Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

secretgarden Üye
Mahsuni şiirlerin gercekten cok güzel tebrik ederim bi tanede yazıp bana hediye etsen olmazmı bu aralar ben yazamıyorumda ilham gelmiyo:)
mahsuni63 Üye
Hocam bu yazdıklarım hem size hem de şiirleri okumayan diğer site sakinlerine hediyemdir. Lakin bu konunun müdavimi olduğunuz için diğer üyelerden ayrıcalıklı bir konumunuz var. Bu sebeple güzel bir şiir yazabilirsem yalnız size hediye edeceğim. Selametle...
secretgarden Üye
mahsuni63;187084 wrote:Hocam bu yazdıklarım hem size hem de şiirleri okumayan diğer site sakinlerine hediyemdir. Lakin bu konunun müdavimi olduğunuz için diğer üyelerden ayrıcalıklı bir konumunuz var. Bu sebeple güzel bir şiir yazabilirsem yalnız size hediye edeceğim. Selametle...
şimdiden tesekkürler ozaman:)
Subutay Üye
İMKANSIZ AŞK Falcı kadın yalan söylüyor yalan Bizi birbirimiz için yaratmış Tanrımız Nasıl mümkün değilse Yıldızları toplamak gökyüzünden Öylesine imkansız bir şey aşkımız Kurudu gölgesinde oturduğumuz ağaçlar Bahçelerde sevdiğin çiçekler kalmadı Sadece hatıralarda ebedi olan Vazgeçemediğimiz, unutamadığımız Onlar bile bize yar olmadı Unut benden kalan ne varsa Unutmak tesellidir yalnızlığın Güneşi bir kadeh şarap gibi içip Delicesine sarhoş olmak En güzel tarafı imkansızlığın Ümitlerimiz fırtınalı denizler ortasında Bir hurda teknedir şimdi Dalgalar dünden daha zalim Rüzgar daha hoyrat Ne bulut var ufuklarda ne gemi Mevsimler toz pembe değil Gündüzler gecedir, geceler zindan Güneşin doğmasını beklemek boşuna Boşuna artık medet ummak Taş kalpli zamandan İnan ki! Kırılmış bir ayna gibi Paramparça, kırık dökük aşkımız Çaresizliğin, ümitsizliğin türküsü Türkülerin en içlisi, en hüzünlüsü Büyük aşkımız ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
cuma bulut Üye
BAĞLANMAYACAKSIN Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak... CAN YUCEL
cuma bulut Üye
işte şiir cok super paylasam dedım hemserılerımle
mahsuni63 Üye
gülüver… kırık düşlerimin sızlayan dizelerinde açılan bir tomurcuk misali sen de bana gülüver yalnızlıklara muhtaç keşmekeş gündüzlerde kimsesiz çocuğun masumiyetinde sen de bana gülüver artık gece vakti değil güneşin en sert tesirinde bir ikindi vaktinde caddenin kör seyrinde gülüver bana huzuru bekleyen ölüm misali bir kuşun bir gece ölmesi gibi Canan’a ulaştığım vuslat gününde yüzünde küçücük bir tebessümle gülüver bana, gülü… MEVLÜT KARA (08 Mayıs 2009 Cuma)
secretgarden Üye
şiirlerinde aynı kişiliğin gibi çok kaliteli mahsuni...tesekkürler bu güzel dizeler için
mahsuni63 Üye
mahsuni63;187084 wrote:Hocam bu yazdıklarım hem size hem de şiirleri okumayan diğer site sakinlerine hediyemdir. Lakin bu konunun müdavimi olduğunuz için diğer üyelerden ayrıcalıklı bir konumunuz var. Bu sebeple güzel bir şiir yazabilirsem yalnız size hediye edeceğim. Selametle...
Sanırım bu güzel oldu...
mahsuni63 Üye
Doğum Günüm... Seni uzak bilenler, gün gelir yakın olur Rabb’i bilmem diyenler, gün gelir bilir olur Daha vaktin var iken, gel boşa çekme kürek Bir kelime-i şehadet, dağlanmasın bu yürek O’na açılan eller, boş dönmezler geriye Koskaca umman olsan, az gelir o yüreğe İşte geldim Allah’ım, tövbe ettim maziye Karanlıklar içinden, aydınlık bir sergiye Servetime paha yok, bu gönül senle dolu Bir daha dönmem geri, kesseler iki kolu Seni tanıdım ya Rab, bu dünya gerçek oldu Doğumum bu gün benim, gerisi hayal oldu MEVLÜT KARA 09.05.2009 16:59
Güllü halo Üye
bu siiri tüm askerlere ve tüm asker yolu gözleyenlere armağan ediyorum kendi bestemdir... Bir gece vakti nöbet tutarken Aklına geleni mektuba yazarken Mum isiginda sevdayı ararken Seni buldu sevdalı ASKER... Anadan babadan yardan uzakta Sevdiginin kokusuna hasret kalıpta Eskiyi dusunup agladıkca Seni buldu sevdalı ASKER...
mahsuni63 Üye
NİNNİ SESİ Gözlerin dünyanın keşfedilmemiş bir yanı Özüme öz katan tek varlık sensin Zahiri hiçbir şey barınmazki dünyanda Üzüntün yüreğinin en derin yalısında Masalsı bir sevgi gözlerinde gördüğüm Ülfetin bir yana dünya bir yana Narinsin, teksin, biricik ve benimsin… Nuru ile dünyamı aydınlatan varlık Usul usul sevginle her hücreme işledin Razı olursan benden her anım bir asırlık Urgan ile assalar, son nefesimsin… Aynalarda gördüğüm tesiridir kalbinin Nazik bir sessin sen ninnilerde duyduğum Annem, sefirisin kanatsız bir meleğin Mazide bir çocuksun, az sonra son soluğum… 10.05.2009 01:49 MEVLÜT KARA
ziya_eren27 Üye
Sen varken , yasadigimi biliyordum Sen Varken , Gülmekten zevk aliyordum Sen varken, huzurluydum Ama simdi? Sen yoksun artik Geceler izdirap veriyor Hayat bana dar geliyor Gülerken bile agliyorum Belkide yasamak istemiyorum Artik sarkida dinlemiyorum Cünkü onlarda seni anlatiyor Artik resimlerede bakmiyorum Cünkü onlarda seni animsatiyor Biliyor musun? Güneside sevmiyorum artik Oda seni hatirlatiyor bana Sen günesimdin Karanliklari aydinlatan isigim Ve simdi Yoksun artik Hersey karanlik Hersey bombos Bir söyleyebilseydim sana Seviyorum, gitme diyebilseydim Eminim bu acilari cekmiyecektim Oysa simdi yoksun, yine kaybettim biliyorum, dömeyeceksin bir daha Biliyorum hersey bosuna Ve biliyorum Seni UNUTAMAYACAGIM asla alıntı..
candy Üye
NEFRETİM AŞKIMI AŞTI BU GECE Sen benim gözümde bir hiçsin artık, Nefretim aşkımı aştı bu gece Bugün ki sözlerin söz müydü artık Son sözün sabrımı aştı bu gece Kolayca bitsin bu diyemedin de Salladın savurdun basiretsizce Hiç mi ders almadın onca gezdik de Yağmurun rahmeti aştı bu gece Yürümeyen neydi,ilişkimiz mi? Günüm sensiz bomboş deyişimiz mi? Sensiz yaşayamam çelişkimiz mi? Yalanın doğrunu aştı bu gece Evlenmek hayali kapımda idi Giriş kat evimin boyası yeni Mobilyan,takımın, alınmış idi Vuslatım tadını aştı bu gece Yemedim yedirdim ne varsa sana Üç kuruşum olsa verirdim daha Memurdum yoksuldum hatırlasana Hafızam haddini aştı bu gece Ayakların donmuş,üşümüştün de Gece yatamamış üzülmüştüm de Bir ay oruç tutup yememiştim de O çizmen boyunu aştı bu gece Yapılan söylenmez, gelmezmiş dile Allahtan beklenir kul bilmese de Kızgınlığım buna, sebep ise de Sabrım miadını aştı bu gece Onca gez toz benle,seviyorum de Sonra git nişanlan bir de ona de Şerefsizlik değil, nedir bu söyle Küfrüm edebimi aştı bu gece Sana son bir sözüm, nasihatım var Aldığım ahlakla bir terbiyem var Seni doğurana ana deyip geçmek var Saygım adabımı tuttu bu gece Gönlümün romanı bitti bu gece Hangisine yansam şimdi gün gece Ömrümden beş yıl gitti bu gece
.
BEDİRHAN GÖKÇE..
candy Üye
duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme. başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme. ey ay, felek harab olmuş, ziyan olmuş senin için bizi öyle harab, öyle ziyan ediyorsun, etme. ey, makamı var ve yokun üstünde olan kişi sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme. sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan sen ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme. şekerliğinin içinde zehir olsa dokunmaz bize sen zehri o şeker, şekeri zehrediyorsun, etme. harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun, etme. aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme. isyan et eyy arkadaşım, söz söyleyecek an değil aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme. Hz. mevlana
nizipli_mehmet Üye
candy uzun zaman sonra seni burada görmek çok güzel hoş geldin... bedirhan gökçenin şiiri çok güzel saol paylaşım için...
Subutay Üye
Mahsuni akrostişin çok güzel olmuş. Tebrikler.
cengizkrbck Üye
Akrostiş de ne demek diye şiire baktım. İyiki de bakmışım çok güzel, devamını bekleriz mahsuni
candy Üye
ben ki; seni kerem in aslı ya olan sevgisi kadar hırçın, umutlu bekleyişler gibi; alevin suya olan aşkı gibi bana her dokunduğunda sönerek eriyip, biterek sevdim seni; bir çocuğun annesine o saf ve masum bakışlarıyla annenin çocuğuna itina ile özenle bakışıyla baktım sana belkide bu koca dünyada daha nicesi hasret birbirine kerem in aslı ya alevin suya çocuğun annesine benim ise sana olan hasretim gibi nasıl kerem aslının ateş ise suyun hasretine dayanamayıp kül olmuşsa seninde hasretin işte o kadar yakar kawurur yüreğimi gel be sevdiğim ben ateş olmadan küllerim savrulmadan adım destan olmadan beni sensiz koyma artık. çünkü ben; nefes alışını.gülüşünü.kokunu özledim.. bEn BeNi BeN yApAn SeNi ÖzLeDiM.... TuĞçE
nizipli_mehmet Üye
tuğçe sende ne cevherler varmış ya :) ama çok güzel olmuş yüreğine sağlık...
mahsuni63 Üye
Subutay;188581 wrote:Mahsuni akrostişin çok güzel olmuş. Tebrikler.
cengizkrbck: Akrostiş de ne demek diye şiire baktım. İyiki de bakmışım çok güzel, devamını bekleriz mahsuni Dün 09:50 Cengiz ve Fatih çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada daha çok şiir paylaşmak ümidiyle. Selametle...
sihirli aşk2 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Isyandayız Yetti be O günah Bu ayıp O yasak Tanrının Yasaklamadığı şeylere İnsanoğlu işine gelmediği için Koymuş yasak Gelin yasakları delelim Günahlara girelim Ne derlerse desinler Kimseleri dinlemeyelim Biz kendi doğrularımızı bilelim Hayat bizim hayatımız Nasıl istersek Öyle yaşayalım Kimselere esir İnsanlara kul, köle olmayalım İçimizde yaşam özlemleri biriktirmeyelim Günahsa bizim günahımız Cehennemde biz yanacağız Onlara ne Yasak aşksa bizim aşkımız Ayıpsa ne yapalım Ayıp bizim ayıbımız Bizden her istenene Boyun eğmiyorsak Edepsizlik ediyorsak Başımızı kaldırıyorsak Eh o da bizim Başımız Kime ne Mutluluğumuz baş kaldırmakla oluyorsa Başımızı da kaldırmalıyız. İçimizde ukdeler kalmamalı Yaşamalıyız, yaşamalıyız Varmasınız akıntıdır...
sihirli aşk2 Arşiv üyesi
Bizi Kurtarmaya Var mısınız? / Gülçin Kaçar Dünya onlarındı Biz duman altı olduk Dokunmayın Her şeyi unuttum Ağrılarım Durdu Acılarım son buldu Üşümüyorum Açlığımı unutum Dünya benim oldu Terke edildim Kimin umuru Beni seven yok Beni toplumun Yarası gören Aynaya baksın Sucu kendinde arasın İş verdilerde çalışmadık mı? Okul kurduklarda Okumadık mı Bizi insan yerine koyup Şans verdilerde Kullanmadık mı? Bize din öğretilerde İnanmadık mı? Bizi sokaklara döktüler Halimizi soran olmadı Şimdi duman altı olduk Bize kızmak en kolaydı El uzatacaklarına Dil uzattılar Bizi dumana esir ettiler Utanacak olan onlar Onlar yedi içti Yaşadı Biz baktık Artıkları çöpleri boyladı Çöplerini bile bize çok gördüler Biz açtık, çıplaktık Onlar evlerdeydi Biz sokaktaydık Akılarına bile gelmedik Biz onlar için bir Birer hiçtik Biz parazittik. Biz Hayatın kıyısında Ve kırıntısıyla Yaşayanlardanız Farkına varınız El uzatıp bizi kurtarınız. Gülçin Kaçar
sihirli aşk2 Arşiv üyesi
evet dısarda olan ve adları unutulan kaybolmus kimlikleriyle hayata bi şekilde tutunmaya calısan bin kez daha masum bin kez daha samimi bin kez daha doğal onlarca insanımız var birazda onları düsünelim !!!!
candy Üye
tşk ederm.....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim