Aşık ve Ozanlarımız

nizipli şairlerimiz

şükrü çiftçi Üye
değerli üye arkadaşlar ve abiler karınca kararınca nizip ticaret odası arşivinde bulunan şairlerimizi buldum kitabın içinden şairlerimiz bölümünün sayfasını keserek evde yazmaya başladım umarım faydalı olmuştur, yazan yazmayan herkese teşekkür AHMET ŞAHİN Ahmet şahin 1944 yılında nizipin ikizce köyünde doğdu.İlkokulu ikizce de tamamladı.Köyde geçimini çiftçilikle,,nakışlı kilim ve çuval dokuyarak sağladı.1974 yılında nizipe yerleşti.ve bu arada küçük çaplı triko işi yaptı.1964 yılında askere gidince şiir yazmaya başladı.ve bugüne kadar beşyüzü aşkın şiir yazdı.1963 de safiye hanımla ,evlenen Ahmet şahin ;dördü kız ,2 erkek altı çoçuk babasıdır.
Resim kaynağı
AVRADIN DİLİ Sıcacık çorbanı buz gibi eder Kökten kesilesi avradın dili Çok zaman ters söyler mürai gider Söylerken şişesi avradın dili Dırdıra merak var başlarsa susmaz Hücuma geçerse ateşi kesmez Yemek şöyle dursun bir çay da pişmez Çenesi düşesi avradın dili Surat asıldıkça döner satıra Saygı kalkar önem vermez hatıra İnatlık başlarsa benzer katıra Şişip de kalası avradın dili Canı dövüş ister bahane bulur Sayar noksanları kuru can kalır Eve sığmaz geniş oda dar olur Arılar sokası avradın dili Çirkinleşir oğlan –uşak bir anda İp bulursa asar seni tavanda Ölmüşse de kusur illa ananda Tersine dönesi avradın dili Keçiler çıkınca dağlar başına Kim karşı koyarsa uğrar hışımına Ambargo kor hem de ekmek aşına Şöyle bir başlarsa avradın dili Yine de nimettir, yokluğu zordur Ağusu olsa da tuyrağı vardır Yaşam onsuz olmaz bir eştir, yardır Söylensin bülbülsü avradın dili AHMET ÖZKAYA 1951 de nizipte doğdu.ilkokul,ortaokul ve lise öğrenimini nizipte tamamladı.Ankara iktisadi ve ticari ilimler Akademesi işletme Muhasebe bölümünü tamamladı.1979 -1980yıllarında Ticaret bakanlığında Bakanlık murakıbı olarak görev yapan ,Özkaya ,askerlik grevinin sonrasında kendi adını taşıyan Dış ticaret şirketini kurarak serbest çalıştı. Özkaya nın bazı şiirleri yerel gazetelerde yayımlanmıştır.Şiirlerindeki yalın ve içten ifadesi dikkat çekicidir.KAR TANELERİ Özkayanın 1969 yılından beri yazdığı seçilmiş şiirlerinden oluşan ilk şiir kitabıdır DOST ARADIM... Dost dost diye dünyayı gezdim, Görmedim ne bir dost ,ne bir sevgili Yıllardır aradım,canımdan bezdim, Görmedim ne bir dost,ne bir sevgili... ******************* Kimine gönlümün tacını verdim, Kimine bitmeden açtım kalbimi... Çok aradım,birgün bulurum dedim Görmedim ne bir dost,ne bir sevgili... ABDULKADİR ALKURT 1926 yılında nizipin bağlıca köyünde doğdu.Hiç okula gitmedi okumayı kendi kendine öğrendi.İlkokulu dışardan bitirdi.İlk evliliğini 1945 yılında yapmış olup ilk evliliğinden 3 çoçuğu bulunmaktadır.İkinci evliliğini 1961 yılında yaptı.ikinci evliliğinden 4 çoçuğu bulunmaktadır.Çoçuk yaşlarda başlayan ozanlık merakı ,kendisini bugünün ozanları arasına girmesini sağlamıştır SAZIM BENİM Benim bir tek arkadaşım Can yoldaşım sazım benim Derdimi bilen sırdaşım Özkardeşim sazım benim. Alması yok satması yok Bitmesi tükenmesi yok Tek eğlencem sazım benim. Sır saklar sırdaşım gibi Can ciğer kardeşim gibi Kırk senelik eşim gibi kucağımda sazım benim Yiyip içmeden aç kaldım Çürümedin dinç kaldın ben kocadım sen dinç kaldın Emektarım sazım benim...
mustafasahin Üye
AHMET ŞAHİN benim dedem olur 1 kitabı var ikinciyide allahın izniye çıkaracagızz
şükrü çiftçi Üye
mavi_şahin;207111 wrote:AHMET ŞAHİN benim dedem olur 1 kitabı var ikinciyide allahın izniye çıkaracagızz
eksiklerimiz varsa söle düzeltek mustafa seninde paylaşacağın bişe varsa yaz
fev Üye
Sevgili Şükrü, Koca Nizipte sadece aşık tarzında şiir yazan şairler mi var? Hem de iki tanecik... Bildiğim kadarıyla Türkiye genelinde tanınan çağdaş şairleri da var ilçemizin. İsimlerini vermek isterim ama sizin arayıp bulmanız daha yararlı olur diye düşnüuorum. İpucu: Bunlardan ikisi baba ile oğuldur. Sevgiyle. FEV
admin Yönetici
Şairlerimiz, ozanlarımız kültürümüzdür. Bu forumda bizler elimizden geldiğince aktarıyoruz. fakat sizlerin bilgi birikimlerinizi aktarmanız buranı gelişmesine ve gelecek nesillee aktarılmasına katkıda bulunacaktır. Lütfen bildiklerinizi bizlerle paylaşın.
Ramazan Tarhan Üye
nizipli şairlerimiz şükrü beni unutmuşsun :) bu kitabımda 3 tane ödüllü şiirim bile var :)
müslüm akpek Üye
Ramazan şu ödüllü şiirlerini burada yayınlarmısın, yada kitabını imzalayarak bana ulaştırabilirmisin.
Orhan Çelik Üye
Rahmetli Abdil amca ve Ahmet Şahin amca,farklı platformlarda defalarca şiir okumları için kürsüye davet etme şerefine nail oldugum iki güzel insan,iki meşhur şairlerimizdir. Bu vesile ile Ahmet amcaya uzun ömürler,Abdil amacaya da rahmet dileklerimi sunarım.
M.KÜÇÜK Üye
Yav Polen 2734 Mahmut abiyi nasıl unutursunuz...
tytyhgtyhgh Üye
Sanırım Şükrü'nün gözünde ŞAİR olamamışız? Yayınlanan şiir kitaplarım; Benliğimden Sızıntılar - İstanbul Matbaası 1991 Sevgi Sağanağı - İstanbul Matbaası 1994 Aşık Olmak - Bilge Karınca Yayınları 2008 www.antoloji.com/mahmut_kucuk sitesinden okunabilir !

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim