Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti

Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

müslüm akpek Üye
sakalli0727;222199 wrote:calismalarini giptayla izliyoruz abim tskler bir kez daha bu arada dayimin yanina da ugramis fotosunuda cekmissin:)
Dayının yanına uğradım ve seninle ilgili bir şey öğrendim, biz sana hakan diyoruz sende hiç sesini çıkarmıyorsun meğer senin adın Hasan'mış:D
müslüm akpek Üye
Muşlu Hacı abiyle birlikte Güngörendeki esnafı dolaştık büyük çoğunluğu bu konuda destek sözü verdiler, hacı abi sağolsun imza defterinide kendisi dolaştıracak, sanırım bu kampanya çok ses getirecek.
sakalli0727 Üye
müslüm akpek;222202 wrote:Dayının yanına uğradım ve seninle ilgili bir şey öğrendim, biz sana hakan diyoruz sende hiç sesini çıkarmıyorsun meğer senin adın Hasan'mış:D Bu konuyu başka zaman senle konuşuruz. Heheeeee.
abi kendimizi tannitigimiz sayfada söylemistim gercek ismimi ama inan suna ki bana okul zamanindan beri hakan derler sinifta 4 tane hasan vardi Benim soyismim kalkan oldugu icin hasanin ha si kalkanin kan i oluyor hakan :)) msn adreside hakan olunca herkes de hakan dedi gitti Ben bile artik hasan diyen olunc abakmiyorum bile:))) abi bu mozaiklerle inan sen cok ilgileniyorsun helal olsun sana o kadar kagitlar bastirmissin cebinden hemde helal olsun sana senin gibi bi tane de ankaradan nizipli cikmasi lazim ayrica bu cektigin resimler slayt gösterisi olarak ana sayfada yayinlanmali
müslüm akpek Üye
sakalli0727;222207 wrote:abi kendimizi tannitigimiz sayfada söylemistim gercek ismimi ama inan suna ki bana okul zamanindan beri hakan derler sinifta 4 tane hasan vardi Benim soyismim kalkan oldugu icin hasanin ha si kalkanin kan i oluyor hakan :)) msn adreside hakan olunca herkes de hakan dedi gitti Ben bile artik hasan diyen olunc abakmiyorum bile:))) abi bu mozaiklerle inan sen cok ilgileniyorsun helal olsun sana o kadar kagitlar bastirmissin cebinden hemde helal olsun sana senin gibi bi tane de ankaradan nizipli cikmasi lazim ayrica bu cektigin resimler slayt gösterisi olarak ana sayfada yayinlanmali
İnsan adıyla yaşar sen yinede Hasan'ı kullan. Nizip için feda olsun, kıymet bilenden de allah razı olsun bilmeyen den de
bekirsen Üye
Kilise olduğu söylendi. Niziplilerin bu esere sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu mozaiklerde buradan sökülüp Gaziantep Müzesine götürülürse Nizip olarak tarihi değerlere sahip olamıyoruz demektir. Zeugmayı açık hava müzesi yapamadık, bari şu küçük yeri müze yapalım ve eserler çıktığı yerde sergilensin.
hasan tekçe Üye
Ramazan Tarhan;222184 wrote:Kazı alanını dün inceleme fırsatım oldu.gerçekten de tarih kokan bir manzara..hz.isa'dan sadece 400 yıl sonra yapılmış olan bu manastır içinde eğer bazı kitabeler bulunursa dünyada yer yerinden oynar.bu kazıya özel bir önemin verilmesi gerekir.sanırım bunun ile ilgili bazı çalışmalar yapılıyor.Ben buradaki mozaiklerin başka yere taşınacağını sanmıyorum.çevrede başka yapı veya mozaik bulunursa buranın turizme bu haliyle açılması daha mantıklıdır.nizip.com olarak hzırlamış olduğumuz afişler dünyada ilk kez yayınlandı.özellikle kazı heyeti tarafından fotoğraf çekimine getirilen sınırlama yüzünden daha detaylı resim yayınlayamıyoruz.ancak afişlerimizin çok büyük ilgi uyandırdığını söyleyebilirim.Dün gaziantep'te belediye otobüsüne bile yapıştırmışlardı.duyarlı hemşerilerimzin bu ilgili büyük umut uyandırıyor.umarım bu sefer Niziplilerin dediği olur..
abi gereken ilgi gösterilmezse bu mozaikler gidecek malesef.ben hergün ordayım ve hergün bu konuyu konuşuyoruz .bir sponsor olmazsa bu mozaikler gider diyo arkeologlar.çünkü bunlar için zaten kurul kararı alındı ,götürülecek diyolar.hatta yanılmazsam cuma günü sökme işlemlerine başlanacaktı yeni mozaikler bulununca durdular.söylenen şu:bize 500 milyar para lazım,eğer bu para bulunmazsa biz bunları götürürüz diyolar.
admin Yönetici
senelbenlier;222168 wrote:
müslüm akpek;222143 wrote:Senel hanım, biz uzaktayız ama adminimiz Mehmet bu konuda canhıraş bir şekilde çalışıyor, afişler bastırdı, ayrıca bir dernek kuruldu, ama öncelikle Nizipliyi bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor.[/QUOTE slam adminimiz memet bey bu afişlerden banada meil olarak atarsan..sevinirim ..antebe gelseniz keske bir kaç arkadaşla .. başkan asım beyin yanına gitsek ..acaba etkili olurmu başkan tarihi yerlere sahip çıkmakta ..antep onun sayesinde tarihine kavuştu.en kısa zamanda dernek arkadaşlarımı alıp bu mozaikleri görmeye gelecez ..elimizden geleni yapalım Şenel hanım, afişlerin jpg veya coreldraw çizimlerini 1.mesajıma ekledim.
Şenel hanım, afişlerin jpg veya coreldraw çizimlerini 1.mesajıma ekledim. İlginize teşekkür ederim.
müslüm akpek Üye
10 ocak 2010 da Güngören nizipliler derneğinde yapılan geleneksel kahvaltıda, konunun önemini anlattım ve imza kampanyasına destek verilmesi gerektiğini söyledim. Konuya duyarlı davranan dernek başkanımız sayın Ali AĞIR'a çok teşekkür ederiz. Kampanyamıza destek verenlerden bazılarının resimleri aşağıda. Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleriNizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri
admin Yönetici
Sayın başkanımıza ve değerli hemşerilerimize teşekkür ederiz. Lütfen bu konu ile ilgili olabiliecek arkeolog, sanatsever, bürokrat, siyasetci, köşe yazarı kişi veya kurumları, gazete, dergi, tv yayınları, proğramları kim varsa tanıdıkları haber edip bilgilendirsinler. neler yapılabileceğini öğrensinler. bizede bilgi versinler. Bir elin nesi var, iki elin sesi var derler.
ibrahim.demirci.27 Üye
allah rizası için afişlerden dagıtın dükkanlarımıza asalım.bana ulaşırsa afiş sanayiye ben dagitim yaparım.
müslüm akpek Üye
ibrahim.demirci.27;222269 wrote:allah rizası için afişlerden dagıtın dükkanlarımıza asalım.bana ulaşırsa afiş sanayiye ben dagitim yaparım.
Afişle ilgili bana ulaşırsanız size istanbul'dan göndereyim.
servet BÜYÜKTEKE Üye
bu güzel du .afişler her tarafta asıldı.
mehmetdemirbilek Üye
deyerli hemşerilerim birlik olup yetkili büyüklerimiz lütfen nizip de çıkan tarihi eserlerin nizipde sergilenmesi konusun da biraz çaba gösterirlerse belki nizip kilisesini de nizip müzesi olarak görürüz hiçdeyilse kilisede korumaaltına alınmış oluryetkili ve ilgili tüm büyüklerimden bukonuyla ilgilenmelerini saygı ile ricaediyorum
mehmetdemirbilek Üye
arkadaşlarb afişleri heryere dagıtalım ki duyarlı olan insan sayısını artıralım
Gazikent Nakliyat Üye
tarihi eserlerin nizip te çıkması beni mutlu etmiştir yetkililerimizin uyanık olup antep e kaptırmamasını diliyorum kilise restore edilip müze haline getirilebilir.burada istitam saglanır ayrıca turist çekilir ve nizip e katkı saglanılır .
