Bu konuya açmama sebeb olan olay şu,
ilçe trafik müdürüne de seslenmek istiyorum. Nerde bu okul taşıtları denetimi ? Okul taşıtımı, yoksa bir gezen disko araçları mı bellirsiz !
Sabahları servise çıkan araçlar bir mahalleye girdigi zaman korkudan yataklarından fırlayanlar var, birşeymi oldu diye ! (kornayı) öyle bir çalıyorki adamlar, hiç sormayın, hastamı var ? çocukmu yatıyor ? diye düşünme hiç yok sabah sabah... Keşke bir defa çalsalar amenna daha eve yaklaşmadan ilerden çalmaya başlıyor,
Buradan yetkili kişilere sesleniyorum, lütfen bu konuyla ilgilenin. Saygılarımla
Sorunlarımız Önerilerimiz
Okul Servisleri Denetimi
İstanbulda 1980 yılından beri personel ve okul servisleri yapıyorum, öğrenci taşımacılığının ne kadar ciddi bir konu olduğunu anlamak için son beş yılda insanların başına gelenleri öğrenmek lazım, bu konuda şoför arkadaşların eğitilmesi gerekmektedir, malesef Nizipte her önüne gelenin bu işi yaptığını gördüm, Nizipte öğrenci taşıyan araçların inanın bu şekilde İstanbulda adım atamayacağını söyleyebilirim, hiç biri standartlara uymuyor, şoförlerin dışında araçlarda standartlara uymuyor, geçen hafta biraz inceleme fırsatım oldu bazı araçların kapıları bile otomatik değil elle açılıp kapatılıyor.
Öğrenci taşıyacak araçların ve şoförlerin bir komisyon tarafından eğitilerek sınavdan geçmeleri gerekiyor, geçen yıl öğrenci servislerinin yaptığı kazalarda onlarca öğrenci hayatını kaybetti, bu konuda önlem alınması için Niziptede bir kaza yaşanmasımı gerekiyor.
Minibüslerin teknolojiyi kullanarak sokak aralarında kornaya basmaları engellenebilir.
Bu konuda istenirse gereken eğitimleri ben verebilirim, yetkililer eğer bu yazımı okuyorlarsa hemen Nizipte bir komisyon oluşturup öğrenci taşıyan araçlara çeki düzen verebilirim hemde ücret almadan.
bende vgeçenlerde okul servisinde öğrencilerin sigara içtiğini gördüm konu açılınca aklıma geldi.
Kim denetleyecekse denetlesin. İlçe Milli Eğitim mi ? Trafik mi?
Servisler çok kalabalık, çocuklar inmeden, binmeden hareket ediyorlar.
İlkokul talebelerini taşıyanlarda mutlaka yardımcı olmalıdır, ben hiçbirinde görmedim.
önce eğitim aileden başlar servis şoförleri kendilerine çeki düzen vereçek ve kurallara uyaçak yok öyle hemen trafik müdürüne seslenmek vur abalıya trafik müdürü memlekette günah keçisi kamu görevlisi ya herkes evinin önünü temizlerse görevlilerde genel temizligi yapar.
Arkadaşım peki trafik müdürü veya personelin görevi nedir biz çocuklarımızı güvenle kaygısız o araçlara bindirip okula gönderiyoruz o andan itibaren o şoförde çocugumuza sahip çıkacak kendi çocugu gibi nasıl davranmasanı nasıl inilir binilir ögretmesi görevidir sadece aidiat alıpdı bana ne dememesi lazım ve trafik ekipleride bir köşede toplanıp da sohbet edecegine bu araçları denetlese biraz daha fazla iyi olmazmı ben burada memur arkadaşları karalamıyorum sadece bu olaya biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. BİR NİZİP'Lİ OLARAKtikencan1;170846 wrote:önce eğitim aileden başlar servis şoförleri kendilerine çeki düzen vereçek ve kurallara uyaçak yok öyle hemen trafik müdürüne seslenmek vur abalıya trafik müdürü memlekette günah keçisi kamu görevlisi ya herkes evinin önünü temizlerse görevlilerde genel temizligi yapar.
evet denetimler yapılaçak eleştiride olaçak ama görevli memurlar gereğini yaptığı zamanda gidip ilgili kişilere bu memur bunu yaptı diyerek baskı altına alınmayaçak biliyormusunuz ben kimim sen beni tanıyormusun diyerek görevli memura hakaret etmeyeçek bin nizipli olarak bende sana katılıyorum ve gurbetci olarak nelerle karşılaştığımı ben bilirim
çok süratlı gidiyorlar ayrıca arkadaşın dediği gibi disco dan farkı yok son mp3 ü açıyor son seside açıyor buna bir çözüm bulunmalı hemen
ailelerin öncelikle bu konuda servisleri denetlemesi lazım daha sonra okullların denetlemesi lazım daha da düzelmiyorsa serviçiler o kişiden servisi alınmalı her yıl bu servis sorunu mevcut nizipte daha bir çözüm yolu getirilemedi
Aslında sadece servisciler değil Nizipteki minibüslerin hepsini yeniden elden geçirmek gerek Gaziantep'e çalışanlarında durumu kötü, Nizip'in her sokağından Gaziantep diye bağıran minibüsler çıkıyor yani tam bir keşmekeş.
vallahi ben çocuğumu sadece kışın servise veriyorum . havalar ısınınca kendim getirip götürüyorum. servisleri gözüm kesmiyor. herkesin dediği gibi ciddi bir güvenlik problemi var. allah kazadan beladan esirgesin
bizim daha cok gözümüze carpan yabancı plaka ile servis yapan araclar ve korsan calısan araclar..ve plakasız araclar neden bunlar denetlen miyor asl bunları yakalamak gerekiyor....
Aslında korsan taşımacılığın önüne geçmek için ilçe trafik şubelerinin verdiği bir yol belgesi vardı, bu belgeyi alabilmek için trafiğin aracı ve sürücüsünü incelemesi gerekiyor böylece olumsuzlukların baştan önüne geçiliyordu Nizipte böyle bir uygulama yokmu.
evet bu konuda sürücülerimizin dikkat etmesi lazımmüslüm akpek;170800 wrote:İlkokul talebelerini taşıyanlarda mutlaka yardımcı olmalıdır, ben hiçbirinde görmedim.
KARDEŞİM ************ sen bi servislerin içine bin bak çocuklar servis şoförlerini nasıl sinirlendirior servis şoförü bunların sesinimi dinlesin yoksa müzik mi dinlesin zaten denetimler var sen yokmu sanıorsun her hafta her servis denetimden geçiyor heralde senin araban yoktur ondan sen böyle yazmışsındır hak vermek LazımD.S.CEM;170763 wrote:Bu konuya açmama sebeb olan olay şu, ilçe trafik müdürüne de seslenmek istiyorum. Nerde bu okul taşıtları denetimi ? Okul taşıtımı, yoksa bir gezen disko araçları mı bellirsiz ! Sabahları servise çıkan araçlar bir mahalleye girdigi zaman korkudan yataklarından fırlayanlar var, birşeymi oldu diye ! (kornayı) öyle bir çalıyorki adamlar, hiç sormayın, hastamı var ? çocukmu yatıyor ? diye düşünme hiç yok sabah sabah... Keşke bir defa çalsalar amenna daha eve yaklaşmadan ilerden çalmaya başlıyor, Buradan yetkili kişilere sesleniyorum, lütfen bu konuyla ilgilenin. Saygılarımla
ya ilk bunlara ne kullandıklarını ögretmek nazım onlar kendilerinin ucak kullandıklarını sanıyorlar ama aslında okul servisi kullandılarını soylemek nazım
ya konuyla alakasız olacak ama gecen gün caddede eve dogru yürürken kaldırımda oturmus 6- 7 çocuk ki ortaokul düzeyindedirler enfazla yasları küçüktü söyle baktım hani üst baş iyi hani durum olarakta fena görünmediler bana ellerinde bir tane sigara o sigarayı kendi aralarında dolandıra dolandıra içtiler sigara içmek bu yaşa kadar düstüyse vah vah bende aileleri uyarayım içlerinde sizin çocugunuzda olabilir bir iki taneyle baslar zaten önceleri.....
Bence sorun sadece nizip değil türkiyenin her yerindee aynı problem var bence düzenlemelr tekrar yapılarak bir düzen bir standart getirilmeli
ben nizipte okul servisi görmedim goren varsa bana gostersin hı benzeyen yarıs aracları var
kanaatimce amacına ulaşamayacak konulardan biri olarak arşive kalkacaktır.Yanlış anlaşılmasın,içim yandığından söylüyorum.ben servis sorununu çözecek bir irade göremiyorum.Gördüğüm zaman da saygı ile şapkamı çıkarırım.o kadar.
bu konunun çözümü emnıyet trafikle çözülmez....korna çalınmaması için ögrenciler servis saatinden 1 2 dakıka önce kapıaya inerse korna calmaya ne gerek var..bizdeki sen benim kim oldugumu bliyormusun mantıgı devam ettikçe...trafik cezası için bi yerler aranıyorsa...çözüm hiç bir zaman olmaz..belli kurallar getirlmeli..ama bunu emnıyet denetlememesi gerekiyor...herkes çoçuklarına serviste ne yapacagını ögretmesi lazım...cprs takılabilir butun arabalara...kaç km hızla gittiği nerde oldugu velıler tarafından görülebilir...
İstanbulda teknolojiyi kullanıyoruz bir sürü araç takip sistemleri var.
okul servislerine bir an önce çeki düzen verilmeli.
denetim şart...
bu işte düzelmesi ancak denetimin sıkılaştırılması ile mümkün görünüyor.
öncelikle bu işi yapacak olanların servis şoförleri eğitimi kursundan geçirilmeleri gerekir.
disiplinsiz davranışları olan servis şoförlerinin bu işi yapmaları önlenmelidir.
Not: Halk denetimle görevli memurları ne kadar eleştirir ve görevlerini yapmaya çağırırsa aslında memurda o kadar rahat çalışır. Çünkü; halkın yoğun talebine siyasiler engel olamaz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.