Nizip Tanışıyor Tartışıyor

Müzik

sadık Üye
İlçemizde güzel müzik etkinlikleriolması lazım ama malesef yok sizce bu problemi nasıl halledebiliriz ?
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
bence ilçemizde amatör ses yarışması yapılırsa gayet keyifli bir organizasyon olur.
ozancabirhayat Üye
müzikkurslarıyla kendimizi geliştirirsek, etkinlikler kendiliğinden doğacaktır. Bence bu toprakların yeni kuşakları olarak bağlama üzerinde durmalıyız.
Gökhan Dokuyucu Üye
Barak kültürünü ve Türküyü sevdirecek bir çalışma yapılabilir.. Bu görev Müzik öğretmenlerine düşüyor.:).
Omer Copur Üye
Uzun hava koydum foruma, indirip dinleyin diye sadece 16 kişi bakmış. Resmi aç .
sadık Üye
GÜZEL ÖNERİLERİNİZ VAR AMA GELİN BUNLARI İMKAN DAHİLİN DE HALLETMEYE ÇALISALIM BEN SU AN YURT DIŞINDAYIM KONSERVATUAR OKUYORUM NİZİBE DÖNDÜGÜMDE Bİ ŞEKİLDE İLTİBATA GEÇELİM VE ELİMİZDEN GELENLERİ YAPALIM ,
acun27 Üye
bence de amatör ses yarışması yapılsa güzel olur hem bir etkinlik ilçeye küçükte olsa bir hareketlilik getirir...
admin Yönetici
Muhakkak küçük müzik grupları ve kursları vardır, bilenlerde paylaşırsa iyi olur. Bu arada Ezo gelin türkülerinin mp3 lerini de arıyorum..
mehmet_kaplan Üye
90 lı yıllarda hatırlayan varsa çok ses yarışmaları düzenlendi. Her şeyde olduğu gibi müzikteki yozlaşmalarda insanları etkiledi. müzil gruplarına olan bakış açısı değişti. Zamanla düğünlerde yada içkili sofralarda meze olan müzik grupları doğdu. Bu nedenle pek gelişemedi.... Neler yapalabiliri ise yöresel müziklerimize daha kaliteli gruplar kurarak sevdirmek gerekir.
mehmet2763 Üye
Nizip bölgesinde bulunan amatör veya deneyimli müzisyenlerbir araya gelip aylık rutin programlar yapabilirler. hatta amatörler için çeşitli kategorilerde farklı yarışmalar düzenlenebilir.
sadık Üye
MERABALAR SİZİN TEKLİF ETTİGİNİZ SES YARISMASI İÇN MADDİYAT LAZIM OLACAK BUNU YAPMAK ORGANİZE ETMEK BİRAZ BELEDİYEYE KALIYOR GİBİ EGER ONLAR DESTEK OLSA BU İŞ OLUR AYRICA NİZİPTE BAGLAMA VE GİTAR KURSU VAR GÖREN MÜZİK EVİ BENDE ORDA NİZİPTE OLDUGUM ZAMAN LAR GİTAR HOCALIGI YAPIYORUM MESELA GÜZEL MEKANLAR ACILSA VE NİZİPTE CANLI MÜZİK KÜLTÜRÜ GELİŞSE COK GÜZEL ŞEYLER ORTAYA ÇIKACAĞINDAN EMİNİM
nizipli_mehmet Üye
ankenaton abım haklı ses yarısması yapılsa hem çok zewklı olur hemde kımde ne yetenek war ortaya çıkar.
admin Yönetici
Yarışma konusunda Nrt'nin müdürü Osman bey yardımcı olacaktır. Diğer seçenekler için fikir üretmeye devam.
Kemal Cengiz Üye
Şu bir gerçektir ki, her insanın duygu ve düşüncelerinin müzik ile gıdalanmaya ihtiyacı vardır... Sadık bey, bu konuyu gündeme taşıdığı için "ona" teşekkür eder ve de önemle üzerinde durmamız gereken bir konudur, derim; müzik ve müzik etkinlikleri.... Konserler verilsin, amatör ses yarışmaları düzenlensin, müzik dinletileri sunulsun... AMA, süreklilik ve kültürel bir seviye yakalanmak isteniyorsa; ÖNCE müzikle ilgili bir dernek açılmalı... a-) Dernek(ler) ya da kurumlar enstruman dersleri (kurslar) vermeli... b-) Nizip'in içinden ve hatta çevre il ve ilçelerden (uzman) müzik hocaları getirilmeli... Ve haftanın belirli günlerinde bir-kaç saat dersler verilmeli.... c-) Söz icracısı olmak isteyen genç yeteneklere şan dersleri verilmeli.... d-) Kursiyerler için branşlar tesbit edilmeli... Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çok Sesli Türk Müziği... Müzik etkinliğimizin bu üç temel alanı işlenmelidir.. e-) Dernek(ler) "kısa aralıklarla" gerek kendi kursiyerleriyle, gerek davet edilen şöhretlerle, geniş dinleyici topluluklarına müziki icraatlar sunmalıdır.. Özcesi, ben bu işin kurumsallaşmasından yanayım; öncelikle.... NOT: Rahmetli Belediye Başkanlarımızdan Sayın Halil İbrahim SAYIN döneminde, Belediyenin kültür etkinlikleri içinde müzik çok önemli bir yere sahipti. Gaziantep'ten uzman hocalar geliyor ve özellikle Türk Sanat müziği konusunda kurslar veriliyordu. O günlerde birçok gencimiz ve orta yaş insanımız müzikle ve enstrumanlarla tanıştı ve hatta bir çoğu uzmanlaştı... Kanaatimce bu insanlarımıza teklif götürülür ise "canla başla" bir müzik kurumsallaşmasına destek verebilirler..
ahmetaksoy Üye
çok yakında dev bir kadro ile sizlerle olacağız.
sadık Üye
MERABALAR SAYIN KEMAL CENGİZ BEYE SONSUZ TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL ÖNERİLERDE BULUNMUŞ BU İŞİN KURUMSALLAŞMASI HAKİKATEN ÇOK GÜZEL OLURDU BEN BU İŞN OLMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIM BİR MÜZİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ OLARAK BİLGİLERİMİ PAYLAŞMAKTAN SON DERECE MUTLULUK DUYARIM BEN OCAK AYININ 20 Sİ GİBİ NİZİPTE OLACAM EGER İLTİBATA GEÖERSEK BU İŞ YAPMAK İÇİN EN AZINDAN BİR ADIM ATMIŞ OLURUZ VE DEVAMI Bİ ŞEKİLDE GELİR.. .
güreşçi neco Üye
bence sesine güvenen ve deneyımlı kişiler seçerek güzel bir grup oluşturula bilir.ben geçtigimiz günlerde televizyon izlerken erzurum belediyesi ilan vermişti sesi güzel olan kişiler şu tarıhte gelsınler dıye bizde böyle bir organızasyon yaparsak ıyı bır grup oluşabilir.hem gençlerın önü açilır hemde ekmek yıyeceklerı bir mesleklerı olur.bu işide yapsa ahmet aksoy yapar.çünkü bu konularda deneyımlı bır kişi
salkımlı27 Üye
fatih diye bir arkadaş var,birkaç gün gelip mirkelamda çali.ırmak olmalı soyadı.bunun gibi arkadaşlar grup kurabilir.mustafa çil.de onlara katılabilir.
küçük mahmut Üye
Bundan 20 yıl kadar önce nizip'te müzikle uğraşmak bir nizipli için biraz ayıp sayılırdı yani düğün salonların da çalmak anlamında söylüyorum. Mıtırıpmı olacaksın denirdi halbuki mıtrıbi arapca da bildiğim kadarıyla müzisyen anlamına geliyor. şimdiler de bu aşılsıysa ne güzel . Mehmet-kaplan'nın dediği gibi içki sofraların da mezelik olacaksa bu bence olmaz ama bölge kültürüne, tanıtımına katkı sağlayacaksa hiç durmayın.
mustafacal Üye
1970 Lİ YILLARDA NİZİPTE ADAŞLAR ORKESTRASI VARDI. nİ<İP bELEDİYE SİNEMASININ AÇILIŞINDA, NİZİP KIZ MESLEK LİSESİNİN DEFİLESİNDE İLK DEFA SAHNE ALDILAR. ADAŞLARIN ELAMANLARI: DAVULDA MUSTAFA ÇALIŞKAN (AMCAMOĞLUM-SAFÇELİK), GİTARİST OLARAK MUSTAFA TORUN (DÖŞEMECİ KARA MUSTAFA), DİĞER GİTARİST MUSTAFA .. (SOYADINI HATIRLAYAMADIM, KORELİN KARDEŞİ) KLAVYEDE MUSTAFA KÖKMEN (ÖĞRETMEN-KÖKMEN KIRTASİYE) BU ARKADAŞLARIMIZDAN SADECE KORELİN KARDEŞİ MUSTAFA SAĞ. dİĞERLERİ RAHMETLİ OLDU. BURADAN TÜM BU ARKADAŞLARIMA VE AMCAMOĞLUNA RAHMET DİLİYORUM. ELİMDE BUNUNLA İLGİLİ SİYAH BEYAZ BİR FOTOĞRAF MEVCUT. ADAŞLAR ORKESTRASI FAZLA UZUN ÖMÜRLÜ OLMADI. BU ORKESTRADAN ÖNCEDE NİZİP'TE LİSELERARASI BİLGİ YARIŞMASINDA MÜZİK YAPAN BİR GRUP VARDI. HACI-İZZET VR ARKADAŞLARI, ONLARIDA SEVGİ İLE ANIYORUM.
mustafacal Üye
1970 Lİ YILLARDA NİZİPTE ADAŞLAR ORKESTRASI VARDI. NİZİP BELEDİYE SİNEMASININ AÇILIŞINDA, NİZİP KIZ MESLEK LİSESİNİN YAPTIĞI DEFİLEDE İLK DEFA SAHNE ALDILAR. ADAŞLARIN ELAMANLARI: DAVULDA MUSTAFA ÇALIŞKAN (AMCAMOĞLU-SAFÇELİK), GİTARİST OLARAK MUSTAFA TORUN (DÖŞEMECİ KARA MUSTAFA), DİĞER GİTARİST MUSTAFA ERDOĞAN (SOYADINI HATIRLAYAMADIM, TAM EMİN DEĞİLİM. KORELİN KARDEŞİ) KLAVYEDE MUSTAFA KÖKMEN (ÖĞRETMEN-KÖKMEN KIRTASİYE) BU ARKADAŞLARIMIZDAN SANIRIM SADECE KORELİN KARDEŞİ MUSTAFA HAYATTA. DİĞERLERİ RAHMETLİ OLDU. BURADAN TÜM BU ARKADAŞLARIMA VE AMCAMOĞLUNA RAHMET DİLİYORUM. ELİMDE BUNUNLA İLGİLİ SİYAH BEYAZ BİR FOTOĞRAF MEVCUT. ADAŞLAR ORKESTRASI FAZLA UZUN ÖMÜRLÜ OLMADI. BU ORKESTRADAN ÖNCEDE NİZİP’TE LİSELERARASI BİLGİ YARIŞMASINDA MÜZİK YAPAN BİR GRUP VARDI. HACI-İZZET VR ARKADAŞLARI, ONLARIDA SEVGİ İLE ANIYORUM.
cıglık Üye
Gercektende gusell bır yarısmayla ınsanlarımızında muzıge olan meraklarını dındırebılır ve onlara sadece muzıgın bızım buranın kendıne ozgu muzıklerle olmadıgınıda gosterebılırz musık her turden her telden solenmesı benımsenen we kabullenmesı gereken gusell bır sanattır bu konudada sıte yonetıcılerınden bıseyler beklıoruz bu olayı yetkılı kısılere duyurmalarını rıca ederız beledıyemızın el atmasını beklerız zamanında bole aktıvıteler yapıldı ılcemızde umarım yıne gusell bıseler yapılır bır cvb beklerım yetkılı kısılerden herkese selamlar...
admin Yönetici
Arkadaşlar bir yarışma veya bundan ziyade amatör müzik ziyafeti düzenlenebilmesi için, ortada birkaç grup veya bireysel aday olması lazım. eğer bu konuda somut örnekler gösterebilirseniz ve bu arkadaşların ciddi oldukları düşünülürse böyle bir organizasyon neden olmasın ? Birşeyler yapmak istiyorsak sadece belediye veya başka kurum yapsın demeyelimde ortaya somut ve az masraflı projeler koyalım ve bunların değerlendirilmesini isteyelim. Bu konularda siz öneri sunan arkadaşlarımında temeli oluşturulmuş projelerle gelmesi lazım. İlçenin çok sorunu vardır, bunların yanında kültürel faaliyetleride geliştirmemiz lazım. Fakat elle tutulur birşeyler olmazsa yönetici büyükleri ikna etmek zor olur.
TYMOÇHN Üye
ben 14 yasindayım baglama çalıyorum kendime güzel bi grup arıyorum bana ulasin:korsan_aslan_t@hotmail.com
ykcıkız Üye
arkadaşlar meraba ya nezaman yarışma olcak gerçekten olursa süğer olur bilginiz varmı acaba ben yeliz ses yetenğim var ama bir yarışmanın olmasını bekliyorum veya bekliyoruz litfen bir açıklama yapan varsa seviniriz muhteşem bişey olur yani bizim neyimiz eksik diğer ülkelerden istanbuldan falan yetenek sizsinizden bizd ebişeyler yapabiliriz nizibin gençlerinide ortaya çıkarabiliriz ama işallah bu forumda msj yazan ahmet aksoylu heralde böyle bişey düzenlicekmiş yada nrtinin müdürü yani bu işi kim yapabilecekse yaparsa çok seviniriz yarışmanın olmasını bekliyorum ve bekliyoruz işallah olur :)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim