Sorunlarımız Önerilerimiz

Sokak Köpekleri..!

Çözülüyor
oktay.cankesen Üye
99 yıl öce istanbulda sokak köpeklerinin başına gelenler niziptede olmasın İttihat ve Terakkiciler, II. Abdülhamit'i tahttan indirdikten bir yıl sonra, yani 1910'da, İstanbul'daki sokak köpeklerinin kökünü kazımaya karar verdi. Zaptiyeler ve bu iş için tutulmuş adamlar başıboş köpekleri yakalayıp kafeslere koydular. Kafesleri de arabalara yüklediler. Ama köpekler durumu fark etti. Uluyarak, havlayarak birbirlerini uyardılar. Böylece direniş başladı. Görevlilerin işi artık zordu. Köpekleri ancak kalın deri eldivenler, kementler ve kancalarla yakalayabilir oldular. İlk karara göre köpekler kent dışına atılacaktı. Ancak civardaki halk tepki gösterince bu mümkün olmadı. Ardından belediye, köpekleri Hayırsız Ada da denilen, kimsenin yaşamadığı Sivriada'ya atmaya karar verdi. Köpeklere her gün ekmek götürülecek, ayrıca iki görevli adadaki kuyudan hayvanlara su çekecekti. Et ve kemik artıklarıyla yaşamaya alışmış olan köpekler, ekmek yerine birbirlerini yemeye başladı. Temmuz güneşi yakıcıydı. Lodos esti mi, leş kokusu ve canhıraş ulumalar İstanbul'un ara sokaklarına kadar ulaşıyordu. Bu şartlarda adaya ayak basmak mümkün değildi. Zaten köpeklere su ve yemek vermekle görevlendirilenlerin de maaşları kesilmişti. Tüm köpekler büyük acılar çekerek öldü. Catherine Pinguet'nin yazdığı İstanbul'un Köpekleri (YKY)
Resim kaynağı
SAFAKCI Üye
Nizip cadde ve sokaklarında başı boş sokak köpekleri dolaşıyor bu konuda yetkili mercilerin bir an önce yaklaşan bayram arıfesinde önlem alınmasını arz ve rica ederiz saygılar sanki biryerlerden getirip bırakılmış gibi
müslüm akpek Üye
Nizip'te bir hayvan barınağı yokki bu hayvanlar toplanıp kısırlaştırılarak orada bakılsın.
vedatakkas Üye
admin;143110 wrote:zor olsada kısırlaştırmakda bir çözüm olarak görülüyor
sevgili admin,köpekler kısırlaşırsa,havlamıyorlarmıymış:D
müslüm akpek Üye
vedatakkas;217501 wrote:sevgili admin,köpekler kısırlaşırsa,havlamıyorlarmıymış:D
Kısırlaştırıyorlar ses tellerini almıyorlar.:p
mustafasahin Üye
köpeklere pas boyası ile ekmeği karıştırıp yedirirsen kısır oluyorlarmış
müslüm akpek Üye
mavi_şahin;217684 wrote:köpeklere pas boyası ile ekmeği karıştırıp yedirirsen kısır oluyorlarmış
Bence kuduz olur o zamanda kaçacak delik arayın.:)
belemir Üye
ben yeni üyeyim 2 aydır siteye girip nizip hakkında bilgiler alıyorum ve niziple ilgili haberleri okuyorum çok güzel gelişmeler oluyor nizibimiz adına çok seviniyorum 15 gün öncede üye oldum. sömestr tatili dolayısıyla şu bir haftadır nizipteyim 4 gün önce sokakta soğuktan titreyen bi yavru kedi buldum okadar çok üşümüşki kusuyor ve isal olmuştu bi kutuya koyup veteriner aradım çevredeki esnaflar bana güldüler okadar duyarsız insanlar vardıki çok şaşırdım ve belediyenin veterineri olduğunu öğrendim fakat belediyede veterinerin herhangi bir odası veya faliyet gösterdiği bi birim yok veterinerin Atatürk İlköğretim okulunun civarında özel muayenesi varmış aradım ve buldum veteriner bey sağolsun çok iyi ilgilendi fakat muayenehanesi çok küçük olduğu için orada bırakamadım aslında bu hayvanın sürekli veteriner gözetiminde olması gerekiyordu hayvan barınağı olmadığı için 4 gündür hergün veterinere iğneye götürüyorum biraz olsun düzelmeye başladı veteriner mehmet beyde hayvan barınağının nizip için çok gerekli olduğunu sokak hayvanlarının geceler çok soğuk olduğu için dışarda üşüdüğünü ve iyi beslenemeyen özellikle yavruların telef olduğunu söyledi bütün hayvanseverleri duyarlılığa davet ediyorum ve enkısa zamanda nizip sokak hayvanlarının barınağa kavuşmasını diliyorum.Onlar konuşup bize dertlerini anlatamıyor lütfen onlardan sevginizi esirgemeyin
sakalli0727 Üye
belemir;224250 wrote:ben yeni üyeyim 2 aydır siteye girip nizip hakkında bilgiler alıyorum ve niziple ilgili haberleri okuyorum çok güzel gelişmeler oluyor nizibimiz adına çok seviniyorum 15 gün öncede üye oldum. sömestr tatili dolayısıyla şu bir haftadır nizipteyim 4 gün önce sokakta soğuktan titreyen bi yavru kedi buldum okadar çok üşümüşki kusuyor ve isal olmuştu bi kutuya koyup veteriner aradım çevredeki esnaflar bana güldüler okadar duyarsız insanlar vardıki çok şaşırdım ve belediyenin veterineri olduğunu öğrendim fakat belediyede veterinerin herhangi bir odası veya faliyet gösterdiği bi birim yok veterinerin Atatürk İlköğretim okulunun civarında özel muayenesi varmış aradım ve buldum veteriner bey sağolsun çok iyi ilgilendi fakat muayenehanesi çok küçük olduğu için orada bırakamadım aslında bu hayvanın sürekli veteriner gözetiminde olması gerekiyordu hayvan barınağı olmadığı için 4 gündür hergün veterinere iğneye götürüyorum biraz olsun düzelmeye başladı veteriner mehmet beyde hayvan barınağının nizip için çok gerekli olduğunu sokak hayvanlarının geceler çok soğuk olduğu için dışarda üşüdüğünü ve iyi beslenemeyen özellikle yavruların telef olduğunu söyledi bütün hayvanseverleri duyarlılığa davet ediyorum ve enkısa zamanda nizip sokak hayvanlarının barınağa kavuşmasını diliyorum.Onlar konuşup bize dertlerini anlatamıyor lütfen onlardan sevginizi esirgemeyin
kardesim kutlarim senii böyle düsüncenden dolayi ama o barinaga varya önce sana gülenleri doldurmak gerekmezmi sencede? :) ama maalesef öyleleri cok var nizipte onun icin barinak yetersiz gelebilir ama dedigin gibi hayvanlar icin barinak cok iyi olur bu konuyu ayri bi baslik halinde acarsan Adminimiz konuyu ana sayfaya tasir ve istenilen sonuc bi nebze elde ebilebilir
belemir Üye
duyarlılığınıza ve tavsiyenize çok teşekkür ederim
M.KÜÇÜK Üye
Sevgili belemir, seni de bu hassasiyetin için kutluyorum. İnşaallah çağrın cevap bulur.
müslüm akpek Üye
Bu konuyu okuduğumda aklıma en son Nizip'e geldiğimde gördüğüm bir şey geldi, caddeye düşen bir güvercini, 3 motosiklet, defalarca üstünden geçerek öldürmüşlerdi, müdahale edene kadar zavallı güvercin paramparça olmuştu, günlerce kendime gelemedim. Bu işi yapan motosikletli gençler naralar atarak uzaklaşıp gitti, bunu yapabilecek derecede hayvan sevgisinden uzak yetiştirilmiş olan bu gençlerin ailelerini sorgulamak lazım. Hayvan barınağı artık olmazsa olmaz bir hale geldi, o zavallı hayvanları bu karda kışta en azından barındırabilirdik sanırım Nizip'te artık bazı şeyler değişecek, ben belediyemizden çok umutluyum, hayvan barınağını da veteriner için uygun bir mekanıda yapacaktır. Nizip'teki evimizin damına çıkışta büyükçe bir oda var, camları yok, içerisi güvercin dolu, her geldiğimizde rahmetli babama sorardık, baba bu ne pislik her yerde kuş tüyü bir sürü gübre, pencereleri kapatalım girmesinler derdik, bize kızardı, o kuşlarında yaşamaya hakkı var, soğukta sıcakta barınacakları yerleri yok, bırakın girsin çıksınlar size ne zararları var derdi, babamın bu hayvan sevgisi bize de geçti, hiçbir canlıya kötülük edemeyiz, bu mesele ailede başlar. ÇOCUKLARINIZA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAYIN.
kılıçbalığı Üye
sevgili kardeşim çok güzel bir konuya temas ettin. seni kutluyorum. muhakkak ki nizipte de hayvan severler var. ama bazıları hayvanı sadece et olarak seviyor. kasap zihniyetiyle. ama bu zihniyet değişecek inşallah. hayvanların da ekolojik dengeye katkıları var. şahsım olarak fikrinizi destekliyorum. hayvan barınağını başka bir ilde görmüştüm. çok güzel bir uygulama. insanlar tarafından hayvan barınaklarından alınıp bakılan hayvanlar da olabiliyor. emanet hayvan bırakılabiliyor. nizipe de hayvan barınağı şart. NİÇET derneğimizin faaliyet alanına giriyor. dernek olarak da hayvan barınağı yapılmasını destekliyoruz. ancak bazı şeyler zaman alacaktır.takip edilmesi gerekir.
mavi_hilal Üye
evet hayvanlarda bir canlı onlarında bizler gibi dıgınacak bi yerleri olmalı ama önce sokakta o kadar aç ve evsiz insan varki.....
vedatakkas Üye
:DSevgili yeni üye kardeşim, İyiki böyle bir olay senin başına gelmiş.Gelmiş ve sen insanca duyarlığınla ,araştırmışsın,soruşturmuşsun ve bir tesbit yapmışsın. Hayvan barınağı...bu konu sitede ele alındıysaarkası gelecek demektir. Sen üzerinde durdukça,bizlerde duracağız ve destek oalcağız,en sonunda kabak,admin Mehmet Akpek'in başında patlayacak:D Kuracak bir dernek,sonrasında belediye başkanına çıkacak,Mehmet Sarı'ya rica edecek vs.vs.:):) İnşallah kısabir zaman da bu olayda çözülecek:D Seni tekrar tekrar kutluyorum,böyle bir konuyu gündeme taşıdığın için.
belemir Üye
mavi_hilal;224504 wrote:evet hayvanlarda bir canlı onlarında bizler gibi dıgınacak bi yerleri olmalı ama önce sokakta o kadar aç ve evsiz insan varki.....
mavi hilal evet sokaklarda evsiz ve aç çok insan var size katılıyorum.Fakat insan başka hayvan başka insanlar isteklerini ihtiyaçlarını ifade edebilecek varlıklar ama hayvanlar onlar biz insanlara muhtaçlar ve onların insanlar gibi konuşma yetisi yok.İnsan kendi tercihlerinin ve bi şekilde kendi hatalarının sonuçlarını yaşar.ama hayvanlar öylemi onların dünyaya gelişleri tamamen rabbimin isteği.insana allahım akıl fikir vermiş beceri vermiş kullanamıyorsa bu onun sorunu.Evsiz aç kimsesiz insanlara tabiki bende üzülüyorum ve rabbim şahit nasılki sokaktaki bi kedi için çabalıyorsam onlar içinde elimden geleni yapıyorum ama sizin yazınızda önce insan yorumunuza katılmıyorum insanlar sokakta gördükleri bi dilenciye acıyıpta sadaka veriyosa sokakta gördüğü aç bi hayvanıda doyurmalı ama bizim insanlarımız eziyet ediyolar tekme atıyolar veyahutta benim gibi yardım edenlerle dalga geçip gülüyolar bende öbür dünyada inşallah onlara güleceğim saygılarımla
Seval Üye
Merhabalar Ben Nizip'li değilim ama bu konu sadece Nizip için geçerli değil, sana katılıyorum hayvanlara zulmedenin Cennette yeri yoktur. Hayvanlarında bir canı var, nasıl katledebiliyorlar inanamıyorum, insanlığa aykırı. Umarım herkes bu konuda hassasiyetini gösterir. :)
kılıçbalığı Üye
Şu anda bir köpeğimiz var. bebekken aldık. 25 günlüktü. çok akıllı. çok asil. çok sevecen. şimdi 3 aylık ve kendisini bir bebek gibi ilgiyle büyüttük. bence bu sevgi başka birşey. her insanın yaşaması gerekir. sizi seven bir hayvanın sizin gözlerinize sevgiyle baktığını görmeniz gerekir. benim göüşüm şu: en zararlı en vahşi hayvan insandır. hayvanlar zararsızdır. hatta faydalıdır.CANLILARA RAHMET ETMEYENE ALLAH RAHMET ETMEZ.
müslüm akpek Üye
Herkes evinde beslediği hayvanının resmini burada yayınlayabilirmi.
belemir Üye
Evet Müslüm beye katılıyorum evinde hayvan besleyenler resimlerini sitede paylaşırlarsa çok güzel olur Müslüm bey bu öneriyi getirdiğine göre heralde onunda evinde hayvan var. Müslüm bey eğer hayvanınız varsa ilk siz paylaşın gerisi gelecektir
müslüm akpek Üye
belemir;225023 wrote:Evet Müslüm beye katılıyorum evinde hayvan besleyenler resimlerini sitede paylaşırlarsa çok güzel olur Müslüm bey bu öneriyi getirdiğine göre heralde onunda evinde hayvan var. Müslüm bey eğer hayvanınız varsa ilk siz paylaşın gerisi gelecektir
Evet evimizde Tekir, Ankara kırması hiperaktif bir kedimiz var, şu an 4 aylık hemen resimlerini çekeceğim.
müslüm akpek Üye
Bu bizim özgür, ne kadar mutlu görüyorsunuz değilmi, her kes evine bir hayvan alıp beslese, sokakta hayvan kalmaz.
kılıçbalığı Üye
özgür ismi gibi güzel bir kedi. bende köpeğimiz RÜZGAR ın resimlerini hazırlıyorum.
müslüm akpek Üye
Bir hayvan barınağından aldık bu kediyi daha bir aylık gözleri yeni açılmıştı, ufacık kafese kapatmışlardı, onu oradan özgürlüğüne kavuşturduğumuzdan adını da Özgür koyduk, şu an nüfus cüzdanı bile var, babası ben değilim ama:D

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim