son zamanlarda hep dikkat ettigim seylerden biride nizipli yerli aileler saf dışı bırakılıyor sanki yerli aileler bu memleketde yaşamıyor gibi davranılıyor yerli ailelerin genclerine iş verilmiyor adete dışlanmış gibi bir durum ortaya çıkıyor son zamanlarda siyasetciler dışarıdan yerleşmiş kesimlere bel bağlıyor bu kadar mu kötü nizibin asıl sahipleri neden bu konuda bir görüş belirtilmiyor bakın nizibin yerli ailelerinden alamanlar lakabıyla bilinen aile en sonun da tepkisini dile getirdi ve bu son secimde hic bir siyasi partiye oy kullanmıyacaklarını belirttiler bu çok güzel bir durum deil siyasetcilere sesleniyorum bu konuya dikkat etmeliler dikkate nazaran bir durum
Sorunlarımız Önerilerimiz
nizibin yerli ailelerine neden sahip çıkılmıyor
Asnizipli kardeşim çok hassas fakat önemli bir konu açmışsın. Yıllardan beri dozu artarak devam eden bu tesbitini sonuna kadar destekliyorum. Daha detaylı yazımı inşallah en kısa zamanda yazacağım. Çünkü bu konu beni ciddi ciddi rahatsız ediyor.
Nizip'te yaşamadığımız için bu gelişmeleri takip edemiyoruz ama yazılanlar doğruysa Nizipli Nizipliye sahip çıkmayacakta kim çıkacak, tabiki Nizipli olan , olmayan diye bir ayrım yapmak hoş değil ama özellikle Nizip'in yerlileri dışlanmaya başladıysa çok kötü, toprak altındaki dedelerimizin kemikleri sızlar, bu hassas konuya duyarlı olalım.
Nizip'in bir yerlisi olarak Benim de şahsi görüşüm; Nizip'in yerlisi veya yabancısı hiç fark etmez. Sonuçta her neredeysen paran kadar adamsın.Paran varsa kralsın.Paran yok isede rezilsin.Bunun en son örneğini, bilmiyorum Nizip'in yerlismiydi veya değilmiydi, bir süre önce Hakkın rahmetine kavuşan,vede herşeyden önce gariban vede parası olmayan Seyit ÖZKARCI'nın cenazesinde gördük.Rahmetlinin cenazesine katılan insan sayısı parmakla gösterilecek kadar azdı.Eğerki şu seçim dönemin de olmasaydık, rahmetlinin cenazesini sanırım Belediye yetkilileri defin ederlerdi.Bilmem anlatabildimmi...
nizipli yerli aileler saf dışı bırakılıyor sanki yerli aileler bu memleketde yaşamıyor gibi davranılıyor yerli ailelerin genclerine iş verilmiyor adete dışlanmış gibi bir durum ortaya çıkıyor son zamanlarda siyasetciler dışarıdan yerleşmiş kesimlere bel bağlıyor bu kadar mu kötü nizibin asıl sahipler'''
alıntı yaptığım yazı beni korkuttu...amanın dedim...amerikanın ku klux klan örgütü gibi ,faşist bi yapılanma mı var?bunlar nizibi istila etmiş ve nizibin yerlilerine karşı faşizan hareketleremi girişmişler?nedir bu paranoya?arkadaşlar nizibin yerlisi,öncesi,sonrası böyle ayrımcılık insan onuruna aykırı şeyler.istanbulda ev tutmak istediğimde,antepliyim dediğimde yaşadığım ayrımcılık beni müthiş rahatsız etti..etnik milliyetçilik ,mikro milliyetçiliğe dönüşmüş...tek kelime ile ayıptır...eğer böyle bir yanlış nizib yerlisine yapılıyorsa bile ,buna böyle tepki koymakda yanlışa yanlışla cevab vermektir.ben tam bir nizibin yerlisiyim...ama nizibin yerlilerinin laf arasında işte nizib yok şuralılarla ,yok köylülerle doldu diye sızlanmaları beni çok rahatsız ediyor...lütfen bu yanlışa düşmeyelim.Adamlığın yeri ,zamanı,mekanı,bölgesi olmaz.adam heryerde adamdır......nizibte,nizibin yerlisi olmak kesinlikle avantajdır...bilakis dışardan gelenler herdaim rahatsız edici tavırlarla karşılaşmıştır.ama ben bunun sadece nezaketsizlik olarak değerlendiririm.öyle vurma,kırma,çatma,aşağılama gibi ağır durumlar değil,..benim ricam bu konuyu fazla deşelemeyelim.......
murat coskun kardesim sözlerimizi lütfen carpitma bu konuda sadece bizler rahatsiz değiliz bu konuda bir cok nizipli aile rahatsiz durumda burda kalkmis fasizm den sovencilik gibi sözler sarfetmissin bu konu baska birsey burda milliyetcilikden bahsetmiyoreuz bu ap acik ortada ve nizibin yerli aillerinin rahatsizligi nezaketsizlik etmiyoruz disardan gelenede misafirperverligimizi gösteririz kardesim saygilarimla
asilnizipli kardeşim...eleştirime vermiş olduğun kibar cevab için teşekkür ediyorum.fikirlerine hiç katılmasamda ölçülü cevabın asilnizib nickine uygun.....diğer forumlarda tartışmalar çok alevli geçiyor.senin bu cevabın örnek olsun ve dilerim gündeme getirdiğin olaylar olmasın.saygılar
Bende Nizip'in yerlisiyim ama şu ana kadar hiç böyle bir ayrımı görmedim.
Dedelerim ve hala babam uzun çarşıda esnaftı benim çocukluğum orda geçti esnaflar arasında nizipli de vardı urfalı da ama hiç bir ayrımın olduğunu hissetmedim.
Aslında Nizip bu yönden çok şanslı.
Üniversiteye gittiğimde öğrendim insanların ayrıldığını.
Türk, kürt, çerkez, ermeni ayrımını çok şükür Nizipte görmedim Allahta göstermesin.
Ben bunun tam tersini düşünüyorum. Nizip'te yerli Niziplilere daha fazla değer verilir. Ama sanırım konuyu açan kardeşimiz örneğinde de gördüğümüz gibi konuyu biraz siyasi değer olarak anlatmaya çalışmış. Herkesin de çok iyi bildiği gibi bu konularda oyu fazla olan daha çok değer görüyor. Çünkü bizim ülkemizin çoğu yerinde hala malesef oylarını birey olarak değil; aile, aşiret, sülale olarak veriyorlar. Tabi bunun da bazı sebepleri var. Ama ben bunun da düzeleceğini umut ediyorum. Bireylerin kendi özgür iradeleriyle istedikleri partiye oy atacakları zamanlar uzak olmayacak. Şunu da belirtmek isterim ki artık bireyler yerliliğiyle, aileleriyle, memleketiyle değer görmemeli; birey, kişiliği ile değer görmelidir. Yani yerli olmasının çok bir fonksiyonu olmamalıdır...
Arkadaşımız çok güzel bir konuya değinmiş.Kimse evirip çevirmeden bu konuda rahatsız olduğunu açıkça söylesin...
Kimin pisiğine kışttt demişlerkii...:)
bencede konu cok güzel hem birde şöyle bişey başlatsak ve birbirimizi geçmişimizle tanısak yani kimlerden oldugumuzu yazsak.. isterseniz ben başlatayım
ben temir ahmetlerdenim . temir ahmetin oglu helvacı şakirin torunuyum..
dokuyucu kardesim benim söylediklerimi anlamadin galiba ben insan ayrimi yapmiyorum sadece nizpli yerli aillelerin artik yok sayildigin söylemek istiyorum benimde urfali veya baska memleketlerden gelen arkadaslarim var siyasilerin daha cogunlukla disardan gelenlere bel bagliyorlar nizibin yerlilerine bu konuda ehemniyet vermiyorlar bunlardan ibaret düsüncelerim siyaset ile de ilgim yoktur siyasetden de uzak duran biriyim
İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben çok fazla rahatsızım ve açıkça söylüyorum. Ancak arkadaşlar konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıp üstünü örtmeye çalışmasınlar. Nizipin yerlilerine önem verilmiyor derken benim rahatsız olduğum konu ''mağdur duruma düşüpte Ar eden Nizipliler'' e sahip çıkılmamasıdır. Devletin tüm yardım ve imkanları Nizipin eski insanlarından çok göçle gelmiş aiilelerine aktarılıyor. Yanlış anlaşılmasın, bunu derkende haketmeyenlere veriliyor demek istemiyorum. Ancak Asil Nizip insanımızın bu ''AR''ını sezemeyen yöneticilerin bunu görmelerini ve ''haklı sessizlerin sesi olmalarını'' istiyorum.mehmet karakaş;172635 wrote:Arkadaşımız çok güzel bir konuya değinmiş.Kimse evirip çevirmeden bu konuda rahatsız olduğunu açıkça söylesin...
Evet bu yardımlar yapılırken, Nizip'in yerlileri olan, dilenmez dilenciler olarakta tabir edilen, bu asil Nizipli kardeşlerimize de sahip çıkılsın. Çünkü onuru vede gururu olan insan açlıktan ölür fakat gidip yardım dilenmez.Kimdenmi bahsediyorum, tabi asıl Nizip'li olan Nizip'in halis yerli, yoksul vede ekmeğe muhtaç olan insanlarından.dervisdörtbudak;172856 wrote:İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben çok fazla rahatsızım ve açıkça söylüyorum. Ancak arkadaşlar konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıp üstünü örtmeye çalışmasınlar. Nizipin yerlilerine önem verilmiyor derken benim rahatsız olduğum konu ''mağdur duruma düşüpte Ar eden Nizipliler'' e sahip çıkılmamasıdır. Devletin tüm yardım ve imkanları Nizipin eski insanlarından çok göçle gelmiş aiilelerine aktarılıyor. Yanlış anlaşılmasın, bunu derkende haketmeyenlere veriliyor demek istemiyorum. Ancak Asil Nizip insanımızın bu ''AR''ını sezemeyen yöneticilerin bunu görmelerini ve ''haklı sessizlerin sesi olmalarını'' istiyorum.
Mustafa kardeşim, bu konu gerçekten hoş bir konu değil. Gittikçe de kötüye gidiyor sanki. Bu devlet herkese sahip çıkar yeterki haberdar olsunlar. Ayrım yapmaları söz konusu bile olamaz. Nizip insanını iki kısma ayırıp konuşmak hiç hoş değil. Nizip'in hepsi birdir. Bu konu üzerinde çok yorum yapılması pek hayırlı değil gibi geliyor bana...
Mustafa abim Sosyal yardımLaşma genelde YerLi yersiz herkese kucak açıyor ve gereken yardımı ulaştırıyor. Varsa Bildiğiniz yerLi Yada Yersiz Yazında Yetkili Devlet Büyüklerimiz Yardım Etsin...Bende BarakLıyım, Hiç Kimse Bana BarakLıyım diye FarkLı davranmıyor... Memleketimizin her İnsanı Başımızın Tacıdır. Bu Konu çektikce uzar gider. Fatih Abinin Bu Konuyu Güzel bir HadisLe BağLayıp Kapatmasını rica ediyorum.. Saygılar abi...Mustafa KANAL;172870 wrote:Evet bu yardımlar yapılırken, Nizip'in yerlileri olan, dilenmez dilenciler olarakta tabir edilen, bu asil Nizipli kardeşlerimize de sahip çıkılsın. Çünkü onuru vede gururu olan insan açlıktan ölür fakat gidip yardım dilenmez.Kimdenmi bahsediyorum, tabi asıl Nizip'li olan Nizip'in halis yerli, yoksul vede ekmeğe muhtaç olan insanlarından.
Cumali kardeşim elbette sosyal yardımlaşma yerli yersiz Nizipte ikamet eden bütün insanlara yardım yapıyor zaten vakıfın kuruluş amacıda bu...
lakin şuda bi gerçek ki...Nizipin yerli insanları özellikle mağdur yaşlıları, utandıklarından vakıfa gelmiyorlar. özelilikle evlerine gidildiklerinde bile vakıfa gelemeyeceklerini beyan ediyorlar...
cok haklisin abi.hemde cokkkkk.ama su anda secim zamani oldugundan dolayi.kendi adima inan orhan celige selam vermeye bile ar ediyorum.cünkü biliyorumki herkes altinda birseyler ariycak. ama inanilir inanilmaz asla bir beklenti icinde biz kimselere selam vermedik.biz sadece insani sevdik gerisi teferruat. ben 8 yil antalyada yasadim.orda biz gurbetciyiz diye bize ev bile vermiyorlardi.marketten alisveris yaparken bile ters ters bakiyorlardi. heryerde yerlisinin isi dönüyordu. nizip gercekten disardan gelip yasayanlar icin bir cennet. amacim sen oralisin ben buraliyim demek degil.hepimiz türk bayraginin altinda yasiyorsak ve türküz diyorsak hertaraf bizim bu böyle biline ancakkkkkkkkkk bide vefa denen bisey vardir.söylemek bana ar olcak yine ama yeri gelmisken diyeyim anadolu lisesinin yerinin bir kisminin dedeme ait oldugunu bilen varmi .ve o zaman devlet dedeme cok cuzi bir para verdi dedem mahkemeye gitmeyi uygun görmedi kabul etti devletin verdigini okullarin yerlerinin parklarin yerlerinin vs vs devlet dairelerinin yerlerinin zamaninda nizipin yerlileri tarafindan bagislandigini bilen varmi . o kadar nizipin gelismesi icin emek verenler tabiki yerlileridir.sizcede en azindan ayricalik olmasa bile ayni düzeyde saygiyi haketmiyorlarmi yerliler?dervisdörtbudak;172856 wrote:İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben çok fazla rahatsızım ve açıkça söylüyorum. Ancak arkadaşlar konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıp üstünü örtmeye çalışmasınlar. Nizipin yerlilerine önem verilmiyor derken benim rahatsız olduğum konu ''mağdur duruma düşüpte Ar eden Nizipliler'' e sahip çıkılmamasıdır. Devletin tüm yardım ve imkanları Nizipin eski insanlarından çok göçle gelmiş aiilelerine aktarılıyor. Yanlış anlaşılmasın, bunu derkende haketmeyenlere veriliyor demek istemiyorum. Ancak Asil Nizip insanımızın bu ''AR''ını sezemeyen yöneticilerin bunu görmelerini ve ''haklı sessizlerin sesi olmalarını'' istiyorum.
asilnizipli kardeşim kendini biraz acıklarmısın kimsin kimlerdensin asilniziplimisin böyle hasas bir konu düşündügüne göre seni tanımak isterdik degilmi?
kardes biz nizibin yerli ailelerindeniz alamanlar lakabıyla bilinir aiilemizin adi bende nizipde yasiyorum nizibin en büyük ailerindendir isterseniz bir arastirin
çok haklısın baksana herkez cephe aldı ben açıkladım dedim herkez kimlerden oldugunu açıklasın die ama kimse bişey yazamadı galiba nizip.com da takılanlar nizipli degil gecen bir haberde aynen şöyle diodu : istanbuldan sonra en çok göç alan memleket gaziantep die ben inanmamıştım ama artık inanıyorum NİZİP NİZİPLİNİNDİR BİLİNE !!!!asilnizipli;172462 wrote:son zamanlarda hep dikkat ettigim seylerden biride nizipli yerli aileler saf dışı bırakılıyor sanki yerli aileler bu memleketde yaşamıyor gibi davranılıyor yerli ailelerin genclerine iş verilmiyor adete dışlanmış gibi bir durum ortaya çıkıyor son zamanlarda siyasetciler dışarıdan yerleşmiş kesimlere bel bağlıyor bu kadar mu kötü nizibin asıl sahipleri neden bu konuda bir görüş belirtilmiyor bakın nizibin yerli ailelerinden alamanlar lakabıyla bilinen aile en sonun da tepkisini dile getirdi ve bu son secimde hic bir siyasi partiye oy kullanmıyacaklarını belirttiler bu çok güzel bir durum deil siyasetcilere sesleniyorum bu konuya dikkat etmeliler dikkate nazaran bir durum
sanki nizipli olmayan baska ülkeden geliyor nizipte herkese yer var nekadar komsu illerden gelen olursa okadar nizip gelisecektir örnek g.antep
tartışmayı başlatan ve devam ettiren arkadaşlar güzel bir biçimde sürdürüyor.özellikle derviş bey tam izahat getirmiş..olayı ayrımcılık değil...mağdur ama MAĞRUR insanlarımızın,özellikle gururuna yedirmeyişi olarak görüp,bu noktaya dikkat çekmiş ve bunda haklılık payını vermek gerekebilir.bu tarzdaki olaylar insani ve ahlaki üst düzey güzellikler olup ,iyice gözönünde bulundurulmalıdır.
Nizip'in yerlisi olmaktan maksat inşaallah sadece merkezde oturmak olarak algılanmıyordur, Attaralide Nizip, Yukarıobada nizip, Cumhuriyet mahalleside Nizip.
Babam 66 yaşında. o kendi babasından 50 yıl önce şöyle bir söz duymuş, bunu yeri geldiği zaman hep söyler. Eğer Nizipte işin gücün varsa para kazanıyorsan Nizip çok iyi, yok işin gücün yoksa Nizip'te barınamassın işte öldüğün gündür, bu söz Nizip'in yerlisi için söylenmiştir.Nedeni ise Nizip'in yerlisi kendi işinini yapar, yok bir şekilde kendi işini kaybederse işi rast gitmesse kimseden bir şey isteyemez başkasının yanında da çalışamaz ve gurbete çıkmak zorunda kalır.Baraktan gelen veya Nizip'in diğer köylerinden gelen insanlarımızın bir avantajı var az çok köyden bir gelirleri oluyor ama Nizip'in merkezinde oturan yan geliri olmayan, iş,i gücü de iyi olmayan vatandaşımız kimseden de bir şey isteyemiyor ve mağdur duruma düşüyor herhalde anlatılmak istenen bu.
Ha sen kimsin kardeşim diye soran olursa da baba tarafından mahmudolar diye bilinen Küçük ailesi,anne tarafından Hacıbekirler, babaannem atalaylardan ve anneannem de akçakentli hacı mahli habeşin kızı. Öğüt ve kökoğlu ailesiylede kan bağımız var yani ben tam Nizipliyim herkes gibi.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.