Çoğu zaman kızarak
Kıskanarak yenilikler ve değişiklikler yapmak zorunda kalırız.
Oysa asıl olan
gerekince yapmak.
İhtiyaç peişnde koşmaktır.
ben yoksam hiç bir şey yok demekte
bizim insan olarak özelliğimiz.
Doğu kültürü daha mı buna müsait,
Yoksa insan olarak bizim mi ,
özelliğimiz.
ben yoksam kıyamet kopar
hayat durur
Hayat benim mi demek
gerekmiyor.
Eleştiri konusunda da
zayıfız.
Yakın günlerde birkaç eleştirim oldu.
Nizip çayı ve
Güngören Nizip derneği
Bu işte iki örnek.
Güngören Nizipliler derneğini eleştirim
o kadar büyük eleştiri aldı ki.
Dernek başkanı
(ben bunu ciddiye almadım)
Beni tehdit edecek cümleler kullanmış.
Üzüldüm.
Buna benzer eleştiriler daha öncede aldım.
geri duracak
Söylediklerimden cayacak değilim.
Ancak asıl mesele
insanlarımızın
olaylar karşısında
daha doğru
daha gerekli olacak,
daha sorunları çözecek
düşünce sistemine getirmek.
Ben burayı terk edip giderim.
yada sana şunu bunu yaparım diyerek
şiddeti bir çözüm olarak görmek....
Sorunları çözmeyecek
daha sonra ise büyüyen
sorunlar orataya çıkaracaktır.
Nizip çayı kirli akıyor.
Çözüm ise görünmüyor.
Biz susunca
Nizip çayı temiz akmayacak.
Biz susunca sorunlar çözülmeyecek.
Düşüncelerimiz her zaman
yapıcı ve birliğimizi yükseltecek bir yapıda olamalı.
2009 Yılında yapark dökümü yaşadık.
Bir çok kaliteli arkadaşımız
küsüp aramızdan ayrıldı.
Yeni arkadaşlar da geldi tabi.
Ama gidenleri yeniden aramızda görmek için
ne yapılması gerekiyorsa
hazırız.
Seçim zamanını iyi yönetemedik.
Yönetmeliydik.
Ancak ayaktayız.
Yolumuza devam ediyoruz.
Nizip.com yinede Nizip te en büyük
medya olarak gündemde kalmaya devam edecek.
2010 da büyük yenilikler yapmaya başlamak
en büyük düşüncemiz.
Kadıköy Nizip derneğini
ayağa kaldırmak istiyoruz.
haber
haber haber
Nizip haberlerini
sunacak bir yapıyı
kuracak
bir sistem kurmak istiyoruz.
Sadece Forum sitesi
dışına da çıkacağız.
Tüm gönüllü arkadaşlarımızı
yenikler konusunda
düşünmeye davet ediyoruz.
Nizip ve nizipliler için.
Genç Muhabbet
Ayrılmadan Yenilikler Yapabilmek
Gidene dur gitme demek, küseni pohpohlamak benim hiç bir zaman yapmadığım birşeydir, giden gider kalan sağlar bizimdir.
Yıllardır çeşitli form sitelerine yazarım, bir çoğunda moderatörlük yaptım, hatta kendime ait forum sitem de vardı, edindiğim tecrübe şudur, büyük güçlü sitelerin budama zamanı vardır, bir ağacı nasıl budarsın sitelerde budanır, budama sırasında bir ana dalda kesilebilir, bunu ben ceviz ağacına benzetirim, kendi kendini budayan bir ağaçtır ceviz.
Meyve verecek dalı engelleyen dal ne kadar büyük olursa olsun kesilir, o yüzden siteden giden üyelere ben gelin diye yalvarmam, kendileri gelecek, bizde onları bağrımıza basacağız.
Liderler her zaman eleştriye açık olmalıdırlar, iyi yapılan şeylerde eleştrilebilir, bunları anlayışla karşılayıp uslubuna göre cevap vermelidir, işte o zaman lider olunur.
Kadıköydeki derneğin yeniden yapılandırılmasını bende isterim çünkü kara leke olarak duruyor.
Osman çabalarını takdirle karşılıyorum, ancak bu dernek çalışmalarında her kesimi kucaklamalısın, ne demek istediğimi anladın.
Nizipin haberleşmesi için nizip.com dan faydalanabilinir, NRT nin internet yada uydu üzerinden yayınları yapılabilir, bu çalışmalar güçlü bir dernek yapısı ve yönetimiyle yapılabilir.
Eminmisin sn akpek? yoksa hatırlatayımmı:)müslüm akpek;221346 wrote:Gidene dur gitme demek, küseni pohpohlamak benim hiç bir zaman yapmadığım birşeydir, giden gider kalan sağlar bizimdir. Yıllardır çeşitli form sitelerine yazarım, bir çoğunda moderatörlük yaptım, hatta kendime ait forum sitem de vardı, edindiğim tecrübe şudur, büyük güçlü sitelerin budama zamanı vardır, bir ağacı nasıl budarsın sitelerde budanır, budama sırasında bir ana dalda kesilebilir, bunu ben ceviz ağacına benzetirim, kendi kendini budayan bir ağaçtır ceviz. Meyve verecek dalı engelleyen dal ne kadar büyük olursa olsun kesilir, o yüzden siteden giden üyelere ben gelin diye yalvarmam, kendileri gelecek, bizde onları bağrımıza basacağız. Liderler her zaman eleştriye açık olmalıdırlar, iyi yapılan şeylerde eleştrilebilir, bunları anlayışla karşılayıp uslubuna göre cevap vermelidir, işte o zaman lider olunur. Kadıköydeki derneğin yeniden yapılandırılmasını bende isterim çünkü kara leke olarak duruyor. Osman çabalarını takdirle karşılıyorum, ancak bu dernek çalışmalarında her kesimi kucaklamalısın, ne demek istediğimi anladın.
Hatırlat kardeşim hatırlat, secret den bahsedeceksen, o kendi isteğiyle gitmedi hatta gitmemek için çok mücadele etti ama site yönetimi uzaklaştırdı bu üyemizi.ziya_eren27;221529 wrote: Eminmisin sn akpek? yoksa hatırlatayımmı:)
Benim anlamadığım bir şey var.
Neden her konuda ikili munakaşa oluyor.
Yanılıyor muyum yoksa?
Evet çok haklısın, bundan sonra 4 lü yapalım, :D:Dcoskun;221576 wrote:Benim anlamadığım bir şey var. Neden her konuda ikili munakaşa oluyor. Yanılıyor muyum yoksa?
Müslüm abi bu fikrinize katılmıyorum.
Burası 'Objektif' bir forum sayfası ve her düşünceden.. Tüm Niziplilerin otağı (Toplumsal normları hiçe sayıp, terörle, yüz kızartıcı fiil ve eylemleri normalmiş gibi algılayanlar dışında)...
Birilerini küstürmek, yıldırmak, kovmak, işimize gelmeyene (Tüm üyeler olarak); 'Hadi len.. taş arabası!.' muamelesinde bulunmak; ne kadar etik.. Takdirlerinize bırakıyorum.
Vay be, ne yaldizli, ne kadar anlamli sozler!xxhidayet;221594 wrote:Müslüm abi bu fikrinize katılmıyorum. Burası 'Objektif' bir forum sayfası ve her düşünceden.. Tüm Niziplilerin otağı (Toplumsal normları hiçe sayıp, terörle, yüz kızartıcı fiil ve eylemleri normalmiş gibi algılayanlar dışında)... Birilerini küstürmek, yıldırmak, kovmak, işimize gelmeyene (Tüm üyeler olarak); 'Hadi len.. taş arabası!.' muamelesinde bulunmak; ne kadar etik.. Takdirlerinize bırakıyorum.
İşte buyur nedeni yukarıdaki cümlede, Yusuf dost düşman sap saman her şeyi birbirine karıştırıyor. Senle bile dalga geçmiş.:mad:YusufSerce;221608 wrote:Vay be, ne yaldizli, ne kadar anlamli sozler!
Konuyu baştan beri takip ediyorum ve yine nizip.comun klasikleri arasına girecek diyaloglar olmuş.
siteyi gönül vermiş biri olan mahmut siteyi bıraktığını bildiren bir konu açmış ve gitmiş. bunda bir sorun yok.
ama ne hikmetse m.akpek olayı o kadar dejenere etmiş ki anlamak imkansız.
sonra adminin ben mahmuta güvenmiyorumu andıran sonrada aslında güveniyorum gibi çelişkili yazılar yazması daha tuhaf.
Bu sitede hep kullan at mantığı ile yönetildi.
daha önce bu siteye herşeyini veren çoğu kişi gerek admin tarafından gerekse adiminin her lafına UYAR diyenler olsun böyle saldırılarda bulunmuştu.
Şuan nizip.com kendini budamıyor çünkü budanacak bir ağaç yok. Bu ağacın içine m.akpe gibi kurtlar girip yemeye başladı başlayalı ağaçta hal kalmadı.
Adminin şovmen yazıları her zaman ki gibi devam etmekte.
Burası kimsenin babasının malı değil sahiplenin diyen kişi şuan nerde.
Ben söyleyeyim ÖLDÜ.
yerine ticari zekasıyla siteyi yöneten biri aldı.
ama bizim hammademiz boya, tiner değil İNSAN.
Ve insana insan gibi muamele edilmeli.
Çek git yazma.
Sen kimsin ki.
Sana yaptığım yardımlar gözünden gelsin.
Gibi kelimeler ancak bir kahve ortamında denir.
Burda Nizipin tek portalıyım deyipte böyle tutumlar yapmak size yakışmadı sayın admin.
Siteyi takip edenleri de ettirmez edeceksiniz...
Deniz baykal chpyi yaktı akpekler de bu siteyi...
Adali'nin yaptigi bu zehir zemberek aciklamalardan sonra pek soz kalmiyor.
..........
Muslum Akpek, cunku ben laflarimi adama ozel secmiyorum. Olcumu hakka ve dogruya gore belirlemeye calisiyorum. Bu durumda Abdulkadir hemsehrimle dalga gecmiyecegim diye bir kural YOK. Kaldiki oyle birsey de YAPMADIM. Asil yorum da burdan cikiyor ki, ortalik neden karisiyor, cunku aslinda hic durulmuyor!
Bazan bastirilsa da insanlar ilk firsatta huzursuzlugunu ifsa ediyor!
Adalı kimse kinini kustu ve gitti, Yusuf Kardeşim imzandaki tehdit mesajını kaldırmadığın sürece seninle sürekli tartışacağız, ben tehdit edilmekten hiç hoşlanmam.
Ha ha hay:)))) Ozellikle son yasananlardan sonra imzamin ne denli elzem oldugu ortaya cikti sayin Akpek! Yasalari tehdit algilayanlar ancak kanundisi insanlardir! Benim burda ne 'yarim ne de yardimcim' var ben de kendimi 'yasalara' dayadim, neden gocunuyorsunki? Yoksa hakaret etmeden, ortaligi karistirmadan, birileriyle didismeden duramiyorum mu demek istiyorsun?!!!!!müslüm akpek;221750 wrote:Adalı kimse kinini kustu ve gitti, Yusuf Kardeşim imzandaki tehdit mesajını kaldırmadığın sürece seninle sürekli tartışacağız, ben tehdit edilmekten hiç hoşlanmam.
Yusuf ben kimseye asla hakaret etmem, tartışmada ölçülü davranırım,inandığım fikirlerimi de sonuna kadar savunurum, ama bunu yaparken de asla kimseye hakaret etmem, kendinle beni karıştırma, zaten ne oluyorsa senin uslubundan kaynaklanıyor.
Oyleyse sorun yok, oyle degil mi?!müslüm akpek;221781 wrote:Yusuf ben kimseye asla hakaret etmem, tartışmada ölçülü davranırım,inandığım fikirlerimi de sonuna kadar savunurum, ama bunu yaparken de asla kimseye hakaret etmem, kendinle beni karıştırma, zaten ne oluyorsa senin uslubundan kaynaklanıyor.
Adalı teşekkürler çogu insanın laflarına tercüman olmuşsunuz.Koskoca alkış size.İlk kelimeden son kelimeye noktasından virgülüne kadar katılıyorum sizeAdalı;221671 wrote:Konuyu baştan beri takip ediyorum ve yine nizip.comun klasikleri arasına girecek diyaloglar olmuş. siteyi gönül vermiş biri olan mahmut siteyi bıraktığını bildiren bir konu açmış ve gitmiş. bunda bir sorun yok. ama ne hikmetse m.akpek olayı o kadar dejenere etmiş ki anlamak imkansız. sonra adminin ben mahmuta güvenmiyorumu andıran sonrada aslında güveniyorum gibi çelişkili yazılar yazması daha tuhaf. Bu sitede hep kullan at mantığı ile yönetildi. daha önce bu siteye herşeyini veren çoğu kişi gerek admin tarafından gerekse adiminin her lafına UYAR diyenler olsun böyle saldırılarda bulunmuştu. Şuan nizip.com kendini budamıyor çünkü budanacak bir ağaç yok. Bu ağacın içine m.akpe gibi kurtlar girip yemeye başladı başlayalı ağaçta hal kalmadı. Adminin şovmen yazıları her zaman ki gibi devam etmekte. Burası kimsenin babasının malı değil sahiplenin diyen kişi şuan nerde. Ben söyleyeyim ÖLDÜ. yerine ticari zekasıyla siteyi yöneten biri aldı. ama bizim hammademiz boya, tiner değil İNSAN. Ve insana insan gibi muamele edilmeli. Çek git yazma. Sen kimsin ki. Sana yaptığım yardımlar gözünden gelsin. Gibi kelimeler ancak bir kahve ortamında denir. Burda Nizipin tek portalıyım deyipte böyle tutumlar yapmak size yakışmadı sayın admin. Siteyi takip edenleri de ettirmez edeceksiniz... Deniz baykal chpyi yaktı akpekler de bu siteyi...
Valla bence uzatmanin alemi yok. Hepimiz hakliyiz ama istisnasiz! Ve fakat Nizip deyimiyle 'alacagimiz yok'. Dolayisiyla bu sonu gelmez cekismeleri bir tarafa birakip paylasimlara devam edelim! Burda yazmakla kimsenin basi goge ermiyecegi gibi yazmamakla da birsey kaybetmez! Kusmenin, gucenmenin kimseye ama kimseye faydasi yok. Tavir almakla da dunyanin sonu gelmez! Onun icin bu anlamsiz tavirlari, egonuzu tatmini biryana birakin, varsa sozunuz deyiverin.kenansimsek;222053 wrote:Adalı teşekkürler çogu insanın laflarına tercüman olmuşsunuz.Koskoca alkış size.İlk kelimeden son kelimeye noktasından virgülüne kadar katılıyorum size
Yusuf seni pek bi olumlu gördüm bu sefer.:)YusufSerce;222056 wrote:Valla bence uzatmanin alemi yok. Hepimiz hakliyiz ama istisnasiz! Ve fakat Nizip deyimiyle 'alacagimiz yok'. Dolayisiyla bu sonu gelmez cekismeleri bir tarafa birakip paylasimlara devam edelim! Burda yazmakla kimsenin basi goge ermiyecegi gibi yazmamakla da birsey kaybetmez! Kusmenin, gucenmenin kimseye ama kimseye faydasi yok. Tavir almakla da dunyanin sonu gelmez! Onun icin bu anlamsiz tavirlari, egonuzu tatmini biryana birakin, varsa sozunuz deyiverin.
Bence olumlu ya da olumsuz birsey yok soylediklerimde. Sadece kendimce tespit ve ongorulerim. Yani bunu on senedir yaziyoruz. Buraya yazanlar, neden yaziyor, ne umuyor? Artik ne bekliyorlarsa, beklentileri karsilanmayinca laf atip kaciyorlar! Boyle yapinca boylari mi uzuyor, nasil bir tatmindir, ben, sahsen cozemiyorum! Ben burdan son yazdigim gibi ancak Admin Mehmet Akif isterse giderim, cunku bu site ona ait! Onun disinda bu siteden bir sikayetim, beklentim, amacim YOK. Soylemeye gerek var mi bilmem, ve fakat burasi benim Nizip'le ozlemimdir. Baska hic ama hicbir sitede yokum, yazmiyorum. Buraya yazmak ya da yazmamak bende birsey ne eksiltir ne arttirir. Baskalarinin da boyle dusunmesi gerekir bence! Yani ya yazilsin ya da yazilmasin, boyle kisir cekismeler cok anlamsiz!müslüm akpek;222080 wrote:Yusuf seni pek bi olumlu gördüm bu sefer.:)
Gerçekten böyle mi düşünüyorsun.YusufSerce;222470 wrote:. Buraya yazmak ya da yazmamak bende birsey ne eksiltir ne arttirir. Baskalarinin da boyle dusunmesi gerekir bence!
Ozellikle takildigin birsey varsa, dilinin altindaki baklayi cikar. Ama birazcik acarsam, baskalari gibi burayi savas meydani addetmiyorum. Yani buraya yazmakla birseylere ustun gelmek ya da zaiyat vermek gibi endisem YOK. Umarim bu izah seni tatmin etmistir.müslüm akpek;222476 wrote:Gerçekten böyle mi düşünüyorsun.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.