Tarihimiz Kültürümüz

Soyadlarınız Nereden Geliyor...

M.KÜÇÜK Üye
Bizim aile soyismi kanunundan önce selavatoğulları olarak anılırmış.Soyadı kanunu çıkınca büyük büyük dedemiz nüfüsa gitmiş nüfus memuru bakmış ki dedemiz biraz ufak tefek seninkide küçük olsun demiş, rivayet böyle.
zeugma_78 Üye
mustafacal;134741 wrote:Sevgili Posseiidonn, Kardeşim Ibrahim Halil çalışkan' ın da Belirttiği Gibi, Ben Mobilyacı Vahit çalışkan' ın Ortanca Oğlu (1959 Doğumlu) Mustafa çalışkann' ım. 1976 Yılından Bu Yana Istanbul' Da Yaşıyorum. Bu Nedenle Beni Tanımamanız Normal. Vefaat Eden Amcan, Rahmetli Mustafa çalışkan' Da (1957 Doğumlu), Babamın Amcası Hacı Mehmet çalışkan' ın (safçelik) Oğludur. Ayrıca Iso Halam Ve Alo çalışkan Amcamızın Oğlu Bir Mustafa çalşkan Daha Vardı. O Da Nizip ülfet' Ten Emekli Olduktan Sonra Mersin' E Yerleşen Ve Orada çelik Eşya Imalatı Ile Uğraşan Mustafa çalışkan' Da Mersin' De Vefaat Etmişti. Hepsine Bu Vesileyle Rahmet Diliyorum, Seninde Gözlerinden öpüyorum.
siz mersin de ölen mustafa çalışkanın nesi oluyosunuz
zeugma_78 Üye
......................
YakisikliAntika Üye
Benim soy ismim kaya.Nerden qeldiqi konusunda bir fikrim yok ama sunu soyleyeyim Kaya qibi adamimdir belki ondandir:):):):):)
kuseyyir Üye
bizim eskiden künyemiz kazcı (kazi) imiş. soyadı kanunundada künyemiz soy ismimiz olmuş. künyeyi ise küreb'te 3. göbek olan dedemiz Ali'den almışız. kendisi avcılık yaparmış. bir gün gölette yanlışlıkla ağanın kazını vurunca ağaya götürmüşler. ağa benim kazımı vurmaya kim cüret eder demiş ve dedemi çıkarmışlar karşısına oda bundan sonra senin adın kazcı alov olsun demiş.
busenaz Üye
benim hiç bilgim yok....:(((
xxhidayet Üye
Dedemin dedesinin adı Culha BOZO ymuş.. Çok açık ten rengine sahipmiş . İnsanlar ona boz tenli manasına gelen "bozo" lakabı takmışlar. Köyümüzde bir aileye "Demir" soyismi verildiğinde, dedemlerde "bozdemir" demişler..Öyle işte..
fsoyarik Üye
Hido bence senin soyadı ya; Kuzucu yada ; Oğlakçı olması lazımdı diye düşünüyorum Selamlar
xxhidayet Üye
fsoyarik;266681 wrote:Hido bence senin soyadı ya; Kuzucu yada ; Oğlakçı olması lazımdı diye düşünüyorum Selamlar
Ben dede olsaydım. "Kebapçı veya kuzucu" yapardım ama neylersin, absürt bir soyismini içselleştirmek zorunda kaldım..:D;)
Salih Gül Üye
bizim soy isimde uluyatırın eski kiyalarından olan büyük dedimiz Ömer kiya daha evlenmemiş ve evlenmek için eş ararmış ve dermişki bana bir erkek evlat verecek avrat arıym dermiş köye işe gelen faallerden bir kadın yani bizim büyük nenemiz demişki beni alsın ömer kiya ona geldiğim gece GülMahammed veririm demiş ve öylede olmuş erkek çocuğu olmuş adınını GülMahemmed koymuşlar ve soy adı kanununda nüfus memurlarına soy adımda gül olsun öyle yazın demiş ve öyle olmuş

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim