Genç Muhabbet

Saygı Nedir ? Kimlere Karşı Gösterilmelidir ?????

lover_halil Üye
Arkadaşlar Merhaba; Konu inanın kı herkesın uzerıne bır cevabı oldugu ama hıc kımsenın de tam olarak ıdrak edemedigi bir kavram gibi geliyor bana ! Bana Göre Saygı; Öncelikle kendine karşı, ondan sonrada herkese karşı gösterilmesi gereken, aynı zamanda saygı beklemeksizin gösterilen, yanı karşılıksız olarak gösterilen bir değerdir. Ama inanın kı saygı nedir sorusunun tam ve net bir kavramını ben de bulamadım Saygı Nedir ? Kimlere Karşı Gösterilmelidir ????? kişiden kişiye değiştigini gördüm çünkü...Ama şundan eminim ki Saygı, herşeyin temelidir..Sevginin, Aşkın, Dostlugun, Arkadaşlıgın vs.. hepsinin başında gelmektedir.. Bu konu ile ilgili olarak sizlerinde düşüncelerini bekliyorum... Saygılar....
benbaskan Üye
saygı bir insanın veya bir çok insanın vermiş olduğu kararlara uymaktır... uymadığınız takdirde saygısızlık olur... tabi bundan öncede insanın kandine saygısı olmalı ki saygılı davranmayı bilmeli...
lover_halil Üye
benbaskan;179264 wrote:saygı bir insanın veya bir çok insanın vermiş olduğu kararlara uymaktır... uymadığınız takdirde saygısızlık olur... tabi bundan öncede insanın kandine saygısı olmalı ki saygılı davranmayı bilmeli...
Evet arkadaşım sana kattılıyorum şunu da yazmakta fayda var saygı Aynadır, yansımadır saygı işteyen mutlaka aynaya bakmalıdır kendisi ile yüzleşmelidir .. ve Saygı bir tutumdur
bozuşak Üye
Ana-Babaya Saygı, Alim e saygı, yaşlıya saygı,....... Kişi hak ve hürriyetlerine saygı.... diye devam eder.
busenaz Üye
saygı sana yapılmasını istemediğini başkasına yapmamaktır.sen saygılı olacaksın ki karşındaki de sana saygılı olsun... saygılar
şükrü çiftçi Üye
saygı insanlığın adeletin haksızlığın dövüldüğü dönüm olmuştur
oktay.cankesen Üye
İslam dini ve onun peygamberi insanlığa hep hoşgörüyü, alçakgönüllü olmayı, merhameti ve kalp kırmamayı öğütlemiştir. Yalnızca öğütlemekle kalmamış Resulullah bunu tüm insanlığa yaşantısı ve ahlakıyla göstermiştir.
İslam dini insan merkezli bir dindir. Yeryüzündeki her şey onun emrine tahsis edilmiş, ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabileceği bir mekanizmayla donatılmıştır. Şüphesiz bu insanı her şeyden önce Malikine borçlu kılmaktadır. Varlık âlemine çıkışıyla başlayan bu ödev ahiret âlemine kadar sürecektir. Ancak bu kadar zarif yaratılan insanında merkezi olan bir noktası vardır ki, bu da kalptir.
Peygamberimiz s.a.v kalp kırmak Kâbe yıkmak gibidir. Sözüyle bize bu eylemden sakınmamızı emrediyor

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim