https://www.nizip.com/pic_pop.asp?mode=12&cid=305SAYIN KAYMAKAMIM: bilindiği üzere Çanakkale Savaşları sırasında Nizip yaklaşık olarak 90 a yakın şehit vermiştir.Bu liste zaten ilgili yerlerde görülmektedir..
Bizim sizden isteğimiz Sayın Garnizon Komutanımıza ve Nüfus Müdürümüzetalimat vererek bu şehitlerimizin ailesindenşu an yaşayan en yaşlı ferdini buldurarak Çanakkale şehitleri haftasında birer plaketle ödülendirerek Nizip lilerde milli bilinç ve şuuurun oluşturulmasında fayda sağlamanızdır. .
.
Edited by - ali_kilic27 on 05.12.2006 13:01
Sorunlarımız Önerilerimiz
sayın kaymakamımıza milli çağrı
Değerli Kaymakamımın bu konuyada hassasiyet gösterip, şimdiden çalışma yapılması için emir vereceğine eminim. .
Konuyu merak eden diğer arkadaşlar Çanakkalede Nizip Şehitleri (sizce ne kadar)linkinden takip edebilirler..
Ali ve Elif oğlu Bayramali. 01.07.1890 doğumlu.Arı burnu gazisi. Ölüm Tarihi:01.05.1928.
Vücudunda 7 adet kurşunla döner Nizip’e. 5 tanesi hekimler tarafından çıkarılır. 2 tanesi ise çıkarılamaz. Bu Kurşunların yarası ile Nizipte vefat eder. .
38 yaşında henüz genç iken ölümü tadan bu Nizip gazisi Ölümü Anında şu sözleri haykırmış: "Allahım, Arıburnunda aldığım, vücudumdaki 2 kurşun ile sana geliyorum. Beni huzuruna kabul eyle, deyip can vermiş..
Oğlunu tanıyorum: şu an 86 yaşında. Babasının anılarını o anlattı. Fotoğrafınıda aldım ama bir ara scanner ile taratırsam buraya yollarım..
Edited by - İ.H.Er. on 12/2/2006 5:08:46 PM
tebrikler ali bey . çok güzel bir konuya temas edip, gayet hassas bir istekte bulunmuşsunuz. inşallah kaymakamımız bu konuda harekete gecip isteginiz doğrultusunda gerekeni yapacaktır. çanakkale şehitlerinin yakınlarını günyüzüne çıkarmak hem gögsümüzü kabartacak hemde dediğiniz gibi milli mücadele şuurumuzu ve memleket sevdamızı ateşleyecektir..
Değerli Kaymakamımın bu konuyada hassasiyet gösterip, şimdiden çalışma yapılması için emir vereceğine eminim. Katılıyorum sayın admin.İNANIYORUM Kİ NİZİP İÇİNDE BİR GURUR TABLOSU OLUR MİLLET DEDESİNİN KİM OLDUĞUNU TANIR.......
Edited by - ibram27 on 12/2/2006 5:31:52 PM
Şehid olan biri şimdi nasıl yaşıyor yaaa?.
alı abı wallahı haklsın ulkemız için canla basla çalısan ınsanların azda olsa bılıyoruz ama bunun kımler oldugunu tam bılmke için her seyden onemlı çunku bu kısıle rhıc bır sey dusunmeden savasmıslar ve bunların aılerıne hıc yoktan bır tebrık msjı yollamak gerekır
aromel yanlış anlamışsın kardeş. şehitler tesbit edilip yakınlarına ulaşılacak, şehide değil ..
güzel kardeşim biraz daha dikkatle okursan sende anlayacaksın şehit’in değil oğlunun 86 yaşında ve oğluna ulaşılcağı diye hitap etmiştir..
Gaziantep Gaziler Derneği diye bir kuruluş olsa gerek sanırım. Nizip’te bu kadar sayıda şehidimizin olması hesabı ile, bu dernek ile de Nizip hakkında görüş istenebilir..
Edited by - İ.H.Er. on 12/3/2006 12:09:44 PM
teşekkürler ali kılıç .sizin gibi hocalarımıza bu memleketin çok ihtiyacı var.bu arada TZV(Türkiye Zeka Vakfı) nın zeka yarışmasında 100 puan almışşsınız.tebrikler..sayın amirlerimizin kulakları çınlamıştır inşallah
Sayın Ali Bey.Böyle bir konuda hassasiyet sahibi olduğunuz için teşekkür ederim.çanakkkale nasıl bir ruhla kazanıldı. bu ruh büğün varmı acaba tekrar oruhu o heyacanı o milli dayanışmayı nasıl yaşayacağız. bence önemli olan bu üstad necip fazılın ifadesi ile.
biri var mı dediğinde sağına ve soluna bakınmadan ben varım diyen bir gençlik.
işte çanakkale ruhu bu ruhtu . saygılarımla.
aslında Nizip.com bır gezı duzenlese çanakkale ye nasıl olur acaba?
çanakkale yakınlarındakı uyelerde kendısı gıtse belkı daha ıyı olabılır ornegın bayramı 3 veya 4. gunu çok guzel olbılır çunku bızde bayram tatılı nedenıyle oraya gelerek gıdebılırız
esah yerinde bir konu.bakalım kaymakamlık cevap verecekmı*
alıntı:
"quote" ali_kilic27 demişki:
SAYIN KAYMAKAMIM: bilindiği üzere Çanakkale Savaşları sırasında Nizip yaklaşık olarak 90 a yakın şehit vermiştir.Bu liste zaten ilgili yerlerde görülmektedir..
Bizim sizden isteğimiz Sayın Garnizon Komutanımıza ve Nüfus Müdürümüzetalimat vererek bu şehitlerimizin şu an yaşayan en yaşlı ferdini buldurarak Çanakkale şehitleri haftasında birer plaketle ödülendirerek Nizip lilerde milli bilinç ve şuuurun oluşturulmasında fayda sağlamanızdır. .
Siz de beni kör cahil ettiniz, ahanda yukarıda öyle yazıyor. .
alıntı:
"quote" ali_kilic27 demişki:
SAYIN KAYMAKAMIM: bilindiği üzere Çanakkale Savaşları sırasında Nizip yaklaşık olarak 90 a yakın şehit vermiştir.Bu liste zaten ilgili yerlerde görülmektedir..
Bizim sizden isteğimiz Sayın Garnizon Komutanımıza ve Nüfus Müdürümüzetalimat vererek bu şehitlerimizin şu an yaşayan en yaşlı ferdini buldurarak Çanakkale şehitleri haftasında birer plaketle ödülendirerek Nizip lilerde milli bilinç ve şuuurun oluşturulmasında fayda sağlamanızdır. .
Siz de beni kör cahil ettiniz, ahanda yukarıda öyle yazıyor. Resmi aç .
aromel kardeşim sehven öyle yazılmış olabilir.Doğru anlamaya gayret edersek olacak...
Ali bey, gayet güzel bir konuyu dile getirmişsiniz, Konu ile ilgili Kaymakamlıkgereken hassasiyeti göstererek bu insanlara ulaşabilir.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.