aozoglu;227947 wrote:fotoğraflardan yürüyüşün çok güzel geçtiği anlaşılıyor,akçakent benim de köyümdür ,nar,erik bahçeleri bir başka olur,hele şimdi tam zamanıdır,has ( marul) erik ...bugün yılın ilk eriğini pazardan aldım...yarım kilo kadar... kilosu 8 TL...çocuğukluğumuzda hani o ağaclara çıkıp karnımız ağrıyana kadar doya doya yerdik...ne güzeldi memleketimin bahçeleri ....özlemle anıyorum...
Bahçe sahipleri izne gelmenizi bekliyorlarmış abi. maaşlara el koyacakalarmış. :)
admin;227948 wrote:Bahçe sahipleri izne gelmenizi bekliyorlarmış abi. maaşlara el koyacakalarmış. :)
:):):) abi canları sağ olsun...memleketim insanı gibi gönlü açık yoktur...herşeye değerler...ama inan ağaçtan koparıp yemenin zevki bir başkadır...bu arada resimlerden nohut dürümünü farketmemek mümkün değil...hepinize afiyet olsun...bizim yerimize de yiyin...
Katkı veren,katılan herkese teşekkür ediyorum.
gönül istediki ben de orada olayım.
Bir doğa aşığı biri olarak orada olamamadığıma ne kadar üzüldüğümü tarif etmeme kelimeler kifayetsiz kalır.
Bütün görüntüler harika, ahh birde o nizip çayın görüntüsüde şeffaf olasaydı ne kadar hoş olurdu.
Umarım bir gün oda gereçleşir
Sevgiler...
M.ENES;227989 wrote:Bu resimde görünen park Ançekettemi?
İnşaallah 2. yürüyüşü hep beraber yaparız.
Akçakent muhtarı Arif Çetin ve köy halkı bizleri çok samimi karşıladılar.
Çevredeki uygun bahçelerden birinde ağırladılar.
Ali Sabancı, nohut dürümlerini sıcak sıcak dağıttıktan sonra bir ilahi söyledi, birde Barak havası patlattı.
İbrahim Şimşek hocam ve fotoğraf klubu öğrencileri de bu yeşil ve samimiyet dolu ortamı değerlendirip hemen fotoğrafladılar. Sanırım onlarda artık fotoğraflarını atarlar.
Nizip Çevre ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nin organize ettiği ‘’Doğamıza ve Çevremize Saygı Yürüyüşü’’ yapıldı. Nizip Ziraat Odası, Nizip Tatlıcılar ve Meşrubatçılar Odası, Nizip Lokantacılar ve Kahveciler Odası, Nizip Muhtarlar Derneği ve NÜDER üyelerinin yanı sıra çok sayıda katılımcıların destek verdiği ‘’Doğamıza ve Çevremize Saygı Yürüyüşü’’ Menderes Parkında başladı. Ağaçlar ve Patika alanlarla çevrili alanlarda yapılan yürüyüş Akçekent’te bir bahçede sona erdi. NİÇET Genel Sekreteri Mehmet Akif Akpek tarafından yürüyüşe katılanlara nohut dürümü ikram edilirken bir müddet dinlenen katılımcılar Nizip Çayı’nın ıslahı ve çevre düzenlemesi konularında karşılıklı sohbet ettiler. ‘’Doğamıza ve Çevremize Saygı Yürüyüşü’’ hakkında bir konuşma yapan NİÇET Başkanı Kemal Cengiz, doğamıza ve çevremize saygı duymak amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ve ilçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı kişiler olarak her türlü doğa ve çevre sorunlarına dikkat çekmek istemiyle bir arada bulunduklarını söyledi. Nizip Çayı’nın ıslahı ve çevre düzenlemesinin bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini hatırlatan Cengiz, bitki ve hayvan türlerinin telef olmamasını, havamızın kirlenmesini, coğrafyamız çölleşmesi, sağlıklı ve organik beslenme alanlarımız daralması açısından çalışma yapılmasını isteyerek, doğa yürüyüşüne destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum dedi. Resim kaynağı
evimiz düzgün Elhamdulillah !
Sadece doğaya çıkıldı, Nizip'de ne kadar güzel alanlar var onların görülmesi istendi.
Ortada protesto falan yok ! yürüyüş deyince milletin aklına ne geliyor anlamadımki
Konuyu iyi okuyun lütfen
mehmet karakaş;227980 wrote:Sadece bu yürüyüş için İstanbuldan Nizibe gelen Müslüm Akpek'i kutluyorum.
İstanbul'a döndük, özellikle yürüyüş için İstanbul'dan Nizip'e gittim, bu çok önemli bir etkinlikti ve Nizip için bir ilkti, devamı gelecek inşallah.
Nizip'te esnaflar ve hiç tanımadığım insanlarla yaptığım sohbetlerde inanın şaşırdım, bazı Nizip'lilerin hala Akevler mozaiklerinden haberi yok, hatta Akevlerde konuştuğum bazı çocukların burunlarının dibindeki eserlerden haberleri yoktu, onlara elimden geldiği kadar bölgeyi gösterdim hepsi şaşırdı, ve çok hoşlarına gitti, özellikle bu çocukların gazete haber, TV izleme gibi bir alışkanlıkları olmadığını öğrendim,(Diziler hariç) dünyadan bi haber yaşıyorlar.
Nizip'te iletişimin bir eksiklik olduğu, ortaya çıkıyor, bu konuda NİÇET olarak bazı çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyorum.
Ne yapayım İstanbul'da bu nohutu yememiz mümkün değil, heleki Ançeket kokusuyla, kaç dürüm yedim hatırlamıyorum, bu resimde dürüm yemekten yorulmuş halim.:D:D
Video çekimini izledim, bir şey dikkatimi çekti, içimizde birtek admin Mehmet Akif eşofmanla yürüyüş kıyafetiyle gelmişti ama diğerleri, normal elbiselerle, buda ilk olmasından kaynaklandı, bundan sonraki yürüyüşlere, kıyafetlerin nasıl olması gerektiğinide belirtelim ayrıca bundan sonraki yürüyüşlere ben NİÇED amblemli şapka yaptıracağım herkese dağıtalım.
Niçed çalışıyor,çalışacak ve Nizip için hayırlı olacak her projede yer alacak.
1.doğa yürüyüşü ile gelenekselleşecek hamle gerçekleşmiş.
Resimlerden gördüğüm adarı ile gayet başarılı bir çalışma olmuş,tüm emeği geçenlerin eline yüreğine sağlık.
Harika bir parkur,görmeyi çok isterdim.
Katılmak ve sizlerle paylaşmak çok zevkli olacaktı,bir diğerine inşallah diyelim.