Evet sanırıM tRaFik ışıklarının süreleri gözden geçirilmeli.
Bir de öyle bir ayar verilmeli ki, Bir ışıkta geçtikten sonra diğer ışıkta da kırmızıya takılmamalısın.
Sanırım her ışıkta kırmızıya takılma olasılığı çok fazla burada.
Sevgiler...
Ben Kendim cekdim bu fotoyu Osmanlı Parkının Yanındaki trafik Lambası ben Bu hali Nizipe yakışdıramıyorum .. Hiç Lamba Yanmasa bu halden iyidir. benim yaşım 17 trafik kurallarına yaya kurallarına uymak , uydurmak düsüncelerim var.. Ama Yöneticilerin Umrunda değil bence.. Hayırlısı Olsun Gelicekde görücez..Resim kaynağı
arkadaşlar ışıklar düzeltildi şu anda osmanlı parkından çıktığımız zaman taa öenek pastanesinin oraya kadar yeşil dalga uygulaması var (YEŞİL DALGA UYGULAMASI DÜNYANINI HER YERİNDE TEK YÖN TARAFINDA OLUR HİÇ BİR ZAMAN GİDİŞTEDE GELİŞTE DE YEŞİL DALGA OLAMAZ) birde şikayet etmemiz normal yeni bir uygulama olduğu için alışmak biraz zaman alacak ama şuna inanın kazalar %80 azaldı BÜYÜK ŞEHİRLERDE BEKLEME SÜRELERİ DAHA UZUN birde öyle birşeyki örneğin yeşilin zamanını uzattığımız zaman otamatikmen kırmızının süreside uzuyor kırmızıyı uzattığımız zaman yeşilin süresi kısalıyor sistem böyle ama yinede teşşekür ederiz ufak tefek aksaklıklar var düzelteceğiz SAYGILARRR
İki taraftada yeşik dalga yapılabilir, çünkü mesafe çok uzun değil.
Ana caddelerin yükünü azaltacak şekilde yeşili çok, kırmızıyı az ve yeşil dalga...
Yan yollara ise biraz daha uzun kırmızı ile sorun çözülebilir.
admin;154317 wrote:İki taraftada yeşik dalga yapılabilir, çünkü mesafe çok uzun değil.
Ana caddelerin yükünü azaltacak şekilde yeşili çok, kırmızıyı az ve yeşil dalga...
Yan yollara ise biraz daha uzun kırmızı ile sorun çözülebilir.
Abi zaten ara yolların kırmızıları fazla ana yollara göre (şuu anlatamadım galiba yeşil dalga sistemi sadece bir tarafa çalıştırabiliyoruz diğer tarafa uygulama yapılamıyor yani bunun orjinalı böyle ben çok ugraştım ama olmadı bu antepdede böyle istanbulda da böyle türkiyenin her yerinde aynı )NİZİP HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK
Yeşil dalganın sadece tek tarafa uygulanabildiğini bilmiyordum, önce olmaz dedim ama araştırınca doğru olduğunu öğrendim, bunun sebeb, ışıklarda yeşil yanarken sola dönüşler karşı taraftan gelen trafiği kesiyor sebep bu ama bunu illaki Niziptede uygulayacağız diye bir şey yok, mesafe kısa ve trafikte çok yoğun olmadığından uygulanabilir bu yazılımla ilgili zamanı ayarlayan kartlar standar üretiliyor sanırım ama istense yapılabilir.
evet bencede...:) hem geç yanıyor hem dur yanıyor...karsıya gecerken çok dıkkat etmek gerek...yaya geçitlerine biraz düzenleme yapılsa..insanlar cocuk arabsı ıle karsıya geemıyolar yol ortasından gecıyor..çünkü yay geçidi refüje geliyor...:)
Arkadaşlar lambalarla ben ilgileniyorum son düzenlemeden sonra bir sorun kalmadı şu an hiç bir yerde hem geç hem dur yanmıyor . ben daha öncede yazdım bu süreler en kısa olan süreler yerin konumuna göre. Gelelim hükümet kon. kavşağına ben oranın krokisini 2003 te istanbulda bir firmaya gönderdim trafik lambası yaptırmak için. Adamın bana dediği tek şu oldu biz bu kadar iş yaptık türkiyede ben daha böyle bir kavşak görmedim . adam şaşırdı bu memlekete kimin ne kadar zarar verdiğini siz hesap edin eski dönemin mimarlarını (şimdide onu başımıza nizipin mimarı olarak getirecek lermiş ) burdan siz pay çıkarın. Tabii bir sorun varsa ben ilgileneceğim
baba_zula;145508 wrote:İlçemizde hizmete giren trafik ışıkları çok uzun süreye ayarlanmış durum da.bu sürenin daha kısa bir süreyle sınırlı tutulması hem trafiğin akıcılığı hemde vatandaşın ışıkalara uyması hususunda daha iyi bir hal alacağı kanısındayım..ilgililere bunu duyurmak istedim.bu konuda bir düzenleme yapılma şansı varmı acaba..
yavaş yavaş halkımız trafik ışıkalrına uymaya alışmışken bu uzun süre sebebi ile pek çok vatandaş beklememeyi tercih ediyor.. ve kazalara sebebiyet vermeye devam ediyor..düzenleme yapılması iyi olucak galiba.ışıklar gerçekten çok uzun bir süre ye ayarlı .ışıklara takılmamak için ara sokaklar dan ulaşım sağlanmaya başlandı.buda ara sokaktaki çocukları ve vatandaşalrın hayatını tehlikeye sokuyor..okul servisleri zaten okula yetişmek için zamanla yarışır durumda olduğundan ışıklarda baya zaman kaybı yaşıyorlar.
Bence arkadaş çok haklı mesela bn bile yeşilin yandığını görünce ayağımı gaza atıyorum yeşile yetişemesem bile kırmızıda geçiyorum bunun için bir saniye göstergesi koyula bilir
Bence çok ama çok gereksiz. ufacık yolda 3 tane ışık bekleyerek işe geliyorum . Daha önce ki okuduğum yorumlardan trafik ışıklarının yapılmasını isteyenlerin sanki ışıkları gelişmişlik göstergesi olarak algıladıklarını söyleyebilirim. Nizip için o kadar gereksiz ki bence . Antep tugaydan buraya 2 ışık var . Nizip içinde 3 ışık . Bu normal mi sizce ? ve ışıkların hem süreleri çok hemde karışık . Bence otoban çıkışı dışında kalan tüm ışıklar hemen kaldırılmalı
yeşil ışık ne imiş..herkes kırmızıda geçsin..yeşilde dursun...kırmızının süresi çok uzun..insan pişiyor sıcak ta..süreleri yanlış ayarlamışlar..kırmızı da geçin yeşilde durun daha az beklersiniz..:):)
ışık süreleri ayarlana bilir düzenleme bilir ya kırmızı ışıkta transit geçenler den kim sorumlu mobesalar devreye enkısa zamanda girmeli bakalım o zamanda kırmızıda geçme hakkı bulacaklarmı sürelede en kısa sürede ayarlanırsa iyi olur yeşil dalga uygulamasına ne zaman geçilecek
ışıklar birden fazla 90 sn kırmızı ışık. yeşil ışık ise 10 saniye nerdeyse. ve trafik lambaları çok dengesiz. arabalara kırmızı yanıyor yaya içinde kırmızı yanıyor ne zaman geçecez acaba :D.
Yeşil dalga yerine kırmızı dalga olmuş yine, biri şu ışıklara el atsa da trafiğin yükü hafiflese.
Trafik ışıkları koyarak düzen sağlanmaya çalışılır ama ışıkları öyle bir ayarlarsınız ki kimse ışıuklar olduğunu farketmez bile.
Lütfen profesyonel bir ekibe danışıp şu ışıkları düzenleyiniz.