Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip’te Park Yasağı Uygulaması

Sorun
bozuşak Üye
Geçenlerde şöyle bir baktım Nizip te bazı yerlere kaldırımlara "Park Etme Yasağı" tabelaları dikiliyordu... Bunların ne olduğunu sorunca "artık buralara araç park edilmeyecek Nizip Çalıştayında böyle karar alındı" dediler. Nizip Çalıştayında Araç Parkı Problemiyle karşılaşmayacak insanlar var herhalde ki öyle de... Neden Gaziantep de ki gibi 1 TL park ücreti ile çözüme gidilmemiş de böyle bir karar alınmış. Mesela olduğu günden beri Merkez Çarşı Camii nin çevresi Manav Uğur un önü araç parkedilen ve uygun olan yerler buralar da Gaziantep de ki gibi ücretli olsa daha iyi olurdu herhalde hem vatandaş hemde belediye açısından. Ama bizdeki çözüm park yasak olsun park edene ceza kesilsin vatandaş park edecek yer bulamasın rezil olsun sefil olsun zihniyeti herhalde. "Nizip Çalıştayında" Karar alan kişiler Nizip teki Oto Park melesine çözüm mü buldularda biz haber alamadık? Nizip e Merkezde herkese cevap verebilecek bir otopark mı yapıldı? Oto park meselesine çözüm bulmadan vatandaşa Park Yasağı uygulayıp çeşitli yerlere tabela dikmek çözüm mü oldu. En iyisi vatandaş artık özel arabasını Tır Garajına veya sanayiye götürsün park etsin gelsin işine dükkanına Çalıştaydakilerden hiç kimsenin aklına Gaziantep modeli gelmedi mi? Başka çözümler gelmedi mi? Önce kalıcı, akılcı çözüm sonra yasak.
Mahmut İmamoğullari Üye
Kimsenin araç parkıyla ilgili bir sorunu yok isteyen istediği yere parkediyor. Yolun ortasına bile.
mehmet karakaş Üye
Sayın bozuşak Gaziantep gibi araç park edenlerden 1tl almak sizce bu sorun için çözümmü? Para almakla park sorunu çözülürmü?
müslüm akpek Üye
Ben Davut sokakta bulunan evimin önüne hiç arabamı parkedemedim, eski fıstık halinin yerine bırakıyorum.Nizipte park gittikçe sorun oluyor.
mehmet karakaş Üye
Bizim Nizipli olarak en büyük sorunumuz illa inecegimiz yere park etme isteğimiz:) 50 metre ileriye park edip yürümeyiz:)
bozuşak Üye
Araç parkedenlerden 1 TL almak sorunu çözmediği gibi yasak getirmekde sorunu çözmez. Ben yasaktan başka alternatiflerden bahsetmek istedim. 50 Metre ileriye park etmek derken mesela nereye? Ara sokaklar mı diyorsun bu çözüm mü? Önce otopark veya oto parklar yapılmalı. 50 metre ilerde -şehir içinde dükkanının önüne parkettirmeyen vatandaş evinin önüne niçin park ettirsin?- Neden yasakla işe başlıyoruz? 1 TL fikirlerden biri. Gaziantep de uygulanıyor da Nizip de neden olmasın? Bu güne kadar Manav Uğur un bulunduğu bölge otoların park ettiği bir alandı geçen baktım park yasağı getirilmiş . O çevrede 50 metre ileride bir park alanı başka var mı?
müslüm akpek Üye
Bu geliri de Nizip spora vermek lazım.
admin Yönetici
Daha önce de yazıya dökmüştüm. Ara sokaklarda atıl durumda duran birçok ev var. Bu evler için rapor tutulsun ve kullanılmıyorsa, yıkılacaktır veya çevreye sakıncalıdır denilip sahiplerine haber edeilsin, ilana çıkılsın ve yıkımına gidilsin. Çıkacak alanlar acil park alanı çözümünü karşılayacaktır. Bu alanlar ücretli park alanları olarak değerlendirilebilir. Sonrasında da mutlaka birkaç otopark alanı temin edlimeli. Çünkü Atatürk bulvarında gitmek azap oldu.
admin Yönetici
müslüm akpek;228635 wrote:Bu geliri de Nizip spora vermek lazım.
Son derece mantıklı. Ben bu karara katılıyorum. Klupler arasında tatlı bir rekabet varsa da biriken para bir havuza aktarılabileceği gibi prim usulüde dağıtılabilir.
kan.su Üye
Bence de Nizip te yer altını kullanmasını öğrenmeliyiz. binaları dikip dikip gidiyoruz nereye kadar gideceğiz bakalım. otopark için en uygun yerler yeraltıdır bence..
nizipli01 Üye
ya ne olcak fıstık haliden kac kişi para cekmek yada yatırmak için asagı iliyoz fıstık hanine ufak bir bankamatık koyulsa artı fıstık hali kamera sistemi ve bekciler ver burdan emliyetli yermi var
Nrt Üye
İlçemizde trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak, trafik kazalarının ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla; İl Trafik Komisyonunca park ve duraklama yasağı ile ilgili olarak Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği çalışma başlattı. Yapılan açıklamada;
  • Saha Mahallesi Saha Camii’nden başlayarak Ak-İş önü,
  • Cumhuriyet Meydanı’nı takiben,
  • Atatürk Bulvarı’ndan Stadyum Kavşağına ( Yapı Kredi Bankası önü ) ne kadar yolun her iki tarafına, duraklama 5 dakika dörtlü ikaz lambaları yanacak şekilde park yasağının uygulanması,
  • Hal Meydanından başlayarak İzzet Efendi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar, duraklama 5 dakika dörtlü ikaz lambaları yanacak şekilde park yasağının uygulanması,
  • Belediye Başkanlığı önünde sadece resmi araçların beklemesi,
  • Belediye Başkanlığından başlayarak Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi (PTT Caddesi) üzerinden Birecik Caddesi girişine kadar, duraklama park yasağının uygulanması,
  • Sebze Halinden başlayarak Birecik Caddesi üzeri Adliye Kavşağından Polis Merkezi Amirliğinin alt tarafından bulunan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Çirkiş Caddesi’nin kesiştiği kavşağa kadar yolun her iki tarafına, duraklama 5 dakika dörtlü ikaz lambaları yanacak
şekilde otomobil, minibüs, kamyonet, motosiklet ve motorlu bisiklet türü tüm küçük araçlara park yasağının uygulanması ve Birecik Caddesi üzerinden Belkıs Caddesi girişinin eski Antep Yolu üzerinden Sebze Haline kadar duraklama 5 dakika dörtlü ikaz lambaları yanacak şekilde park yasağının uygulanması kararlaştırıldı. Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada sınırları belirlenen alan üzerindeki düzenlemelerde daha önce alınan kararların iptaline ve yeni düzenlemeye göre park yasağının uygulanmasına karar verilmiş olup yapılan denetimlerde araç sahiplerinin ve sürücülerin olmamaları açısından araçlarını söz konusu caddelerin üzerine park etmemeleri, duraklama 5 dakika dörtlü ikaz lambaları yanacak şekilde duraklama yapmaları, aksi davranışta bulunarak park ve duraklama yasaklarına uymayan araç sahipleri ve sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61. Maddesine göre 62 TL para cezası uygulanacağı belirtildi. Kaynak NrtMedya
bee321 Üye
nizipte park etmek şehir merkezinde caddelerin ve sokakların dar oluşu ve binaların alt katlarının otoparka uygun olmayışı nedeniyle sorun olacaktır,,,öncede her evde birer motosiklet varken bunun yerini artık araba alıyor....otoparklarda yapılsa yine yetmiyecek...
müslüm akpek Üye
bee321;228763 wrote:nizipte park etmek şehir merkezinde caddelerin ve sokakların dar oluşu ve binaların alt katlarının otoparka uygun olmayışı nedeniyle sorun olacaktır,,,öncede her evde birer motosiklet varken bunun yerini artık araba alıyor....otoparklarda yapılsa yine yetmiyecek...
Motorun yerini araba almıyor, motoru olanlar birer de araba alıyor, şu an Nizip'te kişi başına 2 motor düşüyor, birde araçları hesaplayın, otopark sorunu acil çözülmelidir.
müslüm akpek Üye
Uygulama çok garip, adamın dörtlüleri yakıp 5 dk beklediğini nerden anlayacağız, her aracın başına kronometreli görevli mi dikeceğiz.
mehmet karakaş Üye
Bu kadar yerde park yasağı olurmu ya:) Alınan bu kararlar çok komik.Bu kadar yere park yasağı yapacaklarına,direk Nizipte araba kullanma yasağı getirselerdi.Bu kararlardan ilerleyen günlerde mecburen vazgeçilir.
nizipli01 Üye
antepdeki gibi olur
rasimm Üye
İlçe Trafik Komisyonunda bulunan kişilerin hep makam arabaları var ve bunlarında park etme sorunları yok. Tabi ki vatandaşın park sorununda çektiklerinden haberleri de yok. Park yasağınında kendilerine bir zorluğu da yok. İlçe Trafik Komisyonundaki yetkililer bu kararı alırken buralara yakın çevrede oto park var mı yok mu bu konuda bilgilendirilmişler mi acaba?? Yasak demek kolay uygulamak uygulayıcı içinde kolay ama ya vatandaşa ne gibi kolaylığı ve zorluğu var?
bozuşak Üye
Nizip in saabı yok zaaar! Bu ilçe komisyonunda Nizip li Nizip i tanıyan yok mu neden bir açıklama getirmemiş bu nasıl uygulama? Hani oto Park millet araçlarını nereye park edecek kimse bunu sormamış mı*
admin Yönetici
Arkadaşlar, uygulamada aksaklık olunca bu görülecek ve yeni önlemler alınacaktır. Bizler önerilerimizi sunar eleştirimizi yaparız, yetkililerde gereken değişiklikleri yapacaktır. Bu caddelerde hakikaten çok büyük araç yığılması var ve trafik aksıyor. Burada öne çıkan şu ki; yeterli otopark yapılmadan bu yasakların çok caydırıcılığı veya faydası olmayacaktır.
vedat bozkurt Üye
hele bir uygulamaya başlasınlar da görelim.nasıl olacakmış? millet sormaz mı kardeşim burası yasaksa nereye park edeyim bana yer göster diye?...
alicapan Üye
Karayolları yol yapar. Önce zift (asfalt) döker sonrada kum döker. Üzerinde git gel git gel yol olur. Nasılsa bir şey olmaz. Nizip te de yolları araçlara parka kapat, caddeleri kaldırımları yayalara kapat; şehri çok güzel idare ettiğini sanmaya devam et. Nasılsa bir şey olmaz
kılıçbalığı Üye
Itiraz eden arkadaşların itirazları çok haklı. Nizipte yaşayan bir avukatm. Benim aracıma da ceza kestiler. Alışveriş möerkezinin önünde park yasağı koymuşlardı. Yasağa uymadım cezayı yedim. üstelik 5-10 dakika parkettim. Haksız bir uygulama . Yasak koyanlar alternatif sunmalılar. Istihdam alanı yok diyenler işte istihdam alanı. Antepteki gibi parkomat uygulaması yapılabilir. Düşük bir fiyata park imkanı olur. Böylece soruna bir nebze çare bulunacağı gibi 5-10 kişi de istihdam edilebilir.
mtokdemir10 Üye
İşin Çok yönlü düşünülmesi gerekir,Bir boyutu ekonomik, park yasağı uyguladığınız mahaldeki esnaf sadece yayalaramı satacak arabası ile geçen ihtiyaç sahibi belli bir sürede ihtiyacını karşılamak için duramıyacakmı.Çünkü yasak uygulanacak yer bir hayli fazla gibi.
hasan tekçe Üye
birincisi park yasağı konulan yerler çok fazla,ikincisi;madem yasağı koydun,vatandaşa alternatif göster.adam bir alışveriş merkezinden alışveriş edecek ama önce sokak sokak park yerimi arayacak.böyle saçmalıkmı olur.tabiki araçlar gelişigüzel her yere park etmemeli ama önce park alanı sorunu çözümlenmeli.sonra vatandaş yine caddelere park etmeye devam ederse o zmn cezai işlem uygulanmalı.şu an için bu karar olmamış bence.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim