Bir çoğumuz onu sanayici kimliği ile tanırız..Nizip’te Nebati yağ üretimi üzerine tesisleri bulunan Abdurahman Açıkgöz aynı zaman da Nizip’in önde gelen çiftçilerindendir.Nizip Zıraat Odası Yönetim kurulu üyesi ve 5 çocuk babası olan Açıkgöz,mütevazi kişiliği ile de ön plana çıkmaktadır.
1965 Nizip İkizce doğumlu olan Abdurahman Açıkgöz,halen Ticar köyünde ikamet etmekte ve Barak kültürünün önemli simgesi olan oda meslisine sahiptir.Cömertliği ve 24 saat açık olan odası ile bölge halkı tarafından çok sevilen bir şahsiyettir.
2004 Yerel seçimlerinde Nizip Belediyesi Meclis üyeliğine seçilen Açıkgöz bir dönem halka hizmet etmeyi de bu güzel eylemlerine katmıştır.Tüm bu güzel taraflarının yanısıra aslında o bölgemizin çok önemli bir ozanıdır.Bir çoğumuz bunu bilmiyoruz.Nizip bölgesindeki ozanlar ile ilgili daha önce sitemizde bir konu açılmış ve Abdurahman Açıkgöz’ün ismi de bu ozanlar arasında zikredilmiştir.
Kendine has uslubu ve Barak kültürü deyişi ile birçok yerde sazını konuşturmuş ve büyük takdir görmüştür.Ulusal medyada MEHTAP TV,ATV,TRT2,TGRT gibi izleyicisi yüksek kanallarda kültürümüzü sazı ile temsil etmiş büyük alkışlar almış birisidir.Sadece sazı ile degil sözü ve yazısı ile de kültürümüze büyük katlıları olmuştur.Bursa gündem gibi 15.000 tirajlı olan dergilerde kendi üslubu ile Nizip ve Barak kültürünün tanıtımını yapmıştır.
Abdurahman Açıkgöz’ün şimdiye kadar piyasa çıkmış hiçbir kaseti yoktur.O,buna ihtiyaç duymamış ve bu işi sadece hoby olarak yapmıştır.Ancak bizler onun bu güzel sazı ve deyişlerini toplu halde bir kasette de görmek isteriz..Belki maddi yönden böyle bir kasete ihtiyacı olmayabilir..Ancak hem kültürümüzün yaşaması hem de onun hayranları açısından kendisinden böyle bir girişimde bulunmasını bekliyoruz..
Kendisini yakından tanıyan birisi olarak tüm bu samimi düşüncelerimi yazıyorum..En kısa zamanda site olarak da kendisini ziyaret etmeyi planlıyoruz..Gerek iş hayatında ve gerekse sanat hayatında bundan sonraki günler için başarılar diliyoruz..
Orhan ÇELİK
Aşık ve Ozanlarımız
Nizip'te Gerçek Bir Halk Ozanı:Abdurahman AÇIKGÖZ
Orhan,dün siteye attığın bu konu ile daha önce açmış olduğun "Barak'ta gizli bir sanatçımız" başlıklı konuyu birleştirmeye çalıştım..Teknik bir arızadan dolayı bunu başaramadım..Birleştirme çalışması sırasında her iki konu da sanırım hasar gördü.Açtığın konuyu yeniden bu kısma atıyorum..Yorum yazan iki kardeşimden de özür diliyorum...Yorumlarını tazalerlerse mutlu olurum..Bu tip konulara özel önem verdigimi belirtmek isterim..Tüm çabamız bu tür değerlerin teşir edilmesi ve saklanmasıdır..Makalen için özel teşekkürlerimi sunuyorum...
Kendisini tanımıyorum ama Ozanların benim yanım da çok kıymelidirler. Bu değerlere fazlasıyla sahip çıkmalıyız yoksa toplum dejenere olup diyor kendi değerlerimize sahip çıktıkca bir olabiliriz.
önemli değil ramazan abi
orhan abi önemli bir konuya değinmişsiniz elinize emğinize sağlık böyle gizli beyinlerimizi bize tanıtman çok güzel çalışma oluyor inşallah onu artık görürüz canlı yayınlarda
Vay be Abdurrahman abimizin bu yönünü ben de ilk kez duydum.kaç zamandır tanışırız bu özelliğinden hiç bahsetmedi.Ama sanırım anlatmaması,onun tevazusundan olsa gerek.Doğrusu kendilerini dinlemek isteriz.Abdurrahman abi,mevlam seni korusun...
Orhan,16-17 mayıs ya da 23-24 mayıs tarihlerinde odaya bir ziyarette bulunalım...organizasyonu yap ve duyusunu ilan et..mayıs ayındaki bi etkinligimiz de böyle olsun...hatta çiğköfte partisi ile birleştirme de olabilir...Hasan hocamızı da alıp götürürüz.. :)))
Abdurrahman abimizi bende dinleme şansına sahibim. sesi ve şahsiyeti gerçekten kaliteli bir agabeyimiz
tanırım abdurrahman abiyi bizim kivremiz olur kendileri.ben dinlemedim ama orhan abi çok söyledi.çok güzel söylüyormuş.kısmet olursa dinleriz inşallah birgün.
ya eskini kıymetini bilen azaldı aslında o sarkılardan hem tecrube soyler hemde gercekleri soyler simdi sarkılara bakıyosun hep hayal ürünü yada eskiler degiştirip soyluyolar
abi acaba bamyayı cok yedilerindenmi sesleri boyle
Sevgili kardeşim,dostum,arkadaşım seni görmek ne kadar güzel. Ayrıca cumartesi günü için özür dilerim. Mersin'den geç gelince arayamadım.:)vedat bozkurt;184895 wrote:tanırım abdurrahman abiyi bizim kivremiz olur kendileri.ben dinlemedim ama orhan abi çok söyledi.çok güzel söylüyormuş.kısmet olursa dinleriz inşallah birgün.
Orhan abi,Abdurrahman abiyi ziyaret edecektik.Artık ayarla şu işide gidelim.
Abimiz meclis üyesi seçilemediği için azcık keyifsiz :) Biraz zaman geçsin benimde aklımda sen rahat ol :)
Geçen günlerde şahsen tanıma fırsatı bıuldum.
Ancak, bu yönlerini bilmiyordum.
Orhan arkadaşımız sayesinde bunun da öğrenmiş oldum.
Ve böyle güzide insanlara sahip çıkmak ve desteklemek hem yöremiz, hem de kültürümüz açısından katkı sağlanacağını düşünüyorum.
sevgiler...
orhan abi yeter yaw gel atrık şu gezziden de abdurahman abimizin yanına gidek
Slm abdurrahman kardeş seni bu sitede görünce gurur duydum;çalışmalarını ve başarılarının devamını dilerim;hayatta,ozanlıkta ve siyasette başarılar,
orhan abim nezaman gideceğiz ziyarete araya fıstık sezonuda girdi acaba ricada buulunsak abdurrahman abimiz toplantıya katılırmı hemde bize hünerini gösterirr
orhan baktımda 2010 da siteye girmemişsin ille culluk mu yedirek culluklar seni bekliy yanında bamya ekşisinden
Abdurrahman Bey
Bir iki hana solede
internette
biz de dinliyek yorum
Bunların yemek memek
vereceği yok.
Orhan zatan getmiş
gelmiy.
orhan abi artık yerine getir diyorumn şu verdiğin sözleri birikti dag oldu yaa
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.