Hakkında : Okulumuz Sayın Ailesinin Milli Eğitime arsa bağışlaması ve Hacı Asaf OĞUZ’ un da arsa vererek katkıda bulunması ile Hacı Ahmet SAYIN’ ın eşi İslim SAYIN’ ın adı verilerek İSLİM SAYIN İLKOKULU olarak 1965-1966 öğretim yılında üç sınıfla eğitime başlamıştır.1966-1967 öğretim yılında 6 sınıfla normal eğitim yapan okulumuz 1978-1979 öğretim yılından itibaren ikili öğretime geçmiştir. 1997-1998 öğretim yılından itibaren 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçildiğinden okulumuzun adı İSLİM SAYIN İLKÖĞRETİM OKULU olarak değişmiş ve 2003 yılından itibaren 8 derslikte eğitim öğretime devam edilmektedir. Okulumuzun bahçesi ağaçlandırılmıştır. Ön bahçe asfaltlanmış olup voleybol sahası mevcuttur. Okulumuz Mahallenin ihtiyacına cevap verecek durumda olmadığı için 2004 yılında yıkılarak yerine 24 derslikli bir okul yapılması planlanmış ve ihaleyede çıkılmılştır.Ancak mahallemizin sit alanı üzerinde bulunmasından dolayı ihale iptal edilmiştir. 16 derslikli okul inşaatı için ihale ilana çıkmıştır.
Gülay Elbette (Böler) ve Öğrencileri. 1970-71 dönemi 1.sınıf öğrencileri. O sene kayıt sayısı fazla olduğundan 1.sınıflar 2 şubeye çıkarılmıştı. Zaten okul 6 derslikten oluşuyordu. diğer sınıflar birer şubeydi. Fotoğrafta sayın Beşir Özyurt ta bulunuyor. O dönemde 3.sınıf öğrencisiydi. Gülay öğretmenimiz bir abi olarak ondan fotoğrafçıyı okula getirmesini rica etmişti. zannadiyorum foto ipek tarfından çekilmişti.
Öğretmenin hemen solunda, başını kendi sağına eğmiş elini çene altına koymuş kişi Beşir Özyurt tur. Hacı Nihat'ın oğlu olan büyük Beşir değil, onun halasının oğlu olan Beşir Özyurt.
Bu soruya ne demeli, nüfusta öyle yazıyor, doğum yeri Şıhlar mah. 15 yaşına kadar akçakent Nizip sınırındaki Hamide Hatun adlı pınarın başında çok zaman geçirdim. Nizip çayı ve delikli kaya bir dönem adeta mekanımızdı. Sonrada ve hala buraları azalarakta olsa ziyaret etmek kısmet oluyor. Gitmesi görmesi güzel olsada dahre gibi balıkların kalmaması eski tadı vermiyor. Selam ve saygılarımı sunarım