Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip belediyesi gelirini attırmak için neler yapabilir..

Öneri
edessa Üye
-------------------------------------------------------------------------------- Sayın nizip halkının değerli insanları bugün belediyemizin olanakları gözle görülebilir ölçüde zayıf. Bu sebeble hizmetlerde de beklentilere cevap verememekte ve maalesef nizip halkı bunu sayın başkana mal etmektedir. Nizip belediyesi dış kaynaklara bağlı olmaksızın kendi imkanlarıyla veya (tabiri caizse) kendi yaratacağı kaynaklarıyla nasıl gelir elde edebilir.? Konuyu bu anlamda gerçekten eleştirisiz bir şekilde ele almanızı diler ilk kaynağı örnek olarak ben vermek isterim.... 1.taşbaş yolu ve civarının imara açılması 2.su saatlerinin dikkate alınması ( tedaş gibi ikinci ödenmeyen faturada suyun kesilmesi) 3.levha,tabela,emlak vergilerinde denetim 4.şehiriçindeki bütün şehirler arası minibüs midibüs otobüsleri otogardan hareketlerinin sağlanması 5.kültürel yaptırımlar ,dil kursları,eğitim kursları ,sinema, bowling,cafeterya,lokanta gibi gelir getiren işletmeler bunlara benzer daha gerçekçi ve yapılabilir projeler hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. Saygılar
müslüm akpek Üye
Benim en çok düzelmesini istediğim sorun şehir içinde başıboş dolaşan minibüsler 4. madde.
servet BÜYÜKTEKE Üye
antep gidip gelen dolmuşların zamanında kalmaları ,hadi kalkıyor diyor , yarım saat, kırkbeş dakikada ancak kalkıyor.
edessa Üye
YusufSerce;218738 wrote:Yani nasil guzel bir konu?:)))) Belediyenin acizligi konusunda mi yani? Oneriyi biz vereceksek onlarin orda isi ne ki?
işte sevgili arkadaşım senin gibi düşünenler burda bu konuları yanlış anlayıp yanlış yorumluyorlar.Bİz konuyu halkın görüşüne açtık ki belediyedekilerin görmedikleri halkın bilip anlatamadıklarını yansıtmaya çalışıyoruz. Mesela ben bir çok şeyden şikayetçiyim ama bunda belediyenin veya çalışanlarının bir suçu yok sadece bu belediye için değil a parti b parti meselesi de değil mesele nizip halkının hak ettiği hizmeti kıymeti alamaması anlatabildimmi sevgili kardeşim :) bunun içinde belediyemize gelir getiren çalışmalar öneriler sunmamız gerek burdan gülşahça arkadaşımıza teşekkür ediyorum konuyu çok iyi anlayıp yorumlamış. bunun gibi düşünüp anlatan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz....
fsoyarik Üye
PTT binasının karşısında bulunan boş arazi yani eski fıstık halini alt kısmını oto park (Ana caddeyede park yasagı gelmiş olur böylece) Üst kısmına en az 10 katlı çok mükemmel iş yerleri yaılırsa sanırım kira geliri belediyemizin ana ve acil ihtiyaçlarını karşılar diye düşünüyorum.Selamlar
zeynel1982 Üye
Ben olsaydım; Nzip Belediyesine bağlı ve Belediye Başkanının Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nizip Gıda ve Sanayi Ticaret Anonim Şirket kurarak Zeytin ve Zeytinyağı ürünlerini toptan ve perakende satışını ilk güneydoğu sonra İstanbul, Bursa İllerinde şubeler açar sonra Türkiye Çapında Toptan satışı yapardım. Günümüz şartlarına uygun ambalaj ve paketleme, kanun / yönetmeliklerin istediği kalitede üretim yapar, piyasadaki rakip şirketlerle rekabet edecek fiyat ve pazarlama strateji geliştirmek için Nizip Üniversitesi Rektörlüğünden Anonim Şirket çatışı altında beraber çalışmayı teklif eder kabul edilmezse Ücret karşılığında Şirket bünyesinde çalışmalırını teklif ederdim. Bu fabrika ile 1- İlçemizin tanıtımına katkı sağlanır 2- Belediye ye büyük maddi getirisi olur 3- İlçemizde yıllardan beri var olan Zeytin hak ettiği yere gelir. 4- Zeytin tarlası olan vatandaşlarımızın daha çok kazanması sağlanır ve nizip ekonomisine katkısı olur. 5- İstihdam oluşturulur. Şirket başarılı olursa yıllar içinde Zeytinyağı Sabunu ve Fıstık gibi ürünleride pazarlanmasını sağlardım. Biraz uçuk bir hayal oldu gibi :)
müslüm akpek Üye
Taziye evi yapmaktan bunlara sıra gelmiyor Zeynel.
mehmet karakaş Üye
zeynel1982;218792 wrote:Ben olsaydım; Nzip Belediyesine bağlı ve Belediye Başkanının Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nizip Gıda ve Sanayi Ticaret Anonim Şirket kurarak Zeytin ve Zeytinyağı ürünlerini toptan ve perakende satışını ilk güneydoğu sonra İstanbul, Bursa İllerinde şubeler açar sonra Türkiye Çapında Toptan satışı yapardım. Günümüz şartlarına uygun ambalaj ve paketleme, kanun / yönetmeliklerin istediği kalitede üretim yapar, piyasadaki rakip şirketlerle rekabet edecek fiyat ve pazarlama strateji geliştirmek için Nizip Üniversitesi Rektörlüğünden Anonim Şirket çatışı altında beraber çalışmayı teklif eder kabul edilmezse Ücret karşılığında Şirket bünyesinde çalışmalırını teklif ederdim. Bu fabrika ile 1- İlçemizin tanıtımına katkı sağlanır 2- Belediye ye büyük maddi getirisi olur 3- İlçemizde yıllardan beri var olan Zeytin hak ettiği yere gelir. 4- Zeytin tarlası olan vatandaşlarımızın daha çok kazanması sağlanır ve nizip ekonomisine katkısı olur. 5- İstihdam oluşturulur. Şirket başarılı olursa yıllar içinde Zeytinyağı Sabunu ve Fıstık gibi ürünleride pazarlanmasını sağlardım. Biraz uçuk bir hayal oldu gibi :)
Neden uçuk olsun? Bakın Ankara'nın Beypazarı ilçesi var.Bir Türkiye'ye maden suyu satıyor.
edessa Üye
zeynel1982;218792 wrote:Ben olsaydım; Nzip Belediyesine bağlı ve Belediye Başkanının Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nizip Gıda ve Sanayi Ticaret Anonim Şirket kurarak Zeytin ve Zeytinyağı ürünlerini toptan ve perakende satışını ilk güneydoğu sonra İstanbul, Bursa İllerinde şubeler açar sonra Türkiye Çapında Toptan satışı yapardım. Günümüz şartlarına uygun ambalaj ve paketleme, kanun / yönetmeliklerin istediği kalitede üretim yapar, piyasadaki rakip şirketlerle rekabet edecek fiyat ve pazarlama strateji geliştirmek için Nizip Üniversitesi Rektörlüğünden Anonim Şirket çatışı altında beraber çalışmayı teklif eder kabul edilmezse Ücret karşılığında Şirket bünyesinde çalışmalırını teklif ederdim. Bu fabrika ile 1- İlçemizin tanıtımına katkı sağlanır 2- Belediye ye büyük maddi getirisi olur 3- İlçemizde yıllardan beri var olan Zeytin hak ettiği yere gelir. 4- Zeytin tarlası olan vatandaşlarımızın daha çok kazanması sağlanır ve nizip ekonomisine katkısı olur. 5- İstihdam oluşturulur. Şirket başarılı olursa yıllar içinde Zeytinyağı Sabunu ve Fıstık gibi ürünleride pazarlanmasını sağlardım. Biraz uçuk bir hayal oldu gibi :)
çok güzel bir düşünce ve proje görüşün için teşekkür ediyoruz.mehmet beyin dediği gibi bir çok ilde ve ilçede yer altı ve yer üstü kaynaklardan faydalanıp hem belediyeye hem ile ilçeye çokbüyük katkılarda bulunuyorlar. zeytin yağı, tatlandırılmış zeytin (konserve şeklinde),zeytinyağlı sabun, ve bu gibi
YusufSerce Üye
müslüm akpek;218794 wrote:Taziye evi yapmaktan bunlara sıra gelmiyor Zeynel.
Iste by kadar! Alin size yorum, bi cumlede ozetlemis butun meseleyi! Para yoktu pul yoktu ama insanlar olusun diye bekliyorlar iste!
edessa Üye
müslüm akpek;218794 wrote:Taziye evi yapmaktan bunlara sıra gelmiyor Zeynel.
sayın müslüm bey kardeşimiz elbetteki taziye evide lazım işte bizim bütün anlatmak istediğimiz bu zaten sizin farklı bir projeniz varsa buyrun sunalım burdan emin olun burayı belediye başkanıda okuyor kaymakamda okuyor bundan çok emin olabilirsiniz. lütfen farklı bir projeniz yoksa yapılanları eleştirmeyin taziye evleri bir eksiklikmiydi yoksa gerçekten taziye evleri bir göz boyamamı diye ben bir konu açarım orda tartışırız anlayışınıza şimdiden teşekkürler.
müslüm akpek Üye
edessa;218828 wrote:sayın müslüm bey kardeşimiz elbetteki taziye evide lazım işte bizim bütün anlatmak istediğimiz bu zaten sizin farklı bir projeniz varsa buyrun sunalım burdan emin olun burayı belediye başkanıda okuyor kaymakamda okuyor bundan çok emin olabilirsiniz. lütfen farklı bir projeniz yoksa yapılanları eleştirmeyin taziye evleri bir eksiklikmiydi yoksa gerçekten taziye evleri bir göz boyamamı diye ben bir konu açarım orda tartışırız anlayışınıza şimdiden teşekkürler.
Değerli kardeşim Nizip için yapılması gerekenleri yıllardır burada yazdık durduk ama nedense belediye kendi yaptığı plan ve projeler dahilinde Nizip'e hizmet etmeye devam etti, taziye evleri tabiki çok önemli bir proje, ve çok da iyi olmuş ve takdirlerimizi kazanmıştır ancak çok abartıldı neredeyse her sokakta bir taziye evi olmaya başladı, birbirine çok yakın taziye evleri yapıldı ve halada yapılıyor, bu paraları daha önemli yatırımlara harçayabilirler, örnek istiyorsanız hemen saymaya başlayayım. 1- Çok eskiden harman yeri diye bildiğimiz sonra fıstık hali kurulan daha sonra yıkılarak öylece bırakılan Nizip'in en önemli meydanının acil olarak değerlendirilmesi, 2- Daha önce Latif beyle konuştuğumuz yer altı içme suyu şebekesinin acil olarak komple yenilenmesi, 3- Cumhuriyet mahallesi bölgesinin araç trafiğine kapatılarak esnafın ve halkın rahat nefes almasının sağlanması, 4- Ödeneği çıkmış olan eski kilisenin etrafının istimlak edilerek açılıp restorasyonu yapılarak, müze haline dönüştürülmesi, 5- Uzun çarşıda tek tük kalan el zanaatkarlarının korumaya alınarak turizme açılması, 6- Yıkılmasına izin verilmeyen eski binaların acil olarak restorasyonu yapılarak, butik otel olarak hizmete sunulması, 7- Nizip'e acil olarak bir turistik otel yapılarak, gelen turistlerin burada konaklamalarını sağlamak, 8- NMYO nun yollarının genişletme çalışmalarının hızlandırılarak trafiğin güvenli hale getirilmesini sağlamak, 9- Sebze halinin oradan kaldırılarak daha düzenli bir yere taşınması, 10-Otogarın yerinin değiştirilerek yola daha yakın bir yere taşınarak işlerlik kazandırılması, 11- şehirlerarası çalışan minibüslere çeki düzen verilerek Nizip içine sokulmadan otogardan kalkmaları sağlanmalı bu şekilde şehir içi çalışan minibüslerin işlerinin artması sağlanmalı, 12- Nizip'e bir kültür merkezi yapılarak, öğrencilerin zamanlarının Nizip'te geçirmeleri sağlanmalı, aksi takdirde Gaziantep'e gidiyorlar, 13- Bir arıtma yaparak Nizip çayına akıtılan atık suların öncelikle engellenmesi, 14- Nizip sanayi bölgesinin iyi bir yönetimle düzenli bir hale hetirilmesi, 15- TEDAŞ yetkilileriyle irtibata geçerek, Nizip enerji dağıtım şebekesinin yer altına alınarak çağdışı görünen ve arızalara sebep olan direk üstü trafoların artık tarihe karışmasını sağlamak, 16- Nizip'e bir hayvan barınağı kurarak başıboş hayvanların burada toplanmasını sağlamak, 17- Esnafın çok sıkı denetlenerek hijyenin sağlanması, 18- İktidar partisinden olan belediyemizin Ankarayla görüşerek otoban giriş ve çıkışının Nizip'in girişine yapılmasını sağlamak, Daha sayabileceğim bir çok proje var.
mustafasahin Üye
edessa;218751 wrote:işte sevgili arkadaşım senin gibi düşünenler burda bu konuları yanlış anlayıp yanlış yorumluyorlar.Bİz konuyu halkın görüşüne açtık ki belediyedekilerin görmedikleri halkın bilip anlatamadıklarını yansıtmaya çalışıyoruz. Mesela ben bir çok şeyden şikayetçiyim ama bunda belediyenin veya çalışanlarının bir suçu yok sadece bu belediye için değil a parti b parti meselesi de değil mesele nizip halkının hak ettiği hizmeti kıymeti alamaması anlatabildimmi sevgili kardeşim :) bunun içinde belediyemize gelir getiren çalışmalar öneriler sunmamız gerek burdan gülşahça arkadaşımıza teşekkür ediyorum konuyu çok iyi anlayıp yorumlamış. bunun gibi düşünüp anlatan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz....
o biraz amerikan takılıyor görmezlikten gell
edessa Üye
SAYIN Müslüm abimiz size katılıyoruz ancak dediğimiz gibi geliri arttıracak projelere ihtiyacımız var.Yani yapılması gerekneler ayrı bir konu bizim gayemiz gelir sadece gelir getirecek icraatlar ben konuyu toparlamak istiyorum şimdiye kadar yazılan önerileri sıralamkta fayda görüyorum.ilerki günlerde yapılan yorumların içersinde değerlendirmeler yapılıp yazılı bir önerge şeklinde belediye başkanına sunulacaktır. 1. Taşbaşın imara açılması ,nizip ikiye bölünmüş durumda yeni eski şeklinde hükümet konağından sonrası yeni aşağısı eski nizip oldu. otobanın imar sınırı olması lazım yoksa yarınki gün taşbaş imarada açılsa kar etmez. parselasyonlardan belediyeye büyük gelir elde edebilir. 2. Eski fıstık halinin değerlendirlmesi gündemde otopark olarak geçiyor ama yanlış olur. altı otopark zemini dükkan üst katı plaza veya alışveriş merkezlerinde birine kiraya verileblir.üç kattan kira alınabilir. 3.Zeuğmanın, belkısın,kilisenin açık müze haline getirilip turizm firmalrıyla anlaşılıp turistlerin gelmeleri sağlanbilir ki bundan hem belediye hem esnaf faydalanır. 4. Belediyemizin ülfet tarzı bir fabrika kurup zeytin yağı konserve zeytin paket zeytin zeytin yağlı sabun paketlenmiş iç fıstık, paketlenmiş kavlak fıstık gibi ürünler üretip ülkenin belli başlı yerlerine pazalayabilir. bundan bayağı bir kişi istihdam olunur belediye büyük gelir elde edebilir,nizip kalkınır esnaf kalkınır. 5. G.antepe bireciğe urfaya ve köylere giden minibüs otobüslerin otogardan kalkmaları ve girip çıkarken ücret ödemeleri hem halk saatlerce minibüslerde bekletilmez hem korsan iş yapanlarda gelmek zorunda kalır, hemde millet nerde inip nerde bineceğini bilir ayrıca şehir içi minibüsleride rahat bir nefes alıp farklı yönlere çalışabilirler. 6. Emlak vergileri, tabela ve işyeri çalışma belgeleri geliri ve SU saatlerini kontrol ettirip borçu olanları mühürleyebilir. Şuanda aşırı bir borç kitlesi oluşmuş durumda 7. Yapı ruhsatlandırma çalışmaları yapılması ruhsat fiyatlandırlmasında indirim yapıp halkı cezbedecek ve baskı kurarak halkı teşvik edecek cazibeler . Nizibin % 80 ruhsatsız ve imarsız çalışmalar var belediyeye büyük bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra nizipte bir çok yerde haksız rekabeti önler. 8. AVRUPA BİRLİĞİ tarafından onaylanan projeleerin hayata geçirilmesi 9. DOĞALGAZ kullanımının arttırılması ve tamamlanması 10. Artan araç sayısının göz önüne alınarak yerli yersiz park edenlere ceza ve otopark ücreti alınması 11. AVRUPA BİRLİĞİ projelerinden biri olan mikro kredi sistemiyle ilçenin aile birliğine katkıda bulunup kalkındırma çalışmaları 12. Nizipteki gençlerin,ailelerin, memurların,öğrencilerin,esnafın sosyal dengeyi sağlamak amaçlı kültür merkezi kurulması ve bu merkeze bağlı SİNEMA ,oyun salonları,cafeterya,kurs atölyeleri kurup işletilmesi 13. HASTANE YOLU ÜSTÜNDEKİ ARSANIN DEĞERLENRİLİP MÜKEMMEL PROJELERE İMZA ATILMASI 14. Her yıl Finasman kaynağı sağlamak için AB, Dünya Bankası, BM SODES Hibe programlarına Proje hazırlamak 15. 2010 yılından itibaren 2 yıl içerisinde Mükellef bilgilerini %100 güncellemek. 16. TOKİ VEYA BELEDİYE SİTESİNİN BİR AN ÖNCE FAALİYETE GEÇİRİLMESİ.. Bu olay çok önemli enaz 500 konutluk bir site kurulması ve halka arz edilmesi gerekiyor. bunun önemi çok çok büyük..! SAYGI DEĞER NİZİPLİ ARKADAŞLARIM ; DAHA O KADAR ÇOK PROJE VARKİ YAPILABİLECEK BELEDİYEMİZİN BUNLARA CİDDİYETLE BAKMASI VE BİR AN ÖNCE FAALİYETE GEÇİRMESİ GEREKMEKTE. BU TARZ DAHA DEĞİŞİK İLGİNÇ BİLİNMEYEN GÖRÜNMEYEN UNUTULAN BİR PROJENİZ VARSA PAYLAŞIN LÜTFEN ÇÜNKÜ BELEDİYEMİZİN ACİL İHTİYACI VAR VE İNANIN BELEDİYEMİZ BUNU CİDDİYE ALICAKTIR.
M.Yaycı Üye
1- Giderlerin azaltılması 2-Halk ekmek üretimi yapılarak gelir elde edilmesi (istihdam sağlanması ve dar gelirliye ucuz ekmek sunulması)
müslüm akpek Üye
Öneriler çok güzel siz belediye başkanı olacak adamlarsınız vallaha.
baba_sultan Üye
herkes kendi üzerine düşeni yapsın yeterli bence tabiki örnek: su borcunu emlak vergisini gününde ödersin kamu mallarına zarar vemryerek örnek kaldırım çünkü ülkemizde belediyelerimize en fazla kaldırım masraf oluyor
müslüm akpek Üye
baba_sultan;220276 wrote:herkes kendi üzerine düşeni yapsın yeterli bence tabiki örnek: su borcunu emlak vergisini gününde ödersin kamu mallarına zarar vemryerek örnek kaldırım çünkü ülkemizde belediyelerimize en fazla kaldırım masraf oluyor
Sen ne diyorsun ya adam mahalle arasında ahır kurmuş birde pisliğini kanala veriyormuş, böyle kafalar var hala Nizip'te, önce bu kafaları düzeltmek lazım.
POLATCAN Üye
arkadaşlar saydığınız işler belediyenin işi degil, bu işler belediye işini sekteye ugratır.Belediye işi önemli işler yapmak lazım sizin verdiğniz işler belediyenin geliri degil yaptı masrafının karşılayamz.Belediye belli başına bir hizmet işidir.belediye kar narjinalı degildir.belediye işi kar olsa bizim su deposunun yanında su kosersuyum fitreli ve aynı zamanda temiz nemba ayarında dolum tesisi yapılmasa ayrı bir kar kazançlı ama yine yeterli degil çünkü belediye belli başına bir hizmet sektördür.
bozuşak Üye
Bence bir "Atış Poligonu" yaptırsın parasıyla attırsın herkes şurda burda atacağına poligonda parasıyla parası kadar atsın....
edessa Üye
Belediye başkanımız süper çalışanları süper çalışmalar süper yapılacak çalışmalar süper allah belediye başkanımıza zeval vermesin allah onu destekleyenlerden razı olsun yardım edenlerden razı olsun ( bu nedir şimdi derseniz belediyeye gidip başkanla görüşenlere bi bakın anlarsınız ) bu konu burda kapanmıştır herkese teşekkürler.............
YusufSerce Üye
edessa;221664 wrote:Belediye başkanımız süper çalışanları süper çalışmalar süper yapılacak çalışmalar süper allah belediye başkanımıza zeval vermesin allah onu destekleyenlerden razı olsun yardım edenlerden razı olsun ( bu nedir şimdi derseniz belediyeye gidip başkanla görüşenlere bi bakın anlarsınız ) bu konu burda kapanmıştır herkese teşekkürler.............
Ne oldu, dondun dolastin dedigimize geldin, degil mi?:))) Bu belediyeden hayir gelmeeez, gelmez!
müslüm akpek Üye
bozuşak;220359 wrote:Bence bir "Atış Poligonu" yaptırsın parasıyla attırsın herkes şurda burda atacağına poligonda parasıyla parası kadar atsın....
Bu biraz fantazi gibi geldi bana, adam dağ başında istediği gibi atıyor zaten, poligona kimse para vermez,ancak kiralık silah olursa olabilir.
opera27 Üye
Belediye denmiş,yerel yönetim denmiş,belediye başkanı denmiş yıkalım yapalım denmiş ne bu... Zeugma bulunmuş kazı yapılmış ne güzel.İçindekiler neden Antebe taşınmış.Zeugma Kültür sarayı neden Nizibe yapılmamış hiç düşünen olmamış.Belediye memlekete haracayacagı parayı bir şekilde elde eder.Memleketin ufkunu değiştirecek en büyük kozumuz zeugmayı Antep aldıktan sonra belediyenın gelırı 1 katrılyon olsa ne 1trılyon olsa ne hiç olmasa ne..........
sakalli0727 Üye
kardes zeugmada takili kalma da zeugmayi antep aldi lafida artik nakarat oldu nizipte müze varmiydida antepe tasindi ? müzenin yapilmasi kac yil sürecekti ? müze yapilana kadar o eserler disardami bekliycekti ? ya da su altindami kalacakti ? hemen nizipin sahibi yok falan laflarina siginipta zeugmamiz elden gitti diye dövünmeyelim o günün sartlarinda en güzel yer antep müzesiydi ha bende önce kiziyordum niye öyle niye böyleydi diye isin icindeki insanlardan dinleyince ve objektif bakinca gercek görülebiliyor buraya zeugma ile yazi yazanlar dün neden akevelerde bi tanesi bile yoktu hadi gectik buraya yazanlari halktan cok az katilim bile olmadi ama gelin yorum hele lahmacunlu balcan kebabi var desen kac kisi geliridi ? bence artik isleri hep baskasina yükleyip sorumluktan kacmanin zamani degil simdi akevler mevkindeki kazi alaniyla ilgili cok genis calismalar var istersen bir mailde sen gönderiver basbakanliga kültür bakanligina

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim