Genç Muhabbet

antepçe şiir

Kerim KIRLANGIÇ Üye
Teze şeyler örgendim gel hele, değişik sevek Sen beni sev ben seni sevim sevdayı yaşıyak, Sen bağa sevdandan yan ben sağa Glasik aşk hasa onu yaşıyak Yada senin haberin olmasın Ben seni marifden düllüğe kadar sevim Platonik aşk hasa onu yaşıyak... Sevdadan oturak, yiyek, içek ikimizde tombil olak Tombilik aşk odursa onu da yaşıyak Öle diysen gendimi dorgim Ömer lok'u dinlim dorgim biçim Piskopatik AŞK hasa onu yaşıyak Sağa diim hele bak Ben Kerem olim sen Aslı Sonumuz onlar gibi bitsin hanı yaslı Nostaljik aşk hasa onu yaşıyak Kibarlaşak tangolar gibi sevek Çok ince olak eyle dolanak Tangolik aşk hasa onuda yaşıyak Yalanı bırakak, hep dorgu söylüyek Barabar oturak, barabar kalkak El ele olak diz dize olak Göz gözede bulunak Realist aşk hasa onu yaşıyak Bostanlarda bahçalarda gezek El ele tutuşup türkü söylüyek Romantik aşk hasa onu yaşıyak Yav ağam pisiği kediyi sen die sevim Sende horozu culluğu acı ben die sev Sembolik aşk hasa onuda yaşıyak Gel ele verek gendimizi elektiriğe verek kaptırak Zangır zangır titriyek ama ölmiyek Elektronik aşk hasa onu yaşıyak Ahırlarda dolanak ve toprak yolda buluşak Tezek garalarında altında sığınak Otantik aşk hasa onuda yaşıyak Aman hele!!! beni semin mi? Ben seni hakkat sevim tama eyle şeyleri bırakak acı adam gibi sevek adam gibi ağam adam gibi sevek adam gibi yaşıyak... Saygılarımla Kerim KIRLANGIÇ
müslüm akpek Üye
Şiirin Nizip şivesi dışında birde esprileri var, bazı yerlerinde şiveyi tam yansıtamamış ama yine de çok güzel.
M.KÜÇÜK Üye
Bu şiirin orijinali şöyle AZERİ ŞİİRİ Sen meni sev,men seni sevim Sen menim için yan Men seni severah,yanim dutuşim Glasik eşk neyse onu yaşıyah Ya da sevme haberin olmasın Men sana sevdalanip dolaşim Platonik eşk neyse onu yaşiyah Sevdada oturah,yiyah içah Elele olah,gan kusah Tombilik eşk neyse onu yaşiyah İstersen sevdadan kendimi kesim Sağımi solumu doğriyim biçim Psikopatik eşk neyse onu yaşıyah Eyle sevah ki gara sevda olah Araplara benziyeh gapgara olah Gara eşk neyse onu yaşiyah Yalan söylemiyah hep doğru diyah Beraber oturah beraber yiyah Realist eşk neyse onu yaşiyah Birbirimize türkü söyliyah mızıldıyah Elele tarlalarda bostanlarda gezah Romantik eşk neyse onu yaşiyah Kediyi; gudiyi sen diye sevim Sen de horozi,guliyi men diye sev Sembolik eşk neyse onu yaşiyah Elele tutusip kendimizi elehtriga verah Zangır zangır titriyah,ölmüyah Elektronik esk neyse onu yaşıyah Chat odalarında buluşah (ben ekledim) Adımızı demiyah rumuzlarla yazışah İnternat eşkı neyse onu yaşıyah Ahirlarda komlarda buluşah Tezek ağıIlarının dibinde oturah Otantik eşk neyse onu yaşıyah. Anonim Azeri Şiiri
Fikret Kanat
xxhidayet Üye
Hepsi de birbirnden güzel...:))
mustibalci Üye
Nizip şivesini dinelem gerek, yazarak tam olarak anlaşılmıyor. ( BİLMEYEN İÇİN ) Şivemizden küçük bir örnek Birgün Hatice ile Mehmet Fırat'a yüzmeye giderler. Hatice suya girer. Aralarındaki konuşma şöyle geçer. Mehmet: Tum hacce tum Hatice: Tumamiym mağamet tumanım şişiy.
Kerim KIRLANGIÇ Üye
bu şiirin bestenmiş halide mevcuttur
müslüm akpek Üye
mustibalci;218143 wrote:Nizip şivesini dinelem gerek, yazarak tam olarak anlaşılmıyor. ( BİLMEYEN İÇİN ) Şivemizden küçük bir örnek Birgün Hatice ile Mehmet Fırat'a yüzmeye giderler. Hatice suya girer. Aralarındaki konuşma şöyle geçer. Mehmet: Tum hacce tum Hatice: Tumamiym mağamet tumanım şişiy.
Bunu benim elemanlara okudum, kimse birşey anlamadı, bu hangi dil dediler bende Zeugma dili dedim yedi enayiler.:D:D
mustibalci Üye
:) Şivemiz türkiyedeki en sempatik şive bence.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim