Ayçiçek müstahsiline müjde..Bilim adamları ayçiçek yağının bir özelliğini keşfedip onu insanlık için çok önemli bir alanda kullanmaya başladı.
Öyle bir özellik ki zeytinyağı bu konuda hiç bir şekilde ayçiçek yağına yetişemez.İkame etmesi söz konusu bile olamaz. Aslında çoğumuz Ayçiçek yağının bu özelliğini biliyorduk. Ama bilmek önemli değil onu doğru yerde kullanabilmek marifet.
Merak ettiniz değil mi?
Acele etmeyin söyleceğim, sadece tadını çıkarıyorum. Bilirsiniz Ayçiçek yağı bir yere döküldü de bir süre orada kaldımı lastiksi bir hal alır.
Bu özelliğini fark eden bir otomobil lastiği firması bu konu üzerinde çalışmış.
Normal kauçuk ile üretilen lastikler artı yedi santigrad derecenin altında sertleşerek yola tutunma özelliğinden kayıplar verirken Ayçiçek yağından üretilen lastikler daha iyi sonuç verdiği anlaşılınca
kış lastiklerinde Ayçiçek yağı kullanılmaya başlamış.
https://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?news_id=20654&codeRubrique=281020041109444&lang=TR
Firma Helio Compound adını verdikleri yeni lastik teknolojisi sayesinde kış şartlarında bile daha iyi bir yol tutuş ve daha uzun lastik ömrü vaadediyor.
Allah hiç bir şeyi boşa yaratmaz.Doğru kullanım alanını bulmak biz insanoğluna kalmış.
zeytindostu
Tarım ve Sanayi Konuları
Bizde seninle gurur duyuyoruz canım abim...:)
Ayçiçek yağının müthiş özelliği..!
tskler abi
artik aycicek yagi alirken bir kere daha dusüncem
varsin pahali olsun italyan zeytinyagi (nizip zeytinyagini bulamiyoruz maalesef burda)
Çok enteresan bir buluş, demekki ayçekirdeğini daha da pahalıya alacağız, akşamları ara sıra çitletiyorduk, lastik sektöründe de kullanılırsa fiyatları artar.
Ay çiçek yağından biyodizel teknolojisiyle akaryakıt üretiliyor, bir de lastik üretilmeye başlandı, ama bizde gıda maddesi olarak tüketiyoruz ne kadar enteresan değil mi?
Haber başlığından sanki satışı arttırmak amaçlı yeni teknik bilgilermi çıkarıldı diye düşünürken,
Sanayii hammaddesi olarak kullanılması !
Demekki faydası olduğu alanlarda varmış. :)
Hep düşünmüşüm hancagız barajı iyi kullanılsa
Barak ovasında pamuk ayçiçek ve bostan ekme işini
Ah birde top yekün mücadele azmimiz olsa neler olmazki
Selamlar
Çok güzel bir buluş,artık kayan araçlara,yağ gibi kayıyo deme şansımız arttı:):):)
Vedat yorumuna da bittim yani. Keretli olduğunu her zaman belli ediyorsun.vedatakkas;223616 wrote:Çok güzel bir buluş,artık kayan araçlara,yağ gibi kayıyo deme şansımız arttı:):):)
Müslüm,yalansa yalan de kardeşim:) Bu arada keret li olmaktan da gurur duyarım:D:D:Dmüslüm akpek;223665 wrote:Vedat yorumuna da bittim yani. Keretli olduğunu her zaman belli ediyorsun.
slm Aycicek yaginin icersinde kalp damar tikanikligi yapan mumsu yapiskan madde olan stearin(waks) insan sagligin cok tehlikeli duruma sokuyor´cünkü bir insan 20 yil aycicek yagi tüketigini düsünürsek , Örnek: Havadan aldigimiz oksijen akcigerlere giderek ordan kana ve kandaki protein , karbonhidratlari diger vitaminleri kalpden kana gecerken burda enerjiye dönüsmekde oksijen yagi parcalarken ayicicek yaginin icerisndeki bulunan mumsu yapiskan madde olan stearin yükse derecede erime noktasina sahip oldugu icin vücut isisi yeterli gelmiyor daha dogrusu ayrismiyor o cok kücücükk kalintilar halinde damrlara sivasarak kaliyor 20 yil boyunca tüketen bir insan sonucda kalp damar tikanikligina maruz kaliyor.Hakeza Margarinleride tüketirken dikkat etmeliyiz cünkü insan vücud isisndan yukari olan bir margarin ayni sonucu dogurmaktadir...... sagilar hayirli günler slm ve dua
vedatakkas;223666 wrote:Müslüm,yalansa yalan de kardeşim:) Bu arada keret li olmaktan da gurur duyarım:D:D:D
Bittim bu resme, gülmekten karnım ağrıdı.:D:DM.ENES;224775 wrote:Bizde seninle gurur duyuyoruz canım abim...:)
Ben üstekine hiç benzemiyorum,alttaki beni biraz andırıyor amaa:D:D:D
eeee alacağın olsun mahmut:p
Konu nerden nereye geldi aslında önemli bir konuydu.
Yine Keret eşeğini sokuşturduk araya :D:D:Dmüslüm akpek;224788 wrote:Konu nerden nereye geldi aslında önemli bir konuydu.
kasım bu konuyu actıgın iyi oldu valla bişi daha öğrendik,ben artık benim arabanın lastiklerini ayçiçek yağı ile siliyorum belki faydası olur :)))))))
slm kasapoglu abi tekeri aycicekden silmicen üzerine fircadan güzelce yedire yedire fircalican 3 hafta bekleticen bak nasil olur:)))
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.