Turizm ve Gezi Alanları

Rum Kale'de çekildi, Suriye denildi

admin Yönetici
P.tesi star tv'de gösterilen Büyük Macera adlı filmin birçok bölümü Suriye denilerek bölgemizde çekildi. Tanıdık gelen sahnelerin başında, kahire müzesi diye G.antep müzesi, Akhenatonun mezarı/sarayı diye Rum Kale ve bölgedeki diyer tepeler gösterildi. Çekim kalitesi, konusu ve Dünya'nın en güzel kadın oyuncusu Alaina Huffman ile :D seyredilmeyi hakeden bir yapım ortaya çıkmasına rağmen, bölgemizin ismi başka yerler olarak anılması üzüntü vericiydi. Rum Kale'de çekildi, Suriye denildi Jack Hunter Quest For Akhenaten's Tomb orijinal adıyla bilinen filmin başrol oyuncuları : Ivan Sergei, Joanne Kelly , Thure Riefenstein , Alaina Huffman, Susan Ward, Tuncel Kurtiz, Sinan Tuzcu, Savas Özdemir, Alper Kul vs.. Konusu : Jack Hunter maceracı bir arkeolojisttir. Arkeolojide okurken Profesörü Fredrick Shaffer ona akıl hocalığı ve babalık yapmıştır. Profesör Suriye’de Ugaritlerden kalma bir hazine olduğunu düşünmektedir ve bu hazineyi bulabilmek için Ugarit metinlerini çok iyi tercüme edebilen bir tercümana ihtiyacı vardır:Jack Hunter’a. Ancak Jack orada bir hazine olduğuna inanmaz ta ki hocası bir cinayete kurban gidene kadar. Hocasını kimin, ne için öldürdüğünü bulmak amacı ile Suriye’ye gider.Ancak hazineyi arayan tek kişi kendisi değildir. Rus mafyası da işin içindedir. Üç bölümden oluşan bu macera dolu kovalamacanın 2. bölümüydü. https://video.google.com/videoplay?docid=7633685205764711688 Eski medya kaydı (googlevideo: 7633685205764711688): kaynak adresi belirlenemedi.
ONURCEREN Üye
Evet sevgili hemşerilerim.bende bu filmi izledim.inanın üzüldüm.lütfen bu gibi olaylara tepkisiz kalmayalım.yani böyle bir film çekiliyor ve suriye diye lanse ediliyor.bu olayı esefle kınıyorum.ve herkesi kınamaya davet ediyorum.
oktay.cankesen Üye
Kurtlarvadisi ırak filmide nizipte çekildi ırak diye dünyaya yutturuldu
mustafa kaplan Üye
arkadaşlar bunu konu yaptığınıza inanamıyorum. bir filmin sahnesi nerede geçiyorsa mutlaka ordamı çekilmeli. bizim türkler her çöl sahnesi için sahra çölünemi gitsin....
admin Yönetici
sadece Türkiye'ye hitap eden bir türk filmi çekilseydi, sorun yoktu tabi. Fakat bu güzelliklerimizi çekip suriye olarak göstermeleri hiç hoş kaçmadı. Heleki tanıtıma ihtiyacımız olan şu günlerde rumkale'nin ön plana çıkarılması güzel olurdu ve filmi çekenlere zararı olmazdı.
müslüm akpek Üye
mustafa kaplan;216073 wrote:arkadaşlar bunu konu yaptığınıza inanamıyorum. bir filmin sahnesi nerede geçiyorsa mutlaka ordamı çekilmeli. bizim türkler her çöl sahnesi için sahra çölünemi gitsin....
Elbette dediklerin doğru ama filmlerin altında artık çekildikleri yerleri ve o bölgenin yerel yöneticilerine teşekkür ediliyor, filmin çekildiği yerin Rum kale olduğunu söyleselerdi Adminimizin dediği gibi çok büyük bir tanıtım olurdu.
nefer Üye
Yaw gerçekten ilginç konu . Helal olsun bu konuyu açan arkadaşa . Konuyu açan arkadaşa 1.sorum Uzay filmlerinide uzayda mı çekmek gereklidir ? 2.sorum Sinemada filmler için kurulan film setler ile ilgili fikri nedir ?.
admin Yönetici
Rumkale'yi gösterirken burası Suriyenin tarihi zenginliklerimi dersin ? Aynı şekilde Zeugma müzesinide gösterirken, burası Suriye'nin mozaik müzesimi dersin ? Bu size normalmi geliyor ?
müslüm akpek Üye
Nefer sen Niziplimisin.
nefer Üye
Nizipli değilim ama nizipli olup olmamam önemlimi. Yoksa ona göre mi cevap vereceksin

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim