Basından Nizip Haber

İçerisinde “ALLAH” Yazılı Domatese Büyük İlgi

Nrt Üye
Resim kaynağı
Nizip Sebze Hali’nden satın aldığı sebze ve meyveler yıkayarak Buzdolabına yerleştiren Karaçalı Ailesi bir müddet sonra salata yapmak üzere kestiği domateslerden birini yemesi için evin en küçük ferdi olan Aziz Karaçalı’ya uzattı. Ancak yemesi için uzatılan domatesin içerisinden Arapça harflerle “ALLAH” yazısı çıkınca durumu anne ve babasına bildirdi. Domatesi keserek yemesi için oğluna verdiğini belirten Ömer Karaçalı, içerisindeki yazıyı görünce çok şaşırdığını söyledi. Domateste Arapça harflerle ’Allah’ yazıldığını belirten Ömer Karaçalı, durumu arkadaşlarına anlattığını ifade etti. Baba Ömer Karaçalı, emin olmak için domatesi, imam bir arkadaşa gösterdik ve içerisinde “ALLAH” yazıldığını söylediğini belirterek, bu Allah’ın bir mucizesidir\" dedi Kaynak NrtMedya
müslüm akpek Üye
Hala bunları haber yapıyorlar.
vedatakkas Üye
Bildiğimiz,bilmediğimiz her şey zaten Allah'ın mucizesi değil mi???
nostradamus Üye
allah sizlere akıl, fikir,eğitim,bilimden kenarından bile olsa nasiplenme,komplekslerden arınma,kendine güvenme nasip eylesin.amin...hala domatesle balla,hıyarla,patlıcanla uğraşıyorsunuz..
handan_istanbul Üye
nostradamus;231197 wrote:allah sizlere akıl, fikir,eğitim,bilimden kenarından bile olsa nasiplenme,komplekslerden arınma,kendine güvenme nasip eylesin.amin...hala domatesle balla,hıyarla,patlıcanla uğraşıyorsunuz..
yapmayın lütfen...insanları hoş göremiyorsanız, anlayamıyorsanız, sizdeki aklın fikrin bilimin ne anlamı var...komplekslerden, kendine güvenmelerden bahsediyorsunuz ama siz tam tersi bir tavır sergiliyorsunuz...bence o çok güvendiğiniz aklınız fikrinizle bilmin önemli dalları olan sosyoloji psikoloji okuyun ve yaşadığınız toplumdaki insanları anlamayı öğrenin...
hasan tekçe Üye
nostradamus;231197 wrote:allah sizlere akıl, fikir,eğitim,bilimden kenarından bile olsa nasiplenme,komplekslerden arınma,kendine güvenme nasip eylesin.amin...hala domatesle balla,hıyarla,patlıcanla uğraşıyorsunuz..
tipik ateist söylemi.
sakalli0727 Üye
hasan tekçe;231203 wrote:tipik ateist söylemi.
senin yaptigin ise ateistten de daha kötü...neden o sekil elestiriyorsun ..sen nasil o karari varabildin peki... bazen elestiriken isin ucunu kacirmayalim .... bende o arkadas gibi düsünüyorum simdi bendemi ateist olacagim...bosuna bu tip seylerle avunmayin...o gösterilen domates hibrit tohum domatesi... yani üretme yetkisi israilin elinde olan ..ne demek istedigimi anladin umarim...böyle islerle ugrasmaktansa bilimle ugrasalimda biseyler kazanalim....ayrica Cenabi Hak ki görmek istiyorsan her tarafta vardir zaten delilleri tek o domateste degil ...
handan_istanbul Üye
bana göre de bu yazı haber niteliği taşımıyor...ama gayet normal bir durum...tarih boyunca insanlar şekillerleri bişeylere benzeterek anlam yüklerler...hatta kahve telvesinden tutunda el üzerindeki çiziklerden bile bişeyler umarlar...asıl amaç ruhu rahatlatmaktır...kimse istemediği şeylerin olacağından haberdar olmak için fal baktırmaz mesela...hep iyi bişeyler duyalım güzel bişeyler duyalım derdindedir...tabi bu kadar lafın domatesle ne ilgisi var diyeceksiniz...hepimiz allahın varlığına birliğine iman etmiş insanlarız en azından büyük çoğunluğumuz...bizzat görmediğimiz halde inanıp iman ettik ve nefes alıp vermenin bile onun varlığına delil olduğuna inandık...Kuran-ı kerim de sıkça geçen bir ayet vardır..."akıl sahipleri için bunda ibretler vardır" kuran da anlatılan birçok olayın ardından bu söylenir akıl sahipleri için ibretler vardır...akıl? akıl? akıl? insanda varolan akıl nasıl gelişir...gördükleri okudukları yaşadıkları sosyal çevresi ailesi köyü kasabası şehri kültürü gelenekleri...hepsinin ve daha fazlasının birleşmesinden gelişir akıl...atalarımız aklın yolu birdir der...kimi okuduklarıyla varır gerçeğe...kimi gördükleriyle...kimi yaşadıklarıyla...kimi bilimle ilgilenir görür gerçeği kimi sanatla...yüce rabbimin kendini hatırlatması için koyuna kuzuya bala peteğe domatese ağaca lafzını yazmasına gerek yok...ama birde şu yönden bakmak lazım...herkes aynı eğitimi almaz aynı sosyalite içinde değildir aynı kültürde değildir...yıllarca görmediğiniz bir sevdiğinizin fotoğrafı elinize geçse sevinmezmisiniz heyecanlanmazmısınız...evet bakınca herşey delil ama bu vatandaşımız allah lafzına benzettiği domatesin damarlarını görünce seviniyor mutlu oluyor heyecanlanıyor ...bizim için sadece domates olan şey onun için bir delil...çünkü o somut delillerle inanıyor...gördüklerine inanıyor...bakış açısından ve heyecanından dolayı yargılanmayı akılsızlıkla itham edilmeyi haketmiyor...ben haberi ilk gördüğümde yorum yoktu...okudum ve geçtim ama aklıma gelen şuydu şimdi bu domatesi yemeye çekinirler napsak napsak derken domates çürür ziyan olur diye geçirdim aklımdan ama yorum yapmadım...çünkü benim için haber olmasada birileri bir yerde heyecanlanmıştı...mutlu olmuştu...belki o adamın o anda böyle birşeye ihtiyacı vardı da rabbim ona böyle bişey sundu...belki bizlerin imtihanıydı bu haber...birbirimize düştük bile...benim yorumlarda kızdığım tekşey var od a hoşgörüsüzlük...bu vatandaş sevinmiş biri gelmiş haber yapmış...ne var bunda okuyun geçin kardeşim...illa suçlamakmı gerek...illa bişeylere mal etmekmi gerek...olay nerden nereye geldi...yine söylüyorum hoşgörüsüzlük en büyük defektimiz...neden biraz hoşgörüyle yaklaşamıyoruz...mesela ben israilin domateslere allah yazabildiğini öğrendim çok mutlu oldum :D ...vay israil vay:)))))
sakalli0727 Üye
sadece su soruyu sorucam TAMAM orda ALLAH yazisi yaziyor kutsal bir domates...yarin o domates cürüdügünde ne diycekler peki ??? bunu aciklamasi mümkünmü..zaten resimde solmus görnüyor...ALLAHIN KENDI KELAMLARINA SARILMAK LAZIM BÖYLE SEYLERE DEGIL ,KURAN bizzat tüm gelmis gecmis gelecek kainat biliyorki Allahin kendi kelamidir bizzat
müslüm akpek Üye
sakalli0727;231226 wrote:sadece su soruyu sorucam TAMAM orda ALLAH yazisi yaziyor kutsal bir domates...yarin o domates cürüdügünde ne diycekler peki ??? bunu aciklamasi mümkünmü..zaten resimde solmus görnüyor...ALLAHIN KENDI KELAMLARINA SARILMAK LAZIM BÖYLE SEYLERE DEGIL ,KURAN bizzat tüm gelmis gecmis gelecek kainat biliyorki Allahin kendi kelamidir bizzat
Dimi ama :D
M.KÜÇÜK Üye
Handan, eğer İstanbulda olsaydım gelir elini öperdim helal sana...Farkını yine koydun ortaya.
M.KÜÇÜK Üye
Bu arada Müslüm beyde teşrif etmişler ve performanslarından da da hiç bir şey kaybetmemişler.
felsefefe Üye
İsmet Paşa seçimi kaybedecek Danışmanları diyorki paşam Allah deyin konuşmalarınızda Adam alışmadığı için en sonunda aklına bu tavsiye geliyor Allahısmarladık diyor Bu Allah kelimesi zor oluyorsa unutmayın hepimizin o kelimeye ihtiyaç duyacağı anlar gelir her şey bitince hatırlamamak için bırakında her bahanede Allah densin
AKaplan27 Üye
Bir ressamın yaptığı resimler çok güzel ve her gün bunu gördüğümüz halde bir tepki vermiyoruz ve bize sıradan bir olay gibi geliyor. Ancak arada bir resmin üzerinde imzasını gördüğümüzde niye hayretler içinde kalıyoruz ki. Cenabı Allah’ın yarattığı her şeyde aslında imzası var ancak görmek lazım. Yani domatesin, patlıcanın, balığın, balın üzerindeki yazıya hayretle bakmak yerine kendilerine bakmak ve yaratıcını düşünmek daha iyi olur. Çünkü yazının yazılması onların yaratılmasından daha sanatlı değildir.Basit olarak gördüğümüz bir yaprağın metrelerce yüksekte bu sıcaklarda kurumadan kalması, ona herhangi bir pompa olmadan suyun yetiştirilmesi, yapmış olduğu görevler v.s. hayret edilecek bir durum değil mi? Bence bunlar, bir yazının yazılmasından daha fazla dikkat edilmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken olaylardır. Ama arada bir gaflette olanlara hatırlatmakta fayda var…
müslüm akpek Üye
AKaplan27;231245 wrote:Bir ressamın yaptığı resimler çok güzel ve her gün bunu gördüğümüz halde bir tepki vermiyoruz ve bize sıradan bir olay gibi geliyor. Ancak arada bir resmin üzerinde imzasını gördüğümüzde niye hayretler içinde kalıyoruz ki. Cenabı Allah’ın yarattığı her şeyde aslında imzası var ancak görmek lazım. Yani domatesin, patlıcanın, balığın, balın üzerindeki yazıya hayretle bakmak yerine kendilerine bakmak ve yaratıcını düşünmek daha iyi olur. Çünkü yazının yazılması onların yaratılmasından daha sanatlı değildir.Basit olarak gördüğümüz bir yaprağın metrelerce yüksekte bu sıcaklarda kurumadan kalması, ona herhangi bir pompa olmadan suyun yetiştirilmesi, yapmış olduğu görevler v.s. hayret edilecek bir durum değil mi? Bence bunlar, bir yazının yazılmasından daha fazla dikkat edilmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken olaylardır. Ama arada bir gaflette olanlara hatırlatmakta fayda var…
Bunları zaten herkes biliyor, insan nasıl yaşadığını bilmiyor mu, bu tür haberler bazılarına şirin görünmek için yayınlanıyor ama artık kimse yemiyor bunları.
müslüm akpek Üye
felsefefe;231240 wrote:İsmet Paşa seçimi kaybedecek Danışmanları diyorki paşam Allah deyin konuşmalarınızda Adam alışmadığı için en sonunda aklına bu tavsiye geliyor Allahısmarladık diyor Bu Allah kelimesi zor oluyorsa unutmayın hepimizin o kelimeye ihtiyaç duyacağı anlar gelir her şey bitince hatırlamamak için bırakında her bahanede Allah densin
Osman ne zaman bir konu olsa ismet paşayı karalıyorsun senin ne alıp veremediğin var paşadan anlamıyorum.
hasan tekçe Üye
sakalli0727;231208 wrote:senin yaptigin ise ateistten de daha kötü...neden o sekil elestiriyorsun ..sen nasil o karari varabildin peki... bazen elestiriken isin ucunu kacirmayalim .... bende o arkadas gibi düsünüyorum simdi bendemi ateist olacagim...bosuna bu tip seylerle avunmayin...o gösterilen domates hibrit tohum domatesi... yani üretme yetkisi israilin elinde olan ..ne demek istedigimi anladin umarim...böyle islerle ugrasmaktansa bilimle ugrasalimda biseyler kazanalim....ayrica Cenabi Hak ki görmek istiyorsan her tarafta vardir zaten delilleri tek o domateste degil ...
ne sana nede o arkadaşa ateist demedim ben sevgili arkadaşım.tipik bir ateist söylemi dedim.önce yazılanı anlamak lazım. kainatı yaratan yüce rabbimizin isminin bir domateste veya bir balıkta yada balın üzerinde tecelli etmesi insan alemi için birer ibrettir.şimdi bu domatese bakıpta bilimden vazgeçelim diyen yok. insanlığın aydınlanmasında tabiki en büyük rol bilimindir.bilime karşı olmak en büyük saçmalıktır.ama unutmayalım ki bilimin açıklayamadığı bir çok seyde vardır.ayrıca israil neden yahudiliğin sembollerini değilde allahın ismini yazmış domatese onuda merak etmedim değil.ben olsam kendi dinimin reklamını yaparım
handan_istanbul Üye
evet ya siyonist yıldızlı domates güzel olurdu:))))))))))))) bizde o domatesleri alıp israilin bize domates satarak kazandığı parayla aldıkları kurşunları üzerimize üzerimize savururken bizde bu domatesleri tekrar onlara fırlatırdık böylece kendi silahlarıyla vurulmuş olurlardı muhahahaha:))))))))))
dilruba Üye
çok zekice espriler dönmüş... maşaAllah ferasete bak!!
vedatakkas Üye
felsefefe;231240 wrote:İsmet Paşa seçimi kaybedecek Danışmanları diyorki paşam Allah deyin konuşmalarınızda Adam alışmadığı için en sonunda aklına bu tavsiye geliyor Allahısmarladık diyor Bu Allah kelimesi zor oluyorsa unutmayın hepimizin o kelimeye ihtiyaç duyacağı anlar gelir her şey bitince hatırlamamak için bırakında her bahanede Allah densin
Osman,haklısın kardeşim:) Senin oğlan,hiç durmadan bir saat boyunca sana ,''baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,nana,baba,baba,baba ,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba, baba,bab,baba,''derse sen ne yaparsın.:D:D:D
sakalli0727 Üye
hasan tekçe;231256 wrote:ne sana nede o arkadaşa ateist demedim ben sevgili arkadaşım.tipik bir ateist söylemi dedim.önce yazılanı anlamak lazım. kainatı yaratan yüce rabbimizin isminin bir domateste veya bir balıkta yada balın üzerinde tecelli etmesi insan alemi için birer ibrettir.şimdi bu domatese bakıpta bilimden vazgeçelim diyen yok. insanlığın aydınlanmasında tabiki en büyük rol bilimindir.bilime karşı olmak en büyük saçmalıktır.ama unutmayalım ki bilimin açıklayamadığı bir çok seyde vardır.ayrıca israil neden yahudiliğin sembollerini değilde allahın ismini yazmış domatese onuda merak etmedim değil.ben olsam kendi dinimin reklamını yaparım
BILIMDEN YOLA CIKARAK dedim ben ,o israilin ürettigi hibrit tohumlarin üretimi sadece israile ait..sadece tek türkiyeyi degil tüm avrupayi hatta dünyayida sarmis durumda..yani reklamlik bir olay degil..reklama ihtiyaci yok cünkü mecbursun almaya...reklam yapmasada olur...bilincli olarak ALLAH yazilmis degil yani...ama bir gün sunada inaniyorum ki bizzat icinde israil bayragi olan domatesleride yedircekler biz bu sekil gidersek...uyanalim artik ....konu baska yerlere kaydi aslinda..bu yazdikalrimdan kimse art niyet cikarmasin...böyle ufak seylerde takilip kalmayalim...bazen bu tip durumlarda...o yazi cikan ev kutsal kabul ediliyor bulan kisi seyh gibi karsilaniyor..ve dinimizin icine fitne giriyor...dinimizde yok öyle seyler...eger ki dinimizi gerektigi gibi kullanirsak zaten bilimde bir numarada olmus oluruz
felsefefe Üye
vedatakkas;231278 wrote:Osman,haklısın kardeşim:) Senin oğlan,hiç durmadan bir saat boyunca sana ,''baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,nana,baba,baba,baba ,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba,baba, baba,bab,baba,''derse sen ne yaparsın.:D:D:D
Hiç baba demezse de kızarım. Arasıra demeli Ama çokça Allah demeli . :):):)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim