Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip çay ının Çözümü Olmalı

Gökhan Dokuyucu Üye
Çevre ve orman bakanlığına, GOSB nin atıklarının Nizip çayına neden akıtıldığını ? Atıkların arıtılması için ne gibi projeleri olduğunu ve bu çayın Fırat'tan beslenilmesi düşünülüyor mu ? gibi soruları bir dilekçe ile yöneltmiştiK. Gelen cevabi yazıyı mesajlarda bulabilirsiniz. Önemli bulduklarımın altını çizdim. Konuyla ilgilenen, şehrinin doğal hayatının korunması için mesaj esirgemeyen ve çaba harcayan hemşerilerime duyurulur. Saygılarımla... Nizipimizin o güzelim eski antep yolu ve karşıyakaya uğrayan Nizip çayının artık o antep sanayinin kimyavi atıklarından kurtarmanın zamanı gelmedi mi ?? Her geçen gün ekolojik dengeye darbe vuran o atık suların Nizipe akmasını engelleyelim.. Anlatılana göre balık çıkarmış eskiden o sudan ama şimdi suya ELİ DOKUNAN hasta oluyor... Bu formu açmamtaki gaye şu şuanda antepte ikditar olan parti akp Nizipte de akp ve Türkiyenin iktidarı da akp bir şeyler yapacak gücümüz var ee ne duruyoruz bahçelerimiz hep bakımsız kalıyor ağaçlarımız hep kuruyor bu atıkların yüzüne... Karpuzatan denen bir piknik alanımız var yanından bu atık sular akıyor ve bu yere hafta içi ve hafta sonu halkımız pikniğe gidiyor ve bu pisliği görüyor.... Bu böyle olmanın yerine orası kuşdam köyünü göreniniz varsa ne demek istediğimi anlamıştır....Bu kuşdamda Nizip çayı gibi bir yer ama suyu ayna gibi pırıl pırıl hiç bir kimyevi madde karışmıyor... Niye olmasın Nizip çayı öyle bir kaç zengimizin cebine daha fazla para girsin diye biz niye zehirlenmeliyiz... Çözümüne gelince bu fabrikaların sahipleri ve antep belediyesi bu akarsuya bir arıtma tesisi yapmalılar.. Ve ondan sonra Görün yeşil Nizipi görün.....
kızıl elma Üye
TEŞEKÜRLER KARDEŞİM SONUNA KADAR HAKLISIN PARA BİZDE OLMADIĞI İÇİN BİR ÇÖZÜM DE SUNAMIYORUM.
alibey2727 Üye
Abi bunu hiçbir siyasetci düzeltmeye calışmaz çğnkü fabrikalara kurulacak arıtma sistemi işletme sabiplerine epey pahallıya patlayan bir olay... Hiçbir siyaside bu işletme sahibi insanlarla karşı karşıya gelmak iztemez. Menfeat dünyası abi onlar ceplerini doldura dursun bizimmilletimiz hastane köşlerinde ölmüş kimin umrunda...
ibrahim Üye
Nizip çayı Nizip'in Yeşil Nizip ünvanını almasında en büyük etkendir, Nizip sınırları içinden geçerken birçok bahçeye, sebze ve meyve tarlalarına hayat vermekteydi... ve de görüyoruz ki ordaki birçok bahçe sahibi hemşerilerimiz Nizip çayından faydalanmak yerinebahçesine kuyu açtırıyor. Suan ise durum ne bırakın sudan faydalanmayı, o halde akması bile insan sağlığını ve çevreyi kırmızı alarm olarak tehdit ediyor... Heralde durum onu gösteriyorki bizim bu kadar sorumsuzluğu ve vurdumduymazlığı ancak ilerde hayati sıvı olan suyu bulamayınca aklımız başımıza gelecek Ben görmedim ama birçok büyüğüm bundan 15 sene evvel Nizip çayındasu kaplumbağası,su yılanı dahilbirçok canlı türünün barındığını bizzat gördüklerini söylediler, şuan ise sadece birtek canlı tür yaşıyor o da MİKROP
admin Yönetici
Hani kercetmek derler ya öyle birşey. Bir kurum çıksın ve "Nasıl olsa Gaziantep'in tüm pisliğini biz çekiyoruz, Hollanda'dan yola çıkan ve parçalanmak üzere İzmire doğru yol alan Otapan isimli asbestli gemiyide Nizibe getiririn, nasıl olsa biz alıştık" desin. Bunu ulusal basında haber yapar, eminimki çok ses getirecektir.
uzaklardan Üye
bence sadece siteye yazmakla kalmayn başka yerlere de şikayette bulunun bende inanılmaz atığı olan bir işletmede çalışıorum. bizim buralarda arıtma tesisi olmayan işletme yok ve zorunlu. insanları zehirlemeye ne hakları var. birkaç sene önce Nizip e geldiğimde çeşmeden akan su bizim buralarda dünya para verip içtiğimiz sulardan çok daha güzeldi ama geçen sene bende hastanelik oldum oralarda bence sadece siteye yazmakla kalmayın sayın dokuyucu :)))
mami Üye
metal ve admin abilerime katılıyorum. Kemal abinin makalesinde çayda sazan bile tutulduğunu yazmıştı ve benim çok dikkatimi çekmişti. Bende uşakken hatırlarım çayın kenarında kaplumbağa gördüğümüz olurdu. Ayrıca admin abinin önerdiği teklif gerçekten düşündürücü. Ben şimdi bir şey demek istiyorum elbette sitede yetkili abilerimiz var. Nizip çayının bu halden kurtulması için neler yapılabilir??? Tabi ki ilk akla gelen her tesisin bir arıtma ünitesi kurmasıdır. Ancak geçenlerde elime bir dilekçe geçti. Bakanlığa gönderilen dilekçenin bir kopyasıydı. Özet olarak eski sabunhanelerin mali sebeplerden dolayı sayısının son yıllarda %90 azaldığı belirtilmiş ve kurmaları istenen arıtma tesisinin maliyetiyle birlikte tüm sabunhanelerin kapanacağı söylenmişti. Buradan iki sonuç çıkıyor birincisi bakanlığın bu konuda az da olsa bir baskısı var. İkincisi Nizipteki küçük çaplı işletmelerin -ki çoğu da küçük çaplı- bu maliyeti kaldıramayacağıdır. Acaba bir Nizipli olarak ne tür bi sonuca varabiliriz???? Benim önereceğim bir çözüm yolu var ama teknik imkanlar neticesinde nasıl olur bilemiyorum..... Şu an Nizipin bütün fabrikaların kanalizasyonu çaya akmakta de mi? bende diyorum ki Kerzin yolundaki arıtmaya kadar üstü kapalı bir kanalizasyon hattının döşenmesi ve en son ucuna fiziksel ve kimyasal bir arıtma tesinin kurulması... Biliyorsunuz şu na orada bir arıtma tesisi var ama sadece fiziksel yani BOOOOŞŞŞŞ... Maliyet yönüne gelince tüm işletme sahiplerinden kapasitelerine göre bir ücret alınması.....
admin Yönetici
Gaziantep organize pisliğini Nizip çayına akıtmasın kardeşim, bu konuda tepkinizi ortaya koyun. Nizip 100.000 nüfusunu aşmıştır, onlar para kazanacak Nizipli pisliğini çekecek ! Gitsinler arıtma mı kuruyorlar ne kuruyorlarsa kursunlar. Bizim Nizipdeki iki fabrikanın akıttığı önemsiz birşeydir, onlarda kendi çaplarında kurarlar. Asıl sorun evlerin kimyasal atıklarındadır, buna çözüm bulunması lazım. Birecik baraj gölünden Nizip çayının beslenme projesi vardı, umarım rafa kalkmamışdır. Su hayattır, gelirdir. Oralardan temiz su akması demek çevresindekilerin refah seviyesinin yükselmesi demektir. Yazmakla ne olacak demeyin, bu kamuoyu gündemini oluşturun, yetkilileri hareketlendirin.
sakalli0727 Üye
tamamda admin abi haklısında antepli kirletecek Nizipli mi çekecek demissin.sonra da demissin Nizipteki iki faprikanın akıttıgı önemli degil.bu ne şimdi olurmu biz bakmalıyızki onlarda utanmalı biz sahip cıkmalıyız önce önce biz sahip cıkamliyiz benim fabrikamki olur ama baskasinki olmaz.olmadı abim olmadı
haberg Üye
Antep'te bir zamanlar Alleben vardı. Fakat o alleben şimdi filmlere ve dizilere konu oluyor.... O kadar güzelleştiki eski halinden eser kalmadı... Nizip'teki bu alanlarda da park çalışmaları yapılabilir.... :D
admin Yönetici
Uzun uzadıya yazamayınca yanlış anlaşılmalar oluyor. Nizipde gerçekten kimyasal atık akıtan fabrika sayısı beşi geçmez, diğerleri de ölümcül değildir. Bunlardan küçük olanlar birer dinlendirme kuyuları ile sorunu büyük ölçüde çözerler. Büyük olanlar arıtma sistemleri ne aşamadadır bilemiyorum. Gaziantepdeki atık oranı Nizipdekinin 500 katıdır ve özellikle yaz aylarında toprak ve yer altı suları bunu emmektedir. Benim ondan sonra söylemek istediğim evlerimizdeki kimyasal atıklar, bunların da tahliyesinin nereye verileceği çok önemli. Demek ki üç sorunumuz var: 1- Gaziantep organize sanayinin kimyasal atıklarını bize neden geliyor 2- Nizipdeki sanayi atıklarının boyutu ne aşamada 3- Evlerimizin ve köylerimizin kimyasal atıkları nereye akıtılabilir. Çözüm çok zor olsa da : 1- Gaziantep Organize sanayi atıklarını başka şekilde eritsin, doğaya zarar vermesin 2- Baraj gölünden de buraya takviye yapılsın.
ottomanempire Üye
DÜN AKÇAKENTTEYDİK ORDAKİ SULAMA SUYUDA FABRİKA ATIKLARINDAN DOLAYI MAVİ OLMUŞTU
Gökhan Dokuyucu Üye
Görüldüğü gibi Niziplimiz bu atık suları istemiyor kemal cengizin makalesinde dediği sazan bile çıkarmış hatta 2 yıla yakın niye temizdi ancak atıklar devam ediyor .. Nizip bu kadar sahipsiz olmamalı Nizipli gazetecilerimiz şatavatlı haber araycaklarına gitsinler Nizipçayı şu an ki adıyla b..lu çayıhaber yapsınlar.... Bu Nizip bizim başka Nizipte yok bir Nizip aşığı olarak elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım sizde lütfen Nizipli gibi davrnıp ortaya somut adımlar atalım... HER ŞEYGÜZEL TEMİZ YAŞANABİLECEK BİRNİZİP İÇİN!!!
Huzi Üye
Evet Nizip'te gazeteceyim diye geçinenler,bu konuyu valiliğe taşısalar da,bizde rahat etsek valla... Dimi yani...?
o ben van Üye
işin gerceyi ben 10 ,12 yaşlarındaydım akcakente bent yapıldıgında ozamanlar abilerimiz nice kiloluk balıklar tutarlardı aglara su kaplumbaları takılırdı delikli kayada yüzerdik ne günlerdi onlar şimdi anılarda yaşatıyoz herşey devlet büyüklerimizin elinde koca istanbuldaki halici temizliyoda bi cayımızımı temizlemektenmi aciz.
Gökhan Dokuyucu Üye
Bize bu konuda nasıl yardım edebilirsin kardeş fikirlerini bekliyoruz..
ahmetaksoy Üye
BU BELEDİYENİN GÖREVİ ÖNCELİKLE...........
benbaskan Üye
bildiğim kadarı ile belediye ilk göreve geldiği zaman bir dsi ile birlikte ıslah çalışması yapmaya başlamıştı ve bazı projeleri var acaba bu projelere ne oldu öğrenebilirmiyim burada cevabı orhan çelik abimden bekliyorum özellikle bu arada yazdıklarımda art niyet aranmasın nizibi çok severim ve yanlış anlaşılmaktan korkarım
felsefefe Üye
AB fonları var bu konuda eğer çalışma para yüzünden devam ettirilemiyorsa Çevre Fonu diye bir AB fonu var buradan kaynak alınabilir. Az kirlilik diye bir şey yok arkadaşlar Azlar birikince dağ oluyor. Bu yüzden en ufak kirliliği de dikkate almak gerekiyor. Haliçin kirlenmesi de böyle gelişti. 30 yıl sonra bakıldı ki haliç diye bir şey kalmamış. Çevre duyarlılığımız İbadet dikkatinde olmalı. Belediyemiz de şu anda olabilecek en çalışkan ve bilgili insanlar dan oluşmakta Mutlaka bu işe gerçek önemini vermektededirler. Ancak belki bütçe sorunları vardır. Bu da dış fonlarla hallolabilir. Çünkü bu fonlar hem hibe . Ödeme veya karşılık bulma diye bir sorunu da yok
neydin Üye
Atın bakalım atın,kimi para yokder,kimi siyasetcilere atar Topu,kimi orhan celikder,kimisi gazatecilere ve kaymakama iletin der, kimi belediyenin görevi der,kimi bildigini soyler, kimide ab fonlarından bahseder, herkes fikrini soylemiş masallah hani cozum? atarsınız topu sagdan sola biraz cezasahasına yaklastıgınız zamanda hemen geri döner ve ya topu taç a atarsınız yada dışarı cekersiniz, icraat icraat icraat..
neydin Üye
biri cıkıpta ben elimi tasın altına koyuyorum demiyeckmi? Sagdan sola Tpmu cevirecesınız?
alibey2727 Üye
Hani nerde kendisini belediye refarans gösterenler, hazir cevapları oldugunda şıp diye damlıyorlar... Sayın başkanlarına söz söyletmezler, gelipde bişeyler yazsanıza eminin gelsede verecegi, cevap ''bu konuda projelerimiz var, calışıyoruz'' laf degil abi içraat yapın, oraya sizi karşımızda konuşun diye dikmedik, hizmet edin diye dikdik, eger bu millete hizmet etmek zorunuza gidiyorsa ............................
neydin Üye
alıntı: Hani nerde kendisini belediye refarans gösterenler, hazir cevapları oldugunda şıp diye damlıyorlar... Sayın başkanlarına söz söyletmezler, gelipde bişeyler yazsanıza eminin gelsede verecegi, cevap ''bu konuda projelerimiz var, calışıyoruz'' laf degil abi içraat yapın, oraya sizi karşımızda konuşun diye dikmedik, hizmet edin diye dikdik, eger bu millete hizmet etmek zorunuza gidiyorsa ............................ alibey Kardes sende masallah hazır cevapsın.ben o yazıyı belediyeye yada baska bir kuruma eleştiri yazın diye yazmadım. masallah sende topu birbirlerine atanlardan geri kalmamışsın. şunuda unutma belediye eskilerinden katkat daha i çalışiyor lütfen hiç bir kurum yada kuruluş beni yanlış anlamasın. birisi cıkıp ben bu konununüzerindeyim desin? yeterli.
admin Yönetici
İşi siyasete dökmenin anlamı yok,bu sorun otuz yıldır var. Zaman birlik olma zamanıdır, zaman proje üretme zamanıdır. Bu sorunun nerden kaynaklandığını belirleyip, şikayet mercilerine bildirelim. Önce bu sorunun Gaziantep organize sanayideki fabrikaların atıklarından kaynaklandığında hem fikirmiyiz. Bunda anlaştıksa, bir kaç gönüllü arkadaş imza kampanyası başlatalım, aramızda gazeteci arkadaşlar var, onlarda haber yapar ve ulusala taşırlar. Çevre sağlığa dilekçelerle bir yol kat edilebilir. Fakat öncelikle gönüllü birkaç arkadaş lazım.
benbaskan Üye
eğer biri taşın altına elini sokacaksa Nizipli oy vererek koymuş hür iradesince zamanında da bir ıslah çalışması yapıldı diye biliyorum burada da belediyeden tek tanıdığım orhan çelik abimdir o yüzden sorumu ona yönelttim çalışma yapıldıda neden bir sonuca bağlanmadı diye sormak suç ise bir daha böyle konuları foruma yazmanın ve ya tartışmanın hiç bir anlam ve manası yok demektir , saygılarımla eğer Nizip yeşil Nizip olarak anılacaksa kimi eleştirisi ile kimi icraatları ile destekte bulunacaktır

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim