Nizip.com
Üye ol
Tarım ve Sanayi Konuları

Ülfet fabrikasını Beşler aldı

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ülfet yönetim kurulu ile yaptığımız roportajı bu konunun 2.sayfasında bulabilirsiniz.

1955 yılında 27,5 milyon sermaye ile kuruldu. 1970 yılına kadar ülke ekonomisine hizmet eden kuruluş, gelişen teknolojiye ayak uyduramayınca bu yıldan itibaren gerilemeye başladı.

Ülfet sabun ve yağ sanayi fabrikası yıllar önce özelleştirilmiş fakat randımanlı bir şekilde çalışamamıştı. Kurtlar vadisi filminin Ebu Garp cezaevi dekorasyonu olarakta kullanılan fabrika son zamanlarda atıl olarak duruyordu.
Yaklaşık üç ay kadar önce BEŞLER Makarna Un İrmik San. Tic. A.Ş fabrikayı satın alarak bünyesine kattı. Şu sıralar fabrikaya limitsiz yatırım gündemde ve hızlı bir yenileme çalışması yapılıyor.
Yetkililer fabrikanın eskisinden güçlü ve mutlaka gün şartlarının üzerinde modernizasyonunun yapılacağını, çıkan ürünlerin Nizip yöresinden olmasına dikkat edeceklerini ve dünya standartlarında Nizip yağlıktan zeytinyağı ve salamura zeytin üretip bir kalite standardı yakalamak istediklerini bunu özellikle belirtmemizi istediler.
Bizde Ülfet’in eski günlerinden iyi ve kapasite olarak artmasını temenni ediyoruz. Beşler A.ş.’ye hayırlı kazançlar diliyoruz..
new zelland Üye
SELAM ARKADAŞLAR BİZ İNSANLAR İÇİN HER AN BAŞIMIZA GELEBİLECEK OLAN KALP KRİZİNE KARŞI BİR SLAYT GÖSTERİSİ HAZIRLADIM İZLERSENİZ SEVİNİRİM NE KADAR ÇOK İNSAN İZLERSE O KADAR ÇOK İNSANIN HAYATI KURTULUR BELKİDE SELAMLAR SİZE..............https://www.hemenpaylas.com/download/1465497/kalpkrizi.pps.html
mehmet bilim Üye
İDDA EDİYORUM ŞİMDİYE KADAR NİZİPTE YAPILAN EN GÜZEL SABUN AKSİNİ İDDA EDEN VARSA HER TÜRLÜ DENEYİ YAPIP NOTER HUZURUNDA ONAYLATIRIZ
freee_27 Üye
Hayırlı olsun diyorumBeşler a.ş. ve Niziplilere.
ahmeter Üye
Inşaallah ülfete Modern Bir Düdük Takarlar ... :)
ibrahim Üye
Ülfet ilk sıralar kendi alanında dünyadaki 2 fabrikadan biriymiş söylenenlere göre, doğrumu bilmiyorum...
Böyle bir işletmenin tekrar Nizip ekonomisine kazandırılması hem Nizip için hemde bölge için çok büyük katkılar sağlayacaktır.
Bir zamanlar Nizipte faaliyet gösteren o güzelim işletmeler tekrar canlansa belkide bölgedeG.Antep!'ten sonra ikinci sanayi kenti oluruz.
Memleketimize Hayırlı Olsun
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
ülfetin tekrar yapılandırılıp üretime gecirilmesi, felçli bir hastanın yeniden ayağa kalkması gibi birşey... gayet sevindirici bir olay...
umarım hem ilçemize hemde Beşler A.Ş.'ye hayırlı olur..
babacancan Üye
geçen hafta urfada toptancılarda ülfet zeytinyağı markalı ürünleri gördüm ve sahte olabileceğiğni düşündüm.
o fabrikanın ekmeğiyle yetişen biri olarak hayırlar ve bol kazançlar diliyorum.
Subutay Üye
Abi haber içinteşekkür ederim. Bu, Nizip açısından umut verici bir gelişme.
Ahmet karadag Üye
Dostlar,
Nizip ve Nizipliler adına gayet sevindirici bir gelişme...
Hayırlı ve uğurlu olsun.
Selamlar Saygılar
saldiray27 Üye
ne dyelim umarım Nizip imize faydalı olurr...
Subutay Üye
"haberdevambaslik" Beşler, Ülfet’i aldı, 10 milyon dolar yatıracak

"muhabir"

UN, bakliyat, makarna üretim ve ihracatı yapan Beşler Şirketler Grubu, Türkiye’nin en eski sıvı yağ markalarından Ülfet’in Gaziantep’in Nizip ilçesindeki tesislerini satın aldı. Satışı konusunda daha önce anlaşma sağlanan Ülfet, yasal bekleme süresinin tamamlanmasının ardından Beşler Şirketler Grubu tarafından resmen devir alındı.

MARKA CANLANACAK: Beşler Şirketler Grubu’ndan yapılan açıklamada, uzun süredir tam kapasite ile çalışmayan Ülfet tesislerinin yeni yatırımlarla modernize edilerek, sektörün önemli markalarından biri haline getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye yağ sektörünün en köklü ve önemli markaları arasında yer alan Ülfet, Nizip sanayiinin de sembolü haline gelmesine rağmen ekonomik krizler sonrasında gücünü yitirmiş ve atıl hale gelmişti. Beşler Grup olarak un, bakliyat ve makarna gibi temel gıda ürünlerinden oluşan ürün portföyümüze yağı da ekleme amacı taşıdığımız için Ülfet’i satın alarak bu markanın yeniden canlandırılmasını hedefledik" denildi.

NİZİP ZEYTİNİ İÇİN: Beşler Şirketler Grubu’nun açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Ülfet ile Nizip bölgesinde ekimi giderek artan zeytinin hem sofralık zeytin, hem de zeytinyağı şeklinde değerlendirilmesi sağlanacak. Böylece binlerce üreticinin aile bütçesine de katkımız olacak. Hem iç pazara hem de ihracata üretim yapacağız. Tesislerde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve fabrika son teknoloji ile yenilenecek."

1955’TEN BERİ ÜRETİYOR: Nizip’teki Ülfet Gıda, yağ ve sabun sanayi tesisleri 1955 yılında rafine edilmiş zeytin yağı, ayçiçek yağı ile sergi tipi ve lavabo tipi sabun üretmek amacıyla İtalyan teknolojisiyle kurulmuştu. Tesiste rafine ve vinterize zeytin yağı, ayrıca ayçiçek yağı ile pamuk yağı üretilebiliyor.

Kaynak: www.hurriyetim.com
Kasım Böler Üye
Ülfet fabrikasını Beşler aldı
alıntı:
Nizipli_kurt:
"haberdevambaslik" Beşler, Ülfet’i aldı, 10 milyon dolar yatıracak

"muhabir"

UN, bakliyat, makarna üretim ve ihracatı yapan Beşler Şirketler Grubu, Türkiye’nin en eski sıvı yağ markalarından Ülfet’in Gaziantep’in Nizip ilçesindeki tesislerini satın aldı. Satışı konusunda daha önce anlaşma sağlanan Ülfet, yasal bekleme süresinin tamamlanmasının ardından Beşler Şirketler Grubu tarafından resmen devir alındı.

MARKA CANLANACAK: Beşler Şirketler Grubu’ndan yapılan açıklamada, uzun süredir tam kapasite ile çalışmayan Ülfet tesislerinin yeni yatırımlarla modernize edilerek, sektörün önemli markalarından biri haline getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye yağ sektörünün en köklü ve önemli markaları arasında yer alan Ülfet, Nizip sanayiinin de sembolü haline gelmesine rağmen ekonomik krizler sonrasında gücünü yitirmiş ve atıl hale gelmişti. Beşler Grup olarak un, bakliyat ve makarna gibi temel gıda ürünlerinden oluşan ürün portföyümüze yağı da ekleme amacı taşıdığımız için Ülfet’i satın alarak bu markanın yeniden canlandırılmasını hedefledik" denildi.

NİZİP ZEYTİNİ İÇİN: Beşler Şirketler Grubu’nun açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Ülfet ile Nizip bölgesinde ekimi giderek artan zeytinin hem sofralık zeytin, hem de zeytinyağı şeklinde değerlendirilmesi sağlanacak. Böylece binlerce üreticinin aile bütçesine de katkımız olacak. Hem iç pazara hem de ihracata üretim yapacağız. Tesislerde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve fabrika son teknoloji ile yenilenecek."

1955’TEN BERİ ÜRETİYOR: Nizip’teki Ülfet Gıda, yağ ve sabun sanayi tesisleri 1955 yılında rafine edilmiş zeytin yağı, ayçiçek yağı ile sergi tipi ve lavabo tipi sabun üretmek amacıyla İtalyan teknolojisiyle kurulmuştu. Tesiste rafine ve vinterize zeytin yağı, ayrıca ayçiçek yağı ile pamuk yağı üretilebiliyor.

Kaynak: www.hurriyetim.com
Bu gün Ülfet'te 1991-1993 yıllarında görev yapmış çok değerli ve mesleğinde çok başarılı (Kimya Mühendisi-Yağ konusunda Türkiyedeki ender isimlerden biri hatta Sanko holding'indanışmanlığını da yapan) bir büyüğümüzle sohbet etme imkanım oldu, Hürriyet gazetesinin yazdıklarını birebir uyguladıklarını öğrendim şu an ÜLFET tam anlamıyla bir şantiye haline gelmiş durumda

ve o özlenen yeşil pirina yağından yapılan YEŞİL ÜLFET PİRİNA SABUN'nun da üretimine başladıklarını öğrendim çok sevindirici bir gelişme,

burada çok fazla bahsetmem belki reklam gibi olacak ama bugün bende bir sanayici olarak ülfetinsadece hafızamızda kalanadını bütün Türkiye ye duyurduğu günlerin tekrar geleceğine inandım.
ibrahim Üye
Çok önemli ve bir o kadarda bilinmesi gereken bir konu... başımıza ne zaman ne geleceği hiç belli olmuyor,
Kalp krizi kadar önemli ve can alıcı bir rahatsızlık izlediğim kadarıyla basit bir yöntemle ilk yardım uygulanabiliyor en azından kendi kendimize uygulaya biliyoruz, belki önemsiz görükebilir ama çok hayat kurtarabilir...
Subutay Üye
Bence de Ülfet Nİzip için büyük bir nimetmiş bir zamanlar. Yine öyle olması dileği ile...
Kasım Böler Üye
Ülfet fabrikası Nizip’in tarımının, tarıma dayalı sanayisiningelişmesinde lokomotif olmuş, model olmuştur,

bugün Nizip’te emekli olmuş her 100 kişinin 20 tanesi Ülfetten emeklidir,

adını ve ürünlerini Nizip değil Türkiye biliyor ürünlerini raflardan seçerek aldıkları yıllar çok gerilerde değil

Ege bölgesinde Tariş ne ise Güneydoğu ve Doğu akdenizde de Ülfet odur,

Ve ülfetin yeniden çalışacak olması Nizip’te işsizliğin azalmasına bir nebze olsun katkıda bulunacaktır...... şimdi yazmak istemiyorum en az on değişik noktada Nizip’e ve Niziplilere fayda sağlayacaktır.

Böyle bir tesisin yeniden çalışması yada el değiştirerek çalışmaya yönelmesi konusundaki habere yazmış olduğunuz bu mesaj ile neyi ima ediyorsunuz anlayamadım,

lütfen arkadaşım..!
cengizkrbck Üye
Maşallah bu Beşler(ülfet) Nizip için değerli bir kurum olacağa benziyor...
Yani ülfetin eski günleri gibi...
Ah keşke Nizip'e şu ülfet gibi iki fabrika daha kurulsa ne güzel olurdu hem köylünün malı değer bulur hem esnafın yüzü güler..
Subutay Üye

İnşallah hayırlısı olur. Belki bu şekilde Nizip'teki zeytin yağı üreticileri ürününkalitesine de önem verirler..
Orhan Çelik Üye

Bu yönde kurdukları modern tesisleri gördüm,gerçekten ciddi bir çalışma içerisine girdikleri belli..
fecrisadık Üye
İçimizde Zeytin sahibi olanlara acilen duyurulur.
benbaskan Üye
ne güzel en azından artık işlenip satılabilecek bir z.yağı markamız olacak ve Nizip ekonomisine girdisi çok önemli olacak başarılar diliyorum beşler firmasına
Kasım Böler Üye
Ülfetin tane zeytin alımı yapması yöremizdeki çiftçiler için gayet güzel bir gelişme,

Ayrıca hem rekabet ortamı oluşması açısından hemde Nizip menşeli kaliteli salamuralık zeytin ve z.yağının Ülfet (Beşler) markası adı altında tüm Türkiye'de market raflarında olacak olması Nizip'in zeytin ve zeytinyağı üretiminde söz sahibi olduğunu bir defa daha kanıtlar.
Kasım Böler Üye

Sn.Mehmet Bilim iddianız doğru olabilir hatta bende aynı kanaatteyim; fakat Ülfet’in ürettiği sabun vb. ürünlerin kaliteli olup olmadığı hakkında neden bu kadar taraflı bir konu açtınız onu anlayamadım, Ülfetin ürünleri kaliteli ise Nizipte üretim yaptığı ve Nizip ile Ülfet ismi özdeşleşmiş olduğu için gurur duyarız aksi olursa da Ülfet ismi dolayısıyla üzülürüz ancak sonuçta Ülfet artık özel bir kuruluş ve ticari gayeleri olan işletme. Bu konuyu sade bir vatandaş olarak açmış olsanız bile bunu noterdeonaylatacak derecede iddia etmeniz doğru değil, Ülfet ile yakın bir alakanız var ise gizli üye olarakdeğilde gerçek kimliğiniz ile yazın ve lütfen kendinizi yeteri derecede tanıtınız ki sizin samimiyetinizi anlayalım..
mehmet bilim Üye

saygı değer hemşerim kimliğimi hiç bir zaman gizlemedim söylediğim sözün her zaman arkasındayım aksini idda eden varsa ıspatlamaya hazırım.

.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ülfet’de üretilen sabunun tekniği ve içeriği hakkında bilgi verirseniz daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Detaylı bir açıklama özlediğimiz Ülfet’in tekrar hayata döndüğü konusunda bizleride tatmin edecektir.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim