??????????????????*.
Genç Muhabbet
GÖNÜL BAHÇESİ
Osmancım Sakallı abin anlamamış,sana zahmet bi daha yazıversen...
yok abi p sorun benden oluştu
osman çok güzel gidiyorsun helal olsun misallerinin devamını bekleriz..
tşkler Allah razı olsun
OSMANCIM ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKÜRLER.AMA SAN BİRŞEY ÖNERMEK İSTİYORUM BU YAZDIKLARININ HEPSİNİ BİR KONU DA TOPLASAN OLMAZ MI.HER HİKAYE İÇİN AYRI KONU AÇIYOSUN VE BİR SÜRÜ KONU BİRİKİYOR.AYDINDAKİ ARKADAŞLARIMA ÖNERDİM BU SİTEYİ AMA BİR SÜRÜ KONUYU OKUMAK SIKICI GELDİĞİ İÇİN BİR DAHA GİRMEDİLER.ANLAYIŞINDAN DOLAYI ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER
Aşk benim hiç Senim olmamış .
Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya “Konuş konuş konuş” derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa …?
Aslında alıştırmalıyım kendimi hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı. Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim. Var olduğum her yer aşk(ın) şehri olmalı artık, yeniden sevmenin, sevilebilmenin yeri her yer, zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için. Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni yaşanmış tüm zamanlara, uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına. Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, bende yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım. Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim. Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim. Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım, sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için. Zira yoksun. Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi. Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti, Yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan,
Sanki benim hiç senim olmamış gibi…
.
Sevgili Gökhan Senai Demirciyi geçtin
Felsefe abicim o dediğin abi kim...?
https://www.senaidemirci.net/biyografi.html
tıkla bak edebiyat aşığı bir abimiz ;)
Gökhan ben tanıyorum örek verdim ya sana
Abi zaten sana değil ben huziye bilgi verdim üstadım sizinde yazılarınızı bekliyorum. :)
Çok ihtiyacımız var üstelik bu mübarek Ramazan-ı Şerif'te ayrıca bir vesile, birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim.
اللَّهُمَّ إِنِّى بِكَ وَ مِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِى وَ مَنْ طَلَبَ حَاجَةً إِلَى النَّاسِ فَإِنِّى لا أَطْلُبُ حَاجَتِى إِلا مِنْكَ وَحْدَكَ لا شَرِيكَ لَكَ وَ أَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ وَ رِضْوَانِكَ أَنْ
تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ أَنْ تَجْعَلَ لِى فِى عَامِى هَذَا إِلَى بَيْتِكَ
الْحَرَامِ سَبِيلا حِجَّةً مَبْرُورَةً مُتَقَبَّلَةً زَاكِيَةً خَالِصَةً لَكَ تَقَرُّ بِهَا عَيْنِى وَ تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِى وَ تَرْزُقَنِى أَنْ أَغُضَّ بَصَرِى وَ أَنْ أَحْفَظَ فَرْجِى وَ أَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِيعِ مَحَارِمِكَ حَتَّى لا يَكُونَ شَىْ‏ءٌ آثَرَ عِنْدِى مِنْ طَاعَتِكَ وَ خَشْيَتِكَ وَ الْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ وَ التَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَ نَهَيْتَ عَنْهُ وَ اجْعَلْ ذَلِكَ فِى يُسْرٍ وَ يَسَارٍ وَ عَافِيَةٍ وَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَىَّ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِى قَتْلا فِى سَبِيلِكَ تَحْتَ رَايَةِ نَبِيِّكَ مَعَ أَوْلِيَائِكَ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِى أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِى بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ وَ لا تُهِنِّى بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِى مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلا حَسْبِىَ اللَّهُ مَا شَاءَ اللَّهُ.
Bu duanın ismine "Hac duası" denir. Merhum Seyyid İbn-i Tavus bu duayı "İkbal" kitabında Ramazan ayı gecelerinde akşam namazından sonra okunmasını İmam Sadık'tan (a.s) rivayet etmiştir. Merhum Kef'emi ise "El-Beled-ül Emin" kitabında bu duanın Ramazanın her günü ve ilk gecesinde okunmasının müstehap olduğunu. Merhum şeyh Müfid ise "El-Muhriç" kitabında bu duanın Ramazanın ilk gecesinde akşam namazından sonra okunmasının müstehap olduğunu nakletmiştir..
Huzeyfe resimler çok güzel olmuş,ellerine sağlık.
BALIKLAR DA AĞLAR
Aslında denizler mavidir bilir misin ya da biraz yeşil...
Griye bulanmış sulara , siyaha bulaşmış derinliklere deniz demeye dilim varmıyor benim.
Varnalının kızıyım ben.
Geldiğim yer Suyun öte yakası. Kanım ayak uyduramıyor kasvetine Anadolu´nun.
Hüzün kokusu alıyorum buram buram dağlarda uçuşan martılardan.
Düşlerimdeki bembeyaz martılar; dünya barışının beyaz güvercinlerine inat, huzurla yüzerlerdi bir zamanlar, maviliğinde içimin denizlerinin...
Artık içimi temelli terk ettiklerini keşfetmiş bulunuyorum.
Zaten çoktan, çağdaş resimden çıkarılıp atıldı bulutların kenarına iliştirilen martı siluetleri.
Şimdi tuvallerden siyah kargalar sarkıyor salkım saçak.
Sebebini merak ettim bir süre ve sonunda çözdüm.
Entelin biri açıklayıverdi sıvazlayarak keçi sakalını.
"Martılar çöplüklerde uçmaya alıştılar denizi terk ettiler….ve onlar artık çevre kirliliğinin bir simgesi" dedi ve asla resme giremezlermiş kirlenmiş beyaz giysileri ile.
Nasıl mantık ama! Tüm yaşamım boyunca; bu tür keskin ve zeka ürünü tanımlamalar yapabilmeye özenmişimdir.
Oysa ki fazla zeki biri değilim. Bu yüzden içim sızlayarak martıların giysilerini temizleyebilmeyi düşlüyorum.
Hala! Denizimin kokusu..denizimin kıyısı… mavisi.. biraz da yeşili….nerede şimdi ? Hışırtısını dinleyemediğim dev dalgaların.
Yüzümde serpintisi dolaşamadığında tuzlu rüzgarın ve başlıyorum usuldan.
Yaşam bu mu ya da başka bir deyişle bu yaşamak mi, diye.
Hem bilir misin ki balıkların sesi çok neşelidir aslında.
Ağız dolusu seslenirler birbirlerine kaygan derilerine tutunmuş yaşamlarının gücü yettiğince.
Denize düşme talihsizliğine uğramış bir simit parçasını paylaşmaya çağırırlar birbirlerini. Ve bu seslenişle bilirler ki her boyda balık gövdesi icabet edecek bu çağrıya.
Ve yine bilirler ki büyük balık küçük balığı yutar.
Ama seslenişleri donmaz dudaklarında.
Islak gövdelerindeki kıpırdaşma; yaşam kavgasının erdemine dönüşüp yüzgeçlerinde soluklanır ve belki de; son bir kuyruk darbesine takılır kalır.
Ama ne gam. Sudaki yaşamda gam yoktur bilir misin? Yeter ki suyun içinde olmaması gereken bir nesneye tutunmasın yazgıları.
Bir olta iğnesine kanmak ve çırpınmak, gergin misinayı sallayarak.
Yazgıları değildir aslında.
Ya da olmamalı.
Şimdi kirli ve pis bir kentteyim.
Sevda, paslı iğnesine takmış zokayı…
Misina gergin. Yazgım bu değil aslında.
Ya da olmamalı.
Bana ait olmayan havalarda soluk almayı bilmiyorum.
Ben Rahimdeki suyun usta dalgıcıydım.
Şimdi ise; yüreğimdeki cenin, yüzgeçlerine sevdalı bir pirhena gibi, akciğer solunumuna geçmeyi reddediyor.
Çok net olarak görüyorum ki; kıyılarımda sarı çizmeleriyle suya girmiş adamlar var.
Ellerinde; kirli soluk ışıklarıyla göz kırpan gemici fenerleri ve ağırlaşmış ağlar, çığlıklar atıyorlar.
O Sarı çizmeli adamlar var ya Varnalının kızı;işte o adamlar…
Büyük balık küçük balığı yutar kuralını bile bozdular.
Şimdi ise eğri büğrü gövdeleri ve kirli elleriyle ördükleri ağlarını topluyorlar.
Ağlar gergin ve ağır.
Yarı bellerine kadar suya girmiş adamlar sarı çizmeli.
Ağlarında ise ; balıklar var.
Sana, asla yanıtlamak zorunda olmadığın son bir soru daha sevdiğim.
Balıklar da ağlar…. Bilir misin?
Sevgili Şener Güler' e teşekkürler .
Edited by - Nizipli_kurt on 9/27/2006 4:59:39 PM
anlatabilseydim sevdamı ve anlatabilseydim kaybolan düşlerimi, belkide bu denli acımazdı içim....
Gönül zenginliği
Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır.
Sonra yaptıkları şeyden pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmak için ineği Hacı Bektas Veli´nin dergâhına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergâhlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu.
Durumu Hacı Bektas Veli´ye anlatır ve Hacı Bektas Veli helal değildir diye kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergâhına gider ve ayni durumu Mevlana´ya anlatır, Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder.
Adam ayni şeyi Hacı Bektas Veli´ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana´ya bunun sebebini sorar.
Mevlana söyle der: Biz bir karga isek Hacı Bektas Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir... Bunun üzerine adam üşenmez ve kalkar Hacı Bektas Dergâh´ına gider. Hacı Bektas Veli´ye, Mevlana´nin kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hacı Bektas Veli´ye sorar. Hacı Bektas da söyle der: Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana´nin gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir, ama onun engin gönlü kirlenmez.
Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmisdir. .
Edited by - Gökhan Dokuyucu on 9/29/2006 1:31:39 PM
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaw..... Müthiş bir konu... Eeeee sonunda kıza ne olmuş...? Merak ettim bak...!
Sevda Bahçesi metin [Eksik eski medya kaydı]
Bir gül mahzun durur bahçede
Yapraklan yorgun.
Sen pembe güllerin en pembesi
Hasta solgun.
Bir gül taze durur bahçede
Yaprakları diri.
Sen beyaz güllerin en beyazı
Yağmur gibisin.
Bir gül baygın durur bahçede
Yaprakları serin.
Sen sarı güllerin en sarısı
Yağmur gibisin.
Pembe gül hülyandır açılmış,
Beyaz gül yanakların,
Sarı gül dağınık saçlarındır,
Ve mahzun kalbim ateş gibi
Yanan dudaklarındır. grafs/resim/kare [Eksik eski medya kaydı]
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" style="border-left-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-collapse: collapse; border-right-width: 0px" id="AutoNumber4" bordercolor="#111111" <tbody <tr <td width="35%" align="center" valign="top" style="border-right: #111111; border-top: medium none; border-left: #111111; border-bottom: medium none" bgcolor="#ffffff" <p style="margin: 0px 0px 0px 50px" align="left" .<h1 style="margin: 0px 0px 0px 50px" align="left" Sen’i seven her ruh uludur ya Resûlallâh!
Gönlü-gözü onun doludur ya Resûlallâh!</h1 <p style="margin: 0px 0px 0px 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Cemâlin pertevinden zerre şevk alan billâh,
Kapının ayrılmaz kuludur ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Beklemez bir başka iltifât Sana erenler,
Semtin iltifat buğuludur ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Gönül gözleriyle bir kere seni görenler,
Onlar ruhların bir koludur ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Uçuşur ikliminde altın kanatlı kuşlar,
İklimin kuşların yoludur ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Cennet yamaçları gibidir orda ufuklar,
Cemâlin bu ufkun tülüdür ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Sana ermek imanlı gönüllerin rüyâsı,
Seni bilmeyenler ölüdür ya Resûlallâh!.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 50px" align="left" Vuslatın, bu garip kıtmîrin her dem hülyâsı,
Bu benim gönlümün gülüdür ya Resûlallâh!.</td <td width="12%" align="center" valign="top" style="border-right: #111111; border-top: medium none; border-left: #111111; border-bottom: medium none" bgcolor="#ffffff" <p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" align="center" Şairin Sitede yer Alan.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" align="center" Diğer Şiirleri.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" "text-decoration: underline" Efendim .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" "font-family: Verdana" İ nsanl "font-family: Verdana" ığı n Efendisi.<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" "color: navy" Medinenin Gülü .<p style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px" "color: navy" Ravza .
</td </tr </tbody </table <script </script
GÜL YÜZÜNÜ RÜYAMIZDA.
.
Gül yüzünü rüyamızda.
Görelim yâ Resûlallah.
Gül bahçene dünyamızda.
Girelim yâ Resûlallah.
.
Aşkınla yaşarır gözler.
Hasretinle yanan özler.
Mübarek ravzana yüzler.
Sürelim yâ Resûlallah.
.
Sensin gönüller sultanı.
Getirdin yüce kur'ân'ı.
Uğruna tendeki canı.
Verelim yâ Resûlallah.
.
Veda edip masivaya.
Yalvarıp yüce Mevlaya.
Şefaat-i Mustafa'ya.
Erelim yâ Resûlallah .
Levleke dedi sana hak.
Bağışla yüzümüze bak.
Huzurullaha yüzü ak.
Varalım ya Resûlallah.
.
Derviş derki kardeşlere.
Çok salavat ver kardeşlere.
Gül yüzünü göre göre.
Ölelim ya Resûlallah.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.