Tarım ve Sanayi Konuları
E-90 Karayolu fıstık halinin giriş kısmın yapılan bu çalışma takdir edilecek nitelikte hangi kurumun yaptığını bilmiyorum ama tek kelime ile mükemmel olmuş, yakından gördüğünüz zaman daha da gerçekçi duruyor yanlız direk zemine değilde yerden 50-60 cm yükseklikte bir platform üzerine yapılsaydı sanki daha güzel olurdu. Yapanların ve düşünenlerin eline sağlık.
Nizip Belediyesi Tarafından duble yol üzerinde yaptırılan dev fıstık anıtı hem yeni yapılan yola büyük renk kattı hem de Nizip'in tanıtımına önemli bir katkı sağladı.Çünkü bu anıt yol üzerinde seyir halindeki tüm yolcuların büyük dikkatini çekiyor.Daha önce zeytin mi fıstık mı tartışmaları ışığında Nizip'e sembol olabilecek bir anıtın yapılması ile ilgili değişik konular açılmıştı.Duble yol üzerinde Nizip şehir merkezine e 4 tane ana giriş yolu bulunmaktadır.Sanayii girişi,Ticaret odası girişi,meslek lisesi girişi ve Otogar girişi...Fıstık anıtı Otogar girişine konulmuş.Sanırım otogarın ileri zamanlardaki hareketliliği de gözönünde bulundurularak bu anıt buraya konulmuş..Bence güzel bir düşünce..Anıtın hem boyutları hem de görsel görünümü çok hoş hoş olmuş.
İşte Fıstık Gibi Çalışma
Fıstık Nizip'in malıdır, bu sektörden ekmek yiyen binlerce insan var, fısıtığa gerekli degeri ve önemi verip, tanıtımını yapabilirsek önümüzdeki yıllarda Nizip'in ve Fıstığın daha da iyi yerlere geleceği düşüncesindeyim, çalışmayı yapanları tebrik ediyorum...
inanın heykelini bile yiyesim geldi :)
Evet fotoğraftada çok gerçekçi çıkmış.
Fakat gerek bu fotoğrafdaki, gerekse şehir merkezindeki levhalar çok fazla görüntü kirliliğine neden oluyor.
Bizim Nizip.com ana sayfası gibi, levhalarda birbirine girmiş şekilde ve karışık.
adminim özeleştirinizden dolayı sizi de tebrik ediyorum. artık bu anasayfaya bir düzen vermenin zamanı geldi gibi:)
bu nizip in tüm girişlerinde olması lazım çok güzel bir çalışma başkanımızdan allah razı olsun
Emeği geçenlere teşekkürler gerçekten güzel bir çalışma olmuş
Nizip Fıstığı:)
haklısın ! Bundan sonra Antep - Nizip fıstığımehmet karakaş;232933 wrote:Nizip Fıstığı:)
Arkadaşlar dikkat ediyorumda bu mozaiklerin burada kalma ihtimali bile bizlere güven verdi.Eğer mozaikleri burada tutabilirsek ilerisi için önümüz açık diye düşünüyorum.Birlik ve beraberlik içinde Nizip'e yapılan tüm haksızlıkların üstüne kararlı bir şekilde gideriz.
Farklı konularda benzer çalışmaların olduğunu haberini de aldık, konulardan biri de mozaikler...
çok güzel bir çalışma olmus gerçekten emegi gecenlerden allah razı olsun. Tek sorun o fıstık anıtının etrafı cok acıl şekilde temizlenp çimlerle ve çiçeklerle donatılmalı nizip gerçekten artık bir bütün gibi davranmayı ve nizip i güzelleştirmeyi iyi ilke edindi. Ben şunu düşünüyorum aslında bir ticaret odası başkanı bir belediye başkanı nizip ticaret borsası başkanı ve diger sivil toplum örgütleri ve odalar başkanlarının yenilikçi kişilerden oluşması burda büyük etken. Nizip e sahiplenmeyi biliyor. hepsini kutlar başarılarının devamını temenni ederim.
Fıstık gibi görünüyor nizip gelince birde çıplak gözle görmek lazım
nizipin fıstığı fıstık gibi olmuş
Helal olsun guzel olmus.Emegi gecen herkese tesekkurler.
Ben pek birşeye benzetemedim. Çirkin duruyor. Hatta fıstıktan daha ziyade bademe benziyor. Hem dikilmeden önce çevre düzenlemesi yapılabilirdi. Gece kondu mahallesinin olduğu yere dikilmesi başka bir handikap. Lüzumsuz bir çalışma, kaynak israfı...
Desene senin gözlük değiştirme zamanın gelmiş:))Subutay;232959 wrote:Ben pek birşeye benzetemedim. Çirkin duruyor. Hatta fıstıktan daha ziyade bademe benziyor.
Lafı ağzımdan aldın mehmet:)akhenaton;232962 wrote:Desene senin gözlük değiştirme zamanın gelmiş:))
Subutay, Hemşerim eleştirin için çok sağol, sana gözlük lazım değil, elbette senin gibi düşünen arkadaşlarımız da fikirlerini söylemeli ki daha güzele ulaşalım, zaten bu platformun ( nizip.com'un) amacı ilk kuruluş gününden itibaren bu yönde olmuştur her fikre saygımız ve ihtiyacımız var, senden öncede bir arkadaş belirtmişti çevre düzenlemesi ve çim yapılmalı ve biraz daha yüksek bir kaide üzerine oturtulmalı. Birecik'e bakın, yıllar önce kelaynak kuşunun heykelini yapmışlardı köprü başına, artık bizim de bir fıstık heykelimiz oldu, bu bir başlangıç daha sonrakiler daha iyisini yapacaklardır, bundan eminim. Bu fikri düşünüpte gerçekleştiren herkesi tebrik ederim, ben sülalesi fıstıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak çok mutlu oldum, çok sevindim. Sağlıcakla.Subutay;232959 wrote:Ben pek birşeye benzetemedim. Çirkin duruyor. Hatta fıstıktan daha ziyade bademe benziyor. Hem dikilmeden önce çevre düzenlemesi yapılabilirdi. Gece kondu mahallesinin olduğu yere dikilmesi başka bir handikap. Lüzumsuz bir çalışma, kaynak israfı...
Olumlu yada olumsuz eleştirileri direk üzerine alarak cevaplayacak muhatab burada yok ama konuyu açan üye olarak Subutay'ın eleştirilerine cevap vermek istiyorum;
Bademe benzediği konusunda aynı fikirde değilim yerinde görmenizi isterim inanın gerçek fıstıktan tek farkı boyutu olmuş...
Çevre düzenlemesi yapılacak (biraz bizim sabırsızlığımızdan kaynaklı henüz tamamlanmadan fotoğrafını çektik)
Gecekondu mahallesi veya değil önemli olan E-90 karayolu fıstık hali girişine yapılmış olması aynı zamanda Gaziantep-Şanlıurfa yolunu (E-90) kullanan hemen her sürücü bu antepfıstığı anıtı görecektir, mesela şehir merkezinde bir yere yapılsaydı bence bu kadar etkili ve ilgi çekici olmazdı önemli olan bilmeyenlere fıstığın üretim ve ticaret merkezinin Nizip olduğunu vurgulayabilmek.
Bu ve buna benzer onlarca çalışma daha yapılsa değil kaynak ısrafı ben şahsen ayakta alkışlarım.
Tüm bunlarla birlikte eleştiri daima daha iyinin ortaya çıkmasını sağlar her konuda sorgulayıcı ve seviyeli eleştiriler toplumun bilinç seviyesinin yüksek olduğunun göstergesi olarak kabul edilir.
Arkadaşlar,
Bu ve buna benzer örnekler şehrin bir çok yerinde olmalı, siz Nizip şehrini birisine bin kere anlatsanız zaman için de unutur, 100 kere fıstık yedirseniz unutulur, ama buradan otobüs için de geçen birisi dahi bunu görse ömrü boyunca unutmaz.
Dünyanın bir çok ülkesini gezmiş ve görmüş birisi olarak söylüyorum, bunları daha da çoğaltalım eski Nizip yolu, otoban girişi ve diğer noktalara da buna benzer şeyler yapalım, bunlar tanıtımdır reklamdır, israfı olmaz.
Hatta gece de ışıklı olması lazım ki gece de görülebilsin.
Sağlıcakla.
Gözlük ne alaka şimdi? Beğenmek zorunda mıyım? Bence siz biraz sanat tarihi okuyun. Evet, yakından da gördüm. Çok çirkin duruyor. Zaten yakında sağını solunu sprey boya ile boyarlar. "Ayyüş seni seviyorum!" filan yazarlar merak etmeyin. Bunun yerine geçen forumda sprey boyayla grafiti yapan arkadaşın eserini koysalar daha çok prim yapardı diye düşünüyorum.
ramazan abi otogar oradan kaldırılacak etrafı da kapatıldı yeni yapılan fıstık hali tarafından yeni otogar kamyoncular galerisinin o taraflara düşünülüyormuş ... selamlar ayrıyeten nizip in bütün girişlerine fıstık çeşitleri yerleştirilse dahada hoş olur en önemlisi de otoban girişineRamazan Tarhan;232993 wrote: Sanırım otogarın ileri zamanlardaki hareketliliği de gözönünde bulundurularak bu anıt buraya konulmuş..
Estagfrullah begenmek zorunda değilsin tabi, biz zaten beğenmeyişine bişey demedik ama fıstıktan çok bademe benziyor demen çok acımasız bir yorum gibi geldi bana. 1 km'den baksan da fıstığa benziyor kardeş.
Guzel olmus en azindan birseyler yapmaya calismislar ama birazda onceden cevre duzenlenmesi yapilmis olsaydi bencede super olurdu.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.