Genç Muhabbet

Dörtlükler

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

mahsuni63 Üye
ŞEHİT TÜRKÜSÜ Şehit tahtında Rabbe gülümser Ah binler ce canım olsaydı der Şehit tahtında Rabbe gülümser Canım bedeli bir sofradan yer Ümitsiz olmaz ümitsiz olmaz Sevdasız olmaz sevdasız olmaz Dağları oyup zindan etseler
Resim kaynağı
nurunu söndüremezler Dağları oyup zindan etseler Davamın önüne geçemezler Yarasız olmaz Çilesiz olmaz Şehitsiz olmaz Kurbansız olmaz Şehit tahtında Rabbe gülümser Ah binler ce canım olsaydı der Şehit tahtında Rabbe gülümser Canım bedeli bir sofradan yer Karanlık ölür zülümat ölür Gözler önünde ve Ölüm ölür Anladım artık Uhud ve Bedir Ve Ümit sevda Şehadet nedir Soludum Kanri Mahşer anını Ümidi Şehidi ve Sevdayı Şehit tahtında Rabbe gülümser Ah binler ce canım olsaydı der Şehit tahtında Rabbe gülümser Canım bedeli bir sofradan yer
mahsuni63 Üye
Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Bir yaprak düşer ağaçtan; sararmış ve mağrur Gökyüzünde bir uğultu başlar aniden Ve sonra kırk ikindi yağmurları dökülür serin serin …. Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Uzakta bir ülkede güneş batar, üşür insanlar Hava kararır; kuşlar aniden yuvalarına döner Ve sonra kısalmaya başlar geceler ağır ağır …. Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Bir denizde med cezirler başlar; ölür balıklar Gemide ölü bir adam bulunur kimsenin tanımadığı Ve sonra faili meçhul bir kuytuya gömülür derin derin …. Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Bir sokağın en sıcak betonuna sığınır kimsesizler Gaiplerden uzanacak bir dost eli bekler çaresiz Ve sonra bir iklim kaplar tüm bedenleri soğuk soğuk …. Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Yalnızlıktan ağlamadığını söyler iç çekerek Bir adam ne zaman yalnızlıktan ağlasa Uzak diyarlarda sessiz, kimsesiz bir ölümü düşler Bir adam yalnızlıktan ağlamasa gerek .... MAHSÛN (05 Nisan 2009 Pazar)
tuğçe Üye
Aşk İle
Baktım ki gökyüzü baştan başa bulut Unut diyor o güzel günleri unut Baktım ki deniz her dalgasıyla düşman Kuşlar av peşinde balıklar pusuda Çok gerilerde kalmış cıktığım liman Yok görünürde sığınacak bir ada Baktım ki o musibet gün gelip çatmış Yolcusunda tayfasında şafak atmış Ne yelken kar eder ne kürek ne istim Dayandım aşk ile yürüttüm gemiyi Aşk ile koskoca dağları düz ettim Avladım sonunda o civan kekliği
mahsuni63 Üye
NİZİP'E ÖZLEM(1) Ardından bakıp da ağladığım gün Bilmezdim ayrılık böyle zor imiş Yolundan çıkıp da gittiğim o gün Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... Meyan şerbetin ne imiş öyle Nizip dile gel de konuş benimle İçimde bir fırtına dondu dert ile Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... Her yer bizim ise de Nizip tek imiş Niziplimin sıcaklığı bir başka imiş Gurbetlik Mahsuni'ye biraz kor gelmiş Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... MAHSUN(07/04/2009)
Cali Üye
Ey sevgililerin en Sevgilisi! Yaşamanın tadı Seni bulmadaymış. Seven Sensin sevilen de … Sen’i bulan neyi kaybeder? Se’ni kaybeden neyi bulur?
mahsuni63 Üye
ANNA KARENİNA Geceleri gözlerine ay ışığı yansırdı Sen mehtap olurdun, ben sarhoş Sana bakınca gözlerimin feri akardı Anna Karenina; sen ölüme koş… Küllendi içimde yaktığın ateş Derbeder ettin; gezerim boş boş İçimde bir fırtına, bir keşmekeş Anna Karenina; sen ölüme koş… Kopardın kökünden sevda gülünü Sevgiler yasak; sevdalar nahoş Şimdi kimler gömsün senin ölünü Anna Karenina; sen ölüme koş… Bu aşk belki ölüm, belki ışıktı Belki can çekişen; belki biraz loş Belki bir ömür, belki anlıktı Anna Karenina; sen ölüme koş… İşte bitti şimdi yaşanan her şey Anna Karenina; sen ölüme koş Hesaba yazma yaşanmış hiçbir şey Anna Karenina; sen ölüme koş… MAHSUN (08/04/2009)
mahsuni63 Üye
Bu şiir; Cumali, Gencoo ve Tuğçe için...
Cali Üye
Ellerine SağLık, Teşekkürler Dostum...
mahsuni63 Üye
Estağfurullah Cumali. O güzel dörtlüklerin ve o güzel bayrağın altındaki güzel cümlenin (imzanın) hatırına...
tuğçe Üye
Sen Ben Biz Üç beş sayfa koydum masaya Birde kalem aldım elime Bir sayfa benim, bir sayfa senin Son sayfada bizimdi Beni bir satırda anlattım Seni bir sayfada Bizim sayfamız boş kaldı Kalemden kıskandım, kağıttan kıskandım Bizi kendimize sakladım O boş sayfanın yerine Bize ait her şeyi Kalbime yazdım.
mahsuni63 Üye
YAĞMUR Usul usul öptü penceremin camını Bir nefes çektim sigaramdan doyasıya Bir şimşek ta uzaklardan aydınlattı odamı Demleniyordu kaçak çay; yağmurlar başlamıştı… /Yağıyordu tane tane ………………………….. Yağıyordu usul usul/ Bir hüzün yankılandı doksan model radyomdan Babamdan yadigârdı; gitmedi arkasından Bir şarkı çalıyordu bilmediğim makamdan Bir nefes çektim önce; ağladım arkasından… /Yağıyordu tane tane ………………………….. Yağıyordu usul usul/ Dışarıda bir yağmur; gittikçe hızlanıyor Karardı hazin güneş; gece mi yaklaşıyor? Cebimde yârin resmi; gözyaşı damıtıyor Soğuk hava, sıcak çay; ölümü andırıyor… /Yağıyordu tane tane ………………………….. Yağıyordu usul usul/ Yağmur, çay, sigara ve hüzün şiirleri Nedense gözlerimde hep ölüm resimleri Yeniden hatırlattın yağmur eski sevgilileri Tane tane yağar yağmur ikindi vakitleri… /Yağıyordu tane tane ………………………….. Yağıyordu usul usul/ MAHSUN (09/04/2009) Nizip'te ne zaman yağmur başlardı O zaman içimi bir hüzün kaplardı Bu gece yağmurlar yüreğime akarken İçime akıttım yağmur seni; yıldızları sayarken... Şu gece vakti şiirimi okuyan tüm kardeşlerimize yürekten, küçücük bir hediye niteliğinde...
secretgarden Üye
mahsuni63;180781 wrote:ANNA KARENİNA Geceleri gözlerine ay ışığı yansırdı Sen mehtap olurdun, ben sarhoş Sana bakınca gözlerimin feri akardı Anna Karenina; sen ölüme koş… Küllendi içimde yaktığın ateş Derbeder ettin; gezerim boş boş İçimde bir fırtına, bir keşmekeş Anna Karenina; sen ölüme koş… Kopardın kökünden sevda gülünü Sevgiler yasak; sevdalar nahoş Şimdi kimler gömsün senin ölünü Anna Karenina; sen ölüme koş… Bu aşk belki ölüm, belki ışıktı Belki can çekişen; belki biraz loş Belki bir ömür, belki anlıktı Anna Karenina; sen ölüme koş… İşte bitti şimdi yaşanan her şey Anna Karenina; sen ölüme koş Hesaba yazma yaşanmış hiçbir şey Anna Karenina; sen ölüme koş… MAHSUN (08/04/2009)
secretgarden Üye
pe_ço_rin İnsan övünür, insan ağlar dövünüverir. Gönül dürülür, gönül çağlar dönüverir! Olaylara göredir insanın ruhu, Bu gün sevdiğini bir gün öldürüverir...
mahsuni63 Üye
Bir gece şair ölürse Susar şiirler Kalemler öylece durur Sayfalar boynun büker Kelimeler anlamsızlaşır Fikirler öksüz kalır Hafif bir rüzgâr eser Azrail ruhu alır O kadar şiir yazmıştır da şair Bir cümle söyleyemez ölürken: La ilahe illallah… MAHSUN (ÖLÜM VAKTİ)
mahsuni63 Üye
DÜŞÜNMEDİ Kİ Üstüme basa basa geçerken hayat Ayaklar altındakini hiç düşünmedi ki Sırtıma yüklediği yükler kat kat Taşır mı taşımaz mı hiç düşünmedi ki… MAHSÛN ( 21 Mart 2008 Cuma )
mahsuni63 Üye
SU MİSALİ
Gece oldu mu yalnızlaşır sokaklar Sokak ışıkları ince nağmeler fısıldaşır Karanlıkla ay ışığı cilve yapıp dururlar Radyolarda en hüzünlü parçalar atışır Hüzzam bir şarkı söyler kaldırımlar Bulutlar gözyaşında şairlerle yarışır…
Sen ay ışığı kadar parlak durursun gecede Bense sokaklarda dolaşırım aheste aheste
Gündüz oldu mu cıvıl cıvıldır sokaklar Hareket vardır gündüzün fıtratında Masmavi giyinmişler en neşeli bulutlar Kıskandırır dolunayı güneş her doğuşunda Can verir sokaklara ağaçlarda yeşiller Bir başka anlam vardır sevgilinin gözünde…
Yalancı gündüzler yaşarım gecenin ortasında Bir hayal düşlerim zifiri karanlık gözlerinde
Gece ile gündüz gibi bizim sevdamız “a” ile “z” kadar birbirimize uzak Sen ilkbaharı yaşatırsın; ben ise güz Birbirimize yaklaşmamız bile yasak Sen Fırat’ta su misali; diyezden çalan bir saz Unutmalısın; benim hayatım her daim ayaz…
MAHSUN (11/04/2009)
Not: Gecenin şu kör vaktinde bu şiiri okuma erdeminde bulunan tüm arkadaşlarıma..
Cali Üye
Mehmedim sevinin başlar yüksekte Ölsek de sevinin eve dönsek de Sanma bu tekerlek kalır tümsekte Yarın elbet elbet bizimdir Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir… N.Fazıl Kısakürek
mahsuni63 Üye
MUHTACIM SANA Küçük bir çocuk düşün Annesinden ayrı düşmüş Anne sevgisine muhtaç İşte, işte öyle muhtacım sana Gece vakti soğukta dışarıda gezen Gencecik, gencecik bir ayyaşı düşün Yanan sıcak bir sobaya muhtaç İşte öyle; öyle muhtacım sana Ramazan ayında oruçlu Küçücük bir çocuğu, çocuğu düşün Bir tabak sıcak çorbaya muhtaç İşte öyle; öyle muhtacım sana Çocuğuna ekmek götüremeyen Kırk yaşında bir işçi babayı düşün Dört tane bayat ekmeğe muhtaç İşte öyle; öyle muhtacım sana Hayatında Allah nedir bilmemiş Sığınacak bir liman arayan ateisti düşün İşte öyle muhtacım ki sana Allah kadar olmasa da… MAHSÛN (27 Kasım 2007 Salı) Not: Bu şiiri sitede daha önce yayınlamıştık. Bir de bu konuda görülsün istedim...
mahsuni63 Üye
Bu şiiri üniversite yıllarında yazmıştım. Helallik almak istediklerimiz yok şimdi. Köşelerinde bir sükut hali var. Her şeyin kıymetin var iken bilmek lazım... OLSA... Karanlık gecemde bir gaz lambam olsa O soğuk havada beni ısıtacak bir soba Ve bu sobanın üstünde içimi ısıtacak bir demlik çayım Ve her şeyden önemlisi; bunları paylaşacak bir can dostum olsa Ve o dostla sohbet ede ede sabah olsa Ve dinlesek sonra camiden yükselen sabah ezanını Ve kılsam sonra son sabah namazımı Sabahın ilk ışıklarını birlikte görsek Ve o ilk ışıkların rızkımızın geldiği deryada yansımalarını Ve sonra cebimizde kalan son parayla simitçi çocuktan iki simit alsak Ve bu simitlerden biri simitçide kalsa Sırf o simidi almaya parası olmayan birine vermesi için Sonra can dostumla o bir simidi paylaşsak Yesek doya doya; karnımız doyana kadar Ve içsek tabiki üzerine; sobada demlenmiş çayımızı Ve yoldan geçen yaşlı amca da içse çayımızdan bir bardak Mutlu olsa ve bir iki askerlik hatırasını paylaşsa bizimle Ve öpsem o yaşlı amcanın ellerinden Gelse aklıma yaşlı, hasta babam Sonra arasam babamı ve balığa çıkmadan ondan helallik alsam Hakkını helal etse bana ve o gönül rahatlığıyla; Her günkü amacımdan farklı açılsam deryaya Varsam keyfine hayatın ve o deryada kaybolsam, yok olsam… MAHSÛN
Cali Üye
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyvalar sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurlardan sonra büyürmüş başak
mahsuni63 Üye
DUA Ellerimi açıp da dua niyetine Seni diliyorum Yaradan'dan Neredesin, ne yaparsın demeden Sadece seni düşlüyorum Gülüşünün gözlerine tesiri Bense gözlerinin esiri Bendim aşkımızın kâfiri Çok sevmişim seni, çok… Olmasan da yanımda Ellerini tutamasam da Başkasını düşünmedim Tek seni sevdim Ruhumu kirletmedim En çok seni, tek seni İşledim hayatımın temasında Şimdi yüreğimde Yüreğimin en temiz yerinde Hiç kirlenmeyecek olan yerde Öylece duruyorsun Çocuksu duyguların Yer aldığı dualarda Tüm içten duygularla Dile getiriliyorsun Bilmiyorsun… MAHSÛN (20 Haziran 2008 Cuma)
mahsuni63 Üye
VAZO Bir vazo kırıldı mı tam kırılmalı Yeniden tamiratı mümkün olmamalı Zira tamir edildi mi Her daim kırılmaya müsaittir Ya hiç kırmayacaksın vazoyu Her şeyine gözün gibi bakacaksın Ya da kırdın mı adam akıllı kıracaksın Parçaları bir daha toplanmayacak Niye dersen Bir kez kırılırsa o vazo Değerini kaybeder Ne yaparsan yap Eski değerini kazanamaz Parçalarını toplamaya çalıştın mı Acı verir, tüketir sabrını adamın Bırakacaksın olduğu yerde Toplanabiliyorsa kendi toplansın MAHSUN
şükrü çiftçi Üye
mahsuni63 adlı öğretmenimizi tebrik ederim yazdığı bu önemli dörtlükleri hocamızın ileriki hayatında başarılar dilerim
mahsuni63 Üye
Arkadaşlar bu gün buraya son bir şiir ekleyip bu konuyu kapatmak istiyorum. Bu günlerde edebi konular üzerinde fazlaca yoğunlaştık. Edebi konularda da mümkün olduğu kadar yorum yapmamaya çalışacağım. Zira Davut Hocanın "Gözlerin Dili" adlı makalesinde yaptığım yorumla ilgili Yusuf kardeşimiz beni "Kraldan çok kralcı" olmakla itham etmiş. Yapım gereği böyle ağır lafları sanal ortamda da olsa kaldıramamaktayım. Ben kimseyi hedef almadan yorum yapmaya çalıştım orada. Lakin kardeşimiz üzerine alınmış olacakki o cevabı vermiş. Tabiki herkes gibi ağır cevaplar yazmak zor değildir. Yalnız, ben burada kalp kırmak için bulunmamaktayım. Umarım Yusuf ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır. Bu gün son şiirimizi de ele alalım o zaman:
HAYAT
Hayat bir esintiydi sanki: sanki bir yel
Esti, saçlarımı dağıttı ve geçti
Bir baktım ki saçlarımı da almış
Sesimi çıkaramamışım
Bir yandan verirken yeni bir şeyleri
Bir yandan götürmüş; bilememişim
Önce gülen yüzümüz solmuş
Sonra yeni yeşerdiğini sandığımız umutlarımız
Bitirilmişiz bir yandan; sömürülmüşüz
Ne varsa hayatta değer verdiğimiz
Baharımız, gündüzümüz ve sevdamız
Hepsi tükenivermiş, hepsi silinmiş; elimizden alınmış…
Keskin bakışlar fırlattığımız gözlerimizde
Sebebini bilmediğimiz korsan bir yorgunluk
Kollarımızda yılların yüklediği ağırlık yüklü
Şimdilerde avuçlarımız kalın çizgilerle sürülü
Alnımızda faili meçhul çizgiler dolanmakta
Hayat bir muamma, hayat bir soluk…
Sonunda güllere veda vakti geliyor
Boynunu bükmüş güller, hepsi ağlıyor
Güller döktüğü gözyaşlarıyla büyüyüvermiş
Ağlamasın güller, büyümesinler de
Güller küçükken, küçükken sevilirmiş…
MAHSÛN (17 Mart 2008 Pazartesi)