Kit’asi:J. Özel Harekat Grup K.liği TUNCELI
Sinif ve Rütbesi : J.Uzm.Onb.
Adi Soyadi : Mehmet KAYA
Baba Adi : Mehmet Hanifi
Memleketi : NIZIP/GAZIANTEP
Doğum Tarihi : 12 NISAN 1972
Sicil Numarasi : 1972/770 (1994-503)
Sahadet Tarihi : 23 EKIM 1997
Sahadet Yeri : VELISEYH/MAZGIR/TUNCELI
Sehidin Gömüldüğü Yer:GAZIANTEP SEHITLIĞI
Sehit J. Uzm. Onb. Mehmet KAYA 12 NISAN 1972 tarihinde nizip aşağıçardak köyünde doğdu. Baba adı Mehmet Hanifi Ana adı Zeynep Ilkokulu nizip aşağıçardak köyünde bitirdi. 15 AĞUSTOS 1981 tarihinde son yoklamasini yaptirdi. 28 SUBAT 1992 tarihinde eğitim birliği olan 488 nci Uls. Hf. Oto Tb. K.liği DÖRTYOL/HATAY emrine sevk edildi. Burada eğitimini tamamladiktan sonra 15 inci Kol. Bando K.liği IZMIT emrine dağitim oldu. Birliğine 08 HAZIRAN 1992 tarihinde katildi. Birliğinde askerlik görevini yaparak 28 MAYIS 1993 tarihinde terhis oldu. 04 NISAN 1994 tarihinde J. Özel Harekat Grup K.liği TUNCELI emrinde Uzman Jandarma Onbasi olarak göreve basladi. 23 EKIM 1997 günü MAZGIRT/ Veliseyh mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplari ile girilen çatismada sehit olmustur.
Gönderen: admin
Şehitlerimiz
Mehmet KAYA
ALLAH RAHMET EYLESİN...
RUHUN ŞAD MEKANIN CENNET OLSUN AZİZ ŞEHİDİM...
allah ailesine yardim etsin mekani cennet olsun
Makamin Kutlu Olsun Kardeşim
Allah rahmet eylesin
benim en sevdigim arkadaşlarımın arasındaydı.hatırladıkça gözlerim doluyor.allah rahmet eylesin.özgeçmişinde nizip yazmışsınız.doğumu ve okulu olarak düzeltirmisiniz.doğumu ve ilk ögrenimi nizip aşağıçardak olacak.ilginize ve sayfayı düzenleyenlere sonsuz teşekkürler.selam ve dua ile...
sayın admin kardeş:fotografını her gördükçe duygulandığım çocukluk arkadaşım aziz şehidimize allahtan rahmet ailesine sabrı cemil niyaz ediyorum.sizden ricam doğum yeri ve okulu kısmını nizip aşağıçardak köyü olarak düzeltirmisiniz.selam ve dua ile...nizip.com;47914 wrote:Kit’asi:J. Özel Harekat Grup K.liği TUNCELI Sinif ve Rütbesi : J.Uzm.Onb. Adi Soyadi : Mehmet KAYA Baba Adi : Mehmet Hanifi Memleketi : NIZIP/GAZIANTEP Doğum Tarihi : 12 NISAN 1972 Sicil Numarasi : 1972/770 (1994-503) Sahadet Tarihi : 23 EKIM 1997 Sahadet Yeri : VELISEYH/MAZGIR/TUNCELI Sehidin Gömüldüğü Yer:GAZIANTEP SEHITLIĞI Sehit J. Uzm. Onb. Mehmet KAYA 12 NISAN 1972 tarihinde NIZIP’ te doğdu. Baba adı Mehmet Hanifi Ana adı Zeynep Ilkokulu NIZIP'te bitirdi. 15 AĞUSTOS 1981 tarihinde son yoklamasini yaptirdi. 28 SUBAT 1992 tarihinde eğitim birliği olan 488 nci Uls. Hf. Oto Tb. K.liği DÖRTYOL/HATAY emrine sevk edildi. Burada eğitimini tamamladiktan sonra 15 inci Kol. Bando K.liği IZMIT emrine dağitim oldu. Birliğine 08 HAZIRAN 1992 tarihinde katildi. Birliğinde askerlik görevini yaparak 28 MAYIS 1993 tarihinde terhis oldu. 04 NISAN 1994 tarihinde J. Özel Harekat Grup K.liği TUNCELI emrinde Uzman Jandarma Onbasi olarak göreve basladi. 23 EKIM 1997 günü MAZGIRT/ Veliseyh mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplari ile girilen çatismada sehit olmustur. Gönderen: admin
İlginize teşekkür ederiz. Ruhu şad olsun.
yaptığınız düzeltme için ilginiz için teşekkürler kardeş allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin selam ve dua ile
Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber;
Sana avucunu acmış bekliyor PEYGAMBER
millet olarak, karanlığı yaşadığımız yılların, tam orta yerindeyiz..
bu karanlık yıllarımızda, yolumuzu yıldız misali aydınlatan şehitlerimiz; onurumuzdur..
Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber;
Sana avucunu acmış, bekliyor PEYGAMBER
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.
Efendi,dürüst,misafirperver biriydi Mehmet,
Yaz tatillerinde köye gittiğimde evlerimizin bitişik olması nedeniyle hoşgeldine gelir,köyün bahçelerinde gezdirir,Fırat ta bana yüzme öğretmeye çalıştığı aklıma gelir...Bu güzel konukseverlik özellikleri babası Hanifi Amca ve annesinden kaynaklanan aile terbiyesinden gelirdi...Ruhun şad olsun aziz kardeşim....
ah ne günlerdi bi insan bu kadar sevecen büyüklerine saygılı olmaz onu iyi hatırla
rım derlerya allah (CC) sevdigi kulunu yanına erken alırmış şehidimizde onlardan biridir nur içinde uyusun bu satırları afganistandan yazıyom bu sayfada emeği ğeçen herkese tşk ederim bayramınız mubarek olsun ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ herkes bunu böyle bilsin YASİN FIRAT
ah ne günlerdi bi insan bu kadar sevecen büyüklerine saygılı olmaz onu iyi hatırla
rım derlerya allah (CC) sevdigi kulunu yanına erken alırmış şehidimizde onlardan biridir nur içinde uyusun bu satırları afganistandan yazıyom bu sayfada emeği ğeçen herkese tşk ederim bayramınız mubarek olsun ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ herkes bunu böyle bilsin YASİN FIRAT
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.