Millet işine gelen peygamberimizin uygulamalarını yapıyor işine gelmeyeni yapmıyor.
Dini İçerikli Konular
Teravih Namazı Nasıl Kılınır?
Güzel bir tespit.müslüm akpek;206899 wrote:Millet işine gelen peygamberimizin uygulamalarını yapıyor işine gelmeyeni yapmıyor.
peygamberimizın sünneti ile ilğili
De ki: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.
Şûrâ, 42/52-53 hal böyle iken hala işimize gelenı yapup yapmama noktasında biraz daha düşünmek lazım.
Hz. Muhammed peygamberimizin(sav) sünnetinin faydası nedir? Terketmek doğru mudur?tabii ki doğru degildir ama şimdiki zaman insanları hep işine gelenı yapiyor işine gelmiyenıde yapmiyor.İslam dini böyle mevsimlik elbise gibi değildir.Hava serinledimi giy, sıcak oldumu da çıkar misalı.
Öldükten sonra Allah bizlere neden Resulullahın sünnetini yapmadınız derse buna cevabımız varmı acaba.
Sevgili Fecrisadık Allah c.c bizi sadece farzlardan sorgulayacak, bu demek değil ki sünnetleri yapmayalım.Sünnetleri ana yemeğin yanındaki tatlı gibi düşün yapmassan günaha girmessin ama çok şey kaybedersin bu kaybediş kardan zarar olur ana sermayeden değil.Yaparsan da esktradan sevabın artar.Mesela Hz. peygamberimiz s.a.v sabah namazının 2 rekat sünneti için dünyadan ve onun içindekilerden daha hayırlıdır demiştir eğer sünneti böyleyse sen git farzını düşün.Burada asla sünneti hafife almak gibi bir şey söz konusu değil ama yüce mevlamızın bizden istediği şeyler vahiy yoluyla gönderilen ve peygamberimiz s.a.v tarafından da bize tebliğ edilen farzlardır.Farzları asla aksatmayalım sünnetleride göz ardı etmeyelim.
m.enes kardeşim iki şey var ikisinide sen söyliyorsun.Ama millet ne zaman ki sünnetı sizin dediği gibi düşünmeye başladı başımız beladan kurtulmadı.Dertler ardı ardına gelmeye başladı.Bereket kalmadı hastalık çoğaldı ızdıraplar dinmemeye başladı.
Allahu zulcelal peygambere tebliğ ettığı emir ve yasakların hepsını yapmak tabii ki lazım önce farz gerekli, aksını düşünmek sala düşünülemez.
yemeğın yanındaki tatlıya gelınce islam öyle yemeklerle kıyaslanacak birdin değil,sünnet ise yer ve gök bile resulun dediklerini dinlerken biz insanların dinlememesı gibi bir gariplik düşünemiyorum.Oysaki allah resulu hz.peygamber dini tebliğ etti ama onu yaşamak ve onu bizlere açıklamak gibi bir görevide vardı.Allah resulunun yaşantısı kuran idi.Hz Aişe R.A validemiz ''Onun ahlakı KUran ahlakı idi'' diyor sünnetleri kurandan ayrı düşünmek asla mümkün değildir.Hayat sünnetle anlaşılmaya başlamıştır.
Çok basit bir örnek olarak şunu zikredelim: Yemeği sol elimizle yersek dinden çıkmayız; ama sağ elimizle yersek bir sünneti yerine getirmiş, dolayısıyla sevap almış oluruz Tekrarlı yaptığımız işlerde 3, 5, 7 gibi tekli rakamlara riayet etmek, yatağa sağ tarafımız üzerine yatmak, tuvalete, banyoya sol ayakla girip sağ ayakla çıkmak, camiye, eve, işyerine sağ ayakla girip sol ayakla çıkmak gibi bireysel alanla sınırlı işlerden, toplumsal, hukuki, ekonomik, ticari konulara kadar aklımıza gelecek her faaliyet sahasıyla ilgili olarak Sünnet’in eşsiz rehberliği ve diriltici soluğu, bizlere iyiyi, doğruyu ve güzeli işaret ettiği kadar, sevap hanemizin dolmasını da sağlamaktadır
Sünnet’in bu fonksiyonu, herhangi bir konunun dinî-dünyevî şeklinde bir ayrıma tabi tutulmasını da engellemiştir İslâm alimleri, Müslüman’ın davranış ve fiillerini sevap-günah, helal-haram, mendup-mekruh gibi kategorilere ayırırken Kur’an kadar Sünnet’in de yönlendirmelerini temel almış, böylece İslâm, din-dünya ayrımı sebebiyle Hıristiyanlığın başına gelen tahriften korunmuştur
Bak zaman ne çabuk geçmiş yine teravih başlamış.
Teravihe giden oldu mu, buralarda camiler tenhaydı, sanırım sıcaktan.
Ramazan yine yaklaştı.Allah yardımcımız olsun
Amin... Hangi konuda
Teravih konusunda bu sıcakta nasıl kılınacak
Sıcak sacın üzerin kılmaya hiiç niyetim yok valla.:rolleyes::cool:müslüm akpek;264768 wrote:Teravih konusunda bu sıcakta nasıl kılınacak
Teravih namazı kılmayınca sıcak sacın üstündemi kıldırıyorlarmış...
Sen gel beş vakit namaza başla soğuk klimanın altında kıl,teravihide ya evde kıl yada seneye başlarsın..Olmaz mı.;):)müslüm akpek;264768 wrote:Teravih konusunda bu sıcakta nasıl kılınacak
İbadeti işkenceye dönürmeyelim lütfen
Bizim Saha camisine gelin, hatimle kılınacak, klimalar güffür güffür esiyor.
Belki vücudun sıcak içerisinde olabilir ama, ruhun serin ve engin bir vahada yol alır babacım..müslüm akpek;264778 wrote:İbadeti işkenceye dönürmeyelim lütfen
Vallaha ben şimdi serin serin akan Nizip çayın da çimmek isterdim.
He valla..Ağzın bal yesin.:)
valla müslüm abi benim bildiğim çay sa kanalizasyon karışan yer deyilmi?
Evet kardeşim aynen öyle, nizip çayında çimmeden gidersem gözüm açık gidecek.arman_;264893 wrote:valla müslüm abi benim bildiğim çay sa kanalizasyon karışan yer deyilmi?
İlla o b.... bulanacaksın yani.:)
Ya kanka güzelim konuyu nereden nereye getirdin :pM.ENES;264910 wrote:İlla o b.... bulanacaksın yani.:)
menes abim haksızmı müslüm ammi...
O her zaman haksız:D:Dbenbaskan;264926 wrote:menes abim haksızmı müslüm ammi...
Namazdan, çimmeye nasıl bir dalış yaptınız ben anlamadım valla!..müslüm akpek;264933 wrote:O her zaman haksız:D:D
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.