Malum şehrimizde yurt sıkıntısı yaşanıyor.
Yaklaşık 20 yıl önce aşevi olarak kullanılması için inşa edilen bina, amacına uygun kullanılamamıştır. Çeşitli dönemlerde sağlık ocağı ve halk eğitim binası olarak kullanılan bina şuan boş durumdadır. Zemin katında sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı varsa da onlara daha uygun bir yer ayarlanabilir.
Tasarrufu Kaymakamlık makamında olan bina, betonarme olup zemin + 5 katlı ve her katında 3 daire mevcuttur. Buda yaklaşık 250 öğrencilik bir yurt anlamına gelir ki ilçedeki yurt sorununa kısa bir çözüm olarak düşünülebilir.
Kısaca mevcut binanın tadilatla öğrenci yurdu haline getirilmesi için dikkat çekmek istedim.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Aşevi binası Öğrenci Yurdu olabilirmi ?
ÖneriBurayı üniversite öğrencileri için düşünüyorsanız biraz dışarıda kalıyor okula gidip gelmek zor dolmuşların da gelmesi gerek gelirse o zaman olabilir.
sadece üniversite öğrencileri için düşünülmeye bilir sonuçta 4 tane anadolu lisesi var nizipte...
Okullar yapılırken bunların hepsi düşünülmeli barınma birinci problem dışarıdan öğrenci alınacaksa bu okullara bunların barınma nasıl olacak diye her okulun yanına yurtlar yapılmalı Endüstri meslek liselerinin hepsinin yanında yurt vardır.
bildiğim kadarı ile oraya sosyal güvenlik kurumunun açılması planlanmaktaydı...
eğer kısa süreli bir çözüm olarak yurt sorununu ortadan kaldırabilir. Ama uzun vadede orası yurt olarak kulanıllamaz...
uzun vadade de liselier için olarak düşünülebilir...
nizip de yurt da kesinlikle bir ihtiyaç var kısa vadede ne den olmasın orası
Aşevinin yurda çevrilmesi plan ve projesi açısından uygun olmayabilir.
değerli arkadaşlar neden aş evi düşünülsün ki
daha başka yurtların yapılması daha iiyi olur
aş evinin öğrenci yurdu yapılması taraftarı deilim
öğrencilere daha güzel ve rahat ortamlı yurtların yapılması kanısındayım
Değerli arkadaşlarım,Aşevinin öğrenci yurdu olarak düzenlenmesi gündeme gelmiştir.
bu bina hatırladığım kadarıyla 1987 yıllarında tek katlı aşevi olarak planlandı daha sonra üst katlar ilave edilerek inşa edilerekmiş, öğrenci yurdu olarak düşünülerek gerekli yazışmalar yapılıp M.E.B.Müfettişlerince inceleme yapılmış ve her kat için öğrenci sayısına göre banyo ve wc. yapılması ve bir takım talepleri vardı(şu an hatırlamıyorum) bunların yapılmasını istemişlerdi. Bu istekler yapılamadığından çeşitli amaçlarda kullanılmaktadır.
Aşevi yurt binası olarak tabii ki düşünüle bilir. Ancak burada büyük bir bürokrasi var. Kaymakam bile olsa yap demekle olmuyor. Mevcut binada epey bir tadilat lazım aklı başında bir yurt olması için. İşte en büyük sıkıntı burada meydana çıkıyor. ihale tadilat parasal konular...... daha saymakla bitmez. ben bir çizim yaptım burada sizlerle paylaşıyorum. Tabii burada herkesin görüşelerini alabilirim.
yapılacksa şimdiden başlanmalı ve okullar tatilken yapılır. okullar açıldığında da bitmiş olur. beklemek le olmuyor.
evet hocam size katılıyorum beklemekle olmuyor.
Çok yerinde bir düşünce abi.
Nizip'e gelen öğrenci (İlköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim) arkadaşlarımız barınma sorunu ile karşılaşıyorlar.
Bu sorunu aşmak için çoğu binbir zorluklarla biryerlerde kalmaya çalışıyorlar.
Ev fiyatları öğrencilere çok fazla geliyor ama yine de yokluktan o parayı verip kalıyorlar.
Cemaat evlerinde kalıp rahat ederiz diyenlerde bir iki ay sonra oranın baskıcı tutumlarına dayanamayıp onlarda ayrılıyorlar. Baskıcı diyorum çünkü bunu en iyi bileceklerden biri de benim. Basit bir örnek vereyim sizlere; Öğrencilerle gezi yapalım diyoruz herkes ismini yazdırıyor ama gezi günü bir bakıyoruz yarısı yok niye mi? şimdi ev abileri ablaları izin vermiyormuş! kardeşim bu insanlar ana okul öğrencisi mi? bu ne kör zihniyet! zaten gezi düzenleyenler Öğretmenleri...
sanki bu gençler orda bedavaya kalıyorlar.
Adam başı 225tl verilip bir evde 7 kişi kalınıyor. 7X225= 1575 ytl
ev kiraları 250 tl 1575-250= 1325
yeme içme en fazla 500 olsa 1325-500=825
elektrik su da 100 olsa 825-100=725
hadi diğer abuk subuk masraflar 225 olsun 725-225=500
Geriye 500 tl gibi bir kar kalıyor!
Daha zorla abone edilen dergi ve gazetelerin hesabını yapmıyorum:)
Ve zorla hafta sonu çocuklara bedava ders anlatmalarına hiç değinmiyorum:)
Bunları cemaatleri karamak için söylemiyorum ama şuan ki tutumları hiç iyi değil eğer gelecekte Nizip'e yurt açılırsa onlara bir kişi bile gitmez. Onun için kendilerine çeki düzen vermeleri gerek diye düşünüyorum.
bu söylediklerimin arkasındayım her platformda tartışmaya hazırım;)
Neyse uzun lafın kısası öğrencilerimiz şuan Nizip'te ev konusunda çok rahatsızlar bu sorunun acilen halledilmesi gerek. Önümüzdeki sömestır tatiline kadar yurt yetişecek inş. ancak o şehrin dışında olacak şehir içinde bir yer olursa kalan da çok olur...
Arkadaşım öncelikle yazdığınızın konuyla alakası uzakatan yakından ilgisi yoktur.
konu aşevini yurda çevrilmesi ile ilgili fakat sen onların bu sorununa çözüm yolları üretmek yerine sen konuyu başka yerlere çekerek başka şeyler anlatıyorsun. ne yapmak istiyorsun anlamadık doğrusu .Anlaşılıyorki siz üniversite okurken başka yerlerde kalmışsınız. Acaba sen okurken ne kadar kira v.s . veriyordun?
''Bunları cemaatleri karalamak için söylemiyorum ama şuan ki tutumları hiç iyi değil eğer gelecekte Nizip'e yurt açılırsa onlara bir kişi bile gitmez. Onun için kendilerine çeki düzen vermeleri gerek diye düşünüyorum........'' demişsin.
bu senin düşüncen zaten senin gibiler oraya gitmez giden kişiler bellidir.Bir de hiç kimse kimseye zordan bir şey yaptıramaz. Adam yiyen yamyamların bile bir düsturu vardır.Her yerin kendine has bir kuralı vardır. Anladık ki sana cevap veren olmamış kardeşim biz cevap verelim dedik..........
Başka yerde kalmadım bildiğimiz öğrenci evinde kaldım. 2 kişi kaldım kiram 100 tl idi bana düşen 50tl idi. Sen diliyle konuştuğuna göre seni kızdırmış olmalıyım:) bu kural dediklerin belli bir yaşa gelmiş gençleri kısıtlamak mı? Ben cevap verilmesini isterim çünkü biz tartışmaya açık insanlarız. çünkü tek görüşlülerin hakim olduğu bir dünyada yaşamak istemezdim. Konu bence seyrinde gidiyor. Yurt olmadığı için öğrencilerin kimlere muhtaç olduğunu söyleyip olaya farklı boyut kazandırdım. Ki o boyutta Türkiyenin bir gerçeği.ahmet2710;198043 wrote:Arkadaşım öncelikle yazdığınızın konuyla alakası uzakatan yakından ilgisi yoktur. konu aşevini yurda çevrilmesi ile ilgili fakat sen onların bu sorununa çözüm yolları üretmek yerine sen konuyu başka yerlere çekerek başka şeyler anlatıyorsun. ne yapmak istiyorsun anlamadık doğrusu .Anlaşılıyorki siz üniversite okurken başka yerlerde kalmışsınız. Acaba sen okurken ne kadar kira v.s . veriyordun? ''Bunları cemaatleri karalamak için söylemiyorum ama şuan ki tutumları hiç iyi değil eğer gelecekte Nizip'e yurt açılırsa onlara bir kişi bile gitmez. Onun için kendilerine çeki düzen vermeleri gerek diye düşünüyorum........'' demişsin. bu senin düşüncen zaten senin gibiler oraya gitmez giden kişiler bellidir.Bir de hiç kimse kimseye zordan bir şey yaptıramaz. Adam yiyen yamyamların bile bir düsturu vardır.Her yerin kendine has bir kuralı vardır. Anladık ki sana cevap veren olmamış kardeşim biz cevap verelim dedik..........
Dostum anladım ki seni biraz kızdırmışım eski günlerin hatırına say neyse yine tartışmak istersen tartışırız nizibe geldiğin zaman........
nizip in açilen yurt da ihtiycı var gibi nereden çıkarıyor sunuz derseniz birinci bu kadar anadolu lisesi ve meslek yüksel okulu mevcud yurlar ve evler bunu karşılamıyor.Yurt nizip için önemli burada öğrencileri tutamazasak açılan okulların bir anlamı olmaz.
Ben sana hiç kızarmıyım ahmet kardeş:) Sen benim ne demek istediğimi en iyi anlayanlardansın onu biliyorum :):)ahmet2710;198085 wrote:Dostum anladım ki seni biraz kızdırmışım eski günlerin hatırına say neyse yine tartışmak istersen tartışırız nizibe geldiğin zaman........
ben gökhan kardeşime sonuna kadar destekliyorum... bana göre doğruları yazmış...Gökhan Dokuyucu;197929 wrote:Çok yerinde bir düşünce abi. Nizip'e gelen öğrenci (İlköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim) arkadaşlarımız barınma sorunu ile karşılaşıyorlar. Bu sorunu aşmak için çoğu binbir zorluklarla biryerlerde kalmaya çalışıyorlar. Ev fiyatları öğrencilere çok fazla geliyor ama yine de yokluktan o parayı verip kalıyorlar. Cemaat evlerinde kalıp rahat ederiz diyenlerde bir iki ay sonra oranın baskıcı tutumlarına dayanamayıp onlarda ayrılıyorlar. Baskıcı diyorum çünkü bunu en iyi bileceklerden biri de benim. Basit bir örnek vereyim sizlere; Öğrencilerle gezi yapalım diyoruz herkes ismini yazdırıyor ama gezi günü bir bakıyoruz yarısı yok niye mi? şimdi ev abileri ablaları izin vermiyormuş! kardeşim bu insanlar ana okul öğrencisi mi? bu ne kör zihniyet! zaten gezi düzenleyenler Öğretmenleri... sanki bu gençler orda bedavaya kalıyorlar. Adam başı 225tl verilip bir evde 7 kişi kalınıyor. 7X225= 1575 ytl ev kiraları 250 tl 1575-250= 1325 yeme içme en fazla 500 olsa 1325-500=825 elektrik su da 100 olsa 825-100=725 hadi diğer abuk subuk masraflar 225 olsun 725-225=500 Geriye 500 tl gibi bir kar kalıyor! Daha zorla abone edilen dergi ve gazetelerin hesabını yapmıyorum:) Ve zorla hafta sonu çocuklara bedava ders anlatmalarına hiç değinmiyorum:) Bunları cemaatleri karamak için söylemiyorum ama şuan ki tutumları hiç iyi değil eğer gelecekte Nizip'e yurt açılırsa onlara bir kişi bile gitmez. Onun için kendilerine çeki düzen vermeleri gerek diye düşünüyorum. bu söylediklerimin arkasındayım her platformda tartışmaya hazırım;) Neyse uzun lafın kısası öğrencilerimiz şuan Nizip'te ev konusunda çok rahatsızlar bu sorunun acilen halledilmesi gerek. Önümüzdeki sömestır tatiline kadar yurt yetişecek inş. ancak o şehrin dışında olacak şehir içinde bir yer olursa kalan da çok olur...
Nizip'e yüzlerce öğrenci Gaziantep'ten gidiş geliş yapıyor. eminim, çocuklarını güvenle bırkabilecekleri aklı başında yurtlar olsa hiçbir veli çocuğunu servisle göndermez. Veli için fazla seçenek yok. cemaat yurtları, her insana hitap etmiyor, birçok veli çocuğunun kişiliğine müdahele edilmesini istemiyor.
Aşevinin yurt yapılması kısa vadede yaraya merhem olur; ancak öğrenciler için;en iyisi, eniyi yerde yapılmalı.
helala olsun niziplilere geninizdemi var konuları dağıtmak yahu hangi konuya girdiysen konuların başlarıyla sonları çok farklı
aşevi kullanılmıyorsa işe yara bir yer haline getirilsin tabiki ama illada yurt olsun demiyorum en faydalı şekli ne ise o olsun kanımca
yurt yapımına başlansında yeni eğitim öğretime hazır olsun
Konu ile sayın Kaymakamımız ve belediye başkan yardıomcısı Latıf Karadağ bey ilgileniyorlar. Sanırım yeni öğretim yılına yetiştirilecek.
biz kız öğrenciler olarak artık otelden aş evinden felan yurt istemiyoruz ya özel kız yurdu acılamaz mı bu memlekette yok mu bi tane girişimci. gercekten bu konuda cok mağduruz nizipi seviyoruz insanlarını seviyoruz ama artık özel bi yurt istiyoruz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.