Dünyası ile akrabalık bağımız kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkistan DAVAMIZ kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Turan DAVAMIZ kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; yeni akrabamız Barzani olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Başbuğ Türkeş, ırkçı-kafir olarak teşhir edilir. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Ülkücü Mücadele yalan olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurt dedikleri gibi köpek olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Arap Hayranlığı alır başını gider. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklarınıza koyduğunuz isimler yüzünden zor durumda kalabilirsiniz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Zamanla ülkenin İsmi (Türkiye) tartışma konusu olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Gerçek Bölücüler işte o gün bizler oluruz Etiketler: wolfkurt [URL="http://www.netlog.com'dan"]www.netlog.com'dan[/URL] alınmıştır.
Bir tanesini bile incelemden alıp koymuştur Bu metinden benim anladığım. İslamla Ülkücülük karşı karşıya getirlmiş. Ya ben müslümanım diyeceğiz Yada ben ülkücüyüm Hem Ülkücüyüm Hem Müslümanım diyemeyeceğiz Umarım yarın Namaz kılan birine Ülkücüyüm denim silah sıkılacak. Mahmut Abi yazıklar olsun sen ne yazılar alıp buraya koyduğunun farkındamısın.Polen2734;233298 wrote:Blog / HAYIR DİYORUZ ekleyen WOLFKURT 12 Eylül'de yapılması planlanan Referandumda Evet çıkması bu ülkede zamanla birşeylerin değişmesine sebep olacak. İşte bazıları.. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Tarih kitaplarından Göktürklerle, Hunlarda Çıkar. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurtların Ölümündeki Kür şad da yalan olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Orta Asya’dan Gelişimiz ile ilgili tüm anlatılanlar efsane olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü her yerden kaldırılır. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türk Milleti yerine, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak yaşarız. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklara Türk yerine Türkiyeli oldukları öğretilir. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkiyeli olduğumuz için bizim dışımızda kalan tüm Türk Dünyası ile akrabalık bağımız kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Türkistan DAVAMIZ kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Turan DAVAMIZ kalmaz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; yeni akrabamız Barzani olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Başbuğ Türkeş, ırkçı-kafir olarak teşhir edilir. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Ülkücü Mücadele yalan olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Bozkurt dedikleri gibi köpek olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Arap Hayranlığı alır başını gider. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Çocuklarınıza koyduğunuz isimler yüzünden zor durumda kalabilirsiniz. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Zamanla ülkenin İsmi (Türkiye) tartışma konusu olur. * Eğer Referandumdan Evet Çıkarsa; Gerçek Bölücüler işte o gün bizler oluruz Etiketler: wolfkurt [URL="http://www.netlog.com%27dan"]www.netlog.com'dan[/URL] alınmıştır.
Yıllardır bu sitedeyiz
Ben şahsıma Türklük için elimden geldiğince yazılar yazarım
Çalışmalar yaparım
Sen ne yaptın mahmut Abi
bu konuda saçma sapan ajan pravakatör yazılarını
alıp buraya koymaktan başka.
Bana bir tane bu sitede yıllardır
yaptığın çalışmayı gösterir misin
En son Dolma konusunda bir yazı koydum
Sen ne yaptın mesela
Beni ihraç edin, sizlerin yaptığı hep bu, bir sürü gazeteciyi baskı ile gazetelerinden attırıp susturdunuz, birçok TV'yi zorla ele geçirdiniz.Bu tavrınız bile tipik AKP zihniyeti.Asla muhalefet ve çatlak ses istemiyorsunuz. Evet denen her fikri alkışlayın, HAYIR diyene çamur atın!?felsefefe;233312 wrote:Yıllardır bu sitedeyiz Ben şahsıma Türklük için elimden geldiğince yazılar yazarım Çalışmalar yaparım Sen ne yaptın mahmut Abi bu konuda saçma sapan ajan pravakatör yazılarını alıp buraya koymaktan başka. Bana bir tane bu sitede yıllardır yaptığın çalışmayı gösterir misin En son Dolma konusunda bir yazı koydum Sen ne yaptın mesela
Alıntı dehşet verici bir endişenin olduğunu gösteriyor veya öyle olmasını istiyor!!!
Gerçi Admin sormuş ama bu dehşet verici olayların patlak vermesine sebep olacak madde hangisi?
Bu güne kadar muhalefet ne zaman iktidarın yaptığı bir icraata "tamam güzel memleketin faydasına bir iş" demiştir ki bu referanduma desin. Şimdi yine aynı şeyi yapıyorlar hükümetin dediği hep kötüdür hatta vatan hainliğidir bizim dediğimiz doğrudur.
Yahu bir kere de güzel yapılan bir şeye destek olun veya olay bu aşamaya gelinceye kadar olan maddelerde , şu madde faydalıdır , şu madde uygun dur şu madde uygun değildir diye bir eleştiri yapsaydınız. Yok hükümetin yaptığı toptan yanlıştır. Muhalefet böyle yapınca vatandaş da diyor ki bunlar böyle diyor ya bunda bir iş var hele MHP ile CHP bizim bildiğimiz anlaşamaması lazım ama anlaşıyorlarsa bu işte bir terslik var deyip hükümetten yana oluyorlar
MUHALEFET GÜN GEÇTİKÇE BATIYOR:
işin ilginç yanını görüyomusunuz.yıllarca milliyetçi muhafazakar bildiğimiz,hatta dinimiz hakkında türkiyede herhangi bir olay olsa ilk tepkiyi vereceğini zannettiğimiz,en çok güvendiğimiz sağ parti olan MHP'nin,yine bir sağ parti olan akp ye düşman tavrı diğer tüm partileri solladı.insanlar yıllarca neyin peşinden koşmuş,kimlere hizmet etmiş şimdi çok daha iyi anlaşılıyor.iyiki varsın AKP,iyiki iktidarsın.yoksa bunların gerçek yüzünü nasıl görecektik.
Ne tez unutuldu !
okulda gençler namaz kılıyor diye medyada boy boy fotoğraflar...
eşinin başörtüsü nedeniyle ordudan atılan görevliler...
Danıştay saldırısından sonra, suçu muhafazakarların üzerine atıp bakanların yuhalanması...
Başı örtülü gençlere karşı ağzının salyalarıyla saldıran rektör bozuntuları.
İçki içmediği için okulu geçemeyen gençler...
Sıkmabaşlar diye toplumdan ayrıştırılan muhafazakar bayanların halleri...
Kızı birinci olup kürsüde konuşma yaparken, kendi tel örgüler arkasında dolu gözlerle bekleyen anneler..
Şiir okudu diye hapse atılan bir lider...
Aylık yüksek enflasyonlar...
Cumhuriyeti koruyorum deyip, devler içinde devlet olanlar...
Sevgili admin bütün meselede bu güzellikleri!!! kaybetme korkusu zaten. Çok güzel açıklamışsın bu ülkeye kazandırdıklarını. Şimdi şuursuzca saldırıyorlar , son atarları bu çünkü.
Birşeyleri kaybetmekten korkan şahıs; şu listede insanlık adına bir kayıp varmı bak hele. Kopyala yapııştır yap vede okumadan buraya at.
Bu zihniyetle Nizibe neler verdin de kıymetin bilinmedi değil mi?
Böyle bir görüşe yapışıp sallamakla olmuyor bu işler. Ki ilk terkedende sensin zamanında bu mükemmel görüşleri. Ne için terk ettinde şimdi sarıldın tekrar.
Somut birşeylerle fikrin varsa yaz buraya, böyle şeyler yazıp meşgul etme insanları.
Beni herkes bilir, paraya hayatım boyunca tenezzül etmedim. Hesabımı o günkü yönetim kuruluna bir güvenilir muhasebeciye (Habeş ÖĞÜT) denetleterek vererek gittim. Özel bir nedenle İstanbula geldim ve burada da kendi yağımda kavrulmaya çalışıyorum. Beni ne kadar tanıyorsun ki, bu iftirayı Allah'Tan korkmadan yapabildin? İlk kooperatifi Türkiyede en ucuz konutu, en kısa sürede bitirerek tamamladım, 2.kooperatif arsası da aşırı değerlenerek, konut fazlası başka bir kooperatife satılıp parası ile inşaata yetecek malzeme sağlanmıştı. Bu iftiranı Berat kandilinde atarak kul hakkı aldın, gıybet yaptın; mahşerde inşallah Allah huzurunda vereceksin. Sözde islamcıların haysiyet düşmanlığının tipik bir örneğini sergiledin.alakus;233349 wrote:Sevgili admin bütün meselede bu güzellikleri!!! kaybetme korkusu zaten. Çok güzel açıklamışsın bu ülkeye kazandırdıklarını. Şimdi şuursuzca saldırıyorlar , son atarları bu çünkü. Birşeyleri kaybetmekten korkan şahıs; şu listede insanlık adına bir kayıp varmı bak hele. Kopyala yapııştır yap vede okumadan buraya at. Bu zihniyetle Nizibe neler verdin de kıymetin bilinmedi değil mi? Sonrada kaçtın gittin, meşhur konutlarını yaptırdıktan sonra. Birde onların hikayesini anlatta bilsin insanlar. Niye tutunamadığını. Böyle bir görüşe yapışıp sallamakla olmuyor bu işler. Ki ilk terkedende sensin zamanında bu mükemmel görüşleri. Ne için terk ettinde şimdi sarıldın tekrar. Somut birşeylerle fikrin varsa yaz buraya, böyle abuk, subuk şeyler yazıp meşgul etme insanları.
Tansiyon yükseldi gene.
Herzamanki gibi uzlaşı yok.
Bu kadar ortak paydası olan hemşehriler böyle kırıcı olabiliyorsa meclis çatısı altındakilere allah yardım etsin.
Birbirimizi suçlamaktansa NEDEN'leri konuşalım.
Ama vehimlerle değil subuti ispatlarla.
Yoksa konu farkılı mecralara kayacak gibi.
İtidal.
Arkadaşlar, kişilerin yaptıkları Allah'la kendi aralarındadır. Hepimizin yaptıkları yanlışlar var ve doğru veya yanlış bunları ortaya saçarak karşıdakini sindirmeye çalışırsak işte orası yanlış olur.
Burada Referandumla ilgili bir konu var ve onu tartışıyoruz.
Karşı görüşde de olsa bir hemşerinizle yazışıyorsunuz. Yarın öbür gün birbirimizle ortak bir payda da buluşacağız.
Sırf karşı görüşde diye ağzımıza geleni söyleyeceksek, bu tartışma olmaz sidik yarışı olur.
bu nedenle varsa Referandum hakkında görüşlerinizi yazın.
Niçin Evet diyorsunuz ?
Niçin Hayır diyorsunuz ?
Memleketin meseleleri arasında anayasa kimi ne kadar ilgilendirir bilmem ama madem bu sayfada ilgili arkaaşlar var aşağıdaki yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum. Yazı belgeselleriyletanınan yazar Banu Avar'a ait.
REFERANDUMLARIN ARKASINDA KİM VAR
22 Temmuz 2010 Perşembe
‘Halkın sesine kulak vereceklermiş' Eğer halk ‘Hayır' derse hemen seçime gideceklermiş.. Halkı etkilemek için, Kandil'e bir kara operasyonu, tam referandum öncesi devreye girebilirmiş...
Millet, ‘Evet'çiler, ‘Hayır'cılar ve ‘Boykotcular' olarak saflara ayrıldı..
4 C köleliği, işsizlik yoksulluk ve terör pençesindeki büyük çoğunluk, gerçek gündemden uzaklaştırıldı. Tıpkı ‘açılım' muamması gibi, şimdi de referandum tartışmalarının kucağına atıldı!
Anayasa Profesörü, siyasetçi Mümtaz Soysal, ‘Büyük halk yığınlarını oyalamak ya da aldatmak söz konusu olduğunda, demokratik bir hava vermek için, işin içine bir de halkoylaması sokulur!' diyor.
Şu referandum bilmecesinin Avrupa örneklerine bir bakalım mı..
1998 İRLANDA'DA REFERANDUM!
Ortalık kan gölü, her yerde İRA terörü... Kuzey İrlanda Güney'le savaşıyor. Teröristler Beyaz saray'da ağırlanıyorlar. Terörün arkasında Amerika var.
1998'de REFERANDUM sözcüğü ortalıkta boy gösteriyor. Amerika "İki İrlanda
birleşsin!' diyor. Referandum rüzgarı her yanı sarıyor."Birleşme emrinin nedenleri
var!
Amerika birkaç sene sonra Afganistan ve Irak'da bir cephe açacak, Avrupa'nın giriş kapısı İrlanda, ana üslerden biri olacak. İrlanda terörden arındırılacak, TEK İrlanda ABD'nin hizmetine sokulacak.
2004 Kıbrıs'ını hatırladınız mı?
1998'de, İrlanda'da zoraki bir referandum yapıldı. Birleşme halka onaylatıldı.
Kuzey İrlanda , ve Güney'deki İrlanda Cumhuriyeti, küresel sermayenin dayattığı
‘tek dünya evine' adım attılar!
Sorunlarının hepsi olduğu yerde duruyordu. Dertlerine yenileri ekleniyordu.
Önce Shanon havaalanı ABD ordusunun hizmetine verildi. Çok uluslu silah şirketleri
İrlanda'nın kalbine kuruldu. Getirenler o yıl Nobel ‘barış' ödülüne layık görüldü
Gazeteci Colm Bryce, Derry'de yaptığım röportajda, ‘Şimdi, havaalanlarımıza da, akarsularımıza da, kıyılarımıza da el konuluyor!'. demişti.
TEK SEÇENEKLİ ‘DEMOKRASİ'
Dünya egemenliği hedefleyen küresel sermaye, Afrika, Asya, ve Avrupa'da, kolay denetlenebilir, kıtasal çapta federatif yapılar istiyordu. ‘Birleşik kıta devletleri' planına Avrupa'dan başlamıştı. Avrupa Birliği böyle planlandı.
2004 yılında AB'yi federasyona dönüştürme projesi tamamlandı ve bir AB Anayasası ortaya kondu.
AB Anayasası, ulus devletleri tarihe gömüyordu. Tüm iktidar AB organlarının yani küresel sermaye odaklarının eline geçecekti. Tüm Avrupa'da referenduma gidildi. Fransa ve Hollanda halkı, AB ye bağlı eyalet olma fikrini reddetti. ‘HAYIR' dedi.
Küresel çete 2 yıl bekledi ve 2007'de Lizbon'da ‘hayır'cıları bertaraf etti. Madem ‘hayır!' diyenler vardı. Referenduma gidilmeyecekti, AB Anayasasına ‘Anlaşma' adı verildi, ve ‘parlamentoların onayıyla' yürürlüğe girmesi kararı verildi!
Fransa ve Hollanda'daki halk muhalefeti ‘halledilmişti'.
Geriye İrlanda'nın ‘halli' kaldı. Anayasası gereği İrlanda, parlamento onayını yeterli bulmuyordu. Referendum'a gidilecekti. İrlanda halkı , AB anayasasına ‘hayır!' deyince, küresel çete, ‘EVET' alana kadar oyuna devam etti.
İrlanda halkı , 2 yıl boyunca tüm tv kanalları ve basından yayılan siyasi ve ekonomik tehdit ve şantajla beyni yıkandı. İrlanda'nın tüm medya kuruluşları birkaç yıl içinde küresel sermayenin eline geçmişti. Psikolojik harekatta, ‘EVET' denilmezse İrlanda iflas eder' söylemi kullanıldı.
İki yıl aradan sonra yapılan referendumda ‘EVET' söke söke alındı.
HALK OYLAMALARI VE BASKININ ÖRTÜSÜ
İrlanda, Hollanda, Fransa Referandumlarından sonra Avrupa'da ‘referandum' oyunu sorgulanmaya başladı. Avrupalı aydınlar referandumlarda, seçmenin ‘bilerek' değil, medya dedikodularıyla ‘yönlendirilerek oy verdiğini tartıştılar. Referandumlarda, oy kullananların, konuyla ilgili, ne teknik bilgisi vardı, ne de önüne konan aldatmacaları çözebilecek durumdalardı.
Avrupalı aydınlar, ‘Hitler ve Mussolini gibi liderlerin halk oylamalarına giderek, baskıcı politikalarını populizmle örttüklerini, halkı okşayarak, giyotine götürdüklerini' yazıp çizdiler.
Oyuna bir daha bakalım: Yukarı tükürsen... diye başlayan halk deyişini hatırlayalım.
ABD VE AB BASTIRIYOR: ‘EVET DE!'
‘Evet'çiler, ABD ve AB ekseninde Türkiye'yi bölecek sürece destek verecekler!
Duymuşsunuzdur, ABD büyükelçisi ve AB organları, ‘Türkiye ‘EVET' demeli!' reklamı yaparak şehir şehir gezmekteler!
Boykotçular, BDP ve bölücüler.. Bence referandumun gerçekten ‘boykot' edilme ihtimaline karşı, Batıdan aldıkları ‘taktik' gereği, bu kararla ortaya çıktılar!
‘Hayır' diyenler, bu ülkede, ne iktidarda ne muhalefette halkın yanında bir lider olmadığını gören, ama Türkiye'nin boğazına geçirilmiş yağlı ipin, yılansı kayganlığını bedeninde hissedenler..
Herşeyin farkında olanlar, biliyorlar ki, bu referandumdan ‘Evet' çıkarsa Türkiye'nin önüne zifiri bir dehliz daha çıkar. ‘Hayır' çıkarsa, başbakanın işaret ettiği gibi bir ‘erken seçim' olasılığı var.
Bir ‘erken seçim', Türk halkına derlenip toparlanmak, dayatılanlar dışında başka seçeneklere yoğunlaşmak, kendine güvenmek, biraraya gelmek, güneydoğuda oynanan büyük oyuna ‘DUR' demek için bir ZAMAN sunacak.
Küresel sermaye, ihtimal hesaplarını çoktan yaptı. CHP'yi, Saadet partisini -muhtemelen yakında MHP'yi-- AKP'ye baston yapacak şekilde yapısal değişikliklere zorluyor. Buna rağmen, AKP ile yola devamın, mümkün olamayacağı ihtimali karşısında, koalisyon haritalarını da masaya koyuyor.
Erdoğan'ı ‘siyasi açılım'a itiyor, muhtemel ortaklarla şimdiden tokalaşma ‘tavsiyesinde bulunuyor. .
Bakalım, Türk halkı mucizevi sağduyusu ve zamanlamasıyla, tüm bu oyunların hakkından bir kez daha gelecek mi?
Ben tarihin Türk halkından yana olduğunu biliyorum... Hatırlayın, 1919'da, umutsuz, çöken bir imparatorlukta, yazar Refik Halit Karay, direnen güçlere ve Mustafa Kemal'e hitaben ne demişti:
‘Anadolu'da bir patırtı bir gürültü, kongreler, beyannameler filan..
Sanki birşey yapabilecekler...Blöf yapmanın sırası mı şimdi?
Hangi teşkilatın ne gücün var!... Bu ne hayal!!
Kuzum Mustafa sen deli misin!'
O Mustafa, aklın ve bilimin ışığında, ne ‘deli' ne ‘çılgın' olmadığını, halkıyla ispatlamıştı!
Banu Avar (kamusitesi.com)
yazının orjinali aşağıdaki adrestedir.
https://www.kamusitesi.com/Kose_Yazilari-op-YaziyiGoster-artid-47.html
Banu Avar söylediği her şey yanlış.
Şangay 4 lüsünün tımarcısı
Hiç bir konuda gerçekleri göremiyor.
Tüm yapılan tekrar herşeyin doğruya çekilmesinden ibarettir
Bir mezhep sahipleri
yargı ve bürokrasiyi teslim almış
taşlar tekrar yerime oturtulmaya çalışılıyor.
Ülkücüler
bu mezhep insanlarına karşı dün düşman diye bakıyordu.
Bu gün bu mezhebin yapılanmasına
destek siper
emir eri olmaya çalışıyor.
Yargıı ve bugün tutuklananların nerdeyse tamamı
bu mezhep insanından oluşuyor.
Noluyor size gerçekleri görmekten niye uzaksınız.
Neden köşe yazarları buraya yazılır.
Sırf bir köşede yazdıkları için mi?
Arkadaşlar mümkün mertebe kendi görüşlerimizi paylaşalım.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.