Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti

ve Mozaikler Akevler de kalacak denildi

müslüm akpek Üye
Banada geldi, demekki artık bazı şeyler değişiyor.
yazgan Üye
Bu konuda başta Mehmet Akif Akpek olmak üzere tüm emeği geçen,Sayın milletvekilimize ,Sayın Belediye başkanımıza ve diğer bürokrat ve yetkililere teşekkür ederim bu konuda sanal ortamın daha iyi kullanılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim ve yardımcı olur umuduyla https://www.facebook.com/photo_search.php?oid=292413752196&view=user#!/group.php?gid=292413752196 facebookta NİZİP MOZAİKLERİ adı altında bir gurup kurdum buraya bütün fotoğrafları belgeleri yükleyip Nizipli olsun olmasın bütün arkadaşlarımızla paylaşırsak çağımız hastalığı olan facebook u dah manalı bir iş için kullanmış oluruz bu arada sayın admin izinsiz bir kaç fotonu çaldım haberin olsun eğer olurun yoksa silebilirim ama afişi bir türlü indiremedim eğer arkadaşlarda daha güzel fotolar varsa lütfen yükleyin ve tüm dünyayla facebook üzerinden paylaşalım.
bekirsen Üye
Hayırlısı olur inşallah, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sitedeki formata uygun mail gönderdik ve mailin cevabını buraya ekleyeceğim ama bu konu bu kadar gündemdeyken sadece 43 arkadaşın mail yollamasını az buldum, en az bu rakam 1000 olmalıydı..
admin Yönetici
yazgan;224329 wrote:Bu konuda başta Mehmet Akif Akpek olmak üzere tüm emeği geçen,Sayın milletvekilimize ,Sayın Belediye başkanımıza ve diğer bürokrat ve yetkililere teşekkür ederim bu konuda sanal ortamın daha iyi kullanılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim ve yardımcı olur umuduyla https://www.facebook.com/photo_search.php?oid=292413752196&view=user#!/group.php?gid=292413752196 facebookta NİZİP MOZAİKLERİ adı altında bir gurup kurdum buraya bütün fotoğrafları belgeleri yükleyip Nizipli olsun olmasın bütün arkadaşlarımızla paylaşırsak çağımız hastalığı olan facebook u dah manalı bir iş için kullanmış oluruz bu arada sayın admin izinsiz bir kaç fotonu çaldım haberin olsun eğer olurun yoksa silebilirim ama afişi bir türlü indiremedim eğer arkadaşlarda daha güzel fotolar varsa lütfen yükleyin ve tüm dünyayla facebook üzerinden paylaşalım.
Bilakis memnun olurum ibrahim. Çok enfes fotoğraflar vardı yayınlıyordum ama Nizipli bir kaç arkadaş oraya gidip illa bizde çekeceğiz,nizip.comdakilere neden izin verdiniz deyip laubali konuşunca, kazı ekibi rica edip birçok fotoğraf ve videonun kaldırılmasını istediler.
fsoyarik Üye
Kardeşlerim sanırım Kültür ve Turizm Bakanlıgı Kültür varlıkları ve Müzeler Genel müdürlügüne sitemiz ve ilçemiz adına Mehmet KARAKAŞ kardeşimiz bir teşeekür yazıp gönderirse çok hoş olur Selamlar
mustafasahin Üye
mail banada gelmiş
makin Üye
F.Soyarık , Doğru söylüyor bizlerde tek tek teşekkür maili yazabiliriz. Ben çok uzun olmasa da birşeyler yazdım.
diledile Üye
birçok tarihi eser antep müzesine taşındı keşke o zamanlardada bu gayretler gösterilebilseydi.biraz geç kalındı....
M.KÜÇÜK Üye
ve Mozaikler Akevler de kalacak denildi
serpilbozkurt Üye
çok güzel çook sevindim fakat cevredeki evlere ne olacak onlar için herhangi bir çalışma var mı bu konuda bilğisi olan yazarsa çok sevinirim çünkü bizim evde kazı alanında 3 ev ileride teşekkür ederim.. kazı alanı nereye kadar kapsayacak.
müslüm akpek Üye
serpilbozkurt;224728 wrote:çok güzel çook sevindim fakat cevredeki evlere ne olacak onlar için herhangi bir çalışma var mı bu konuda bilğisi olan yazarsa çok sevinirim çünkü bizim evde kazı alanında 3 ev ileride teşekkür ederim.. kazı alanı nereye kadar kapsayacak.
O bölgede bir kamulaştırma yapılacak ancak kimse mağdur edilmeyecek, hazır yeri gelmişken, siz evinizi yaparken temelden buna benzer şeyler çıkmadı mı.
hasan tekçe Üye
şu an bildiğim kadarıyla kazı alanının içinde bulunan 4 evin kamulaştırma işlemleri başladı.biride bizim ev.eğer kazı alanı genişlerse genişlediği yöne doğru kamulaştırma çalışmaları yapılabilir.
müslüm akpek Üye
hasan tekçe;224760 wrote:şu an bildiğim kadarıyla kazı alanının içinde bulunan 4 evin kamulaştırma işlemleri başladı.biride bizim ev.eğer kazı alanı genişlerse genişlediği yöne doğru kamulaştırma çalışmaları yapılabilir.
Hasan benim hala kafama takılıyor, alanın çevresindeki evler yapılırken hiç böyle bir şeye rastlanmamış mı.
hasan tekçe Üye
Abi biz yaparken hiç birşey çıkmadı.ama diğer evlerden haberim yok.biz arsayı alır almaz inşaata başladık.yani oranın geçmişinden haberimiz yok.öbür yapılan evlerde birşey çıktımı çıkmadımı bilmiyorum.SADECE BİLDİĞİMİZ TEK ŞEY,ONUDA SONRADAN ÖĞRENDİK,KUYUMCU HACI ALİ AMMİ EVİNİ YAPTIRIRKEN MAĞARAMI TÜNELMİ NE İSE ARTIK BİRŞEYLER ÇIKMIŞ.ODA MÜZEYE HABER VERMİŞ,MÜZECİLERDE GELMİŞ BİR TUTANAK TUTMUŞ GİTMİŞLER.
admin Yönetici
Akevlerin orta ve üst kısımlarında hiçbir mozaik bulundu rivayeti yoktur. Fakat alt kısımlarında rastlandığına dair fısıltı dolaşıyor. Şuanki alanın daha çaya yakın bahçelerinde mozaik var bilgisi kazı ekibine ulaştığı için oralarda sondaj çalışması düşünüyorlar. Yuvanın arka tarafiındaki dereninde gavur mezarlığı olduğu ve zaman zaman definecilerce kaçak kazı yapıldığı da söyleniyor. Akevlerin tamamının kamulaştırılması diye birşey söz konusu değil. Fakat oradaki 4 ev için kamulaştırma yapılacağı ise söyleniyor.
serpilbozkurt Üye
bizim ev yapılırken bişey çıkmadı sanırım, ama müze yapılacaksa eger küçük bir alanı kapsamayacak sanırım, herşeyin hakkımıza hayırlı, iyi olur inşallah evler istimlak edilmese bile değeri yükselecek ve turistik bir bölege olacak ve buda akevler halkı için çok çok güzel birşey, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. istimlak alanları ile ilğili bir gelişme olursa yazarsanız sevinirim.
müslüm akpek Üye
hasan tekçe;224866 wrote:Abi biz yaparken hiç birşey çıkmadı.ama diğer evlerden haberim yok.biz arsayı alır almaz inşaata başladık.yani oranın geçmişinden haberimiz yok.öbür yapılan evlerde birşey çıktımı çıkmadımı bilmiyorum.SADECE BİLDİĞİMİZ TEK ŞEY,ONUDA SONRADAN ÖĞRENDİK,KUYUMCU HACI ALİ AMMİ EVİNİ YAPTIRIRKEN MAĞARAMI TÜNELMİ NE İSE ARTIK BİRŞEYLER ÇIKMIŞ.ODA MÜZEYE HABER VERMİŞ,MÜZECİLERDE GELMİŞ BİR TUTANAK TUTMUŞ GİTMİŞLER.
Bu tutanaktan ve mağaradan kazı yapan ekibin haberi var mı ?
hasan tekçe Üye
kazı yapan ekibin haberi bizim sayemizde oldu.ondan önce bilmiyolardı sanırsam.
Murat AKPEK Üye
Dün mozaikleri görmeye Akevler'e gittim. Muhtemelen tatil dolayısıyla çalışma yoktu. Umarım çalışmalar askıya alınmamıştır. Bu konuyu unutturmadan daha fazla üstüne gidilse iyi olur diye düşünüyorum. Biz otururken buralar zeytinlikti. Ev falan yoktu. Mozaik olduğuna dair hiçbir şey ben de duymadım. Ama mozaiklerin bu kadar yüzeye yakın olması da çok sürpriz.
servet BÜYÜKTEKE Üye
Nizip heryeri ayrı bir tarih :)
Murat AKPEK Üye
Mozaiklerle ilgili yaptığım başvuruya gelen cevabı aşağıda dikkatinize sunuyorum. Takipçi olursak sonuca ulaşabiliriz gibi geliyor. T.C GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gaziantep Müze Müdürlüğü SAYI :B.16.KVMG.4.27.00.01.230/ 17 /02/2010 KONU : Nizip İlçesi, Menderes Mah. Mozaikleri SAYIN: MEHMET MURAT AKPEK İLGİ: 07.01.2010 tarihli elektronik postanız. Gaziantep Valiliğine yapmış olduğunuz başvuruda; Gaziantep İli, Nizip İlçesi, Menderes Mah. Akevler Mevkiinde çıkan mozaiklerin Nizip'te kalmasının ve turizme kazandırılmasının önem arz ettiğini belirtmektesiniz. Söz konusu mozaik kazısı Müzemiz Müdürlüğü başkanlığında devam etmekte olup, kazı sonucunda ilgili makamlarla yapılacak değerlendirmeye göre karar verilecektir. Değerlendirme esnasında mozaiklerin yerinde kalması hususu da dikkate alınacaktır. Bilgilerinize rica ederim. Ahmet DENİZHANOĞULLARI Müze Müdürü
müslüm akpek Üye
Murat çabalarını takdirle karşılıyorum.
vedatakkas Üye
Herkesin bir şeyler yapmaya çalışması çok güzel. Bu da bir sonuç çıkacağı anlamına gelir. Çabası,emeği geçen herkese kolay gelsin.
admin Yönetici
Bu tür konularda duyarlı olduğumuzu ne kadar belli edersek, yetkililer halktan okadar çekinir. Aksi halde zaten hesaba alan yok der geçebilirler. Yeni bir mozaik daha bulundu. Bunlar sadece bış alanlarda yapılan yüzeysel kazılarda çıkanlar.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim