Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

secretgarden Üye
HER GÜN SENİNLE Güzel olan Her günü seninle tekrar tekrar yaşamak Erimek yarını olmayan zamanlarda Durdurmak bir yerde bütün saatleri Bütün kuralları kırıp parçalamak Sonra varmak o yerlere Mevsimlere dur demek Kar yağarken çiçek açtırmak ağaçlara Güneşi bir akşam saatinde tutup bırakmamak Sonra doldurmak ay ışığını kadehlere Delicesine içmek Ve unutabilmek her şeyi ansızın Sevmek seni en yücesiyle sevgilerin Birlikte geçmiş, gelecek bütün çağları aşmak Güzel olan Sevmek seni Tanrılar gibi Seninle Tanrılaşmak... Bir gün bu akan sele dur diyeceğim, göreceksin Ne bu şehir kalacak Ne bu duygusuz sürü Bu korkunç kalabalık Her vapur seni getirecek bana Bütün istasyonlarda seni bekleyeceğim Kapılar sana açılacak Senin için söylenecek şarkılar Şiirler senin için yazılacak Her evde bir resmin Her meydanda bir heykelin olacak Ve sen kimi gün bir rüzgar gibi Kimi gün denizler gibi, bulutlar gibi Kopup ötelerden, ötelerden Yalnız bana geleceksin Bir gün bu akan sele dur diyeceğim göreceksin. Ben eskimeyen tek güzelliği sende gördüm Sende buldum erişilmez hazları Yanında sıyrıldım korkulardan, yalanlardan Duyguların en ölmezini sende duydum Susuzluğum dudaklarında dindi Yalnızlığım ellerinde Çoğu gün unuttum açlığımı Sende doydum... İlk defa seninle bütünlendim, anlıyor musun Anladım yaşadığımı her nefes alışta Seninle geçtim bütün zamanlardan Seninle var oldum Eridim seninle bir sonsuz çalkanışta. Boynunda bir yer vardır, ben bilirim Ne zaman oradan öpsem, Değişir gözlerinin rengi Yanar dudakların, terler avuçların Dökülür kapkara aydınlık gibi Omuzlarına saçların Gitgide artar kalbinin vuruşları Bir musiki halinde dünyamı doldurur Ansızın bütün sesler kesilir Zaman durur Bir baş dönmesi başlar o en yükseklerde Her gün seninle yeniden var oluruz Eriyip kaybolduğumuz yerde... Sesini duymadığım gün Yaşanmış değil Açan çiçek değil Öten kuş değil Yüzünü görmediğim gün İçimde yıldızlar sönük Güneşler güneş değil Seni sevmediğim gün Seni anmadığım gün Olacak iş değil... Her günüm seninle geçsin O güneşe en yakın Kimsenin varamayacağı bir dağ başında Uçsuz bucaksız uzak denizlerde İnsan ayağı değmemiş ormanlarda Uzaklarda, en uzaklarda O gemilerin uğramadığı limanlarda Işığım ol, alınyazım ol benim Vatanım ol, evim ol Yeter ki bir ömür boyu benim ol Her günüm seninle geçsin...
Ümit Yaşar Oğuzcan
candy Üye
Ayrılık Sevdi Bizi, İçim Hüzün Denizi Çekil Git Desemde Gitme Sevdiğim En Güzel Derdim Sensin, Ölüm Seninle Gelsin Bende Git Desemde Gitme"__________________
"Sana Git Dediğim Yalan Yokluğun Bende Kalan Son Sözüm Budur Sakın Sakın Gitme" Çekil Git Artık Düşlerimden, Bıkıp Usanmadın mı Benden Artık ? Gözlerimden, Yüreğimden, İçimden, ...Ve Varolan Her Şeyimden, Git Artık.. Dokunma, Kirletirsin Beyazları, Konuşma, Tüketirsin Satırları, Mehtabı Bırak, Doğan Ayrılık, Çekil Git, Şafak Gelen Aralık... Kanıyorum Zaten, Uzak Dur Benden, Sebebin Olurum, Yakanın Olurum, Çekil Git Yolumdan, Ölümün Olurum, ...Ve Git Artık, Ne Olursun Git Benden Konuşma, Nefesini Al Benliğimden, Ben Soluğunu Kesmeden, Sus Demeden, Sus Ne Olur, Söylemeden, Git, Bir Daha Allah Aşkına, Hiç Dönmeden... Yıkıl Git Artık Hayallerimden, Kumdan Evlerin, Yıkıldı Artık, Taşlarımdan, Oyuncaklarımdan, Beynimden, ...Ve Yaşayan, Her Şeyimden, Git Artık Uzanma, Karaya Çalarsın Günlerimi, Söylenme, Devrik Tümcelerim Olursun, Ne Öznesini, Ne Yüklemini Kurtarabilirsin Çekil Git, Bırak, Bütün Düşüncelerimi...
Yaralıyım Zaten, Şöyle Dur Gönlümden, Derdin Olurum, Korun Olurum, Çekil Git, Harın Değil, Külün Olurum, ...Ve Git Artık, Ne Olursun Git, Git Gözlerimden Kal Yerinde Öylece, Ses Etme, Mevsimler Solsun Senelerce, Mümkünse Çıkmasın, O İki Hece, Öldü de, Bitsin Bu İşkence... Ya da Bir Sonbahardı, Sarardı de, Düşen Her Bir Yaprakta, Uzaklaştı de, De ki, Gövdeden Dal Kırıldı, Kopan Candı, Yıkıldı de, Deki Öldü, Öldü de... Yaşamaz de, Olsun de, Deki Bitti, Bitti de... Kardı Yağdı, Yağmurdu Aktı, Sonra Toprağa Karıştı, Kurudu de, Soldu de... Ne Bileyim İşte, Kısaca Öldü de... ...Ve Çekil Git Artık, Gölge Etme, Alın Yazısı Gibi Görme, Değilim Birşeyin, Olmadım Hiçbir Şeyin, Çekil Git Artık, Ne Olur Çekil Git, Kötü Söyletme... Yaşamaz de, Olsun de, Deki Bitti, Bitti de... Kardı Yağdı, Yağmurdu Aktı, Kurudu de... Sonra Toprağa Karıştı, Soldu de... Ne Bileyim İşte, Kısaca Öldü de... Ne Dersen de... "Sana Git Dediğim Yalan Yokluğun Bende Kalan Son Sözüm Budur Sakın Sakın Gitme" Ayrılık Sevdi Bizi, İçim Hüzün Denizi Çekil Git Desemde Gitme Sevdiğim En Güzel Derdim Sensin, Ölüm Seninle Gelsin Bende Git Desemde Gitme"__________________ MuRaT iNcE
mahsuni63 Üye
BABAN GİBİ Bir türkü çalıyordu hüzünlü ve sessiz Dağ başlarında bir baykuş can veriyordu Gök, seyre dalmış tüm ölümlerin Sevda yazıyordu şairler arsız mısralarında… Ciğeri sökülürcesine ağlıyordu Bir gidişin arkasından anne Gurbet, bir girdap zulmüne namzet Yollar, yollar; diğer adı hasret İçi ne söylüyordu genç adamın: - Annem, kucak kucak özlem bıraktım Her gece uyurken göz yaşlarıma mezar aradım Vazgeçtim, bir uzak kabristana gömüldüm Bir şair belki şiirinde bir ölü yazar…. Bekleme diyememek arkada bırakılana Atmak değil mi kendini bir yanardağa? Ah be canım anam, bekleme desem İçinden ne geçer bilirim: - Bir avuç kadardın ilk kucağıma aldığımda Şimdi gidiyorsun can oğul, bir sözün vedasında İki kelimeyi reva görerek koskaca bir yalanda Ateşe atar gibi, baban gibi, gidiyorsun… Başını omuzuma yasla anne Bulutların üstünde, dizinin üstünde Belki son gece, belki ayrılık düşlerde Bir daha yan yana gelememe ihtimali Hepsini düşün anne, hepsini unut Ölüm bile olsa, ölüm olsan anne Bir acı sözün dahi; özlüyorum Gidemem, gidemem… 26 Mayıs 2009 Salı MEVLÜT KARA
Subutay Üye
Mevlüt şiirini genel olarak beğendim ama şu iki mısrayı biraz açıklar mısın? Ben tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Teşekkürler. ... Bir türkü çalıyordu hüzünlü ve sessiz (sessiz bir türkü çalmak?) ... ... Gök, seyre dalmış tüm ölümlerin (tüm ölümlüleri mi demek istedin?) ...
mahsuni63 Üye
Fatih, birinci mısrada aslında anlatmak istediğim şu: Zaman zaman hüzünlü diye nitelendirdiğimiz türküler dinleriz ama onları dinlerken bizler başka dünyalara derinden bir göç yaparız , o zaman türkünün sedası gider çünkü orada değilizdir. O zaman orada çalan hüzünlü ama sessiz bir türkü olur... Gök, seyre dalmış tüm ölümlerin mısrasında ise doğada gün içinde ölen, ölümü andıran o kadar çok şey oluyor ki yukarıda, dünyamızı ihata eden gök seyircidir bunlara huzur veren mavisiyle. Hem ölülerin hem ölümlülerin diyebilriz tabi. Zaten, her ölüm ölümlüyü işaret ediyor kanımca. Bilmem yanılıyor muyum? Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Selametle...
kdmb_27 Üye
ellerinize yüreğinizie sağlık süper şiirler
Subutay Üye
Mahsuni sağol, hadi öyle kabul edelim. Suçun anahtarı, şairin elindeymiş ne de olsa...
mahsuni63 Üye
YAŞAMAK Söylenmesi zor bir türkü Sonunu getirmek acıdır biraz Zıtlıkların gözyaşlarına vurgun Karanlıklara dargın bir sorgu Yaşamak… Muradına ermemiş bir aşık Ulaşılması zor bir sevgili Hem bir adım uzağında Belki de yakınında bir adım Yaşamak… Zamanın karşısında durup dimdik Eriyen içinde zamanın mahsun Birkaç ölümlü lahzanın pençesinde Bir an, bir soluk alıp vermedir Yaşamak… Dilinin altında saklanbaç oynayan Küçük bir çocukken kelimeler Sen düşlerde tutuklu kelimelerin Özgürlük sefiri şiirlerde Yaşamak… Şu güzelim dünyayı çevirmek Elindedir, cennete ve cehenneme Cennet bahçelerinin en yeşilinde Uçmaktır, bir kumru misali Yaşamak… Şimdi zaman ve mekan sınırsız Kararsız bir asır gizlidir belki Bir anın filizlenmemiş tohumunda O zamanın icrasıdır layıkıyla Yaşamak… Güzel bakmasını öğrenip şöyle Güzel görebilmektir dünyayı Tüm kötülüklerden sıyrılıp Güzel olanın farkına varmaktır Yaşamak… 02 Haziran 2009 Salı MEVLÜT KARA
Subutay Üye
O Rüzgar Yaşamak zevki nedir bilmez ölümden korkan! Gür bir imanla damarlarda ateşten bir kan Birleşip böyle diyorlardı derin bir sesle, Yeri fethetmek için gelmiş o Fatih nesle. Böyle bir dersi alan ruha vatan dar görünür; Daima başka sefer, başka ufuklar görünür. O nesil duymuş akın zevkini rüzgarda bile; Bu duyuş varmış akınlardaki atlarda bile; Bilmemiş var mı geniş yeryüzünün serhaddi, Yıkmış ufkunda durup karşı koyan her seddi, Yeni bir ülkede yem vermek için atlarına Nice bin atlı kapılmıştı fetih rüzgarına. Yahya Kemal Beyatlı
kartal yuvası Üye
[ı] ilk ğörüşün tek aşkısın sen.tek atışın son çarpışısın [/ı] [ı] son aşkımsın alın yazım,gönlümün sultanısın sen.[/ı] [ı] sen varken acı yok, keder yok olur bende,[/ı] [ı] sen yokken ten kavrulur bedende can kalmaz bende.[/ı] [ı][/ı] [ı][/ı] [ı] ne mecnun ne kerem misal vermez aşkıma[/ı] [ı] benliğimi kaybettim döndürdün beni şaşkına[/ı] [ı] gel ne olur artık allah aşkına[/ı] [ı] el ver sultanım , yeter gel artık.[/ı] [ı][/ı] [ı][/ı] [ı] yaşlarım sel oldu,dostlarım el oldu[/ı] [ı] yarınlarım,umutlarım ,hayallerim hep soldu,[/ı] [ı] ne umut ne sevinç nede becalim kaldı,[/ı] [ı] yarınımın umutlarını bitirmeden gel.[/ı] [ı][/ı] [ı][/ı] [ı] hasretinin acısını sevenelere sor,[/ı] [ı] dünyanın kahrını sensiz çekmek çok zor,[/ı] [ı] içime düştü ateş artık oldu kor,[/ı] [ı] içimdeki kor kül olmadan gel. [/ı] [ı][/ı] [ı][/ı] [ı][/ı] [ı]===mahmut telli ===[/ı] [ı][/ı] [ı][/ı]
ziya_eren27 Üye
ellerinize sağlık paylaşım icin tşkler, arkadaşlar...
kartal yuvası Üye
[ı]ziyacığım allah senden razı olsun ğüzel kardeşim umarım zamnın iyi ğeçiyodur.işallah seni buralarda görmek bizlere nasip olur kankam benim.[/ı]
ziya_eren27 Üye
allah razı olsun,inşallah olur kankam, bune iş şiirlerle giriş yaptın:) gercekten güzel yazmışsın mahmut tekrar tşk ederim kardeşim.. yüregin dert görmesin.;)
ziya_eren27 Üye
DOSTLUK, her şeye rağmen bir arada yaşama isteği. DOSTLUK, kalbin dolaşım gücü, yani hayatın her şeyi. DOSTLUK, efendiler efendisi, ağalar ağası, beyler beyi. DOSTLUK, hayatın kalbi, kulakları, beyni, göz bebeği. DOSTLUK, senin bir başka bedende yaşayan kopyandır. DOSTLUK, mutluluk kaynağındır, gerçeğindir, ütopyandır. DOSTLUK, vaz geçilmez bir sızı, darbe alanlar hep virandır. DOSTLUK, iki ruhun başka bedenlerde bir olduğuna inandır. DOSTLUK, bir sağlam duygudur, dikkat isteyen önemli iştir. DOSTLUK, hayatı depremlere karşı koruyan kolondur, kiriştir. DOSTLUK, arkadaşlıktır, yoldaştır, sırdaştır, sevgilidir, eştir. DOSTLUK, gürül gürül akan ırmaktır, ufuktan doğan güneştir. DOSTLUK, bir yolculuktur, karlı, dumanlı, engelli, zorlu, çileli. DOSTLUK, gerçeği duyguların kralı, sahtesi oldukça tehlikeli. DOSTLUK, bir eli güven duygusuna benzer, uyumdur diğer eli. DOSTLUK, mezata düşmüş, yozlaşmış, kirlenmiş yani lekeli. DOSTLUK, istem değil, özlem değil, hayal değil, yalan değil. DOSTLUK, pazar değil, dükkan değil, satan değil, alan değil. DOSTLUK, arılar gibidir, karıncalar gibidir, zehirli yılan değil. DOSTLUK, yeşeren, filizlenen. başaklar veren, solan değil.
Mehmet Yücel
tytyhgtyhgh Üye
Aysız Bozkırların Kavruk Çocuğu*** Akdoğan bakışlı gözler parlıyor, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Mevsim göz kırpıyor, şartlar zorluyor, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Başkaldırma ama, başını kaldır, Ne düşmana güven, ne dosta saldır, Albayrak şereftir, vatan kutsaldır, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Bir hedefi vurur, yaydan çıkan ok, Sonu mutlak zafer endişemiz yok, Hiddete kapılıp kuduranlar çok, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Hayata geçecek, hülyalarımız, Gerçeğe dönecek, rüyalarımız, Artık birleşecek, dünyalarımız, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Zamanı kovalar akrep, yelkovan, Ne durmayı bilir, ne susar bir an. Biter fetret devri biter her buhran, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Çağ ağırlığına koç yiğit bekler, Bir yanardağ patlar, bir arslan kükrer, Ölü toprağından silkinir, Türkler, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Tarih ile yaşıt, fıtrî sevdamız, Ta! 'Kâlû belâ! ' dan beri yanarız, Bunun için doğduk biz ondan varız, Aysız bozkırların kavruk çocuğu... Özcan İşler www.antoloji.com'dan alınmıştır...
fsoyarik Üye
AyıpKara gözlüm bu ayrılık yetişir, İki gözüm pınar oldu gel gayrı. Elim değse akan sular tutuşur İçim dışım yanar oldu gel gayrı. Ayların sırtında yıllar taşındı, Sanma ki garibi eller düşündü. Bebekler evlendi, yollar aşındı Kozalaklar çınar oldu gel gayrı. Hesap et, gideli sen gurbet ile Otuz ay tutuldu kolay mı dile? Hapisler, sürgünler, esirler bile Sılasına döner oldu gel gayrı. Gönlüm sende, gözüm yollarda durdu, Saat isyan etti, takvim kudurdu. Hasret hançerini bağrıma vurdu Yüreciğim kanar oldu gel gayrı. Emeği boşadır yuvasız kuşun... Nerdeyse toprağa değecek başın. Beni düşünmezsen kendini düşün Herkes seni kınar oldu gel gayrı
ziya_eren27 Üye
fatih abi ellerine sağlık gercekten güzeldi gurbeti, ayrılığı anlatmışsın
fsoyarik Üye
Beklemek Sarıcadüzü'nde bir yığın toprak Sulanır her sabah gözyaşlarımla Mihriban, Mihriban uyan da bir bak! Hasret düğüm düğüm ak saçlarımda... Ardıçlı ağaçlarda gene ay doğar Akasya gölgeleri delik - deşik... Bir pınar ağlar sabahtan akşama dek Yapraklar sallanır, ışıklar söner... Büyüdükçe büyür içimde bir dert, BEKLEMEK...
blackcat Üye
UNUTMA Haklısın,hakkın var gezmeye senin Amma evde kim var sakın unutma Hakkın yok aşmaya çizmeyi senin Kim ferahta kim dar, sakın unutma Şans bir güvercindi ve seni seçti Anlarsın;mevki makam hepsi bir hiçti Hatırla doğduğun oda kerpiçti Yokluk varlık kadar yakın, unutma Bihabersen eğer yakın kanından Sana can verenlerden canından Ben de kork derim kendi sonundan Varlığın nedeni yokun unutma Gündemi yaşarken günü unuttun Her geçtiğin günde dünü unuttun Kendinde kaybolmuş seni unuttun Kayboluyor sesin,kokun, unutma Cengiz Kılıçparlar [/sıze][/sıze][sıze=2][/sıze]
blackcat Üye
zamanı değil bitmez sandığımız herşey bitecek üzülme gönlüm,zamanı değil bitmez hırslarımıza ecel yetecek gam çekme gönlüm,zamanı değil düşün, hergün az daha uzaklar yakın oldu düşün,bir zamanın çölü şimdi ekin oldu deli çalkalanan yüreğin sakin oldu gam çekme gönlüm zamanı değil hani sevdan aşkın hani gözyaşın hani kendince gördüğün mezar taşın herkes kendi keyfinde ,bacın kardaşın gam çekme gönlüm zamanı değil gözlerinden akan kanı unutma nerde sevenlerin hani,unutma ölüm istediğin günü unutma gam çekme gönlüm ,zamanı değil vazgeç,sevda, sonsuz mutluluk yok inanmazsan kendi mazine dön bak günlük mutluluklar anlık hevesler çok gam çekme gönlüm zamanı değil sen küçük dünyada küçücük izsin bazen bir damlada derya,denizsin mutsuz bir dünyada mutsuz cengizsin gam çekme gönlüm,zamanı değil cengiz kılıçparlar
mahsuni63 Üye
YAĞMUR (3) Bir daha yağmasın yağmur bu şehre Ay ışığı yansımasın penceresinden odamın Bir ölüm daha yaşamak istemiyorum Sonuna kadar ıslandım hayatta, üşüyorum… Sevgi sözcükleri yazılmasın sayfalarına hayatımın Solgun bir tebessüme bile yabancı yüzüm Tarihe gömülsün bu aşk şehrin kabristanında Yarına bile kalmak zülum gelir, kırılsın kalemim… Gurup vakti yalancıdır yeni günün ışıkları Batıni bir dünyaya verilen cömertce bir uğur Sana esaretim ise ebedi bir gecenin karanlığı Gözyaşlarım titrek ve bir o kadar soğuk yağmur… Yalnızlık cennettir gecenin cehenneminde Rüyalar sefiridir ölümün, beklerken durgun Günahın ezgisidir sessizliği bozan arsız ses Yağmura sebep şimşek; geceye sıkılan kurşun… Düşünmek seni her gece yalnız ve sessiz Sesini dinlemek ve ısıtmak titrek gözyaşlarımı Bakışmak yıldızlarla ve uzatmak ellerimi arsız Sonuna kadar yaşanır mı bu yalnızlık sebepsiz… Bir daha yağmasın yağmur bu şehre Ay ışığı yansımasın penceresinden odamın Bir ölüm daha yaşamak istemiyorum Sonuna kadar ıslandım hayatta, üşüyorum… Şanlıurfa, Haziran 2009 Mevlüt KARA
Cali Üye
Teşekkürler Mevlüt... Mustafa Yıldızdoğan-Yaşıyorum Öylesine... Sorma gülüm sorma Bir garip haldeyim işte Gitmeseydin diyorum Gitmeseydin Beni böyle bırakıp da yıkıp da Sensiz kala kaldım ortalıkta Tadı tuzu yok hayatın Ortalık yangın yeri Ortalık toz duman Umutlarım, sıfırın altında erzurum Gönlüm talan, gönlüm viran Yaşıyorum öylesine Yüreğin feryadını dile getir Yanık türkülerde ara sevdaları Kaybedilmiş ne varsa aşka dair Türkülerdedir diyorum Kapatıp gözlerimi dinliyorum Yani yaşıyorum öylesine Yüce dağların eteklerinden Toprağın göz yaşlarıyla Bulutları sinesine çekmiş Hoyrat mı hoyrat Haşin mi haşin Ferman dinlemez Akıp giden su gibi sevdim seni Farzet ki çağlar ötesi Farzet ki insan yüzü görmemiş Yani kirlenmemiş Temiz tertemiz Gönlüm gibi, sevgim gibi Sana olan aşkım gibi Çoşuyorum, taşıyorum Nice bentler aşıyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yaşıyorum öylesine Savaş meydanında yenik düşmüş bir ordunun Sağ kalmış tek yaralı askeri gibi Kan revan vücudum Üstüme çevrilmiş binlerce namlu Yalvarmamı bekleyen adi gülüşlü suratlara Tükürüyorum çatlamış dudaklarımla Koşuyorumi düşüyorum Vatanım vatanım diyorum Vatanımı soluyorum Bir bayrak gibi Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine Yıkılmış etrafımda bütün duvarlar Karda kışta kalmış Kolu kanadı kırık Küçük bir serçe gibi Uçuyorum, konuyorum Üşüyorum, donuyorum, gücüm tükeniyor Yoruluyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine Hayatın sihri bozuldu Silindi bütün renkler Sensizim, yalnızım Bir garip haldeyim anlayacağın Ama yine seni arıyorum Andıkça yanıyorum Yaprak gibi dökülüyorum Sinemi sensiz dağlıyorum Ağlamak yakışmaz amma artık ağlıyorum Seni bir serçenin göz yaşları kadar Çok ama çok seviyorum Hani serçeler ağladığı vakit ölüyormuş ya Son bir nefes Alıyorum, veriyorum, alıyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine... Şiiri dinlemek için tıklayınız https://www.canliklip.com/klip-izle-13119-MUSTAFA-YILDIZDOgAN-Yasiyorum-oylesine.html
blackcat Üye
Kalbini kaybeden adam [sıze=3]bu karşımda duran kalpsiz adam kim[/sıze] [sıze=3]kim bu sıcak iklimde erimez buzul[/sıze] [sıze=3]hazır,doğru uğruna her idam için[/sıze] [sıze=3]dik duruyor olmuyor hiçbir kula kul[/sıze] [sıze=3] [/sıze] [sıze=3]bir zaman ağlardı dilenci görse[/sıze] [sıze=3]coşardı bir dostu hatrını sorsa[/sıze] [sıze=3]şimdi öz babası kalbini kırsa[/sıze] [sıze=3]feragat ederek olmuyor oğul[/sıze] [sıze=3] [/sıze] [sıze=3]birini anlatsa bir dertte bin var[/sıze] [sıze=3]bir yanda küfür var bir yanda din var[/sıze] [sıze=3]şaka değil,yaşarken öldüğü gün var[/sıze] [sıze=3]hayat hep dayattı,önümde eğil![/sıze] cengiz kılıçparlar küçük kardeşime [sıze=3]biz çoktan kaybettik elde ne varsa[/sıze] [sıze=3]güzel gülümsemeleri güzel gözyaşlarını[/sıze] [sıze=3]zaman girdabı bir geriye sarsa[/sıze] [sıze=3]tekrar bulabilirmiyiz çakıl taşlarımızı[/sıze] [sıze=3] [/sıze] [sıze=3]yitirdik elde ne varsa küçük kardeşim[/sıze] [sıze=3]ağladığım gün gibi açık kardeşim[/sıze] [sıze=3] [/sıze] [sıze=3]zordu,küçük insanların arasında büyümek[/sıze] [sıze=3]zordu,onlarla yaşayıp küçülerek büyümek[/sıze] [sıze=3]zordu,parçalanıp, dağılıp,saçılarak büyümek[/sıze] [sıze=3]tekrar bulabilirmiyiz dersin parçalarımızı[/sıze] [sıze=3] [/sıze] [sıze=3]yitirdik elde ne varsa küçük kardeşim[/sıze] [sıze=3]ağladığım gün gibi açık kardeşim[/sıze] cengiz kılıçparlar gitmeyin çocuklar [ı][sıze=3]nereye gittiniz güzel çocuklar[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]burada öksüz gibi bırakıp bizi[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bakın yas tutmakta tüm oyuncaklar[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]ne kadar özlemekte oyunlar sizi[/sıze][/ı] [ı][sıze=3] [/sıze][/ı] [ı][sıze=3]güzelliklere geç kalmadan gelin[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bir oyun bu saklanmaktaydık bizler[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]hepimiz gizlenmekteyiz arayıp bulun[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]deyin ki;biz oyuncu ebesiniz sizler[/sıze][/ı] [ı][sıze=3] [/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bir bağsınız sizler bir ucu hayat[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]diğer ucu güzelliklere açılan[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]biz kirli bir nehriz suyumuz bayat[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]siz mercan bir pınar kana kana içilen[/sıze][/ı] [ı][sıze=3] [/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bir annem bir sizsiniz koca dünyada[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bakınca yüzünde cennet gördüğüm[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]çocukluğum;ah o kaybettiğim bir rüya[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]büyümek;çözülmesi imkansız bir kördüğüm[/sıze][/ı] [ı][sıze=3] [/sıze][/ı] [ı][sıze=3]gitmeyin çocuklar durun gitmeyin[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]sizlere sizlerden daha muhtacım[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]sizsiz kirli bir dünyaya terketmeyin[/sıze][/ı] [ı]giderseniz kuruyacak en son ağacım[/ı] cengiz kılıçparlar sultanım gel gel [ı][sıze=3]hayli zaman oldu görüşmeyeli[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]nerdesin sultanım fermanım gel gel[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]boş kaldı kadehimiz karışmayalı[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]nerdesin derdimin dermanı gel gel[/sıze][/ı] [ı][sıze=3] [/sıze][/ı] [ı][sıze=3]kısa geceleri eylerdik uzun[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]dibine düşerdik söz ile sazın[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]yolunu gözlerim,ağlarım hazin[/sıze][/ı] [ı][sıze=3]bozulmuş bağımın harmanı gel gel[/sıze][/ı] cengiz kılıçparlar
şükrü çiftçi Üye
EY HAYAT (32635 Hit) (ey hayat, sen şavkı sularda bir dolunaysın aslında yokum ben bu oyunda ömrüm beni yok saysın…) yaşam bir ıstaka gelir vurur ömrünün coşkusuna hani tutulur dilin konuşamazsın! tırmandıkça yücelir dağlar sen mağlupsun sen ıssız ve kalbinde kuşların gömütlüğü tutunamazsın… eloğlu sevdalardan dem tutar aşk büyütür yıldızlardan yasak senin düşlerin dokunamazsın... birini sevmişsindir geçen yıllarda açık bir yara gibidir hâlâ hâlâ ne çok özlersin onu ağlayamazsın... yolunda köprüler çürür sesin, sessizlik sanki bir uğultuda savurur hayat kül eyler seni doğrulamazsın! yapayalnız bir ünlemsin dünyayı ıslatan şu yağmurlarda herşey çeker ve iter anlatamazsın... yaşam bir ıstaka gelir vurur işte ömrünün coşkusuna sesinde çığlıklar boğulur ama bağıramazsın… sonra vakt erişir, toprak gülümser sana upuzun bir ömrün ortasında ne hayata ne ölüme yakışamazsın! yazdırmalısın mezar taşına: ey hayat, sen şavkı sularda bir dolunaysın aslında hiç olmadım ben bu oyunda ömrüm beni yok saysın… ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA... YILMAZ ODABAŞI
mahsuni63 Üye
FATİH SOKAKLARI Saçaklar altına gizlenmiş kuş yuvaları Senin pencerenden tozpembe görünür hayat Daha dün fethetti burayı Fatih'in orduları Şimdi sessiz yatıp çekiyor "heyhat"! Kuşlar kadar garip olurdu şimdi olsa O zamanın kadınları İstanbul sokaklarında Eğer bu kadın bir ecnebi oyunuysa Fink atıp durmakta Fatih sokaklarında... Sen kim olursun da sorgularsın bacımı Zoruna mı gitti "kadın" kazanınca aslını Örnek vermektesin hep Garbın ahlaksızlığını Kendine gel bacım, sızlatma ecdadını... Şimdi izlemekte "Fatih" seni, acıyan bakışlarla Silkin şöyle bir: Nerdeyim, ne yapmaktayım? İstanbul, aziz vatan; yaşar maneviyatıyla Biraz da kendini sorgula; nerde maneviyatım? 15.07.2009, İstanbul MEVLÜT KARA

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim