Aslında talep az demek yanlış olur, talep yeteri kadar varsa da hayata geçirilmesi noktasında ortaya çıkan engeller doğalgaza ilgiyi azaltmakta, hatta sırt çevirtmekte.
Nedir bu engeller ?
Öncelikle sağlıklı bir tanıtım yapılamaması,
Yeteri kadar yaygın olmaması,
Teknik ve yeterlilik belgeli ehliyetli servislerin azlığı,
Doğalgaz konusundaki olumsuz haberler,
Fiyatların tutarsızlığı ve temin ülkelerinin kesintileri... olarak sayılabilir.
Bunlardan daha önemlisi ise ilçemizdeki dağıtıcı firmanın isteksizliğidir. Bildiğiniz gibi 2011 yılı sonuna kadar EPDK ile anlaşma yapan firmanın, ilçemizin bir bölümünün alt yapısını bu kış içerisinde bitirmesi, gaz basması ve abonelik kayıtlarına başlaması gerekiyordu. Buna uyarak Fatih Sultan mah. Alt yapısını bitiren, gaz basan şirket, abonelik noktasında isteksiz davranmakta ve tabiri caizse kemerleri fazladan sıkmaktadır.
Sebebini araştırdığımızda 2011 yılı sonuna kadar Türkiye'nin en ucuz gazını vermeyi taahhüt eden firma, taşıma gazla bu çarkı döndürmek zorunda ve tabi buda yüklü bir zararlık demek.
Bunun yanında şuan için 30$ + Kdv olan 200 mt altı evlerin abone ücretleri, 2011 yılından sonra yeniden masaya oturulacak ve bölgede tekel konumunda olan firmanın yeni abonelik anlaşması daha yüksek bedellerle olacaktır.
Şuan ilçemizde doğalgaz abone kayıtlarının az olması için oldukca çok prosedür uygulanmaktadır.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Doğalgaza Talep neden Az !
sayın adminim çok önemli konuya değinmişsin ama malesef herzaman görmezden geliniyor
talep var az deil
ama faaliyete geçirilme yok
benim tanıdığım veteriner hekim var kendisiyle sohbet ettim dedi ben suruçtan evimi nizipe doğalgaz için getirdim oda doğal gaz yok en iyisi yine evimi görev alanıma götüreyim dedi ve götürdü...
adminim bu konuya gündeme getirmeniz çok güzel ben çok sevindim gerçekten
halbuki doğal kaynakların en güzeli doğal gaz dır çevreye o kadar zarar vermez doğal gaz
selametle
2007 Yılında İGDAŞ'tan bir teknik Heyet Medine Belediyesinin davetlisi olarak Medine'ye gitmişlerdi.Ben de umre yapıyordum.Tesadüfen tanıdığım arkadaşlarımla karşılaşınca bu teknik davete ben de iştirak ettim..Medine gibi bir şehir...12 ayın 11 ayı zaten sıcak..sadece bir ay için şehre doğalgaz düşüniyorlar..Tabiki mutfak ve sanayii için de gerekli ama...sonuç olumsuz oldu...Nizip doğalgazı ne yapsın...yazılan gerekçelerin hepsi sadece zan...asıl gerekçe arz talep meselesidir...Nizip'te arz gerçekleşmiş olabilir...ama talep noktasında ciddi yalnışlar var...
Yakacak bu kadar çok şey varken niye doğalgaza para versinler, hayatta ateşi yakıp üzerinde köy ekmeği yapmak varken o ateşe doğalgaz bağlamaz kimse.
Ama herkesin şunu anlaması lazım büyük bir hızla şehirleşiyoruz, bu teknolojiyi kullanmak zorundayız dolayısıyla doğalgaz gibi bir enerjiyide eninde sonunda Nizipli benimseyecek.
Öncelikle doğalgaz konulu bir haber başlığının daha açılması sevindirici.ilçemizde yaklaşık 2 aydan beri birebir kullanılan doğalgaza ilgilin az olmasının en büyük sebebi doğalgazın varlılığının bilinmemesi kanısındayım.Biz kendi imkanlarlarımız dahilinde gazın varlığını duyurmaya çalıştık ama bu duyuru ne kadar etkili oldu tabi tartışılır.Bu noktada en büyük görev yerel gaz dağıtım şirketi ve belediyeye düşüyor kanısındayım.
Bu noktada en büyük görev yerel gaz dağıtım şirketi ve belediyeye düşmektedir.Bir şekilde gazın varlığından ve kullanılabilirliğinden bahsedilmeli.
SEDAT YAPICI
MAKİNA MÜHENDİSİ
GÜNEYDOĞU MÜHENDİSLİK DOĞALGAZ ISI SİSTEMLERİ (NİZİP)
bence doğalgazın varlığından kimsenin haberi yok
kömür dumanından tezek kokusundan kaloriferden çeltik odunundan meşe odunundan çok daha iyi ve kadınlar için bulunmaz bir nimet istediğin kadar yak yaktığın kadar öde nizipliler doğalgaz hakında pek bilgi sahibi değil gaaliba
BU AKLIMA VİZONTELE FİLMİNİ GETİRDİ
valla biz yeni eve bğlatmayı düüşnüyoz ama hattı var aparmanın önünde kutu yok gazdaş dan da görüşme yaptılar hemen kutu takmıyorlarmış galibaa
Doğalgaz konusunda her türlü soruyu sorabilirsiniz arkadaşlar...
Sedat yapıcı
makina mühendisi
güneydoğu mühendislik doğalgaz ısı sistemleri (nizip)
bakın bilgi verecek bir bünyede mevcut bence kaçırmayın bu fırsatı büyük bir nimet okadar:)guneydoğu_mühendislik;194973 wrote:doğalgaz konusunda her türlü soruyu sorabilirsiniz arkadaşlar... Sedat yapıcı makina mühendisi güneydoğu mühendislik doğalgaz ısı sistemleri (nizip)
şimdi diyelimki doğalgazı bağlatacaz kaça patlar kombisi felan ....GUNEYDOĞU_MÜHENDİSLİK;194973 wrote:Doğalgaz konusunda her türlü soruyu sorabilirsiniz arkadaşlar... Sedat yapıcı makina mühendisi güneydoğu mühendislik doğalgaz ısı sistemleri (nizip)
tabi evin tesisatının durumu ile değişiklik gösterir.ortalama şöle diyelim
diyelimki evde kalorifer tesisataı adına hiç bişey yok evin büyüklüğüne göre 4-4,5 milyar gibi
eğere evde kalorifer tesisatı ve petekler varsa 3 milyar gibi bi masraf olur. gazdaş abonelik üçreti ve depozitosuda hariç yaklaşık 300 lirada o tutar
teşşekürler ama biraz daha bekliyecez galiba doğalgz hattı var apt önünde kutu yok
Nizipte doğalgazın kullanılması çok pahalıya mal olur.
O yüzden bana gereksiz bir yatırım olarak geldi.
Bence fiyatlar cazip değildir.
Milleti kazıklamak yerine teşvik etseler daha çabuk çözüme kavuşur,özendirici kampanyalar düzenlemeleri lazım.Abonelikleri taksitlendirmek çekilişle kombi vermek vs.vs. gibi.
şu an için nizipte doğalgaz kullanımı diğer bir çok ile göre cazip ülkenin en ucuz gazını kullanma gibi bir fırsata sahibiz.gazın şu an için taşıma ile gelmesi gazin tüketiciye olan maliyetini artırıor anlamına gelmesin bu tamamen gaz dağıtım şirketinin sorunu.antepte m^3 birim fiyatı neyse (0.63 kr) nizipte de aynı.bu arada ana çelik hattıda en geç bu yıl sonunda bitirileçeği taahhüt ediliyor.
SEDAT YAPICI
MAKİNA MÜHENDİSİ
GÜNEYDOĞU MÜHENDİSLİK DOĞALGAZ ISI SİSTEMLERİ (NİZİP)
Doğalgaz mı?
Şehrimize geldi mi?
Haberim yok valla.
Benim yoksa %80 nin haberi yoktur:)
Sevgiler...
iki aydan beri bire bir kulanılmakta..:))
Sadece mutfağa bağlatmak için asgari harcama 1500 TL. benim aylık tüp masrafım 21 TL doğalgaz gelirse bu 11 TL olacak. ayda 10 TL kara geçmiş olacağım. Bu demektir ki 1500 TL masrafımı 1500/10 = 150 ayda çıkaracağım. yani 1500 TL paraya yatıracağım. sonra bu parayı 12.5 yıl'da amorti edeceğim. Bu arada ABD'yi hoşnut edecek her dış politika sonrası İran devleti gaz musluğunu kısacak. Tek avantajı çevreci olması.
Biz Nizipte oturken aksilik bu ya, mutfak tüpümüz ya arefe günü akşam biter, yada bayramın 1. günü biterdi.Ama doğalgazda böyle bir sorun yok.
sayın nizipli arkadaşlarım doğal gaz konusunda bilisi olanda konuşuyor olmayanda nizipte neden talep az bence bizim insanın bu konuda daha bilgisi yok biraz çekimser yılda kömüre yada oduna ne kadar para veriyoruz hesaplayalım bi daire bir bucuk milyar kömür parası veriyor ayda bir mutfak tüpü alıyoruz buda 43-44 milyon doğalgaz olsa ne kadara gelecek acaba lütfen arkadaşlar bilgisi olmayan yorum yapmasın neden doğalgazın nimetlerinden faydalanamıyoruz bence bu olumsuz söylentiler kimin işine geliyor düşünün doğalgaz gelse kim iş yapamayacak düşünün birde bu mahalle söylentilerini bir kenara bırakalım
yavuzselim bulvarında apartman sakinleri istemiyor diye biz bağlatamıyoruz ferdi olarak tek şahıs nasıl bağlata bilir ayrıca binamızda kaloriferli(kömür) yakılıyor.Bilgisi olan cevap yazarsa bilgi sahibi olaçağız teşekkürler.
12 kg lık mutfak tüpünün doğalgazla karşılığı 16 m3 doğalgazdır oda 16 *0,630=10 tl yapar en basit hesabı burda varın ekonmikliğini siz karşılaştırın.mert baykal;195402 wrote:sayın nizipli arkadaşlarım doğal gaz konusunda bilisi olanda konuşuyor olmayanda nizipte neden talep az bence bizim insanın bu konuda daha bilgisi yok biraz çekimser yılda kömüre yada oduna ne kadar para veriyoruz hesaplayalım bi daire bir bucuk milyar kömür parası veriyor ayda bir mutfak tüpü alıyoruz buda 43-44 milyon doğalgaz olsa ne kadara gelecek acaba lütfen arkadaşlar bilgisi olmayan yorum yapmasın neden doğalgazın nimetlerinden faydalanamıyoruz bence bu olumsuz söylentiler kimin işine geliyor düşünün doğalgaz gelse kim iş yapamayacak düşünün birde bu mahalle söylentilerini bir kenara bırakalım
malesef apartmanda oturuyorsanız teke başınıza kullanma gibi liksünüz yok bunun için apartmanda karar almanız gererik ançak apartmanda alınan kararla kullnabilirsiniz.tikencan1;195531 wrote:yavuzselim bulvarında apartman sakinleri istemiyor diye biz bağlatamıyoruz ferdi olarak tek şahıs nasıl bağlata bilir ayrıca binamızda kaloriferli(kömür) yakılıyor.bilgisi olan cevap yazarsa bilgi sahibi olaçağız teşekkürler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.