admin Yönetici
https://www.byegm.gov.tr/turkbasini/gazete-turkce.htm gazete ve köşe yazarlarına maillerinizi bekliyorum. örnek yazı. Lütfen bununda kaderi Zeugma olmasın Sayın yetkili; ilçemizde henüz çıkarılan çok değerli eserler hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Yaklaşık bir yıl önce jandarma tutanağı ile kayıt altına alınan akevlerdeki mozaiğin sökülüp müze depolarına indirilmesi için, G.antep müze müdürlüğünce 70 gün önce bir çalışma başlatıldı. Kazı ekibi çalışmalarını kısa bir süre içerisinde bitirip gitmeyi planlarken, mozaiğin son noktasındaki apsis dikkatlerini çekince kazı alanında bir dizi sondaj çalışması yaptılar. Son 15 gün içerisinde bu çalışmalar neticesini verdi ve ilk 3 mozaik 300 m2'lik alanda çıktı. Bu alandaki yapının M.S. IV.yy.'la ait olduğunu anladıklarında, çalışmalar mozaik sökme işleminden çok zeugma antik kenti büyüklüğünde kayıp bir yerleşim kentinin izlerini sürmeye başlamıştı bile. Çünkü çıkan mozaiklerin üzerinde bulunan kitabelerde bu ayrınıtılar Bizans dilinde ayrıntılı yazıyordu. Bu kitabelerde ustalarının ismi, MS. 412 tarihi ve daha çözemediğimiz birçok ayrıntı bulunmaktadır. Bu haftaki yeni üç sondajda daha 3 yeni mozaik bulunmuş olup bunların öncekilerden daha görkemli ve büyük olduğu konusunda ortak kanaat vardır. Şu ana kadarki çalışmaların tamamı 500 m2'yi aşamamış olmakla birlikte tahmini yerleşim yeri 100 dönüm kadardır. Kazı bölgesindeki mozaikler ve kalıntılar, buranın Ms.412 yıllarında inşa edilmiş büyük bir kilise veya manastır olabileceğini göstermektedir. Bu kazıyı diğerlerinden eşsiz kılan özelliklerden bazılarını aşağıda arz ediyorum. Mozaiklerin üzerlerindeki kitabeler, onları eşsiz kılıyor ve çok değerli bilgiler barındırabilirler. Zeugma'da bile üzerinde tarih olan çok mozaik çokmadı. Hıristyanlık dönemine ilişkin çok değerli yeni bulgular ortaya çıkarılabilir. Güneydoğuda hıristyanlık giriş dönemine ait bu büyüklükte kilise daha yok. Zeugma antik kentinde ortaya çıkarılan mozaik sanatının, Sasanilerin istilası ile 270 li yıllarda yok olmasından sonra tekrar canlandığı bu çalışmalarda ortaya çıkarıldı. Yine Zeugma'da çıkarılan eserlerin su altında kalmaması için duyarlı olan çevrenin ilgisini buraya çekmek ve eserlerin aynı kaderi paylaşmamasını sağlamak önemlidir. Eserlerin yerlerinde sergilenmesi için duyarlılığınızı bekleriz. saygılarımla Detaylı bilgi : https://nizip.com/forum/konu/27260?page=1
Gazikent Nakliyat Üye
imza kampanyasını desdekliyorum ben kamyonun camına yapıstırdım herkesin imza kampanyasına katılmasını rica ediyorum.
servet BÜYÜKTEKE Üye
HER KÖŞE BAŞINDA BİR KİŞİ İMZA KAMPANYASI DÜZENLESE ÇOK GÜZEL OLUR.NİZİP DÜNYAYA TANITMANIN EN GÜZEL YOLU BU KAZILARIN BURADA KALMASI nİZİP ÜNÜ ÜLKE SINIRLARINI AŞACAKTIR BU ŞEKİLDE
admin Yönetici
Oncelikle Nizip Akevler'deki kalintılar ile ilgili bizi bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederiz. Konu ile ilgili gereken izinleri sagladiktan sonra Atlas araciligi ile kamuoyuyla en kisa zamanda konuyu paylasmaya calisagiz. saglicakla, Doç. Dr. Necmi Karul Atlas Dergisi
coskun Üye
O bölgeye derhal bir müze yapılıp en azından bundan sonra cıkan eserlerin sergilenmesi sağlanırsa ilçe turizmi için çok büyük katkı olur.
mustafasahin Üye
fıstık halinin önemli noktalarına afişler asılmıştır
mehmet karakaş Üye
mavi_şahin;222331 wrote:fıstık halinin önemli noktalarına afişler asılmıştır
Teşekürler Mustafa.Diğer arkadaşlarda bulundukları mevkilerde bu afişleri asarsa iyi olur.
müslüm akpek Üye
Bugün İstanbulda bulunan diğer Nizip'lileri dolaşacağım, herkesin katılımını sağlamamız lazım.

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim