Zeugma Antik Kenti

Zeugma Hakkettiği Yere Gelecek

ibrahim Üye
pic_pop.asp?mode=12&cid=378 Sevgili arkadaşlar, Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞAN Nizipimizi ve zeugmayı ziyaret ederek, Burayı hakettiği yere getireceğiz, zeugma birinci gündem konumuz olacaktır demişti. Ardından ise yine bölgeye gelen Sayın Turizm ve Kültür Bakanı Atilla KOÇ 'ta başbakandan zeugma için gerekli talimatları aldığını ve yine zeugmanın bakanlıkları tarafından 1. gündem konusu olduğunu buradaki çalışmaların devam ederek kentin hakkettiği yere geleceğini bizzat söyledi. Aradan 1 yıl geçti zeugma da bir canlılık gören varmı...Yoksa çalışmalar çoktan başladı bittide benim mi haberim yok... Sayın milletvekilimiz Mehmet SARI' dan Sayın Atilla KOÇ' a verdiği sözleri hatırlatmasını ve zeugmanın hakettiği yere getirilmesinirica ederiz...
ibrahim Üye
Sizce Zeugma hakettiği yere geldimi, daha gün ışığına çıkmayan bilmediğimiz nice eserler varken verilen sözler nerde...
Cali Üye
ya metal sen bu resmi nerde buldun?
Orhan Çelik Üye
3 gün sonra çalışmalar başlıyor. (kazı çalımaları)
ibrahim Üye
Bu gün yolum gaziantep müzesine düştü, şöyle bir bakayım dedim... içerde o kadar çok mozaik vardı ki bunların hepsinin Nizipten çıkarılmış olması ve de hiç birinin suan Nizipte olmaması beni çok üzdü... Ayrıca müzede o kadar çok yerli ve yabancı ziyaretçi vardı ki, düşünsenize şimdi bu ziyaret akını Nizipe olacaktı ...
Orhan Çelik Üye
Sevgili İbrahim,söylediğiniz konu gerçekten benide çok üzüyor. Ama ağlamak dövünmek artık çok geç. Geçen yıl alınan karara göre,çıkan eserler artık G.antep müzesine verilmeyecektir. Çıkan eserler yerinde '' açık hava müzesi '' şeklinde sergilenecektir. Hatta şuan bazı mozaikler üzeri hafif toprakla örtülü vaziyette bekliyor. Doç Dr. Kutanmış beyfendiyle bizzat görüştüm ve mozaiklerin üzerine çatı sistemi yapılacağını belirtti. Yani diyeceğim o ki; çıkan eserlerin daha binlerce katı yeraltında ve Nizip'e ait,Nizip'in malıdır. İnşaallah zamanla çıkan her villanın etrafı koruma altına alınıp,efes harabeleri,pompei harabeleri ve semud harabeleri gibi açık hava müzesi şeklinde halkın ziyaretine açılacaktır. Geçen yıl turizm bakanlığında 5 trilyon ödenek çıktı ve ihtiyaç oldukça ödenek çıkmaya devam edecektir.inşallah zeugma hak ettiği yere de gelecektir,SAYGILAR.
ibrahim Üye
Sevgili Orhan abim ağzından bal akıyor sanki, yazını okudukça sokakta şeker bulan çocuk kadar sevindim valla, Allah emeği geçen herkesten razı olsun
mehmet hikmet Üye
çok haklısın ibrahim abi ben Nizip te 15 gün kaldım ve her zeugmaya gittigim hep aynı ve bir işçi göremedigimden üzüldüm kim bilir sen kaç senedir ordasındırda hep üzülüyorsundur zugmayı ortaya çıkaralım.
fsoyarik Üye
bir zeuğma hastası olarak diyorumki eğer dünyanın en büyük tarihi şehri ortaya çıkar orhan kardeşimin dediği gibi açık hava müzesi haline gelirse ibret için bana ticaret için türkiyyeye yeter diye düşünüyorum selamlar
ahmetaksoy Üye
kusura bakmayın,hiç bir şey olmayacak,ancak,hırsızlara yol açılır başka bişey olmaz, nerde o güzelim eserler,gündüz su yüzüne çıkar,akşam kayıp oldu hep? elinizi vijdanınıza koyun,ALLAH aşkına olmadımı ?tüm bunlar..............................

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim