Akevlerin kuruluşunda ve en çileli susuz,elektriksiz, ulaşımsız yaşanılan günlerinde orada yaşamış olan birisi olarak bu haberi duyunca çok heyecanlandım, elbette bu değerlerin yerinde sergilenmesi gerekiyor, bunun için ne gerekiyorsa yapalım. Dünya iletişim ve teknoloji çağı, belki mozaikler Zeugma kadar büyük olmayabilir(bilemiyorum), ancak duyurulması,konunun ulusal ve uluslar arası ses getirmesi Zeugma nın gün yüzüne çıktığı 2000 yılından çok daha kolay olduğunu düşünüyorum.
İstanbul da yaşayan gazeteci hemşehrilerimiz belki bu konuda yardımcı olabilirler.
Bunları da İlimiz Gaziantep e kaptırmayalım da, kıymetini bilelim. Tüm dünya da ve hatta Türkiye nin batı illerinde de yeraltından çıkan tarihi eserler oldukları yerlerde sergilenir ve sergilenmelidir de . Bunlar çıktığı yerlerin tarih ve kültür değerlerini gösterir, sahip çıkalım lütfen.
Nizipli olunmaz Nizipli doğulur.
Hepinize selamlar ve Saygılar 2010 hepimize hayırlı olsun .
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti
Nizip Akevler de 5.yy.Manastırı ve mozaikleri
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.
Zamanında Nizip in içine bir müze yapılsın dediğimde..birileri çıkıp da paran varsa git yaptır diyodu..o kendini bilmez yüzünden karkamıştan bizzat t e lawrence tarafından kaçırılan eserlere dikkat çekmek istediğim konu silindikten sonra açıkçası nizip.com dan soğudum..Ne yazsam maydanoz olan bu arkadaşın yazdıkları silineceğine, komple konu silindi..ayrıca eski resimleri koyduk resimlere şu an bakıyorum başkası yüklemiş görünüyor , ismimiz de yok oldu ortadan..artık resim de eklemiyorum..bu amatorce olaylar bütün hevesimi burnumdan getirmişti..
Nizip te kaymakam ya da belediye başkanı bi bina hibe eder..adam başı Nizipliler tarafından 10 ar lira verilerek gerekli ortam sağlanır ve Nizip in içinde NİZİP ARKEOLOJİ MÜZESİ OLUR.. bi müze olursa kimse de hiç birşeyi hiç bir yere götüremez..Bu bi milletvekilinin çabasıyla da olmaz bunu sadece milletvekilinin omuzuna yıkmak da saçmalık...Ayrıca zeugma ya gezmeye de gittim..baktım ki..sadece bira şişeleri duvar yazıları afedersiniz insan pisliği..çöp.. ama lafta zeugma da zeugma..hadi ordan diyorum o kültürperestlere de..önce bu pisliği önleyin sonra da yenisine sahip çıkmaya çalışın..insan utanıyo oralara gittiği zaman..elimde resimleri de var bıdı bıdı edilmesin diye çektim..tam bir hayal kırıklığı..aslan yattığı yerden belli olur..sadece birileri geldiğinde temizlik olmaz..bu kültüre de sahip olunmadan o eserleri çıkarsanız dahi kıymeti bilinmeyecektir aynı pislik akevler içinde başka yerler içinde de olacaktır buna çare lazım...imza toplamak gibi saçma sapan afaki şeylerle uğraşılacağına..para toplanıp müze yapılsın..kaymakamı, belediye başkanını sıkıştırmak lazım.. gerekli olan yeri de onlar temin etsinler devlet olaraktan..devlet de üstüne düşen görevi yapsın..
Bu konuya Niziplilerin sahip çıkması lazım, arkadaşların dediği gibi sadece bürokratların çabalarıyla olmaz.
e-Mail Atalim yetkili makamlara?
Kime biri bir email adresi versede atsak .Cali;221261 wrote:e-Mail Atalim yetkili makamlara?
Fazla uzunca olmamak kaydiyla ortak bi yazi yazip Gaziantep valisine, millet vekiline bakana basbakana daha sonrada cumhur baskanina e-Mail olarak atalim. ciddiye almayip cevap vermezlerse , eserleri antep muzesine goturmeye kalkarlarsa medyanin ilgisini cekmek icin bir kac eylem yapabiliriz??? (bu benim fikrim).
Bir kent kendi tarihiyle tanınır ve bu tarihle övünür. Tabiki Nizip'te çıkan tarihi eserlerin Nizip'te kalması gerekir. Başka şehirlerde sergilenmesi, Türkiye'de ki tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılarak oralarda sergilenmesi ile eşdeğerdedir kanaatindeyim. Ancak, Nizip'li yetkililerin bir an önce Nizip'in tarihinin sergilendiği bir Nizip Müzesi açılması girişiminde bulunmaları gerekmektedir. Bu eserlerin Nizip'te kalması Nizip halkının duyarlılığını görsel, yazılı ve sesli basına taşıması ile daha da kolaylaşacaktır. Tabiki Nizip'li milletvekillerinin, Nizip Belediye Başkanı'nın, Nizip'li işadamlarının ve sivil toplum örğütlerinin de ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerekmektedir. Herşey yerinde güzeldir. Ben yıllardır dışarıda memleket memleket tayin gören bir Nizip'liyim heryerde Antep Lahmacunu yapan Antep'li mevcut ancak Antep'te yediğimin tadını vermiyor neden? Çünkü Antep'te Antep'in havasını soluyarak yiyorum da ondan. Nizip'in genç nesilleri Nizip'in tarihini görerek yaşayarak Nizip'te öğrenmesi gerekir, başka yerlerde görerek başkalarından dinleyerek değil. Dışarıda yaşayan veya görev yapan bir Nizip'linin memleketine geldiğinde gezecek görecek bir yerlerinin olması gerekir. İnanın çok küçük ilçeler , köyler tarihi gezilecek yerleriyle yerli ve yabancı dünyanın turistlerini çekiyor bu bir ekonomik fırsat demektir. Neden Nizip'te dünya ya ismini duyurmasın. Ben Nizip'te kalacağından umutluyum, AĞLAMAYANA MEME YOK.
sayın nizipli hemşerilerim artık nizip için büyük küçük yaşlı genç hep birlikte el ele omuz omuza lütfen duyarsız kalmayalım kendi malımızmış gibi dünyada nizipten başka nizip varmı yeşil nizip için herkes birbirinin kulagına fısıldasın saygılarımla hakan çoban
yazilarin anlami cözülmüsmü ki ?
cözüldüyse aciklamasi nedirki
pek de güzel okunakli yazilar ama anlami ne acaba
Bu yazıda mozaiği yapan ve yapıldığı tarih vs yazıyor. Tam ne yazdığını bilmiyorum.
Fakat bu yazı mozaiği eşsiz kılıyor. Sökülüp giderse çok yazık olacak.
Sn.Vekilimiz bugün özel idare genel sekreteriyle falan görüşüyorlardı. NEtice ne oldu bilemiyorum.
bu konu hakkinda birseyler yapalim
uzaktan ne gelirse elimizden yapmaya calisalim
eskiden ucup giden bir zeugmamiz vardi olanaksizliklardan sergilencek yer falan olmamasindan dolayi
bari bu ucup gitmesin
cünkü tecrübemiz var o kadar yorumlar yazdik fikir alisverisiinde bulunduk o zamanlarda
bu konuda kamuoyu olusturmamiz lazim
sanal imza kampanyasi yapilsin biz uzaktakiler icin
ana sayfada günlerce hatta aylarca kalmali bence
hatta kültür bakanliginin linkine hazir önceden eli kalem tutan biri tarafindan yazilmis
mesajlar gönderelim
fakat o mesaj yazili olsun dilekce niteliginde
siteye giren bir sahis direk tikladiginda o dilekce kültür bakanligina ulasmali
mesela dilekce örnegi söyle olaiblir >>>kültür bakanligina nizip yöresinde cikan mozaiklerin yerinde sergilenmesi .... gibi
o yazılarda kilisenin yapıldığı tarih ve orda çalışan papazların ismi yazıyomuş.mozaikte tarih yazması mozaiği dünya çapında hatırı sayılır bir konuma getiriyomuş.çünkü üzerinde tarih yazan mozaik pek yokmuş.(arkeologların sözü)bizlere nizip li olarak bu mirasa sahip çıkmak düşüyo.bu işlerden anlayan birileri bize yol göstersin bizde ne yapmamız gerekiyosa yapalım ve bu eserleri memleketimize kazandıralım.
ARKADASIN dedi gibi kos koca zeugma gitti....!!:):)
Sayın;
milletvekiliimiz, valimiz, Kaymakamız, T.Odası Başkanı Özyurt, diğer oda başkanları, Turizm müzesi müdürü gibi konuya hakim yetkililer yaRIN 15:00 gibi kazı alanını gezecekler.
Konuyla ilgili mail adresleri lazım bize
basbakanlik gow trden linkler temin edilebeilir.
ayrica kültür bakanliginin linkide kültür bakanliginin sitesindedir
mail kutusu eli kalem tutan biri tarafindan doldurulup...yolla tusuyla siteye giren arkadaslar tarafindan yollanabilir
adres olarakta nizip com sitesi gösterilebilir
kamuoyu olusturulmus olur
fakat bence ana sayfada kalmali link kutusu
Hakanım sana zahmet, bu mail trafiğini hızlandıralım. bu gün gün boyu oralardaydım. fırtına çadırları uçurmuş adamlar perişan olmuşlar. Acilen 15000 tl lik bir çatı yapılması lazım.
TRT 2 de alt yazı olarak bu haber geçiyor. Galiba görüntülü olarakda verecekler.
Dün Pazar günüde sabah gazetesinde iç sayfalarda göründü.
Sabah gazetesi mozaik haberinin linki
Haberi nizipli gazeci ömer YAYLA ulusala taşıdı.
Trt2 haberinin linki
trt2 nizip Akevler mozik haberi

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx
bu link basbakanlik linki direk iletisime gecilmese bilee
resmi kurumlari bilgilendiriyorlar
Yani haberi olmasi gerekenlerin haberi
basbakanlik tarafindan haberdar oluyor
2 3 gün icinde sonuc aliniyor
fakat bu dilekceyi yazdiginizda
15 gün icindeee yasal olarak hakkim olan cevap hakkimin gözüönünde bulundurlumasi diye yazalim
yoksa sümen alti edilebilir
kanunu bildiginizi ve isin pesini birakmadiginizi belirtin
önemli not: yildizla isaretlenmis yerleri doldurmak zorundasiniz
dilekce su sekilde olabilir
T.C basbakanligina
gaziantep ili nizip ilcesi akevler mevkindeki
yeni kazilan tarihi eserlerin ilcemiz sinirlari icinde kalmasi ve gereken yardimin yapilmasinini arz ederim
daha önce ayni yöreden cikartilmis olan zeugma mozoiklerinin antep müzesine tasinmasi bizde büyük bir gönül kirikligi olusturmus olmakla beraber en azindan bu mozaiklerin ilcemiz sinirlarinda kalmasini ve gerkeen maddi destegin yapilmasini istiyoruz.15 gün icindeee yasal olarak hakkim olan cevap hakkimin gözüönünde bulundurulmasini...
bu yukardaki benim yazdigim yazi daha da sadelestirilip gönderilebilir
hadiyin arkadaslarrr kamuoyunu olusturalim
size verilcek takip numarasiylaa
dilekcenizi takip edebiliyorsunuz
verilcek numarayi ve tarihi bir köseye yaziniz unutmamak icin
takip edebilirsiniz
bu dilekce önce kültür bakanligina sonrada gaziantep valiligine yazilcak ordanda gereken yerlere
ama siz sadece bura yazcaksiniz gerisi onlarin isi
dolayli olarak ora bura yazmaktansa en basa yazalim
basbakanliga yanii
bende katiliyorum mozaiklerin nizipde kalmasina,ne gerekiyorsa yapalim ben yurdisinda olsamda elinden geleni yaparim sanal kampanyadan katilirim.
bence aklı yeten arkadaşlar bir an önce harekete geçsin.bizede ne görev düşüyosa ben kendi açımdan söylüyorum yapmaya hazırım.
bu arada mozaikler bizim inşaatta çıktı bu müslüm bozkurt ta neyin nesi ya.
Öğleden sonra Sn.Vali geldiğinde, halkında orada olmasında fayda var.
bugünmü geliyo vali abi.
Valinin tam geliş saati bellimi.admin;221688 wrote:Öğleden sonra Sn.Vali geldiğinde, halkında orada olmasında fayda var.
Sayın;
milletvekiliimiz, valimiz, Kaymakamız, T.Odası Başkanı Özyurt, diğer oda başkanları, Turizm müzesi müdürü gibi konuya hakim yetkililer bugün 15:00 gibi kazı alanını gezecekler.
Mümkünse etrafınızdaki bir kaç arkadaşla sizlerde gelin orada kalabalık yapalım.
Akevlerdeki bayanlarında gelmesi için çaba gösteriyorum. Hava soğuk olmasa kalabalık toplanabilirdi ama bakalım artık.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.