kesinlikle türkçe isim koymalıyız...hele şu saçma sapan,anlamsız ''kuranda geçen bir kelime'' mantıksızlığı ile komik haller yaşıyoruz..örneğin kezban ismi yalancı manasında geçiyor..buyur burdan yak..
Genç Muhabbet
çocuğunuzun adı ne olsun
Yahu arkadaslar ne yaptiniz siz? Bak bak 'sirf' dikkat cekmek icin farkli olmak icin .... Oldu mu ya, yakisti mi size? Aman Akif bey gormesin, cabuk silin!
Burda bir tek tuhaf yaratik var o da Yusuf!
Butun isi gucu birakti burda 'muhalefet ve dikkat cekme' derdinde!
Biz kulturel yozlasmaktan bahsediyoruz adamlar... Neyse, adam sen de!
bende kız olursa şaziye erkek olursa berkay
yakışır abime.. Atsız Ata kim bilmez ki__???mehmet karakaş;190077 wrote:Bende 2 Tane var Birinin ismi GÜL digeri GÖKÇEN.İlerde ne olur bilemem:) Kız olursa ASENA.Erkek olursa GÖKTÜRK veya ATSIZ.
mahmut abi menesin anlamını şimdi buldum oğlunun adı enes başına ya senin yada oğlunun diğer adının baş harfini getirmişsin bende hep menes ne demek diye düşünüyordum allah hayırlısını versin ömrününMENES;190475 wrote:Üç evladım var...Büyüğünün ismi İlayda Nur,ikizlerin ise Mehmet Enes ve Firdevs Berfin... İleride bir kızım daha olursa ismini ceylin veya jade oğlum olursa da artık Yusuf'a sorarım.
sabah gazetesinden engin ardınç'ın yazısı bu köşe yazısını okumuştum gerçektewn güzel konuya deginmişti köşe yazarıYusufSerce;190531 wrote:Eugene Arditz Bir Amerikalı'yla evlenen bir Türk, genellikle çocuğuna "iki tarafta da geçerli olacak" bir isim koyar... Pratik bir çakallıktır bu. O isim de, genellikle, kız çocuğunda Suzan, erkek çocuğunda Can olur! Ki, Amerikalı eşi çocuğunu "Susan" ya da "John" olarak bağrına bassın. Haaa, bir de Coşkun koyarlardı ki Josh olarak geçsin oralarda... Eğilim genelde buydu, artık "küreselleşme çocukları" kafadan Paris, Melissa, Roxanne gibi isimler taşıyorlar. İki kültürden de taviz vermeden şavullanmış bir tür "koalisyon" isimleri de yok değil: Defne Joy (aslında Daphne tabii), Leyla Margaret, Okan Matthew falan gibi. Burada tuhaf olan, çocuğun "dini kimliğinin" havada kalmasıdır. Lütfullah diye Hıristiyan, Simpson diye Müslüman olmaz. Ama Nasreddin Hoca'nın abdestsiz namaz kılması gibi, kafaları "kültür çorbasına" dönmüş Türkler yapıyorlar, oluyor. Gene de, eskiden bu açmaza hiç olmazsa yabancıyla "evlenen" Türk düşerdi, elbette çocuk da yapmak şartıyla. Şimdi artık, yabancıyla evlenme mevlenme sözkonusu değil, bazı kişiler, çocuklarına, ana da baba da Türk ve Müslüman da olsa, "ileride Amerika'ya yerleşirse sıkıntı çekmesin" diye birtakım alengirli isimler koymaya başlamışlar! Bacaksız henüz kundakta, ileride Amerika'ya gitmesi planlanıyor... Çünkü burası cehennem, biz de enayi olduğumuz için oturuyoruz, Amerika'ya göçedecek, hayatı kurtulacak! Dün okudum, bir adam oğlunun adını "Cansın" koymuş. Ki, Amerika'da Johnson'a dönüşsün! Peki soyadı ne olacak? "Uzunkavakaltındayataruyuroğlu" gibi bir soyadını İngilizce'ye uygularsan ortaya bir Kızılderili ismi çıkar, gene ayırımcılığa uğrarsın... Oturan Boğa'ya dönersin... Şu isimleri teşhis edin bakalım: Abraham Sweetvoice... Salomon Ironhand... Sad Redrose... Glad Indomitable... I ıh, olmuyor. (Sonuncusu zor geldiyse söyleyeyim: Mesut Yılmaz.) Tabii bir de Fix Ottoman Hunter vardı gençliğimizde... Merhum Sabit Osman Avcı!... Şaka bir yana, Türk kaşığıyla Amerikan maması yiyen sosyete züppelerinin işleri bir ölçüde kolay diyelim, ya çocuğunu eski kıtaya, Avrupa'ya apartmak isteyen ne yapacak? "Almancılara" tüyoyu ben vereyim: Ferdi koysunlar. yazının devamı için tıklayınız Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
busenaz;190546 wrote:kızım olursa busenaz veya sudenaz,oğlum olursa burak veya anıl.bu arada Allah evletlarınızı,evlatlarımızı bize bağışlasın.amin[/QUOTE amin inşallah
peygamber efendimiz (s.a.v) birgün bir kadını yanına çağırmış ve kadına adın ne diye sormuş kadın da:berre demiş peygamber efendimiz(s.a.v) ise berre isminin anlamının kibirli kendini beğenmiş anlamına geldiğini söyleyerek kadının ismini değiştirmiş
yani dinde dahi şu ismi yada bu ismi koyacan diye birşey yok ama sadece ismin anlamının kötü anlamlara çıkmaması lazım ve o kültürün o toplumun kendisini yansıtması lazım ve çocuğa konan isim ve anlamı azda olsa çocu etkiler diye düşünüyorum
ee çocuğu olanlar veya ileride çocuk yapmayı isteyenler bu kadarımı böyle giderse nizipin nüfusu düşecek gibi duruyor aman ha dikkat edin nüfusa
Ha! Ha! Ha! Aman ne komik. Yine klavyenizden inciler dökülüyor. İsterseniz "Joseph" koysun. Hatta kız olursa "Josephine" koysun. Bu durumda vaftiz babası da siz olursunuz artık!
Father, Son and Holy Ghost. AMEN!...
YusufSerce;190537 wrote:Bu da bi fikir tabii. Insanlarin 'sacmalama ozgurlugu' de vardir!
Canım kardeşim benim oğlumun ismi Mehmet Enes 2007 yılında Tedaş'da Abone Net diye bir sisteme geçtik herkese bir kullanıcı adı belirleniyordu...Bende oğlumun ismini verdim,makina kısaltılmış olarak menes diye çıkarınca bende öyle kullandım onu yani...m altay;190811 wrote:mahmut abi menesin anlamını şimdi buldum oğlunun adı enes başına ya senin yada oğlunun diğer adının baş harfini getirmişsin bende hep menes ne demek diye düşünüyordum allah hayırlısını versin ömrünün
oğlumun adı mahmut bera.2. oğlum olursa mehmet akif.kızım olursa da inşallah zeynep sude.
Özümüzden kopmamamız için çocuklarımıza Türkçe isiler koymalıyız.Türkler islamiyete girdikten sonra isimlerimiz hızla araplaşmış, maksat müslüman olduğumuzu göstermekse bu isimle olmaz, eylem, ibadet ve ahlakla olmalı.Özellikle Osmanlı hanedanı adeta türkçeyi kullanmayarak halkltan kopup divanda farsça konuşmuştur.Milletimiz sevgili Peygamberimiz'in adına saygıya ithafen mehmet adını kullanmıştır.Bugün bütün Dünya'da müslüman olanlar adettendir ki arapça isimler alıyorlar, eğer kendi dillerindeki eski isimler İslama ters düşen anlam ifade etmiyorsa değişmeleri gerekmez.Hiçbir isim tek başına kutsallık göstermez ama Türk dilini koruma adına çocuklara Türk isimleri koymalıyız.
Ister Turk ister Islami ya da Arap olsun ben 'geleneksel' isim diyorum!. Ayrica su Osmanliya dusmanligi birakin. Yanlislari olabilir ama egrisiyle dogrusuyla bizim tarihimizdir. Tarih belgeyle yazilir. Soylencelerle tarih olmaz. Birseyi de israrla vurgulamak isterim, bilgi eksikligimize dayali ve cogusu mustesrik uydurmasi tevaturleri gercekmis gibi tasimadan lutfen dogruya ulasmaya calisalim. 'Osmanli divanda' farsca konusmustur derken 'divan' kastiniz ne? Eger 'sarayi' kastediyorsaniz orda su an kullandigimiz Istanbul turkcesinin sairin ifadesiyle 'bulbul kokan...' kullaniliyordu! Eger 'Divan Edebiyati' kastinizsa, o evrensel bir durumdur. Bugun Latincenin ve Ingilizcenin bilim, ilim dunyasinda gecerliligi gibi....Polen2734;191199 wrote:Özümüzden kopmamamız için çocuklarımıza Türkçe isiler koymalıyız.Türkler islamiyete girdikten sonra isimlerimiz hızla araplaşmış, maksat müslüman olduğumuzu göstermekse bu isimle olmaz, eylem, ibadet ve ahlakla olmalı.Özellikle Osmanlı hanedanı adeta türkçeyi kullanmayarak halkltan kopup divanda farsça konuşmuştur.Milletimiz sevgili Peygamberimiz'in adına saygıya ithafen mehmet adını kullanmıştır.Bugün bütün Dünya'da müslüman olanlar adettendir ki arapça isimler alıyorlar, eğer kendi dillerindeki eski isimler İslama ters düşen anlam ifade etmiyorsa değişmeleri gerekmez.Hiçbir isim tek başına kutsallık göstermez ama Türk dilini koruma adına çocuklara Türk isimleri koymalıyız.
Yazida degerlendirmeye deger bisey bulunamamistir!Subutay;191179 wrote:Ha! Ha! Ha! Aman ne komik. Yine klavyenizden inciler dökülüyor. İsterseniz "Joseph" koysun. Hatta kız olursa "Josephine" koysun. Bu durumda vaftiz babası da siz olursunuz artık! Father, Son and Holy Ghost. AMEN!...
makina sizin yerinize abonelik ismi koydu ha vallaha komik bir olay allah hayırlısını versin mahmut abicimMENES;191183 wrote:Canım kardeşim benim oğlumun ismi Mehmet Enes 2007 yılında Tedaş'da Abone Net diye bir sisteme geçtik herkese bir kullanıcı adı belirleniyordu...Bende oğlumun ismini verdim,makina kısaltılmış olarak menes diye çıkarınca bende öyle kullandım onu yani...
Allah kısmet ederse evlenirsem kız olarak : Hilal veya Elif erkek olarakta : Alparslan
ama adettendir babalarımızın veya analarımızın ismini vermek..
ben oğluma babamın ismini vermedim evet böyle bir adet vardır ama ben karşıyım ancak babamın ismini vermedim ama abimin ismini verdim ilker eren altay koyduk oğlumun ismini şimdi okuyaanlar diycekki bune perhiz bu ne lahana turşusu babamın ismini koymadım babam kendisi istemedi abimin ismini koydum çünkü babam istedi konu bundan ibaretmavi_hilal;191448 wrote:Allah kısmet ederse evlenirsem kız olarak : Hilal veya Elif erkek olarakta : Alparslan ama adettendir babalarımızın veya analarımızın ismini vermek..
ebrugul yada oguzhan
aslında Türk padişahlarının ve Büyük Türk kumandanlarının adını yaşatmak lazım..
Ertugrul Gazi, Alparslan, Yavuz Selim ....vb. isimleri yaşatmak lazım
ziya paşayıda unutmuyalım..:)
kız yada erkek farketmez deniz olsun..
bakışları mı yoksa sadece adımı seniz olsun?
Ya Anamın ve Babamın ismi olur, Yada babamın dediği olur...:)
aferin kardasima benim...:)kiz olursa benim adimi koy yaw adim güzel bak ...:D:D:pCumaLi Budak;192786 wrote:Ya Anamın ve Babamın ismi olur, Yada babamın dediği olur...:)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.